• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve kız kardesimin anlayamadigim tavrı.

Buna sonuna kadar katılıyorum, benim demek istediğim bu değil. Yapmamalarına bir gerekçe getirmek saçma geliyor bana. Sizin çocuğunuzdan sorumlu değile geliyor konu. Tamam değil de, destek vermek de zor değil ve doğru olan bu. Ben de anneme destek oldum. Özellikle küçük kardeşimiz elimde büyüdü. Sen doğurdun sen bakacaksın anne demedim😀
Şunu demek istiyorum aslinda 2 cocukta faydasi olmamis insanlarin 3.de de olmayacagi bariz. Bunu bilerek dogum yapmis konu sahibi. Ilk yalnız kalışı degil. O yuzden konu sahibi bir secim yapmis diyorum. Ilk cocugu olsa ve isyan etse anlayacagim. Bunlari dusunmek, isyan etmek, neden aramiyorlar demek sadece üzer

Şunu demek istiyorum aslinda 2 cocukta faydasi olmamis insanlarin 3.de de olmayacagi bariz. Bunu bilerek dogum yapmis konu sahibi. Ilk yalnız kalışı degil. O yuzden konu sahibi bir secim yapmis diyorum. Ilk cocugu olsa ve isyan etse anlayacagim. Bunlari dusunmek, isyan etmek, neden aramiyorlar demek sadece üzer
Tam olarak anlatmak istediğimi anlatmışsın ağzına sağlık. Ben üşenmiştim :D

Ben 3. Çocuğu kendi isteğimle bakabilecegime inanadigimdan yaptım.ben süt arttirma konusundan bahsettim orda yanlış anlasilmis.
ben yardım filan edinde demedim.gelin bana bakın da demedim .gelin çocuğuma çocuklarıma bakın, paraya ihtiyacım varda demedim.ben gideceğim diyene dur da demedim.ben anlayış bekledim.neden anlamak bu kadar zor.annem geldi geceleri neden bukadar uzun emziriyorsun mama ver sende uyu oda uysun dedi😵‍💫ben anne zaten yardımın yok git uyu bekleme basmda dedim gönderdim.kimseyw ihtiyacım yok benim sadwce gereksiz alinganliklar yapıp beni kötü göstermek istemelerine bahaneler bulup aramamalarına takılmıştım.zaten oda bütün gün evde bebekle uğraşmaktan kendi kendimi yediğimden bunaltmisim kendimi geçti bitti.ne annem ne kardeşim umrumda değil.ben ve eşim çocuklarıma yeteriz.
Yooo baya baya bir suru destek beklemissiniz, beklentilerinizi, yapmadiklarini saydiginiza gore

Tam olarak anlatmak istediğimi anlatmışsın ağzına sağlık. Ben üşenmiştim :KK70:
Ben kendimden biliyorum. Dogum yaptim, eve geldim. 36 haftalik dogdu kizim. Kucukte degil 3330gr, 50cm dogdu, eve geldigimizde de yani 2 gun sonra 3500tu. Annem bana dönüp dediki cocugu nasil tutacagimi bilmiyorum :) yardim etmeyi birakin, bide köstek oldu. Sonra anladim ki yanindaki insan boyle, onu olduğu gibi kabul edeceksin. Bidaha da kendine ve eşine guvenmiyosan dogurmayacaksin. Tabi bu arada benim eşim baya iyi cocuk bakiyodu. O destek oldu bana.

Yooo baya baya bir suru destek beklemissiniz, beklentilerinizi, yapmadiklarini saydiginiza gore
Bence sizin kafanızda 3. Çocuğu yaptığına göre yaşadıkların sana müstahak diyorsunuz.olabilir siz 3 çocuk sahibi olmanın delilik olduğunu düşünebilirsiniz.ben hep onlara yaptığım fedakarlıklardan ve onların bana karsi olumsuz yaptıklarından veya yapmadığı şeylerden bahsettim.para istemedim bişey istemedim .Bakın benim çocuklarıma demedim.bu sizin kafanızda kurduğunuz bişey nasıl olumsuz yorum yaparim diye heralde.ben 3 çocuğumada bakıyorum ,hatta ödevlerine projelerine yardım ediyorum .
1 kızım ortaokulda sınıf birincisi , diğeri hersene takdirlik .gördüğün gibi yemegimide eşim gelince yapıyorum.temizligimide eşim izinli opdugunda yapiiyorum.herseye yeterken elimden geldiğince azıcık anlayış bekledim buraya yazdım belki çözüm yolu bulurum diye. .olsun oda olmayiversin dedim artık .lütfen derdini anlatan insanlar buraya çözüm bulmak için kimseyle konusamadiklarini bu platformda dile getirip moral bulmak istiyor.o bakış açısından düşünüp kırmadan incitmeden yardımcı olsak daha iyi olmaz mı? Yada bosver ben çok polyanayim ....

Bence sizin kafanızda 3. Çocuğu yaptığına göre yaşadıkların sana müstahak diyorsunuz.olabilir siz 3 çocuk sahibi olmanın delilik olduğunu düşünebilirsiniz.ben hep onlara yaptığım fedakarlıklardan ve onların bana karsi olumsuz yaptıklarından veya yapmadığı şeylerden bahsettim.para istemedim bişey istemedim .Bakın benim çocuklarıma demedim.bu sizin kafanızda kurduğunuz bişey nasıl olumsuz yorum yaparim diye heralde.ben 3 çocuğumada bakıyorum ,hatta ödevlerine projelerine yardım ediyorum .
1 kızım ortaokulda sınıf birincisi , diğeri hersene takdirlik .gördüğün gibi yemegimide eşim gelince yapıyorum.temizligimide eşim izinli opdugunda yapiiyorum.herseye yeterken elimden geldiğince azıcık anlayış bekledim buraya yazdım belki çözüm yolu bulurum diye. .olsun oda olmayiversin dedim artık .lütfen derdini anlatan insanlar buraya çözüm bulmak için kimseyle konusamadiklarini bu platformda dile getirip moral bulmak istiyor.o bakış açısından düşünüp kırmadan incitmeden yardımcı olsak daha iyi olmaz mı? Yada bosver ben çok polyanayim ....
Ben 3 kardesim zaten, annem calistigi halde 3.’yu dogurdu. 3. Cocuk benim icinnanormal degil yani 😂😂😂 burdan yurumeyin hic bana, siz nazlanmak istemissiniz kimse sizi takmamis, simdi gelmis burada ben aslinda cok mutluyum cok yeterli hissediyorum hikayesi anlatiyorsunuz. Geciniz 💁🏼‍♀️

Ben 3 kardesim zaten, annem calistigi halde 3.’yu dogurdu. 3. Cocuk benim icinnanormal degil yani 😂😂😂 burdan yurumeyin hic bana, siz nazlanmak istemissiniz kimse sizi takmamis, simdi gelmis burada ben aslinda cok mutluyum cok yeterli hissediyorum hikayesi anlatiyorsunuz. Geciniz 💁🏼‍♀️
Bunları oturtmak zaman aldı .Umarım kimseye ihtiyacınız olmaz.....
iyi geceler..

Ben hala kardeşinizden tam olarak ne beklediğinizi anlayamadım. Çocuğu laftan anlamıyor,çocuğa müdahale de etmiyor diyorsunuz. Ee gelseler sizi daha da huzursuz ediyorlar. Çocuğunu da bırakamayacağına göre? Ayrıca destek derken ne kadar süreli bi destek mesela?

Bunları oturtmak zaman aldı .Umarım kimseye ihtiyacınız olmaz.....
iyi geceler..
Ben birilerine ihtiyacim olan yollara cikmiyorum hanimefendi, kimseden beklentiye girmiyorum ozetle. Kimseye guvenip hareket plani belirlemezseniz siz de mutlu olursunuz

Ben birilerine ihtiyacim olan yollara cikmiyorum hanimefendi, kimseden beklentiye girmiyorum ozetle. Kimseye guvenip hareket plani belirlemezseniz siz de mutlu olursunuz
.."kimse" olmuyor ailendeki kardeşin annen baban.planlar kurmuyorum.doğum yaptığınızda canınız acidiginda ilk anne der insan .bende 3 kardesim.abimden bahsetmedim cunku o beni aradı gelip gitti elinden geldigince esiyle .kimseyi incitmek istemiyorum" lütfen" .

Ben hala kardeşinizden tam olarak ne beklediğinizi anlayamadım. Çocuğu laftan anlamıyor,çocuğa müdahale de etmiyor diyorsunuz. Ee gelseler sizi daha da huzursuz ediyorlar. Çocuğunu da bırakamayacağına göre? Ayrıca destek derken ne kadar süreli bi destek mesela?
Biti gitti dediğim gibi konu kapandı.bosverin...

Merhaba hanımlar.
Ben 25ekimde 3.doğumumu yaptım.iki kız ve son bebegim erkek.Kardeşim ise 4yil önce doğum yaptı.Oğlu oldu.İki gün hastaneden kaldım yanında ,eve geçtiğinde kaldım ve doğumundan herşeye kadar yanındaydım.

Kızlarım okula gidiyor .okullar açıldı , haftasonu hep yanındaydım hafta içide çarşambadan arayordu "abla geçmiyor hayat, nezaman düzelecek "diye ağlıyordu.Dayanamayıp perşembeden kızları okuldan alıp otobüslerle giderdim. Tatillerde 1 2 haftada kalıyordum.

Ben doğum yaptım
kız kardeşim
1-hastahaneye geldi
2-eve geçtiğinde geldi gitti
3-40ciktiginda geldi gitti.bunlar misafirlik gibi
4-Ensonda yılbaşında geldi
Yaramaz oğlunu benim kızlarım oyalardı. Hep o günde aynen öyle oldu.Ona göre herkes onun oğlunun bütün yaptıklarına katlanacak, çekecek. Sınırı yok çocuğun " hayır ,yapma" denmezmiş çocuğuna .
-Herkesin yiyeceği pastayı diliyle herkesin içinde yalıyor , oğlu kardeşim de gülüyor yaparken.
-Kızlar sulu boyalarını saklıyor çocuğun önüne bulup koyuyor ki ; ben bebekle temizlik yapamıyorum bunu düşünmüyor.kendi evindede bu dediklerimi de yaptirmaz ama
-oğlu elinde cips poşeti diğer eliyle yiyor koltuğunun tepesinde geziyor 4 senedir gıkım çıkmadı.En son cipsli elleriyle oğlumun ki ozaman 2aylik kafasına deydiriyordu ben kendim bıngıldağının oldugu yere dokunamazken ,"oğlum yapma bak eline dokun" diyorum yok .Zaten sağı solu belli değil her an vurabilirde sonucda çocuk oda hırçın.. Kardesimde elinde telefon instragramda geziyor .
Sonra bide kızların sakladığı fülütü istedi. Kızlar sınavım var veremem dedi, bastı çığlığı attı yere kendini. Kardeşim kocasına" hadi gidiyoruz" dedi ve somurtarak gitti.Neymis ogluna hep "yapma" deniyormuş pastayı "yalama" dendigi için.
Kızlar ilgilenmiyormuş, fülütü neden vermemişiz. Zaten erkek olduğu için biz çok değişmiş ! Bu nasıl cümle ise ve o gün bugün beni ne arıyor soruyor kendisi.
Bu kadarda değil 23 ocakda küçük kızımin doğum günüydü hep evde kutlardim şimdi malum bebeğim var milleti çağiramam hastalıkta var zaten dışarda kizlar eğlenir dedim AVM'de bowlinge goturecekdim kuzenimin kızıyla . Bir gece önce annem arayıp kardeşimi cagirmayacakmisin diye sordu.Anne dedim beni yılbaşından beri aramiyor bır fülüt vermedik diye dedim tamam kapat benim başım agriyir dedi kapattı.Oda o günden beri aramiyor.Ben burda abartmıyorum üstüne üstlük tatile bıle gittiler o zaman aralığında.Allahin aşkına ben ne yaptim onlara ben yeni doğum yapmış anneyim ki bu yollardan kısa süre önce geçti geçerken herkesin ağzından burnundan getirdi. Ben kimseye kötü laf söylemedim ama kötü ben oldum.anlamıyorum.
Şimdi "sen neden aramiyorsun?" diyeceksiniz. Beni hep annem arardi duymadığım da ben geri dönerdim. Yani ben herzamanki davraniyorum onlar alınganlık yapıp beni aramiyorlar. Onların mı ihtiyaci var aranmaya benimmi ?.
Ben iki kız okula gidiyor bir bebek eşim yemek istiyor. Bebek inanin gündüz durmuyor akşam eşim gelince yemek yapıyorum yiyoruz .Hiç mı acımıyorlar insana ya ?
Ne bilim bu neyin inadı.ben iki kızımıda emziremedim bunda inat ettim emzirecegim diye. Yeri geldi 2 saat emzirme sürecim oldu. Yaralar ,ağlayarak emzirdim. Yaralarım iyileşti süt arttırmaya çalıştım busefer mama +meme gittim uzun süre 3.ayda mamayi 2 ogune kadar indirdim. Bana bu süreçte yardım edip destek olacaklarına, ne arıyorlar ne soruyorlar anlayissizlar. Neymis ben onlara gidip 3 çocukla 1 2 hafda kalacakmisim. Anne diyorum benim kafam almıyor.emziriyorum, yeri geliyor mama veriyorum 3 çocuğun kıyafeti bebeğin bezi iki günde bir banyo malzemeleri orda nasıl yapicam sonucda bı düzenim var şuanda rahatım bir sürü eşyası ,valizle gelmem lazım diyorum. Şuanda bunu kaldıramaz psikolojim iyi değil diyorum. Anlamıyor şuan böyle ne onlar beni arıyor ne ben onları ama tek kaybettikleri şey bebeğimin bu zamanlarını birdaha goremeyecekler kaçırdiklari için pekde üzgün olduklarını sanmiyorum ama .bu neyin fesatligi anlamadım siz farklı bakış açısından daha neler var anlatamadigimda neyse.
Yigeniniz değil de komşu çocuğu gbi anlatmışsınız sanki açıkçası kız kardeşiniz açısından üzüldüm insan kız kardeşinin evine de rahat rahatsız gelemicekse nereye gidebilir?? Bir de hiç kimse bakamayacagi çocuğu dünyaya getirmemeli

Biti gitti dediğim gibi konu kapandı.bosverin...
Bakın benim amacım size laf sokmak falan değil bunu taa ilk mesajımda belirttim hatta. Sadece bekletiye girmeyin,karşıdan ne alırsanız karşılık olarakta onu verin ki kafanız rahat olsun diyorum sadece. Neyse amacım üzmek değil sizi. İyi akşamlar.

Yigeniniz değil de komşu çocuğu gbi anlatmışsınız sanki açıkçası kız kardeşiniz açısından üzüldüm insan kız kardeşinin evine de rahat rahatsız gelemicekse nereye gidebilir?? Bir de hiç kimse bakamayacagi çocuğu dünyaya getirmemeli
Ayy süper yorum daha tamam siz mukemmelsiniz.ben dogurduguma bakamıyorum sizde ordan kendinizi tatmin ettiğinizde göre konum kapandi....yazmayın

İsine gelmeyenlere yazmayin diyor, bana da dedi, bosverin 🤷🏼‍♀️

Back
X