Bence zamanında veremediği sevgi için pişman ve şimdi telafi etmek istiyor. Benim annem de dediğiniz gibi bir kadındı, ilkokulda çocuklar beni hırpalardı annem sen ne yaptın da seni hırpaladılar derdi. Ben sarılıp öpmeye çalıştığımda beni iterdi. Ne zaman yıllar geçti ergen çocuğunun büyüdüğünü kendinin de yaşlandığını farketti, seni seviyorum diyemeyen kadın şimdi ben seni çok seviyorum dediğimde ben de seni çok seviyorum diyor ve ben çok mutlu oluyorum. Geç de olsa hiç sevgi dolu hareketlerimden vazgeçmedim çünkü annem eskiden yapısı gereği soğuktu. Herkesin sevgisini gösterme şekli farklıdır. Belki akraba çocuklarına sizi savunmuyordur ama siz uyurken gece üstünüzü örtüyordur, siz hastayken gözüne uyku girmiyordur bunu en iyi siz bilirsiniz. Ben şimdi annemi istediğim gibi öpüp kokluyorum kendini çekmiyor itmiyor çünkü zamanla yendi bunu. Siz de ona ayak uydurmaya çalışın. En ufacık şeye gözleri doluyorsa kim bilir ne yaşanmışlıklar vardır içine attığı, kimseye söyleyemediği. Ne olursa olsun annenize duvar örmeyin. Aradaki açıklığı kapatmaya çalışın. Cennet annelerimizin ayakları altındadır. O da annesini kaybetmiş, belki bu da bu yönde değişmesine vesile olmuştur. Sevdiklerini kaybetme korkusu, hayatın çok kısa olduğunu farketmesi vs. Bence meslek sahibi olmasanız da anneniz sizi çok severdi