annem ve babam

30 yıllık evlilik işte iyi günleri var mutlu günleride var babamı alkol mahfetti annemi çok seviyorum zaten onun yeri ayrı kimseyi sokmam anneciğimle aynı kefeye babama gelince ben bekarken bana ve abimede az çektirmedi aslında o yüzden abi pasif biraz iş bana düşüyor yine annemi aradım gel bana dedim ne yapacak bilmiyorum bildiğim tek bişey var çok mutsuzum şimdi aklım babmda kalacak çalışıyorum ben babama vakit ayırmam zor onun tek başına kalması beni çok üzüyor ama neyapayımki herkez yaptığının bedelini ödüyor bu hayatta ben hiç bizaman maddi yardım beklemedim babamdan haladaha istemiyorum onun parasını tek istediğim huzur du keşke böyle olmasaydı yorumlarınız için teşekkürler içim rahatladı size yazınca allah hepimizin yardımcısı olsun

çok üzüldüm canım inan.
aile arasında hiç boşanma konuşmaları geçti mi?
babanın düşüncesi ne bu konuda?

kesinlikle annenizin boşanıp nafaka alması taraftarıyım.
insan bu dünyada iyilik ekerse iyilik biçer, kötülük ekerse yalnızlık biçer.

babanıza kötüdür demek elbetteki bana düşmez ama annenize kötülük yaptığı aşikar.
bence yalnız kalsın, belki annenizin kıymetini anlar biraz.
gerçi anlasada bu saatten sonra ne fakeder o da ayrı konu.

annenizi bir süre kalmaya size alsanız bile gitmesi, geri dönmesi için baskı yapmayın sakın.
bu sefer iyice çaresiz hisseder kendini.

bir tarafta dayak, bir tarafta babam yalnız kalmasın git ilgilen diyen kız...
kötü bir ikilem bence..

%100 katılıyorum..
eğer siz annenize sahip çıkıp yanınıza alırsanız oda bir süre yanlız kalırsa burnu sürter. bilirlki anneniz sahipsiz değil. sonrada şartlı geri döner. eğer ona bir fiske daha vurursan bu defa temelli alırız yanımıza falan değin.. doğrusu budur bence...

aynen esmeralda sana katılıyorum. kadıncağız bence boşansın,adam gibi nafakasını alsın,ayrı bir eve taşınsın. çünkü ,kızıda babaya acıdığı için ki hala acımakta,.anne kızına gitse babama acıyorum laflarına maruz kalıp tekrar geri dönecek, bu durumda, annenin yapacağı ,hiç kimseden medet ummadan,nafakasını alıp ayrı bir evde dayak ve hor görmeden hakarettten uzak yaşamak..

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadasın anlattıgına göre annesı pek bosanmak ıstemıyor sanırım....en mantıklı olan bosanması....ama
baba hastalanınca yıne koşmuş anne....

bıraz annenın..kararında....azımlı ve ne ıstedıgını bılmesı gerekıyor .....
annenızle net bır sekılde konuşsanız....o ne dıyor bu boşanma konusunda???????

arkadasın yanına anne gelmiş....baba hastalanınca...annemı gıtmiş....kızmı...CADIARZU.ben orasını anlamadım da...kafamçokkarıştı.

eger kız gıtmışse babası acımış gıtmiş olabılır....

fakat anne gıtmişse ve ben öyle anladım yorumlarımıda öyle yaptım....demekkı boşanmak istemıyor....

of ya bırınız anlatsın....zatı dişim agrıyor....:çok üzgünüm:
[/

Son düzenleme:
Anneniz böyle bir babaya rağmen iki çocuğunu kocaman olana kadar büyütmüş.. Kocaman insanlarsınız evinizi barkınızı kurmuşsunuz nasıl annenizi kollayamazsınız aklım almıyor. Onun dayak yemesine nasıl gözyumarsınız nasıl hala babanıza gözdağı vermezsiniz..
Bir anne 5 çocuğa bakmış büyütmüş de 5 çocuk 1 anaya bakamamış derler..
Annenizi alın babanız aklı başına gelene kadar yalnız kalsın gelmezse de kendisi bilir. Bu yaşına gelmiş kadın dayak ne demek..
Valla insanın içinde kötülük, kabalık, şiddet oldu mu anne de olsa baba da olsa yoldan geçen adam da olsa aynı kefededir benim için. Ne annemi babama ezdiririm ne babamı anneme..

duyguçıkmazım; bak şimdi olay şudur.

baba anneye kötü davranmış. kız annesini torlamış toparlamış kendi evine götürmüş. sonra baba hasta olmuş, tek başına kalınca da kızı acımış; babam ne yer ne içer tek başına ne yapar diye.
annesine ısrar ısrar ısrar, kadını geri döndürmüş evine.
ee anne de kırılmış buna tabii..

yani olay böyle işte

anladım canım bende arkadas annesıne ısrar etmış anne tekrar babanın yanına dönmüş anladım.....
dedıgım gıbı bosanması o annenın bundan sonrakı hayatı ıcın daha ıyı olur....

Benım babamda genclıgınde yanı 40 lı yaslarında cok aksı ve huysuzdu..
Hep benım dedıgım olur tarzında en ufak seyden tartısma cıkardı cogu zamanda annemın ustune yururdu..
Annemde sakın ıcıne atan bır kadın aynı annen gıbı.. cok sorunlar yasadılar bosanıcak gıbı oldular.. hergun kavga..
Ama o bır donemdı sanırım.. sımdı oyle degıller masallah.. Daha sakın daha huzurlular..
Ama tabı huy huydur.. oncekı gıbı olmasda babamın bazen huysuzlukları oluyor..
Annemın konusmasına yada bazen bır lafı uzatmasına tahammul edemedıgı anında kabardıgı oluyor..
Allaha sukur sıddet yok ama ustune yurumek oluyordu yanı bınde bır..
Ama oyle bır zamandayken bıle annem cok sessız bır kadın oldugu ıcın bosanmaya bıle cesaret edemıyordu..
Belkı bır donemdır gecer belkı bosanması en ıyı cozumdur ancak.. bu durumda asla annenı yalnız bırakma derım..
Yanına gelsın bır sure kalsın ne bıleyım.. bu arada babamda ıckı yoktur ancak kayınpederım de aynı dedıgın gıbı ıcıp ıcıp kayınvalıdemı cok doverdı bız esımle sevgılıyken..
gece yarıları gelır fena sarhos vazıyette kayınvalıdeme saldırırmıs..
hep esım cekmıs ayırmıs o kurtarmıs.. onlarda cok sorunlar yasamıslar cocukluklarından berıı..
Ama bız evlendık evlenelı onlarda duzeldı Allaha cok sukur.. sakınledıler.. artık ıcıp gelmelerı yok dovmelerı yok..
Hepsi bıtmıs.. kendılıgınden.. bazı evlerde boyle cok sorunlar yasanan donemler oluyor ve gecıyor.. tabı bu her evlılık ıcın gecerlı degıldır...
Umarım sızın kı de gecıcı olanlarından dır.. eger degılse bence annen ayrılmalı.. bır yastan sonra da bunlar hıc kaldırılmaz..
ınsanın kanına dokunur..
Allah annenın yardımcısı olsun, babanı ıckıden uzaklastırsın sogutsun..
Evınıze huzur bereket gelsın ınsallah..
Amın.

ne yapabilirsin gücün neye yeter bimiyorum ama bir daha bababın annene elini uzatmasına müsade etme, etmeyin. biz de benzer şeyler yaşadık, ben ve kardeşlerim büyüdükten sonra babam anneme dokunmadı, dokunursa ona öyle bir dokunurum ki aklı uçar. işte bunu babanıza hissetirin, kavga edebilirler, maddi sıkıntılar olabilir ama şiddet asla! annenize bunu yapmasına izin vermeyin, lütfen...

Son düzenleme:
abinin yanına yerleşsin bence yada eşin kabul ederse senin yanına gelebilir baban biraz yalnız kalsın aklı başına gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…