Annem ve Bakıcı Sorunu

günde 5 saate 800 tl çok iyiymiş. ayrıca o da böyle bir iş bulamaz. onunla yapacağınız konuşmada buna değinin. bebek baksa mesela kimse çocuğu ile kabul etmez kaldı ki günün ortasında 2 saat gidecek. bence onun da muhtaç olduğunu hissettirin. annenizin patron olduğunu bilsin. çamaşır makinesi istenen programda yıkanacak. anneniz haksız bile olsa oraıs onun evi. içi rahat etmedikten sonra çamaşır yıkamanın ne anlamı var.

bence braz sabredin ve yeni birini arayın. bu arada yabancı uyruklu düşünmez misniz? onlar daha sabırlı oluyorlar daha muhtaç oldukları için. yatılı kalır hem de.

Aslında yavaş yavaş yeni birisini aramaya başlasam iyi olacak gibi hissediyorum ben de. Aslında dediğiniz gibi geceli gündüzlü birlikte kalabileceği birisini bulabilsek keşke. Ama annem gece ben korkumdan uyuyamam hadi bana zarar verirse diye endişeler taşıyor :KK35:

Haftada 3 gün falan oluyor. Benim üzüldüğüm annemin kadından çekiniyor olması. Dün bana bahsedince anne bir daha seni azarlamasına izin verme böyle bir olay tekrarlanırsa ben çocuk değilim beni azarlayamazsın de diye tembih ettim ama pek umutlu değilim. Çünkü annem hayatı boyunca ilk defa yabancı birisiyle birarada kalıyor ve onun kendisine yardım için geldiğini algılayamıyor sanırım.

annen onu misafir gibi hissediyor

teyze eleman çalıştıran konumunda olduğunu hissettiremiyor işte

bu görev sizin

kadına güzel bir gözdağı verin

anneniz sağlığına zarar vermeyecek makul olmayan bir şey derse bile yapmalı

gerekirse bu olmayacak bir şey diye sonra size söylemeli

Atarlanır da işi bırakırsa bıraksın. Başka kadın tabiki de bulursunuz, etraf işsizden geçilmiyor, kadın geldiğinde sizde yanında olun bir süre bir elinizin annenizin üzerinde olduğunu bilsin.
Yani bu ikiyüzlü insandan hiçbirşey olmaz, birkaç ay iyi sonra kötü olmanın ne alemi var.

Etraf işsizden geçilmiyor ama inanın bu bakıcı arama sürecinde çok enteresan insanlarla karşılaştım. Annemin yaşadığı mahalle düşük gelir grubu insanların yaşadığı bir yer. En basitinden kiracımız vardı. Kocası çalışmıyor. Kirayı, elektriği, suyu ödeyemiyorlardı. İlk onları düşündüm. Sadece 1 ay çalıştı. O da yarım yamalak. Sabahları 11 de kahvaltı hazırlamaya çıkıyor, gün içinde gezmeye gidiyor, bazı akşamlar hiç uğramıyordu bile. Diğer komşular da maddi olarak çok ihtiyaçları olmasına rağmen kimse çalışmak istemiyor. Ama elbette birisi bulunur.

annen onu misafir gibi hissediyor

teyze eleman çalıştıran konumunda olduğunu hissettiremiyor işte

bu görev sizin

kadına güzel bir gözdağı verin

anneniz sağlığına zarar vermeyecek makul olmayan bir şey derse bile yapmalı

gerekirse bu olmayacak bir şey diye sonra size söylemeli

Biliyor musunuz tamamen aynı cümleyi kurmuştum bakıcı ablaya. Sağlığına, kendisine zarar vermeyecek birşey olduktan sonra annem ne istiyorsa onu yap abla, inatlaşma dedim birçok defa. Bir daha konuşacağım bakalım. Bugün erken çıkamayacağım kesinleşti telefonla da konuşmak istemiyorum. Yüzyüze daha iyi olur diye düşünüyorum. Hayırlısı artık.

Aslında yavaş yavaş yeni birisini aramaya başlasam iyi olacak gibi hissediyorum ben de. Aslında dediğiniz gibi geceli gündüzlü birlikte kalabileceği birisini bulabilsek keşke. Ama annem gece ben korkumdan uyuyamam hadi bana zarar verirse diye endişeler taşıyor :KK35:

kamera koyarsınıız ve kamera olduğunu, geriye dönük 1 ay kayıt yapılabildiğini söylersiniz. en basit 200 tl lik kameralarda bile bu özellik va r artık. bir de anneniz taşınmak istemiyormuş. taşınmak istemiyorsa en güzel opsyionu kabul etmek zorunda. başka ne yapabilirsiniz ki? bence en iyisi taşınması ama aslında ona sormadan taşıyın evi bence.

Annenizi size daha yakın kaloriferli bir eve çıkmaya ikna edemez misiniz?

Uzun zamandır deniyoruz ama maalesef ikna olmuyor. Evlat edinme sırasındayız. Yaklaşık 1 yıl sonra bize sıra gelecek. Son çare olarak bebek geldiğinde ücretsiz izne ayrılacağım o ara annemi bize alırım. Sonra da sana ihtiyacımız var anne diyerek göndermem diye düşünüyorum ama zaman ne gösterir belli olmaz tabi.

Biliyor musunuz tamamen aynı cümleyi kurmuştum bakıcı ablaya. Sağlığına, kendisine zarar vermeyecek birşey olduktan sonra annem ne istiyorsa onu yap abla, inatlaşma dedim birçok defa. Bir daha konuşacağım bakalım. Bugün erken çıkamayacağım kesinleşti telefonla da konuşmak istemiyorum. Yüzyüze daha iyi olur diye düşünüyorum. Hayırlısı artık.

çünkü yaşlılar bir zaman sonra sen en iyisini de önersen kendi istediklerini seviyorlar

hatta çok yaşlanmaya bile gerek yok

insanların alışkanlıkları var ve oturmuş düzeni bırakamıyorlar

"yaşlanmak, yeni durumlara uyum sağlama yeteneğinin azalmasıdır" diye bir tanım vardı bir yerde çok beğenmiştim

örneğin siz en iyi evi sunsanız da o evini istiyor ya da ne bileyim siz en iyi kıyafeti alsanız da o alıştığı tarz ve kumaşı istiyor

Gerçekten çok enteresan bir milletiz.Bulundugum yerde de böyle.Herkes ekonomik özgürlüğü olmadığını ,çalışmak istedigini.soyleyip çocuk bakmak istiyor.Konusmaya gidiyorsun,çocuğu kendi evine istiyor,tamam diyorsun kadına soruyorsun " günlerimiz hangi zaman",sabah ayrı günum öğleden sonra ayrı günum var diyor:işsiz:

Etraf işsizden geçilmiyor ama inanın bu bakıcı arama sürecinde çok enteresan insanlarla karşılaştım. Annemin yaşadığı mahalle düşük gelir grubu insanların yaşadığı bir yer. En basitinden kiracımız vardı. Kocası çalışmıyor. Kirayı, elektriği, suyu ödeyemiyorlardı. İlk onları düşündüm. Sadece 1 ay çalıştı. O da yarım yamalak. Sabahları 11 de kahvaltı hazırlamaya çıkıyor, gün içinde gezmeye gidiyor, bazı akşamlar hiç uğramıyordu bile. Diğer komşular da maddi olarak çok ihtiyaçları olmasına rağmen kimse çalışmak istemiyor. Ama elbette birisi bulunur.
Elbet birisi bulunur, ama nasılsa çalışıyor diye aslında çalışmayan ve annenizin burnundan getiren birine de boş yere para ödemeyin. Huzur içinde geçirmesi gereken günleri gerilim dolu geçiyorsa o bile yeter

Uzun zamandır deniyoruz ama maalesef ikna olmuyor. Evlat edinme sırasındayız. Yaklaşık 1 yıl sonra bize sıra gelecek. Son çare olarak bebek geldiğinde ücretsiz izne ayrılacağım o ara annemi bize alırım. Sonra da sana ihtiyacımız var anne diyerek göndermem diye düşünüyorum ama zaman ne gösterir belli olmaz tabi.

Eve ufo falan alsanız soba yerine? Yakın zamanda doğalgaz gelme ihtimali yoksa yani. Çünkü soba dışında annenizin diğer ihtiyaçları basit şeyler. Haftada bir kadın gelse yeterli olur. Yavrunuz için tebrikler şimdiden :)

Alındığı konular da oluyor. Ama genel olarak abla kendi bildiklerinde inat ediyor. O kendi düzenini kurmak istiyor annem kendi düzenini korumak. Arada ben kalıyorum. Son konu biraz saçma ama çamaşırların yıkanma programı. Annem uzun yıkansın istiyor. O hep kısa program seçiyormuş. Annem temiz çıkmıyor diyince bağırarak ikidir bana bunu söylüyorsun diyerek bayağı kızmış. Annem de bana olmadı o öyle yıkasın ben beyazları elimde çitilerim diyor. Çok canım sıkıldı.

olmaz ama böyle. uzun yıkamak çok mu zormuş sanki. hem çalışan evin kurallarını belirleyemez. orası onun evi değil. işi.

bence bu olaya bi dur deyin. şimdi buna kızan yarın başka bişeye kızar.

Çok teşekkür ederim :anne:
Anneniz çok haklı ben yerinizde olsam asla öyle bişeyin olmasına müsade etmem
Kadın haddini bilecek patron Kim ona davranacak yaşlılar benm en hassas noktamdir küçücük bir hataya bile göz yummam bugün bağıran yarın neler yapar..
Anneniz neyi nasıl istiyorsa öyle olmalı
Siz de bu konuda sert ve kararlı olun
Ona muhtaç olduğunuzu hissettirmediginiz an kendi De ona göre davranacaktir
Peki sizin annenizin oturduğu yere yakın bir yere taşınma ihtimaliniz var mı ?
Annenize yakın olursaniz hem içiniz rahat eder hem de gelecek her bakıcı annenizin yalnız olmadığını hisseder
Ya da ne yapın ne edin onu ikna edin sizin eve gelmese bile yakın bir ev tutun anne sana çok ihtiyacım var bana yakın olmanı istiyorum geceleri uyuyamiyorum aklım hep sende kalıyor rahat edemiyorum deyin biraz duygu sömürüsü ile bence aklı karisir
Benm annem de yalnız daha yaşlı değil ama evimiz biraz uzaktı öyle çok değil aklım hep onda kalıyordu
İkna edip karşı daireme aldım
Hem hep yanımda birlikteyiz hem de içim rahat etti

ahh bana bakıcı demeyin heyheylerim geliyor valla :)

bakıcılar ona muhtaç olduğumuzu düşündüğünden böyle rahatlar
alttan salta yeni birini aramaya bakın derim

Aslında küçük bir şehirde yaşıyoruz ve bu ücret bana makul geliyor. Sabah 9-11:30 öğleden sonra 13:30-16:00 arası geliyor ve öğleye kadar oğluyla birlikte annemde. Yol parası yok. Belki sizin yaşadığınız yer için az ama benim çevrem için uygun. Tabi çok içimize sinen birisi olursa 1000 tl'de verebiliriz.
Demek istediğim şu, belki standart üstü ücret alırsa sesini de yükseltmez. Ama gerçekten artık o meblağa kimse gelmiyor. Arkadaşım 4 yıl önce 800 veriyordu, memnun da değildi. Hatta birini duymuştum, tüm evden sorumlu bir yardımcı arıyordu, her şey yapacak birine 3000 verecekti.
Sizin şehrinizde şirket yok mu peki belki oradan bulursunuz
Ya da dediğim gibi bakıcı siteleri var nette
Ya da konu komşuya haber verin, illa ki birini tavsiye eden olur

Back
X