- 28 Eylül 2015
- 5.371
- 15.148
- 248
- Konu Sahibi Merkur deniz
-
Konu sahibi iç egeden olabilir. Ben de iç egeliyim. Bizde yapakoy denir :)
Ben de bahsettiğiniz ilin yakınlarındayım. Fark etmeden yerel kavramları kullandığım olur benim de. yerine koyulan yeni kelimeler çocukluktan beri kullandığımız yerel kelimelerin yerini tutmuyor bazen. sanki anlatmak istenen tam anlatılamıyor da bir eksik varmış gibi geliyor insana.Evet bizde de öyle
Eşim de ilk zamanlar tamam yapakoyuyorum diye dalga gecerdi
Kütahya yı geçince hemen dilim dönüyor havasından herhalde
Bir kadın yabancı mısın diye sormuştu
Az daha yazarsam aynı memleketten çıkarız gibi geliyorBen de bahsettiğiniz ilin yakınlarındayım. Fark etmeden yerel kavramları kullandığım olur benim de. yerine koyulan yeni kelimeler çocukluktan beri kullandığımız yerel kelimelerin yerini tutmuyor bazen. sanki anlatmak istenen tam anlatılamıyor da bir eksik varmış gibi geliyor insana.
Duyanda mantı baklava açtın sanacakEşim ben yoruldum diye öyle dedi uğraştım diye bi de yarım saat önce arayıp pilav yapakoy biz geliyoruz dediler salatayı yaparken gelmiyoruz dediler ona bozuldum
Bı de noterden ihtarname çekti mı tamamdır.Yaptıkları terbiyesizlik olmuş, senin için hazırlanmış bir sofra ve aile varken hiç düşünmeden nasıl başka yere habersiz gidebiliyorsun? Yapacağın, onlar hatasını anlayana kadar soğuk davranmak, aramamak sormamak.
Evet KütahyalıymışKonu sahibi iç egeden olabilir. Ben de iç egeliyim. Bizde yapakoy denir :)
Konuyu okur okumaz aklımdan aynısı geçti.Neye takıldınız ben alamadım. Kalan yemeği ısıtır yarın yersiniz. Böylece yarın yorulmamış olursunuz. Heves etmişler kalmışlar ne var bunda?
Benim eşimle annemin arası çok iyi değil. Soğuklar. Sorun yok ama sevmez kimse birbirini. Annemle ciddi bir kavgam olmuştu. Beni biktirdigi bir konudan ben artık yildim. Kavga sonrasi gideceğimiz yere de gitmedim. Esim sürekli ara bulacak şeyler söylemiş. Biraz rahatsız şöyle böyle. Anneme tavır aldığım belli olmasın diye. Hatta eşime de kızdım benim adıma neden o sekilde konuşuyorsun diye. Ben tavirliyim tavrim da belli olsun falan demiştim. Kocasını öven yorumlardan olsun istemem de örnek verdim sadece. Kocanın tavrı bana çok garip geldi.Aniden gelisen degisiklikler olabilir. Sonucta tursu icin gelmisler iste. Esiniz ne haddine bir daha yemege cagirirsan diye tehdit vari konusmak. Kendi annesi olsa aynisini der mi hic sanmam. Bence esinizin yaninda cokta gommeyin annenizi tavri belli. Olay sizi dusunmek degil uzak tutmak gibi. Ben anneme kirilsam esim abartma der .
makasa sındı, havluya peşkir diyorsanız muhtemelen aynı memleketten çıkabiliriz. Ben aşağı yukarı aynı coğrafyadan evli olduğum halde bizde bile çıkıyor farklılıklar,Az daha yazarsam aynı memleketten çıkarız gibi geliyor
Kesinlikle öyle
Karadenizliler de aynı aslında
Yabancı olduğum çok kelime duydum
Hatta bu yaz kendı memleketımde bile daha önce duymadığım bir kelime duymuştum
Yaşlı insanlar daha çok konuşuyor gençler de daha az
İlk evlendiğimix zamanlar
Bizim orda bir yol tarifi sormuştuk
Adam g..tün geri g.. tün geri gidive abi dedi eşime
Tabi benım ki şok gülmekten gidemiyor ki bi yere
Annemlerle bana garip gelmiyor o kadar çok duymuşuz ki
Öff gülme geri geri git diyor işte demiştim
Şimdi öğrendi dilimizi çok şükür
AbartmissınızMerhaba hanımlar ben evliyim annem ikinciye evlendi ve 1 saat uzaklıktaki başka bir şehre taşındı. Burda annemin bahçesi var hafta sonu geliyorlar domates biber yetiştiriyorlar. Bana da bu hafta bahçeden toplananlarla size turşu yapalım dediler bende bahçede yorulacaksınız bende evde yemek hazırlayayım yemek yiyelim siz bahçeden gelince sonra hep beraber turşu yapalım dedim. Böyle sözleştik. Sonra ben yemek için uğraştım sofrayı tabakları felan dizdim. Annem aradı biz gelmiyoruz teyzem yakın bir köyde oturuyor ona uğramışlar düğün varmış köyden birinin annemin eşide hiç köy düğünü görmemiş yemeğe gelmiceklermiş ben çok kırıldım o kadar yemek hazırlık boşa gitti eşim boş yere seni yordular bi daha yemeğe çağırırsan kavga ederiz dedi bende çok üzüldüm turşu yapmaya yine de geldiler ama ben pek konuşmadım normalde çok konuşkan ve neşeli davranırım. Onlar da hala anlamamış gibi bize küsmez o nolmuş gelmediysek diye alaya aldılar. Bundan sonra nasıl davranmalıyım bilmiyorum gerçekten kırgınım siz olsaydınız küslüğü sürdürür müydünüz yoksa bişey olamamış gibi mi yapardınız .
Kendisi de yardım etseymiş de o kadar yorulmasaymisınız. Belki de o dedi diye bu kadar yükseldiniz. Ne var sanki 2 gun yersiniz olur gider. Ya da gelmisler turşu icin sonrasinda sofrakirsaniz yine yenirdi. Olmadi yanina verseydiniz kaba bolüp. Ne sacma cidden. İnsanlik hali sonuçtaEşim ben yoruldum diye öyle dedi uğraştım diye bi de yarım saat önce arayıp pilav yapakoy biz geliyoruz dediler salatayı yaparken gelmiyoruz dediler ona bozuldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?