• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ve eşimin anlaşamaması

eşim kendi soyadını kullanmamı istedi.bende hayır demedim.illa kızlık soyadım kalcak gibi bir tavrım yoktu yani.ama annem bunu kabul edemedi fakat bunla ilgili eşime hiçbir sey söylemedi.o gün sadece çocuk muhabbeti açıldı eşimin yeğeni var kız ve erkek olmasını istıyodum kız oldu memnunum ama erkek farklı oluyo soy devam edıyo cocuguna soyadı verıo dedi.annemde kızda soy devam etmıyo mu dedi etmio dedi eşim konu bitti.ertesi gün eşim surat yaptı durum bu.annemin oğlu yok eşime ondan alındı ve evde mısafırım bana surat yapması bi daha gelme gibi bir tavırdı diye söyledi.eşim ise yorgun olduğunu söylüyo ama iki gun önce mesaiye kaldı daha yorgundu o zaman böyle deildi.

annen buna karismamali senin kararin ister kullanirsin ister kullanmazsin
ayrica esin sacmalamis soy sadece erkekten deil kizdan da devam eder bu bence geri kafalilik en ii ornek peygamber efendimizdir soyu kizi Fatima annemizden devam ediyo biraz arastirsin
ikisinin de seni arada birakmaya hakki yok ama esin daha suclu bence biz annelerini alttan alirken ii sira bizimkilere gelince kotu surat salla hemen bence yumsak bi dille kirginliginizi anlatin

ah be canım eşinle konuş bence ben senin annene böyle yapsaydım hoşuna gidermi diye.çok ayıp etmiş.:KK20:altı üstü 1 hafta ya güle oynaya ağırlayıp uğurlayamadız..valla annen haklı ne olursa olsun eşin çok çok ayıp etmiş.annenmiş büyükmüş herşeyi geçiyorum eve gelen misafir yaa.acil gönlünü almanız lazım annenin...

evet annem fazla alıngan.arada kaldım ne yazıkki:KK43:
Yanliz sunu da ekliyim. Esin de sacmalamis. Neden nersen genetik olarak soy sadece erkekten devam etmez ki hem anne hem babadan devam eder. Sadece kanunlara gore soyadi erkeyen devam ediyo, bu demek deyil ki secerende anne onemli deyil.

Daha cok yeni evlisiniz boyle hassas konularin kayin aile ve gelin damatla konusulmasi iyi olmamis tabi. Sonra duzelir merak etme.
Esin alinmis olabilir ama surat yapmasina gerek yokbannen de keske o kadar alingan olmasaymis.
Ama umarim Allah esini hic erkek cocuk vermeyerek sinamaz. Yada al sana soy deyip berbat bir erkek cocukla sinamaz.

Esine soyle Allah tan korksun.

Soyu sopu bir kenara biraksin.

arkadaşlar hepinize cevaplar için tesekkür ederim.annemle tartışmadık.annem soyadımı deiştirmeme kırgındı.sohbet ederken de erkek ve kız çocukla ilgili bi konu açıldı.eşim erkek soy devam ettrr soyadını cocuğa verıo deyınce ortam gerildi.sonrası da anlattığım gibi eşim ertesi gün surat yaptı.ama annem ona hiçbir sey demedi.annemle bir sorun olmadı aslında birebir yaşanan.işten dolayı yorgun olduğunu söyledi sadece. o yuzden konuşmadığını söyledi.ama annem hala üzülüyor ve gelmem bir daha diyor.haftaya da eşimin ailesi gelecekmiş:KK43:
soyadı konusunda bence annende ayıp etmiş bence karışmaması gerekiyor bu tür konulara?

annen suçlu..
kocan tripli, alıngan..
sen hassas..
arada seni harcamasalar keşke..

Ben sana soyliyim canim annene herhangi bir kizginligi falan yoktur,senle olan sikintidan annende durduk yere pay almis,
yarin bi araya gelseler hicbirsey yok gibi davranir..
Anne yanindayken eslere biraz daha dikkatli davranmak gerekir,senden olan bir sorun onun kizi oldugin icin direk kadini etkiler cunku.

canım çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum.duruma benim gibi bakan biri sonunda:)

canım çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum.duruma benim gibi bakan biri sonunda:)
senin eşinle ne sıkıntın var da annene patladı diye düşünüyorsun.

Back
X