Annem ve eşinin yaptığı saygısızlık

Bir tavsiye kırılsanda kocacığına direkt yansıtma
O senin annen, senin çiğnerin yarın canım cicim olursunuz
Ama kocan öyle olmaz

Aynısını kocandan yana annene de anlatma
Kocan unutur annen unutmaz

Evet bizde de öyle
Eşim de ilk zamanlar tamam yapakoyuyorum diye dalga gecerdi

Kütahya yı geçince hemen dilim dönüyor havasından herhalde

Bir kadın yabancı mısın diye sormuştu

Konu sahibi iç egeden olabilir. Ben de iç egeliyim. Bizde yapakoy denir :)

Son düzenleme:
Evet bizde de öyle
Eşim de ilk zamanlar tamam yapakoyuyorum diye dalga gecerdi

Kütahya yı geçince hemen dilim dönüyor havasından herhalde

Bir kadın yabancı mısın diye sormuştu
Ben de bahsettiğiniz ilin yakınlarındayım. Fark etmeden yerel kavramları kullandığım olur benim de. yerine koyulan yeni kelimeler çocukluktan beri kullandığımız yerel kelimelerin yerini tutmuyor bazen. sanki anlatmak istenen tam anlatılamıyor da bir eksik varmış gibi geliyor insana.

Az daha yazarsam aynı memleketten çıkarız gibi geliyor

Kesinlikle öyle
Karadenizliler de aynı aslında
Yabancı olduğum çok kelime duydum

Hatta bu yaz kendı memleketımde bile daha önce duymadığım bir kelime duymuştum
Yaşlı insanlar daha çok konuşuyor gençler de daha az
İlk evlendiğimix zamanlar
Bizim orda bir yol tarifi sormuştuk
Adam g..tün geri g.. tün geri gidive abi dedi eşime
Tabi benım ki şok gülmekten gidemiyor ki bi yere
Annemlerle bana garip gelmiyor o kadar çok duymuşuz ki
Öff gülme geri geri git diyor işte demiştim
Şimdi öğrendi dilimizi çok şükür

Bı de noterden ihtarname çekti mı tamamdır.

Eşiniz bahane arıyor gibi. Hem sizi doldurmus hem de tekrar çağırmamaya bahane bulmuş.

Aniden gelisen degisiklikler olabilir. Sonucta tursu icin gelmisler iste. Esiniz ne haddine bir daha yemege cagirirsan diye tehdit vari konusmak. Kendi annesi olsa aynisini der mi hic sanmam. Bence esinizin yaninda cokta gommeyin annenizi tavri belli. Olay sizi dusunmek degil uzak tutmak gibi. Ben anneme kirilsam esim abartma der .

Benim eşimle annemin arası çok iyi değil. Soğuklar. Sorun yok ama sevmez kimse birbirini. Annemle ciddi bir kavgam olmuştu. Beni biktirdigi bir konudan ben artık yildim. Kavga sonrasi gideceğimiz yere de gitmedim. Esim sürekli ara bulacak şeyler söylemiş. Biraz rahatsız şöyle böyle. Anneme tavır aldığım belli olmasın diye. Hatta eşime de kızdım benim adıma neden o sekilde konuşuyorsun diye. Ben tavirliyim tavrim da belli olsun falan demiştim. Kocasını öven yorumlardan olsun istemem de örnek verdim sadece. Kocanın tavrı bana çok garip geldi.

makasa sındı, havluya peşkir diyorsanız muhtemelen aynı memleketten çıkabiliriz. Ben aşağı yukarı aynı coğrafyadan evli olduğum halde bizde bile çıkıyor farklılıklar,

Abartmissınız

Eşim ben yoruldum diye öyle dedi uğraştım diye bi de yarım saat önce arayıp pilav yapakoy biz geliyoruz dediler salatayı yaparken gelmiyoruz dediler ona bozuldum
Kendisi de yardım etseymiş de o kadar yorulmasaymisınız. Belki de o dedi diye bu kadar yükseldiniz. Ne var sanki 2 gun yersiniz olur gider. Ya da gelmisler turşu icin sonrasinda sofrakirsaniz yine yenirdi. Olmadi yanina verseydiniz kaba bolüp. Ne sacma cidden. İnsanlik hali sonuçta

Hicbirsey olmamış gibi davranmalısınız, hicbirsey olmamış çünkü.
Bu arada eşiniz köşeye sinmiş fırsat kolluyormuş aranızı bozmak için, annenize küseceginize ona küsün.

Ay ben sevinirim bile değişiklik olmuş onlara diye, netice de yine turşu kurmaya uğramişlar. Yalnız eşinin tavrı çok tuhaf kavga ederiz falan hemde annemi yemeğe çağıracağım diye.

Allah evladın da hayırlısını versin. Bir gün Yemek yaptı diye elin oğluna laf söyletiyor, hem küsüyor. Üstelik insanlar ona turşu yaparken hem kendisine turşuyu yaptırıyor hem aynı anda surat asacak haddi buluyor. Allah annenizi eşiyle çok mutlu mesut etsin. Siz de kocişinizle kendi kendinize küsün durun. Bu nedir ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…