annem ve para isteği

lanadelmilav

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2016
962
609
103
29
Merhabalar,
Şuan çok kararsız ve vicdanen rahatsızım.
Annem aradı doğalgaz, elektrik ve su faturası aynı zamanda evin faturası ve banka ödemesi için benden 1500 tl para istedi.
Ben alıyorum 2100 tl. Mayısta düğünüm var ingilizce kursuna gidiyorum ve benimde ödemelerim var.
Anneme diyorum faturalarında destek olabilirim ama ben sana 1500 verirsem ben İstanbul'da nasıl geçincem
Ben kızıyorum çünkü ben bi borca girerken bitek kendim ödeyeceğim kimseden yardım beklemeyeceğim diye borca giriyorum
nişan yaptım annem 1 kuruş bile yardım etmedi evlenicem annem yine yardım etmeyecek
şimdi para vermezsem kötü yola düşmekle tehdit ediyor
çıldırcam ya beni çok zor durumda bırakıyor sadece kendisini düşünüyor
madem yapamayacaktı girmeseydi o kadar borca
sürekli bişeyler alıyor evine bişeyler yaptırıyor ödeyemeyince beni arayıp para istiyor
yanlış mı düşünüyorum
sinirliyim gerçekten
bana kaç yıldır bi iğne bile almayan annemden bahsediyorum, hiçbir zorlukta kaç yıldır yanımda olmadı
benim yerimde olsanız ne yapardınız
not: aynı şehirde yaşamıyoruz.

Off nasıl bir anne bu bende çok kızgınım şu an annenize destek olmuyor köstek bari olmasın düşünmüyormu ben para istersem o nasıl idare edicek gerçi düşünceli olsa sizden istemezdi zaten ben olsam söylerdim veremeyeceğimi sonuçta hesap ortada.

Kizicam ama simdi, bu kacinci anne konun, seni kullaniyor! Uzak dur! Kendine onun dertlerini dert etmeyi bira!

Vermeyin tabiki. Istanbul gibi yerde kalan 600 tl ile nasıl geçinecekmişsiniz? O kötü yola düşmesin siz mi düşeceksiniz? Ne saçma bi muhabbet.

Koskoca kadın, ayağını yorganına göre uzatmayı bilecek. Siz de isterseniz makul bir miktarda yardımcı olursunuz.

çalışıyor asgari ücretle maaş alıyor
ama ödemeleri var
sürekli borca giriyor
ben babamla yaşıyorum
en ufak bişeyde bile babama güvenip borca girmiyorum
ben ona destek oluyorum ama istediği rakam büyük bir rakam
kızım evlenecek diye hiç düşünmüyor
vicdanen rahatsız edecek şekilde konuşuyor

eski konunu hatırlıyorum. annen yanlış yolda zaten bu şekilde düze çıkmasına imkan yok. dedenden bahsemtiştin, onun yanına yerleşmesi en mantıklısı bence. sen de 1500 tl filan verme sakın. ufak bi miktar yolla eğer yollayacaksan da. asgari ücret alıp 1500 tl borç yapmadan önce iki kere düşünsün. ayrıca kötü yola düşmekle tehdit etmek ne kadar iğrenç.

Gönderme canım
Şu süreçte onun sana destek olması gerekir, senin ona değil

500 tl verebilirim diyince trip yapıp telefonu kapattı
valla moralim çok bozuluyor

500 tl verebilirim diyince trip yapıp telefonu kapattı
valla moralim çok bozuluyor

moraliniz bozulur haklısınız. ama sizin de düzgün bi hayatınız olmalı. bu da annenize mesafe koymakla olur ancak. 500 tl beğenmiyosa 0 tl ile yetinecek o zaman. ayrıca merak etmeyin kötü yola filan düşmez. çok cin bi kadına benziyor, yolunu bulur illaki.

Hiç bişey olmaz öyle kolay mıymış kötü yola düşmek...hem neden aklına ilk o geliyor para kazanmanın başka binbir türlü yolu var...duygu sömürüsünden başka bişii değil

Vermeyin. O parayı sana verirsem asil ben kotu yola düşerim deyin hatta. O yaştan sonra çok uğraş vermesi lazım kotu yola düşmesi için. Hatta kendi para vermesi lazim. Kendinizi düşünün öncelikle.

Bence şöyle demelisin.

Anne saksıyı çalıştır.Önümde uzun bir gelecek var.Ben kötü yola düşeceğime sen düş!!!

(Kaşınanı kaşırız mantığı)

Daha önceki konunu okumuştum annen sana hiç bir şekilde destek değil aksine hep köstek parayı gönderme

Annenizin maddi durumu iyi olmayabilir yardim edemez anlarim ama manevi olarak da size bir sey vermiyor ki.Hic iyi davranmiyormus size.
Yardim edersem aramiz duzelir diye mi dusunuyorsun?
Yakinda evleneceksiniz bence vermeyin baska akrabalarindan bulsun.
Ayrica insan kizina oyle blof yapar mi?

Annenizin herhangi bir psikolojik sorunu olabilir mi acaba. Başka türlüsü anne sıfatını hak etmiyor çünkü. Ona anne demek ne zorluklarla çocuklarını büyüten yemeyip yediren annelere haksızlık etmek demektir. Herkes hemfikir bu konuda para falan vermeyin sakın

Annen için söyleyecek söz bulamıyorum. Önerdiğin miktara da hayır dediğine göre sen görevini yaptın. Vicdan yapması gereken sen değilsin.

Anneniz hesabını bilmek zorunda. Gönderebiliyorsan 300-500 ayırabildiğini gönder ve kesin bir dille hesabını bilmesi gerektiğini söyle. Duygu sömürüsüne başlarsa da o kapatmadan sen kapat telefonu.

Vicdan yapıyorsunuz, anlıyorum. Ama bu para hayati bir şeye harcanmamış ki. Allah korusun hastalık olur kaza olur tabii ki elinizden geleni verirsiniz. Ama anneniz bile olsa kimsenin fuzuli harcamalarını finanse etmek zorunda değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…