annem ve babam

snedcan

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
29
0
611
44
Balıkesir
merhaba arkadaşlar ben 30 yaşında evli bir bayanım annem ve babam 35 yıllık evli ben bide abim iki çocuk sahibi babam emekli annem ev hanımı yıllardır kavga ediyorlar kavga değil aslında babam sürekli annemi üzüyor içki içiyor annemi dövüyor. parasına malına ve mülküne güveniyor abim evli 3tane çocuğu var babamın evinin üst katında babamın evinde oturuyor ben biraz uzağım çalışıyorum mümkün olduğunca annemin ihtiyaçlarını gideriyorum. gerek maddi gerekse manevi babamı seviyorum aslında ama öyle kötü davranıyorki anneme hor görüyor sürekli küfür aşağılama benim dediğim olacak havaları annem sessizdir içine atıyor... neyse konuma geleyim dün birlikte yazlıklarına gitmişlerdi orda babam içki içmiş kontrolünü kaybetmiş anneme tokat atmış annem ağlayarak anlattı ben şimdi annem için neyapabilirim................... çok kötü durumdayım arkadaşlar....şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

senınle aynı durumda sayılırız benım babamda cok aksi gercekten cok huzursuz bı ew allah yardımcımızz olsun

annenizin bir yerden geliri var mi ?

maalesef yok ama ben çalışıyorum maaşımdan bi kısmını veriyorum ama çok bişey değil ben 500 ytl alıyorum 100 lirasını her ay annem veriyorum

canım ne yapılabılırkı bu durumda.ayrılmadıgı surece hıcbır sey degısmezkı.bu saatten sonra annen ayrılabılırmı ayrılsa nasıl gecınır ne yapar.allah babana akıl fıkır ve ıcıne merhamet versın baska ne dıyebılırımkı allah annenın yardımcısı olsun

babanızın durumu iyiymiş.. malına mülküne güvendiğine göre. bir avukat tutun. anneniz boşansın. çok iyide nafaka alır. ne dayaklarına katlanıyor. olmazsa, yanınıza alırsınız. bu böyle gitmemeli bence....

Annen ayrılmayı düşünmüyormu Artık sizlerde evlisiniz.Maddi bakımdanmı çekiyor babanı.Belli bir yaştan sonra küfürmüş şiddetmiş bunları insan kaldıramaz canım.Çocuklarıda kendi hayatlarını kurmuşlar.Annenide babanıda seversin ayrılmalarını istemeyebilirsin ama annenin ayrılması en doğrusu.Bu yaştan sonra niye çekiyor ki

hay allah ya koca adam.....
allah babanızı doğru yola sevketsin de diyeyimki....

abin ve sen babanıza tavır almalısınız bence. ne demek anneyi dövmek. bende babamı çok severim ama annemi dövdüğünü duysam çok büyük tepki alır benden. bir süre annenizi yanınıza alın bence. babanız yalnız kalsın, burnu sürtülsün. tabiki dayak her yaşta çekilmez birşey ama artık anneniz yaşını başını almış, huzur içinde yaşaması gereken yaşları. dayak niye yesin ki. lütfen sessiz kalmayın.Çok üzgünüm çoookB]

ben olsam annemi yanıma alırım...benimle kalır..en azından içim rahat eder,her gün aklım onda olmaz
babanın madem malı mülkü var ,avukata versin alsın bir daire ,biraz para kendi otursun ,yesin içsin..sizlerde ara ara yardım edin.

lütfen sessiz kalmayın
yarın öbürgün ALLAH gecinden versin annenizi kaybettiğinizde
vicdanınızla başbaşa kaldığınızda pişman olursunuz (tecrübeyle sabittir)
en azından bir süre sizde veya abinizde kalsın
babanızın tavırlarına bakın bu sürede düzelmiyorsa
kısa zamanda boşansınlar
anneniz bu dünyaya eziyet çekmeye gelmedi

canım eşin annenı kabul edermı yada abımın eşi
dönüşümlü olarak biraz sende biraz abinde kalsa
bosanır nafakasını da alır
allah babanıza akıl fıkır versın :a015:
yazık günah kadıncagıza ya :a015:

Aynen Oki'ye katılıyorum..

Bu yaştan sonra dayak yiyor bir de kadın ya....

Arkadaşım ya babanızın gözünü korkutun, eşe dayak suç biliyorsun ya da boşansın valla..

İyi artık şamar oğlanı gibi habire dayak yicek kadın..

Abin erkek olarak hem de annenlerle aynı çatı altında yaşayan birisi olarak, adam akıllı babanı neden uyar mıyor haaaa? Abine çıkış biraz bence..

Kızdım şimdi..

en azından bir süre annenizi yanınıza alın bence
belki baban annenizin değerini anlar o sürede

sabredicek dua edicekki baban içkiyi bıraksın allah yardımcınız olsun yapılabilecek pek bişe yok gibi.

hepinize yazdıklarınız için teşekkür ederim daha önceki kavgalarında geldi benim evimde kaldı 1ay kadar babam hastaydı o günlerde boyun fıtığından ameliyat olacaktı kıyamadım babama anneme yalvardım döndü evine bana kırıldı annem şimdi gelirmi bilmem gelirse zaten bırakmam amma bitaraftada babam var hasta zeten acı çekiyor allah onun cezasını veriyor romatizma hastası gece sabahlara kadar acı çekiyor o yüzden babamada kıyamıyorum hadi annem benimle kaldı mutlu diyelim yaaa babam nolacak napacağımı şaşırdım nolur yardım edin

baban o hasta ile anne vurabilecek gücü buluyorsa pek de hasta sayılmaz
değil mi?
.
.
.

canım işin hakkaden zor bır tarafta acı ceken ve cektıren baba...dıger yanda bunca yıl şiddete katlanmış anne.....
annenızı yanınıza alın bence......babanıza o evde bakımını yapın ...yanı yanlız bırakmayın....
bırde şu var....ınsanlar yıllarca böyle yaşayıncada ....alışıyormu yada....
o bana ezıyet ettı sabır edıyımmı dıyor....vıcdanımı sızlıyor bılemem...öyle olmasa annende senın yanından gıtmezdı....dımı....baban hasta olunca yıne anne yardıma gıtmış....

her ne olursa olsun..ınsan anne ve babasına kıyamıyor canım....

allah yardımcınız olsun....

Sonuçta içinde bulunduğu durumu düzeltmek için harekete geçmesi gereken kişi annen. Sana da onun alacağı kararı olayları aşırı duygusallıkla dramatize etmeden desteklemek düşer.

bır sey daha......annenız gercekten cok sabırlı bırı imiş.....işalllah bu dünyada cektıklerı ahırette....mukafatını alır...

allah babanada ınsaf merhamet versın...allahım ıslah etsın.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…