• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve babam eniştemi sevmiyor

ay hayır ya akannehir
annenize göre 2 milyarlık makine ablanızdan daha mı kıymetli?
aldığı hediye de yanlışlıkla elbiseyle makineye girmiş,
olamaz mı anneniz hiçmi bişi kaçırmıyormuş makineye :umursamaz:
ben daha az önce 300 Lira çıkardım makineden :delphin:

bence ablanız bi daha geldiğinde mümkünse sizin ayrı evinizde kalsınlar :teselli:
sizde artık üzülmeyin ablanızda eniştenizde alışmalı bu duruma veya görmezden gelip takılmamalı aileniz değişecek gibi durmuyo :teselli:

az görüşmek çözüm değil görüyorum ki zaten az görüşüyorlar. ablamlar yurtdışında yaşıyor yılda 1 en fazla 2 kere görüşülüyor onda da işte böyle 10 güne geldiyseler 5. gün apar topar gidiyorlar. sonra uzakta olunca barışılıyor "ah yavrum evladım gel çok özledik vs." ama gelince de böyle oluyor. annem özellikle çok fevri. babam yine daha iyi ama dediğim gibi o da annemin bu davranışının önüne geçemiyor. bu gece keşke dedim babam bir esip gürlese de kavga bitse.. ama olmadı ben gürledim en sonunda sinir krizi geçirdim resmen. "yeter" diye bağırmaktan hala boğazım acıyor.

az görüşmek çözüm değil görüyorum ki zaten az görüşüyorlar. ablamlar yurtdışında yaşıyor yılda 1 en fazla 2 kere görüşülüyor onda da işte böyle 10 güne geldiyseler 5. gün apar topar gidiyorlar. sonra uzakta olunca barışılıyor "ah yavrum evladım gel çok özledik vs." ama gelince de böyle oluyor. annem özellikle çok fevri. babam yine daha iyi ama dediğim gibi o da annemin bu davranışının önüne geçemiyor. bu gece keşke dedim babam bir esip gürlese de kavga bitse.. ama olmadı ben gürledim en sonunda sinir krizi geçirdim resmen. "yeter" diye bağırmaktan hala boğazım acıyor.

Peki annen daha sonra pişman oluyor mu söylediklerinden? Sakinleşince yani.
Yoksa acaba bir uzman yardımı alsa iyi olur mu diye düşündüm.
Bazen insanların geçmişleri davranışlarını çok etkiliyor.
Böyle bir durum olabilir mi?

sonradan barışıyorlar işte gerçekten pişman olan insan bir daha yapmaz ama değil mi?

yardım almayı kabul edeceğini sanmıyorum canım çünkü kendine göre %100 haklı

hiçbir anne ve baba çocuklarının kötülüğünü istemez. hep başarılı güzel yerlerde olsunlar isterler kendi yaşadıkları zorlukları çekmesinler isterler ablanı daha iyi birine layık gördükleri için üzülüyorlardır inşallah eniştenle ablanın arasına ilerleyen yıllarda kültür farkı falan girmez çocuklarıda olmuş iyi geçinirler çünkü aileler farklı olunca kültür farkında fikir ayrılıkları doğuyor sonrada geçimsizlik oluyor inşallah mutlu mesut olurlar anne babanızında içi rahat eder zamanla kabullneceklerdir enişteni

canım yazdığım diğer yazıları da okurdan anlayacaksın 6 yıldır böyle gidiyor bu. elbette ki kötülüğümüzü istediklerinden değil ama inan hep kavga hep kavga çok kötü... ya düzgünce kabullensinler ya da tamamen ilişkiyi kessinler istiyorum artık.

altı yıl olduğunu bilmiyordum altı yıldır ablanla enişten mutluysa ailenizde artık içi rahat olması lazım çünkü insan eşiyle mutlu vede huzurluysa gerisi boş

insan ne kadarda kötü olsalar anne vede babsını özlüyor iyi gününde kötü gününde yanında olsunlar istiyor ama anlaşamasalarda ablanın özlemi oluyordur onlara karşı ablanı anlıyorum yanlarına özlem gidermeye gidiyor anlaşmazlık çıkıyorsa çok kötü oluyordur ablan ama ne kadarda kötü olurlarsa olsunlar dünya da kalıcı değiliz kimin ölüp kimin kalacağını bilemeyiz ama sağken birbirimizin kıymetini bilmemiz lazım herzaman söylerim dağların yolların ardındada olsalar annem babam gelmesede sağlarya iyi olduklarını biliyorumya o bana yeter diyorum silerde arada birde olsa kavgada olsa keşke dememk için görüşün ablanda sende okumuş insanlarsınız bilirsiniz psikolojik durumları

kesinlikle katılıyorum canım sana ama alttan aldıkça üstüne geliyor. ben olsam 3. kez aynı olay yaşandığında görüşmeyi bırakırdım belki büyük konuşmayayım tabi ama söylenen çok çok ağır şeyler var inan ki.. hep bu sefer iyi olacak deyip hüsrana uğramak çok fena. ama aile işte silip atamıyorsun. oysa ki ne anlamı var 3 günlük dünyada insanların birbirini kırmasının? hele de ailesini...

birlikte çok mutlular canım ama ablam eve geldiği zaman inan ki huzur yok...

Ablanin yerine koydum kendimi.....bende yurtdisinda yasiyorum, senede bir defa o izine gitmek nasil bir sevinc nasil bir duygu cok iyi bilirim, yakinlarini aileni görmek icin ordan kisip burdan kisip para biriktirmek ne demek bilirim.....:delphin:

Annen Baban senede bir defa görebildikleri kizlarina o sayili günlerini doya doya sarilarak, hasret gidererek, güzel günler yasayarak, kirmayarak yasayacaklarina böyle her seferinde burnundan getiriyorlarsa, yazik diyorum, gercektende yazik.....ben ablanin yerinde olsam bir daha gitmem onlarin evine arkadasim...yada gider misafir gibi 3-4 saat oturur kalkar giderim.:kahve:

Her gittigimde böyle kalpler kirilacaksa, benim ve esimin burnundan gelecekse, yüzüme gülüp arkamdan söveceklerse ne isim olurki orda daha...??

Ne ben huzursuz olurum nede onlar olsun derim ve koyarim tavrimi.....bu kadar

haklısın canım kesinlikle. ben artık çok bıktığım için her ne kadar istemesem de ne halleri varsa görsünler diyorum ama yeğenime çok üzülüyorum. yazık onun hiç suçu yok senağlama

ablamın da zaten 2 ay oldu bebeği olalı duygulkarı falan zaten çok hassas yorgunluk desen kızcağız zombi gibi orada yardım edecek kimsesi yoktu bebekle ilgili. sırf annemler bebekliğini görebilsin diye zar zor geldiler güya burada azıcık dinelenecek güzel bir ay geçirecektik ama işte olan şeye bak daha 1 hafta oldu 2 gün sonra yine gidiyorlar.

Son düzenleme:
Canım ya çok üzüldüm gerçekten mafoldumben
Evde huzursuzluk çıkınca insan çok kötü hissediyor kendisini.. Birde ablan çok uzaktan geliyor.
Bence ablan hiç taviz vermesin bu konuda gerekirse ailesinin yanında da fazla kalmasın sana gelsinler belki o zaman daha iyi anlarlar ne yaptıklarını ..
Sende bu konular yanında açıldığında dinlemek istemediğini sen yokken konuşmalarını söyle. Senin huzursuz edip üzmeye hakları yok. Mesleği ne olursa olsun karşında ki vicdanlı ve iyi biri olsun yeter ki

Neyse artık eşin askerden gelince kendi evine geçersin bunları dinlemek zorunda kalmazsın. Ablana haksızlık yapıldığını düşündüğünü annene babana anlat. Hatta evladı bile olsa insanların arkasından konuşmanın çekiştirmenin dinimizde çok büyük günah olduğunu da anlatabilirsin. Kuranda var bu ayet istersen sana söylerim onu örnek gösterirsin. Zaten ablanlar da gidiyormuş sonuçta herşey bir sonraki gelişlerine kadar sona erer.

onları alttan almaktan başka çare yok canım. bu saaten sonra değişmelerı ımkansız. onları mutlu etmeye çalışmayın, kendı hayatınızı yaşayın nasılsa mutlu olmayacaklar. onlar mutsuz bır hayat seçmışler kendılerıne, sizin elınızden bır şey gelmez. nankör dedıklerınde kırılabılır gunlerce surat asabılırsın, yada peki öyle olsun dıye umursamaz bırr tavır sergıleyebılrısınız. sizi uzerek ilgi çekmeye çalışıyorlar, eleştırerek daha iyi bir evlat olabılecegınızı duşunuyorlar ama hatalarınızın dogrularınızın ve hayatınızın arkasında durun. ablan bu guzel gunlerın tadını çıkarsın kulak arkası yapsın, saygınızdan vazgeçmeyın ama hayatınızın iplerı onların elınde degıl bunu anlamak zorundalar.

Back
X