Annem ve Bakıcı Sorunu

İnceldiği yerden kopsun. Açık konuş böyle olursa birlikte çalışamayız diye. İyice şımarmasın.

Yaslilar duzenleri bozulsun istemezler.Ustelik iki ev agir gelmezmi bir insana sizcede konu sahibi nasil yetissin herseye.
2 eve yetişsin demedim.annesi karşı dairesinde veya alt üst dairelerde olursa bakıcıya böyle korkarak bağlanmaz.gozu arkada kalmaz.anneside kendiside daha rahat eder

Alındığı konular da oluyor. Ama genel olarak abla kendi bildiklerinde inat ediyor. O kendi düzenini kurmak istiyor annem kendi düzenini korumak. Arada ben kalıyorum. Son konu biraz saçma ama çamaşırların yıkanma programı. Annem uzun yıkansın istiyor. O hep kısa program seçiyormuş. Annem temiz çıkmıyor diyince bağırarak ikidir bana bunu söylüyorsun diyerek bayağı kızmış. Annem de bana olmadı o öyle yıkasın ben beyazları elimde çitilerim diyor. Çok canım sıkıldı.
Bu konuda annenizi haklı buldum hem para mı vereyim hem de muhtacim diye de kaf isityim üstelik annenizin düzenini koruması gerekirken kendi düzenini oturtmaya çalışıyormuş uygun bir dil ile konuşun emin olun ona iş size yardımcı çoktur.

Yaslilar duzenleri bozulsun istemezler.Ustelik iki ev agir gelmezmi bir insana sizcede konu sahibi nasil yetissin herseye.

Aynen evini bırakıp gelmiyor. Bize taşınsa daha rahat ederim. Çalışıyorum. Salı ve perşembe günleri iş çıkışı anneme geliyoruz. Salı günü uyuyuncaya kadar yanındayız. Perşembe günleri annemde kalıyorum eşim eve gidiyor. Pazar günleri yardımcı abla izinli olduğu için erkenden uyanıp anneme geliyoruz kahvaltı ile başlayıp pazar, market, kasap alışverişi, banyo yaptırma, akşam yemeği ve uyku saatine kadar yanındayız. Üstelik evlerimiz birbirine çok uzak :KK42:

Anneniz elimde citilerim dedigine gore kalkip makinaya programi kendisi kursun bakicida assin olmaz mi ?

Sobali ev olmasada dogalgazli bi eve gecse sadece temizlikci tutsaniz olmaz mi ? Yemek islerini siz yapabilirsiniz diye dusunuyorum yada gelen kisiye ucret karsiligi yaptirabilirsiniz

Annemin okuma yazması yok. Sadece çabuk bittiği için rahatsız uzun yıkansın istiyor. Ben istediği programın yanına etiket yapıştırdım ama gözü çok net seçmediği için bazen doğru yeri ayarlayamıyor.

Annemin okuma yazması yok. Sadece çabuk bittiği için rahatsız uzun yıkansın istiyor. Ben istediği programın yanına etiket yapıştırdım ama gözü çok net seçmediği için bazen doğru yeri ayarlayamıyor.

Bakıcıya anlayın bunu

Sonuçta anneniz bunu böyle kabul etmiş

O çamaşırlar 3 saat tıkamazsa ona göre kirli

Yani çarşıdan yeni alsanız kısa programda yıkasanız o da annenize kirli gelecek

Kadını ikna edin daha doğrusu böyle yapılacak başka alternatifi yok diye hissettirin

Sonuçta kadına duvar sil demiyor ki

Bakıcıya anlayın bunu

Sonuçta anneniz bunu böyle kabul etmiş

O çamaşırlar 3 saat tıkamazsa ona göre kirli

Yani çarşıdan yeni alsanız kısa programda yıkasanız o da annenize kirli gelecek

Kadını ikna edin daha doğrusu böyle yapılacak başka alternatifi yok diye hissettirin

Sonuçta kadına duvar sil demiyor ki

Anneme göre 11.30 da oğlunu okula götürmeye gittiği için acele ediyor. Yani sabah 9 a doğru geliyor. Öğlen 11:30-13:30 arası yok. Asıp gidip dönüşte de toplayayım diyor sanırım. Normalde ilk konuşmamız sabah 8 de başlaması gerekiyordu. Öğlen de 12-13 arası izin istemişti.

Herkese merhaba. Benim derdim de annem. Annem 74 yaşında yalnız yaşıyor. Aynı şehirde yaşayan tek evladı benim diğer kardeşlerim başka şehirlerde. Evin içinde hareket edebiliyor ama ev işi yapması mümkün değil. Uzun süreli arayış ve 2 kötü yardımcı deneyiminden sonra şimdiki yardımcı ablayı bulduk. Genel olarak memnunuz. Güvenilir birisi en başta. Ama olumsuz durumlar da var. Yarım gün çocuğuyla birlikte geliyor ve ister istemez gürültü patırtı oluyormuş annemin anlattığına göre. İlk başta anlaştığımızdan 1 saat az kalıyor. İlk başta 700 tl olarak anlaşmıştık 2. Ay 800 istedi kabul ettik. 5 aydır annemin yanında. Hadi bunları kabul ettik ama annemin az önce bahsettiğine göre çabuk sinirleniyormuş ve birkaç kez annemi terslemiş. Duyunca çok canım sıkıldı. Annem biraz zor insandır ama azarlanmasını kabul edemiyorum. Şimdi benim bu ablayla konuşmam gerek ama bana akıl verin ne olur ne söylemeli nasıl konuşmalıyım? İşi bırakacağım derse başka alternatifimiz de yok şu anda annemin yanına bir yardımcı şart.
Bu arada ücreti az bulanlar olabilir. Aynı mahallede oturuyor annemle yol parası yok. Günde 5 saat kalıyor ve saatleri esnek. Ağır iş yok. Sadece kahvaltı, soba yakma ve günlük ortalık silip süpürme.

Hemen konuşun. Hiç bekletmeyin. Siz esnedikce daha bir rahat daha bir başına buyruk davranır. En ufak bir hoşunuza gitmeyen hareketinde uyarsanız hep kendini diken üstünde hisseder ona göre rahatlamaz. Suistimal edilecek bir durum varsa cesaret edemez.

Hemen konuşun. Hiç bekletmeyin. Siz esnedikce daha bir rahat daha bir başına buyruk davranır. En ufak bir hoşunuza gitmeyen hareketinde uyarsanız hep kendini diken üstünde hisseder ona göre rahatlamaz. Suistimal edilecek bir durum varsa cesaret edemez.

Yarın işten biraz erken çıkıp konuşmaya geleceğim bir aksilik olmazsa. Bir yandan da tedirginim ama hayırlısı artık.

Bence yavaştan bakıcı aramaya başlayın.Beklememek için en kısa programa atıyor büyük ihtimalle.Birileri kesin çıkar.Aslında annenizi size yakın bir yere taşınmaya ikna etseniz evi yine ayrı olsun ama. Bakıcının tavrı çok çirkin ve rahatsız edici.

Herkese merhaba. Benim derdim de annem. Annem 74 yaşında yalnız yaşıyor. Aynı şehirde yaşayan tek evladı benim diğer kardeşlerim başka şehirlerde. Evin içinde hareket edebiliyor ama ev işi yapması mümkün değil. Uzun süreli arayış ve 2 kötü yardımcı deneyiminden sonra şimdiki yardımcı ablayı bulduk. Genel olarak memnunuz. Güvenilir birisi en başta. Ama olumsuz durumlar da var. Yarım gün çocuğuyla birlikte geliyor ve ister istemez gürültü patırtı oluyormuş annemin anlattığına göre. İlk başta anlaştığımızdan 1 saat az kalıyor. İlk başta 700 tl olarak anlaşmıştık 2. Ay 800 istedi kabul ettik. 5 aydır annemin yanında. Hadi bunları kabul ettik ama annemin az önce bahsettiğine göre çabuk sinirleniyormuş ve birkaç kez annemi terslemiş. Duyunca çok canım sıkıldı. Annem biraz zor insandır ama azarlanmasını kabul edemiyorum. Şimdi benim bu ablayla konuşmam gerek ama bana akıl verin ne olur ne söylemeli nasıl konuşmalıyım? İşi bırakacağım derse başka alternatifimiz de yok şu anda annemin yanına bir yardımcı şart.
Bu arada ücreti az bulanlar olabilir. Aynı mahallede oturuyor annemle yol parası yok. Günde 5 saat kalıyor ve saatleri esnek. Ağır iş yok. Sadece kahvaltı, soba yakma ve günlük ortalık silip süpürme.
O paraya sadece yarım gün çocuk bakmaya geliyorlar. Kaldı ki günlük temizlik vs yapıyormuş. Kardeşleriniz de para yollasın 1000 lira verin,gelen kişi işi kaçırmaktan korksun

O paraya sadece yarım gün çocuk bakmaya geliyorlar. Kaldı ki günlük temizlik vs yapıyormuş. Kardeşleriniz de para yollasın 1000 lira verin,gelen kişi işi kaçırmaktan korksun

Aslında küçük bir şehirde yaşıyoruz ve bu ücret bana makul geliyor. Sabah 9-11:30 öğleden sonra 13:30-16:00 arası geliyor ve öğleye kadar oğluyla birlikte annemde. Yol parası yok. Belki sizin yaşadığınız yer için az ama benim çevrem için uygun. Tabi çok içimize sinen birisi olursa 1000 tl'de verebiliriz.

Tamam siz ona muhtaçsınız ama o da size muhtaç. 800 lira normalde evde oturacak, para kazanmayacak bir kadın için az değil. Üstelik anneniz de öyle bakıma muhtaç, ağır iş yaptıran biri de değil. O da bu kadar rahat işi zor bulur, çocuğuyla gelip gitmesini falan kabul etmezler. Ona ne yani, o mu ödüyor elektrik su parasını da kısa program diye tutturmuş?
Bence siz de ondan üstün olduğunuzun farkına vararak konuşun, kadının bi tarafları kalkmış.
Ve cidden sobalı ev yerine kaloriferli olsaydı sadece temizlikçi alsaydı anneniz haftada bir, o yeterdi.

günde 5 saate 800 tl çok iyiymiş. ayrıca o da böyle bir iş bulamaz. onunla yapacağınız konuşmada buna değinin. bebek baksa mesela kimse çocuğu ile kabul etmez kaldı ki günün ortasında 2 saat gidecek. bence onun da muhtaç olduğunu hissettirin. annenizin patron olduğunu bilsin. çamaşır makinesi istenen programda yıkanacak. anneniz haksız bile olsa oraıs onun evi. içi rahat etmedikten sonra çamaşır yıkamanın ne anlamı var.

bence braz sabredin ve yeni birini arayın. bu arada yabancı uyruklu düşünmez misniz? onlar daha sabırlı oluyorlar daha muhtaç oldukları için. yatılı kalır hem de.

Son düzenleme:
Anneme göre 11.30 da oğlunu okula götürmeye gittiği için acele ediyor. Yani sabah 9 a doğru geliyor. Öğlen 11:30-13:30 arası yok. Asıp gidip dönüşte de toplayayım diyor sanırım. Normalde ilk konuşmamız sabah 8 de başlaması gerekiyordu. Öğlen de 12-13 arası izin istemişti.

haaa

o zaman iş değişir

çamaşır bu hemen nasıl yıkanıp kurusun ki hele bu mevsimde

atsın çamaşırı gelince asar

yalnız ben anladım kadını ve neden çemkirdiğini şimdi

yani işinin savsakladığı ve bu hissedildiği için agresif

bir de her gün mü var çamaşır, o gün kurumasın ertesi güne kurur o zaman kaldırır

Canım sen bakiciyi kaçırmaktan korkuyorsun ama böyle küçük yerlerde o da iş bulmakta güçlük çekecektir. İnsanlar askeri ücrete günde 10 saat ayakta kalıyor ve ya vardiyeli donen kimi zaman 7 de işte olman gereken kimi zaman 12 de işten.cikacagin işler yapıyorlar üstelik gencecik kızlar bunlar.(otobüs firmalarının yazihaneleri) Cocukla ise kabul eden kim?En kötü bırakırsa da bırakır başkasını ararken annenizi birkaç hafta misafir edersiniz değişiklik olur.

Sanırım sorun tam da bu. Ona muhtacız ve o da bunun farkında. Konuşacağım ama bir yandan atarlanır da işi bırakırım derse diye korkuyorum.
Atarlanır da işi bırakırsa bıraksın. Başka kadın tabiki de bulursunuz, etraf işsizden geçilmiyor, kadın geldiğinde sizde yanında olun bir süre bir elinizin annenizin üzerinde olduğunu bilsin.
Yani bu ikiyüzlü insandan hiçbirşey olmaz, birkaç ay iyi sonra kötü olmanın ne alemi var.

haaa

o zaman iş değişir

çamaşır bu hemen nasıl yıkanıp kurusun ki hele bu mevsimde

atsın çamaşırı gelince asar

yalnız ben anladım kadını ve neden çemkirdiğini şimdi

yani işinin savsakladığı ve bu hissedildiği için agresif

bir de her gün mü var çamaşır, o gün kurumasın ertesi güne kurur o zaman kaldırır

Haftada 3 gün falan oluyor. Benim üzüldüğüm annemin kadından çekiniyor olması. Dün bana bahsedince anne bir daha seni azarlamasına izin verme böyle bir olay tekrarlanırsa ben çocuk değilim beni azarlayamazsın de diye tembih ettim ama pek umutlu değilim. Çünkü annem hayatı boyunca ilk defa yabancı birisiyle birarada kalıyor ve onun kendisine yardım için geldiğini algılayamıyor sanırım.

Back
X