Annem.. Ve dahası

Merhaba kızlar! Daha önce bir konu açmıştım buna benzer, (bakabilirsiniz) yanii konu annem, 28 yaşındayım yurtdisindayim, evli iki çocuklu. Yani ne desem bilmiyorum gün geçtikçe hayattan ve insanlardan soğuyorum, tek kızım kardeşim yok 🤯 yani derdimi paylaşacak. Sürekli bir eleştiri aşağılama alttan alttan laf sokmalar üstelik eşim hepsine şahit nerdeyse bir senedir evime gelmez. Güya ben onu kovmusum bir senedir onun kinini güdüyor hayır canı isteyince iyi davranır cani isteyince tersler. Geçenlerde oğlumu almaya gitmiştim yanına (hafta sonları yanında kalıyor) laf arası eşimi eleştiriyor hayır eşim de Allah var hiç saygısızlık yapmadı bugüne kadar, en son bana ailesinin türkiyede ki yeğeni ve erkek kardeşi olduğunu söyledi. Benim ailem benim evimin iciymis. İllaki öyle ama yani bu söylenecek laf mı. Yani ergenliğim den beri ezildim asaglandim babamla sürekli kavga ederlerdi evde küfürler ucusurdu, beni sürekli asaglardi bazen döverdi. Halen söver. Ama ben hep "kötü" evlat muamelesi görürüm. Bıktım halen kendi evimde yok. Benim yaşadığım ülkede ev mevzuları biraz sıkıntı. Evliliğimden soğudum, ne aile gördüm ne sevgi, her şeye rağmen ki eşimle annemde iki sene kaldık, bugüne kadar bir şekilde geldik. En başa dönsem çok uzar zaten uzun uzun yazıyorum hakkınızi helal edin ama çok bunaldım. Hayatım boyunca bir arkadaş çevrem olmadı sağolsun annemin baskıları. Eşimle aşk evliliği de yapmadım bunu üzülerek söylüyorum, mantık evliliği oldu tamamen ailemin istemesiyle onların vesilesiyle oldu. Yani yaşıyorum yaşamaya çalışıyorum. Tek gayem çalışıp kendi ayaklarımın üzerinde durmak, hersey çocuklarım için..
Konu eksik gibi bir şey anlamadım

Kizlar butun aile dengemiz bozuldu ve ilerleyen zamanlarda ne oluruz bilmem, yıllardır amcamın oğlunun evinde yaşıyorum, kiraciyim, hatta evliligimin ilk iki senesi annemle kaldim yalniz diye evimiz yok diye. Dedigim gibi bu ulkede kiralak ev icin firmalarda siraya giriyorsunuz. Satin almak icin elimizden gelen herseyi deniyoruz, tam butcemize uygun ev bulduk baska bir yerde yaklasik arabayla 30dklik mesafede. Annem sorun çıkardı, esim ise ayri bir dert kadinin onca lafina sözune ragmen hala illa yaranmak icin herseyi yapıyor aman kusmesin aman ben terbiyesiz kötu damat olmayim diye ugrasiyor herhalde anlamadım. Ya ben biraz kendi hayatimiza bakalim derken esim surekli israrla görüşmek istiyor. Ayrica annem bundan bir kac ay önce esim hastanelik olup eve geldikten sonra gecmis olsuna geldi ozmn bile ev konusu acmis demis ki maddi yardim ederim. Esim de iyi niyetli zannediyor annemi. Asla kabul etme bak anmemi taniyorum basimiza kakar dedim. Ama bugun dedigim cikti uzaktan ev alırsanız asla vermem demiş buralardan alırsanız 100.000kr veririm demiş yani 70bin tl yaklaşık. Olmaz olsun esime demistim ama bugun laf yiyip gelmiş. Onada diyecek birsey bulamiyorum adam olup bize odaklansa akli fikri elallem ne der ben böyle yetişmedim vs vs...

Eşinizi alın karşınıza konusun uzun uzun. Burada sadece ikimiz ve ikimizin kararları var. Yuva kurduk, anneyi babayı artık hicbir seye karıstırma diyerek konusmaya basla. Uzun uzun esinizle konusun artık annem ne der, düsünür diye hareket etmeni istemiyorum diyin. Annenizi de evliliginize bulastırmayın ve görüsmenizi azaltın.

Back
X