Annem ve erkek arkadaşım... Hangisini tercih etmeliyim?

Annen hayır demiyor ki, sadece geleceğini garanti altına alsın istiyor seni, sizi düşünüyor.
En güzeli erkek arkadaşınla anneni dışarı da tanıştır, konuştur.
Annen bizzat yüzüne söylesin düşündüklerini, düşündüklerinde haklı olduğunu vs.
Tercih meselesi gibi düşünmen bile garip olmuş, ha baktın olmuyor sevgilin ve ailesi hala ısrarcı, o zaman yaparsın bir tercih, o tercihin de tabiki annen olmalı.

Ne güzel bir puan almışsınız, atama falan bunlar çok önemli şeyler, gelecek mevzu yani..
Anneniz çok haklı..ve kesinlikle anneyi dinleyin, sonra pişman olmayın, anneler hep haklıdır emin olun..

Ayrıca tercih yapmanıza gerek yok ki, sadece beklemede kalmanız gerekiyor, erkek arkadaşınız sizi tercih yapmaya zorluyor bence, böyle birşey yapmayın..

Sanırım erkek arkadaş tercih etme konusunda aklına girmiş arkadaşın, bence de böyle birşeye gerek yok..

Her aile bir değil elbette ama ben olsam ailemin fikirlerini önemserdim. Hayatım boyunca benim mutluluğum için uğraştıklarına göre vardır bir bildikleri derdim.

Annen doğru söylüyor. Şimdi herşey çok güzel ama. Peki 5 yıl sonra ?

Çok sevdiğim bir söz var annem her kızdığında bana söylerdi Anne sözü dinlemeyen ulur kalır

Bence anneniz haklı ve gayet mantıklı.

Puanınız güzel, önce bir atanın.

Herkesle aynı fikirdeyim, annen kötü bir şey dememiş, şartlarınızı oluşturun ondan sonra demiş ki yerden göğe haklı

Ama erkek arkadaşın için bir daha düşün derim; annen beni istemiyor ama bir an önce yapalım diye seni sıkıştırması, tercih yapman gerektiğini hissettirmesi güzel bir şey değil. Aklı başında olan adam annenin bu dediğine hak verir; çalışır,çabalar

Ya alacağı sorumluluğun farkında değil, ya da bir lokma bir hırka yaşanır diye düşünenlerden. Bir de bu yönden baksan ...

ben ortada bir tercih göremedim aslında. annende her anne gibi senin geleceğini düşünüp hareket ediyor. ama annen erkek arkadaşını istemezse ve birini tercih etmen lazımsa kesinlikle anneni etttttt.

annen cok haklı belki bize kızarsın onu sevdiğin için ama artık yeterki sevelim dönemi artık bitti canım arkadasım sen okulunu bitirceksin kpss kazanıcaksın önünde o kadar güzel yılların olacak ki emin ol cok güzel fırsatlar yakalıcaksın.Hemen ayrıl bırak kurtul demiyorum ama en azından erkek arkadasın senin için caba harcadıgını görene kadar yani mesela okulunu bitirene kadar daha iyi mertebeye gelinceye kadar adını koyma.Adını koyduktan sonra ilişki aşama kazanıyor bilgin olsun

Erkek tarafı yangından mal kaçırır gibi hareket ediyor.Sakın onların sıkıştırmalarından pes edip tamam deme.Daha iş hayatına atılınca belki erkek arkadasını beğenmiceksin.Çünkü üniversite dönemiyle hayata atıldığın zamanki görüşlerin duyguların değişiyor.Annen şu an haklı.Şu an kesinlikle olamayacağını belirt.Herşey yerine otursun öyle.Ha onlar da bunu kabul etmezse kendileri bilir.Çünkü annen mantıklı düşünüyor.

Sanırım erkek arkadaş tercih etme konusunda aklına girmiş arkadaşın, bence de böyle birşeye gerek yok..

Öyle varsa büyük sıkıntı, hiç kimse annen mi? ben mi diyerek bir tercihe sürükleyemez beni, öyle birşeyse o an da yol verirdim, böyle bir durumda konuyu da bundan ötürü sevgilime yol verdim şeklinde açardım, hangisini tercih etmeliyim diye değil!
Gözümü açtığımda gördüğüm, onun sayesinde bu yaşlarıma geldiğim insanı bir tercih içine sokamam kesinlikle..

Erkek arkadaşın atanırsan da gözün açılırsa diye korkuyor. Bugün senin için sıkıntı değil ama yarın arkadaşlarınla tanıştırırken, konuşma ortamında sıkıntı oluyor. Ayrıca sende okuyor ama bitirir mi bilinmez diyerek ona çok güvenmediğini belli etmişsin.

Annen çok haklı ileride yaşamanız muhtemel sıkıntıları şimdiden görmüş. Ailesinin de senin üzerinde baskı kurması çok yanlış. Gizlemek istedikleri bir şey olabilir mi? Benim arkadaşım da 3 ayda tanışıp evlendi kvsi çok üstünde duruyormuş. Akıl hastalığı çıktı çocukta 15 gün evli kaldılar. Sizde böyle birşey var diyemem ama bence iyi niyetli değiller.

annen bence çok sıcak bakmıyordur belki iyi bir tahsili ve mesleği olsa çok sorun etmeyecekti ama asğari ücretle çalışıyor diyorsun kalıcı bir işte değil anladığım kadarıyla.hakkınızda hayırlısı olsun cnm ama aceleye getirme seni seviyorsa bekleyecek...

Anneniz haklı bence . Sonuçta okulunuz daha yeni bitiyor ve işinizi , geleceğinizi ayarlamanızı istiyor. Ayrıca her şey yoluna girdikten sonra bu konuyu tekrardan annenizle konuştuğunuzda yaklaşımı daha farklı olabilir. Erkek arkadaşınız biraz daha bekleyebilir . Bu kadar hızlı olmasının pek de gereği yok bence. Önce kendi hayatlarınızı bir düzene koyunuz. Bunlar benim düşüncem tabiki sizin hayatınız , kendi kararlarınız. Hakkınızda hayırlısı olsun

daha 1 senedir berabermişsiniz.
annen haklı bence.
hadi sevgilini geçtim.
sen önce kendi hayatını düzene koy.
belki çok iyi bir pozisyon çıkacak ve başka şehire atanmayı bile göze alacaksın.
ya da atanamayacaksın diyelim . iş bulana kadar evde oturmak zorunda kalacaksın.
söz nişan yapacaksınız da parasız nasıl olacak.
sevgilinin sadece asgari ücreti ile isteklerin yapılabilecek mi
muhtemelen ailesinin durumu iyiyse ya onlar destek olacaklar o zaman da parayı veren düdüğü çalar durumu olacak onlar nasıl isterlerse düğündü evdi öyle olacak.
yok ailesinin de durumu iyi değilse bu zamanda asgari ücretle ev kurmak geçindirmek çok zor.

bazı arkadaşların dediği gibi sen maliye mezunusun bir de iyi bir puanla güzel bir yere atanırsan sonra onları beğenmezsin diye aceleey getirmek istiyor olabilirler. bir yandan da iyi bir gelin adayısın. burda çok okuduk memur gelin adayı arayan kayınvalideler diye.

bence anneni dinle ve bekle yaşın daha genç .
kendi hayatını biraz daha oturt.
okumussun calısmaya basla kendi paranı kazan biraz kendine harca yıllardır verdigin emegin keyfini cıkart.

Kim ne derse desin eşler birbirine denk olmalı bence.
Neden bu acele , ısrar anlamadım.
Okulunu bitirsin, sizde atanın.
İlişkiniz evliliği düşünecek kadar sağlamsa zaten siz gereken şartları oluşturana kadar devam eder.
Daha yaşınız genç. Bu bir tercih meselesi değil.
Doğruyu yapma meselesi ayrıca.
İyi düşünün taşının.
Bir arkadaş gözün açılmasın diye aceleye getiriyorlar tarzında bir yorum yapmış.
Aynen katılıyorum. Konuyu okur okumaz benimde aklıma bu geldi.
Sukunetle atın adımlarınızı. Hiç birşeye mecbur değilsiniz, seviyorsa da hem şartlarını düzeltmeye çalışsın hemde size baskı yapmasın ki. Sizde geleceğinizi kurun. Bunu beraber de yapabilirsiniz.

Sevgilinizin ısrarıyla annenizin sözünü çiğnemenizi istemem.
Anne babanın rızası olmadan atılan adımların hayırlı olmadığını düşüncesindeyim (kendi ablamda yaşadığı için)

bana kalırsa anneni dinle.en azından haziranı bekle.
söz vs olursa şimdi ne belli atandıgın yere gitmenle ilgili sorun yaşatmayacağı?
ozaman daha kararsız olacaksın
üstelik ozamanda ''işim mi sözlümmü'' diye konu açarsın belkide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…