Annem ve eşinin yaptığı saygısızlık

Merkur deniz

Ama gün gelecek, ışıl ışıl bir gürültü koparacağım
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Mart 2022
392
335
53
31
Merhaba hanımlar ben evliyim annem ikinciye evlendi ve 1 saat uzaklıktaki başka bir şehre taşındı. Burda annemin bahçesi var hafta sonu geliyorlar domates biber yetiştiriyorlar. Bana da bu hafta bahçeden toplananlarla size turşu yapalım dediler bende bahçede yorulacaksınız bende evde yemek hazırlayayım yemek yiyelim siz bahçeden gelince sonra hep beraber turşu yapalım dedim. Böyle sözleştik. Sonra ben yemek için uğraştım sofrayı tabakları felan dizdim. Annem aradı biz gelmiyoruz teyzem yakın bir köyde oturuyor ona uğramışlar düğün varmış köyden birinin annemin eşide hiç köy düğünü görmemiş yemeğe gelmiceklermiş ben çok kırıldım o kadar yemek hazırlık boşa gitti eşim boş yere seni yordular bi daha yemeğe çağırırsan kavga ederiz dedi bende çok üzüldüm turşu yapmaya yine de geldiler ama ben pek konuşmadım normalde çok konuşkan ve neşeli davranırım. Onlar da hala anlamamış gibi bize küsmez o nolmuş gelmediysek diye alaya aldılar. Bundan sonra nasıl davranmalıyım bilmiyorum gerçekten kırgınım siz olsaydınız küslüğü sürdürür müydünüz yoksa bişey olamamış gibi mi yapardınız .

Gelecek olan kişi anneniz, yaptığınız altı üstü bir yemek. Yarında yersiniz olur biter.
Sonuçta siz kızı olduğunuz için rahat davranmış, ne var bunda bu kadar kırılacak?
Eşinizinde bu anı bekliyormuş herhalde,hemen bir daha yemeğe alma falan, saçmalamış resmen.
Abartılacak birşey yok ortada.

Boyle ufak tefek şeylere küsen insanlarla hiç ugraşamam, karşinizdaki yedi kat yabanci degil anneniz tavriniz cok sacma geldi
Ama anneniz mecbur sizi çekecek evladisiniz cunku.
Eşinizin size ekstra gaz vermesini hoş bulmadim, kendi mi yorulmuş ki kavga edecekmiş sizinle? Gelmediler diye omur boyu annenizi yemeğe mi almayacaksiniz yani sacma işler. Yemek arttiysa koyun dolaba yersiniz ya da cook fazlaysa saklama kablarina koyup verseydiniz annenize giderken gotururlerdi.

Kızarım o an ama eşinizin verdiği tepki çok yanlış böyle şeyleri kimse birbirinin ailesi için söylememeli kışkırtır gibi. Aksine '' moralini bozma canım geldiklerinde ısıtırız yerler '' demeli ama bu söylediğim karakterde bir erkek olması da zor tabi Sizde aynı şekilde küslük yapmayın bence ortada küsmek için büyük bir sebep yok evet insan o an sinirlenebiliyor ama ben açık sözlü olduğum için direk diyorum kendisine bir daha böyle yapma diye küsmek yerine konuşur gerekirse tartışırım ama sürdürmem bu negatif enerjiyi.

Neye takıldınız ben alamadım. Kalan yemeği ısıtır yarın yersiniz. Böylece yarın yorulmamış olursunuz. Heves etmişler kalmışlar ne var bunda?
Haklısınız belki de ben haksızlık ettim ama gelicez deyip sözleşip o kadar emekten sonra biz gelmiyoruz deyince ister istemez bozuldum yarım saat önce arayıpta pilavı yapakoy geliyoruz dediler bi de bilmiyorum belki de ben alınganım

Boyle adamlar mevzu kendi ailesi olsa asla annem bir daha yemeğe gelemez filan demezler eminim. Boyle bir şeyden ömürlük tavir alan insanlar kimseyle ne aile iliskisi kurabilir ne arkadaslik cunku. Konu sahibi abarttigi için adam da sıvıyor iyice.

Eşim ben yoruldum diye öyle dedi uğraştım diye bi de yarım saat önce arayıp pilav yapakoy biz geliyoruz dediler salatayı yaparken gelmiyoruz dediler ona bozuldum

Ben zaten annemin mutluğuna çok seviniyorum babamla kötü bi şekilde boşandılar sadece böyle yapması kırdı beni yoksa bi sorunumuz yoktu

Bence de abartmayin alti ustu yemek, anlik bir durum olmus gelememisler kusluk yok bir daha yemege cagirmalar filan… bence biraz sakin olun bos yere gerginlik yaratmayin
Yok ben ağzımı açıp bişey demedim ama kırıldığım belliydi gelip gelmemeleri de değil alaya alır gibi bi geliyoruz bi gelmiyoruz demelerine kırıldım

Gerçekten erkekler göstermiyorlar ama içlerinde kin, fesatlık çok fazla bulunduruyorlar. İki aileninde arasını samimi, sıcak tutmak için uğraşacağına '' gelmesinler bir daha '' tarzında konuşan birini görsem eşim dahi bi soğurum o an ki knu sahibi annesi ve eşinin yaptığı saygısızlık diye başlık atmış asıl saygısızlık eşinde bunu deme hakkını nerede buluyorsa :) Aynen kendi ailesi olsa asla böyle bir laf söz konusu bile olmaz

Ben küsmedim zaten sadece kırıldım eşimde benden de alıngan evet ama o da üzüldü olanlara belki de o anki sinirle söyledi bilmiyorum

Hayat bu kadarcık şeyleri dert etmeyecek kadar değerli. Anneniz ile normalde de pek samimi olmadığınızı hissettim .
Aslında buradayken samimiydik başka şehre taşınınca biraz koptuk ben biraz alınganlık ettim belki de bilmiyorum sonuçta 3. Biri olayı daha iyi yorumlayabilir ben daha yeni olduğu için bu kadar takıldım belki de düşününce kendimi haksız bulacam bilmiyorum

Eşim ben yoruldum diye öyle dedi uğraştım diye bi de yarım saat önce arayıp pilav yapakoy biz geliyoruz dediler salatayı yaparken gelmiyoruz dediler ona bozuldum
Kendi ailesi söz konusu olsa, bir daha ailemi yemeğe çağırmam der miydi? Yazınca bile komik geldi.
Yapmayın lütfen.
Basbayagi fırsattan istifade etmeye çalışmış.
Demek ki son andan olmuş bir durum da gelememişler, zaten yazmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…