annem ve babam için üzülüyorum...

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
merhabalar,
3 kardeşin en küçüğüm. ablam ve abim var. ikiside evli ama hala annem ve babamdan beklentileri var. ablam 33 yasında 2 cocugu var, 10 yıllık evli. abimde 7 yıllık evli 2 çocugu var. ablam evlendiği günden bu yana babamın evinde oturuyor, kendine göre ufak tefek şeyler alıyordu annemin mutfak masrafı için ama sadece görünürde aldığı şeyler. ki annemde talep etmezdi asla. zaten 6 yıldır da hiç bi katkılar yok.. 2 yıl önce ev aldılar bulunduğumuz kötü semtlerinden.. ama hala tasınmıyorlar kendi evlerine oranın çevresi kötüymüş... annemin babamın iyi niyeti suistimal ediliyor. abimde hayatında bir iğne almış insan değildir. serseri serseri takılır babamdan yardım bekler. babam kaç kez reddetmeye kalktı. bir türlü yakasından düşmüyorlar. abim uzağa taşındı 2 yıl önce bu arada.
bense üniv.yi bitirdikten sonra 5 yıl boyunca çalıştım aileme destek oldum. düğünüm oldu inanın 1 çöplerini bile istemedim. takılarımı bile kendim yaptım ailem taktı bana. sırf üzüldüğüm içim yaptım bunları.
ablam geçen yıl evlerine taşınacaktı büyük kızının okulunu bahane etti eğitimi yarım kalmasın diye taşınmaktan vazgeçti kendi evine. şimdi de taşınmıyor eşi orayı hiç istemiyormuş orada yaşayamış insanları ve çevre baya kötü diye.. kiraya da çıkmıyorlar. babam emekli olduğu halde hala çalışıyor. ayrıca annemde babamda ciddi rahatsız, hastalar.. en basiti babam ızgara yapar, kendilerine göre hemen gelirler ve düşünmeden ortak olurlar en basiti. yıllardır sömürüyorlar.. şimdi düşünüyorumda ben mi aptalım veya merhametliyim böyle düşünüyorum. yoksa onlar mı merhametsizler.
ben kıyamıyorum onların paralarını yemeye, onlar çatır çatır yiyorlar düşünmeden ve çok üzülüyorum bu duruma. :18:

işte kimisi bulur kıymetini bilmez kimisi de bulamaz. ablan kocasının götünü kaldıracağına babasını düşünse elin oğlu iyilik mi bilir gitsin kötü de olsa evinde otusun bunca yıldır babanın evinde oturyorlar kira verir ler mi? zannetmiyorum kirasız oturmak ne güzelmiş bizimde öyle babmız olsaydı keşke. benim babamdan lazım ablanla abine adam sadece kendini düşünür ev aldı biz yarı parasını verdik borçlarını ödedik kendi düğünümü kendim yaptım erkek kardelim desen aynısı annemiz hasta ona bakarız adam yine aynı verin diyor ben artık vermiyorum şimdi bana gıcık yeter yani baba olunca sırtımdamı taşıyacağım bu dünyaya borçlu gelmişiz biz. bir sizinkilere bakıyorum abin çalışmıyormuş biel yuhh. ben babamın evine gittiğimde markezti kendim yaparım pazarı kendim yaparım anneme harçlık bırakırım üstüne kıyafet alırım birde kendi geçimim var. offf yaa ne insanlar var bu dünyada. sende üzülmekte haklısın kardeşim bende olsam üzülürdüm. şimdi baban bir şekilde ablanı evden çıkartsın derim.

annen ve baban zor durumda mı?

yanı mısal benım annem parasını çocuklarının yemesinden haz duyan bı ınsan..

sureklı bıze bıseyler alıp mutlu etmeye calısır,ıkı kız kardesız,ıkımızde evlıyız..

annen ve babanda çocuklarına harcadıklarından dolayı sıkıntı duymuyorlarsa,bence sende vıcdan yapma..

ama kendılerınden arttırp,damadın yan gelıp yatmasına neden oluyorlarsa orda durmalılar..

senın hakkında yenıyor bu durumda..

bıraz vıcdan işi..bende anneme kıyamam,kocamın parası gıtsın ısterım:)

ne düşüncesizler yaa benim annem küçük çocuğuma bakıyor acaba onlara maddi bir külfet oluyor mu diye düşünüp huzursuz oluyorum elimden geldiğince birşeyler alıp götürüyorum evin anhtarını verdim bir şey lazım olursa git alan falan dedim insanlar ne rahat hiç mi düşünmezler.

işte kimisi bulur kıymetini bilmez kimisi de bulamaz. ablan kocasının götünü kaldıracağına babasını düşünse elin oğlu iyilik mi bilir gitsin kötü de olsa evinde otusun bunca yıldır babanın evinde oturyorlar kira verir ler mi? zannetmiyorum kirasız oturmak ne güzelmiş bizimde öyle babmız olsaydı keşke. benim babamdan lazım ablanla abine adam sadece kendini düşünür ev aldı biz yarı parasını verdik borçlarını ödedik kendi düğünümü kendim yaptım erkek kardelim desen aynısı annemiz hasta ona bakarız adam yine aynı verin diyor ben artık vermiyorum şimdi bana gıcık yeter yani baba olunca sırtımdamı taşıyacağım bu dünyaya borçlu gelmişiz biz. bir sizinkilere bakıyorum abin çalışmıyormuş biel yuhh. ben babamın evine gittiğimde markezti kendim yaparım pazarı kendim yaparım anneme harçlık bırakırım üstüne kıyafet alırım birde kendi geçimim var. offf yaa ne insanlar var bu dünyada. sende üzülmekte haklısın kardeşim bende olsam üzülürdüm. şimdi baban bir şekilde ablanı evden çıkartsın derim.

yok ya 10 yıldır kira dertleri yok oturuyorlar. evi de zaten babamın evinde oturdukları için aldılar. kendi evleri kirada ama oturdukları ev bedava. babam mecbur değil ki emekli adam hala çalışmaya. bazen sinirleniyorum annemlere gittiğimde bişey alacağım varsa da almıyorum kendimi enayi gibi hissediyorum. babam melek gibidir kıramaz kimseyi. eniştemin evine gittiğimizde surat asar öyle bir insan ve nefret ediyorum. sanki kendi babasının evinde gibi gayet rahat takılır.
sizin durumunuzda zor.. Allah annenize şifa versin.

annen ve baban zor durumda mı?

yanı mısal benım annem parasını çocuklarının yemesinden haz duyan bı ınsan..

sureklı bıze bıseyler alıp mutlu etmeye calısır,ıkı kız kardesız,ıkımızde evlıyız..

annen ve babanda çocuklarına harcadıklarından dolayı sıkıntı duymuyorlarsa,bence sende vıcdan yapma..

ama kendılerınden arttırp,damadın yan gelıp yatmasına neden oluyorlarsa orda durmalılar..

senın hakkında yenıyor bu durumda..

bıraz vıcdan işi..bende anneme kıyamam,kocamın parası gıtsın ısterım:)

annem ve babam onlar yüzünden zor duruma kalıyorlar. ama onlar olmasa gül gibi geçinirler hiç sıkıntıları olmaz. en azından babam çalışmaz. verir evini kiraya oturur ya da gezer. eniştem çalışıyor, ablamda çalışabilir ama rahatına çok düşkündür. gereksiz yere harcama yapar durur. açıkcası ikiside sinir oluyor bu duruma ama bişey yapamıyorlar.
aynen dediğiniz gibi arada benimde hakkım yeniliyor. onların yapamadığını ben 5 yılda yaptım inanın.

ne düşüncesizler yaa benim annem küçük çocuğuma bakıyor acaba onlara maddi bir külfet oluyor mu diye düşünüp huzursuz oluyorum elimden geldiğince birşeyler alıp götürüyorum evin anhtarını verdim bir şey lazım olursa git alan falan dedim insanlar ne rahat hiç mi düşünmezler.

işte vicdan melesi. benim ablam çalışsa annem seve seve bakar çocuklarına. ama rahatına düşkün. çalışmamak için her bahane bulur.

yok ya 10 yıldır kira dertleri yok oturuyorlar. evi de zaten babamın evinde oturdukları için aldılar. kendi evleri kirada ama oturdukları ev bedava. babam mecbur değil ki emekli adam hala çalışmaya. bazen sinirleniyorum annemlere gittiğimde bişey alacağım varsa da almıyorum kendimi enayi gibi hissediyorum. babam melek gibidir kıramaz kimseyi. eniştemin evine gittiğimizde surat asar öyle bir insan ve nefret ediyorum. sanki kendi babasının evinde gibi gayet rahat takılır.
sizin durumunuzda zor.. Allah annenize şifa versin.

yanlış anlamayında bu durumdan siz şikayetçisniz anneniz babanız pek ses etmiyor. eee damat bunu affedermi? fırsatları kim olsa değerlendirir. ailenizle muhakkak bu durumu görüşüyorsunuzdur. onlarda ne yapalım olsun deyip ses çıkartmıyorsa sizinde üzülmenize gerek yok. sonuçta anne baba evlada köle değil istedikleri zaman istediklerini söyleyebilirler.

Siz doğru olanı yapıyorsunuz, aileler evlatları büyütür, evlatlarda yetişkin olunca anne babalarına yardımcı olur, doğrusu budur
Kardeşleriniz iyi niyeti suistimal ediyor
Ama buna tavır koyacak olan yine anne ve babanız, artık yorulduk demeliler bir yerden sonra

yanlış anlamayında bu durumdan siz şikayetçisniz anneniz babanız pek ses etmiyor. eee damat bunu affedermi? fırsatları kim olsa değerlendirir. ailenizle muhakkak bu durumu görüşüyorsunuzdur. onlarda ne yapalım olsun deyip ses çıkartmıyorsa sizinde üzülmenize gerek yok. sonuçta anne baba evlada köle değil istedikleri zaman istediklerini söyleyebilirler.

şikayetçiler onlarda bu durumdan. annem zamanı geldiğinde imalı konusuyor hemen küsüyor ablam kavga çıkarıp gidiyor. şu 10 yılda inanın ki 1000 kez ''taşınıyorum'' lafını duyduk. anne baba merhamet ediyor ses çıkarmıyor diye böyle mi yapmak gerekir ki?

ayy bende böye anne baba istiyorum yaa:34::34::34: çok değil 1 yıl kira vermesek borçlarımız biter ondan sonra evin kirasını veririm söz :27::27::27::27:

Siz doğru olanı yapıyorsunuz, aileler evlatları büyütür, evlatlarda yetişkin olunca anne babalarına yardımcı olur, doğrusu budur
Kardeşleriniz iyi niyeti suistimal ediyor
Ama buna tavır koyacak olan yine anne ve babanız, artık yorulduk demeliler bir yerden sonra

evet haklısınız. fakat kaç kez bu durumu dile getirdiler üstü kapalı. yorulduklarının kendileri de gayet farkında ama bazı gerçekler işlerine gelmiyor.

merhabalar,
3 kardeşin en küçüğüm. ablam ve abim var. ikiside evli ama hala annem ve babamdan beklentileri var. ablam 33 yasında 2 cocugu var, 10 yıllık evli. abimde 7 yıllık evli 2 çocugu var. ablam evlendiği günden bu yana babamın evinde oturuyor, kendine göre ufak tefek şeyler alıyordu annemin mutfak masrafı için ama sadece görünürde aldığı şeyler. ki annemde talep etmezdi asla. zaten 6 yıldır da hiç bi katkılar yok.. 2 yıl önce ev aldılar bulunduğumuz şehrin, kötü semtlerinden.. ama hala tasınmıyorlar kendi evlerine oranın çevresi kötüymüş... annemin babamın iyi niyeti suistimal ediliyor. abimde hayatında bir iğne almış insan değildir. serseri serseri takılır babamdan yardım bekler. babam kaç kez reddetmeye kalktı. bir türlü yakasından düşmüyorlar. abim uzağa taşındı 2 yıl önce bu arada.
bense üniv.yi bitirdikten sonra 5 yıl boyunca çalıştım aileme destek oldum. düğünüm oldu inanın 1 çöplerini bile istemedim. takılarımı bile kendim yaptım ailem taktı bana. sırf üzüldüğüm içim yaptım bunları.
ablam geçen yıl evlerine taşınacaktı büyük kızının okulunu bahane etti eğitimi yarım kalmasın diye taşınmaktan vazgeçti kendi evine. şimdi de taşınmıyor eşi orayı hiç istemiyormuş orada yaşayamış insanları ve çevre baya kötü diye.. kiraya da çıkmıyorlar. babam emekli olduğu halde hala çalışıyor. ayrıca annemde babamda ciddi rahatsız, hastalar.. en basiti babam ızgara yapar, kendilerine göre hemen gelirler ve düşünmeden ortak olurlar en basiti. yıllardır sömürüyorlar.. şimdi düşünüyorumda ben mi aptalım veya merhametliyim böyle düşünüyorum. yoksa onlar mı merhametsizler.
ben kıyamıyorum onların paralarını yemeye, onlar çatır çatır yiyorlar düşünmeden ve çok üzülüyorum bu duruma. :18:

Allah annene babana sabır versin canım. ablanın yaptığı düşüncesizlik. bi gidin artık insanlar nefes alsın seni çok iyi anlıyorum. abimlerde bi dönem bizde kalmıştı cehennem hayatı gibiydi

şikayetçiler onlarda bu durumdan. annem zamanı geldiğinde imalı konusuyor hemen küsüyor ablam kavga çıkarıp gidiyor. şu 10 yılda inanın ki 1000 kez ''taşınıyorum'' lafını duyduk. anne baba merhamet ediyor ses çıkarmıyor diye böyle mi yapmak gerekir ki?

ben eniştene birşey demem canım suç ablanda. babasını düşünmüyor besbelli. babanla annen ne yapsın laftan anlamayan evladı. onlar da haklılar besbelli.

ben eniştene birşey demem canım suç ablanda. babasını düşünmüyor besbelli. babanla annen ne yapsın laftan anlamayan evladı. onlar da haklılar besbelli.

kesinlikle öyle suçlu belli. eniştem çok sessiz sakin gibi görünür ama öyle değil. kendi babası düğününe bile zor geldi.. aile bağları o denli zayiftır. kıymet bilmesi gerekir ama umrunda değil bi havalar bi havalar kime bu havaları bizde bilmiyoruz.

Aynı kardeşim :53: Evlendi hala mı düşmez bir insan babasının yakasından arkadaş!

anne baba olmak demekki çocuğuna fedakarlık ..:16:
abin ve ablanın menfaatine cok sasırdımmmmm ..:26:
Annem babam sağlıklı olsun hiçbişey istememm .. :50:

Back
X