• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem yalnız kalmak istemiyor

Her şeyi geçtim, elin adamı dediğiniz biriyle niye evlisiniz? Ha çok düz baktığınızda elin adamı evet ama eşiniz, yoldaşınız. Annenize bile laf edeceğinden korkuyorsanız nasıl güveniyorsunuz diğer konularda?
Annemin açısından elin adamı canım benim açımdan değil tabi ki. Birlikte yaşıyoruz hayatı paylaşıyoruz 🤣

Annemin açısından elin adamı canım benim açımdan değil tabi ki. Birlikte yaşıyoruz hayatı paylaşıyoruz 🤣
E tamam, hayatı paylaştığınız biri neden sizin annenize laf etsin ki? Herkes anneniz tek kalamıyor mu demiş ama kalamıyor olabilir vardır farklı sebepleri, bu sebeple ağır depresyonda olan bir tanıdığım var tek kaldığı için. Bu yaştan sonra varsa bi korkusu düzeltmek zor, siz kayınvalidenize bu derece hoşgörülüyseniz eşiniz de annenize öyle olmalı. Kaygınızı çok mantıklı bulamadım.

Hamile halimle eşim iş gezisine gidince Bahçeli bodrumlu evde yalnız kalıyorum. Apartman da değil konu komşu sesi olsun. Annenizinki biraz bencillik, özür dilerim ama. Koca insan kapıyı kilitleyecek, felak nas okuyup yatıp uyuyacak. Ne bu evlatlarına misafir olma sevdası? Dönsün o zaman yurtdışına babanızın yanına. Geline de birşey diyemem, sizin eşinize de.
Gelinin ailesi şehir dışında. Yilda üç dört kez gelip bir hafta kalıyorlar. Onlar da kalmasın dese abim kıyamet kopar.

Anneniz neyden korkuyor tam olarak?
Karanlık mi tek kalmak mı. Psikolojik destek alabilirsiniz belki korku için faydası olur. Yani Allah uzun ömür versin babanız vefat edecek olsa anneniz o zaman ne yapacak.

Anneniz neyden korkuyor tam olarak?
Karanlık mi tek kalmak mı. Psikolojik destek alabilirsiniz belki korku için faydası olur. Yani Allah uzun ömür versin babanız vefat edecek olsa anneniz o zaman ne yapacak.
Tek kalmak, karanlık hepsi bence utanıyor ama üç harflilerden de korkuyor.

Babanızın gelmesine 1 aycık kalmış. 1 ay annenizi idare edebilirsiniz bence. Ben olsam, annem tek kalamıyorsa onu asla tek bırakmazdım. Sürekli sizde kalması eşiniz için bunaltıcı olabilir hak verilir ama kısa bir süreymiş.

Demek ki geliniyle arasında bazı sıkıntılar olmuş ki gelin artık dayanamamış bir hafta bile bekleyememiş. Siz annenize bakmakla yükümlüsünüz çünkü o sizin anneniz ancak gelininiz bakmak zorunda değil. Ben tüm bunların dışında annenizin çocuk gibi bir tavır takınmasına takıldım bence annenizin işine geliyor orada burada olmak. Ben Hakkari gibi bir yerde eşimi aylarca göreve yollayıp yeri geldi korkudan sabahlayıp tüm ışıklar açık uyudum ama bu durum beni olgunlaştırdı bence annenizin de olgunlaşması lazım. Ayrıca babanız bir daha gidecek mi yurtdışına? Eğer gidecekse buna bir çözüm bulmalısınız. 56 yaş çok genç bir yaş.Şükür ki elde ayakta değil.eşiniz belki annenizin kalmasına ses etmez ama çok da mutlu olmaz bence. Çünkü işten gelip belki uzanacak belki miskinlik yapmak isteyecek ya da duşunu almak isteyecek belki çekinir.

Eğer bir travmatik durumu yoksa yalnızlıkla ilgili koca kadının yalnız kalamamasını şımarıklık olarak yorumlarım ben. Babanız yok ve anneniz sizden ilgi bekliyor bence. Siz şehir dışında olsanız ne olacaktı. Türkiye'nin bir ucunda anneniz diğer ucunda siz olsanız ne olacaktı.. Garip..

Eğer bir travmatik durumu yoksa yalnızlıkla ilgili koca kadının yalnız kalamamasını şımarıklık olarak yorumlarım ben. Babanız yok ve anneniz sizden ilgi bekliyor bence. Siz şehir dışında olsanız ne olacaktı. Türkiye'nin bir ucunda anneniz diğer ucunda siz olsanız ne olacaktı.. Garip..
Keşke yorum yapabilecek kişileri seçebilsek. Şımarık ne ya şuursuz .

Elin adamı, elin kadınıyla evliyiz nedir?
Biz kardeşimizle mi evliyiz? Herkes el. Fakat eş.
Eşinize açık açık söyleyebilmeniz gerek.
Şurda 1 ay kalmış.
Babanız bir daha gitmeyecekse idare edilebilir abinizde sizde dönüşümlü falan.
Fakat genç ve sağlıklı iken çoğu kişi kendi evini kendi düzenini tercih ederdi, besbelli ekstra korkuları var, sorun var demektir.
Ayrıca siz kayın ailenize karşı bu kadar verici iken kendi anneniz konusunda ağzınızı açamıyor olmanız da normal değil.
Konuşun eşinizle.

Babam üç aydır yurt dışında. Yazın erkek kardeşim kaldı annemde. Okulu açılınca döndü. Her birimiz birer hafta ağırladık gece korkuyor. En son abimdeydi. Abim de eve bırakmış. Babamın gelmesine bir ay daha var.
Onu eve cagirmadigimiz için kusuyor. Korkuyor gece yalnız yatmaya. Ama elin adamıyla kadınıyla evliyiz. Eşime annemi tekrar getireceğim dersem ve en ufak yüzünü bile eksitirse hiçbir şey eskisi gibi olmaz benim için. Öte yandan kayinvalidem gelip aylarca kalsa ses etmem. Büyükleri evine sigdiramayacak bir yapım yok. Hatta ben diyorum sürekli gelin kalın oğlunuzun evi diye.
annemin yanına gidip kalmak istiyorum esim ona da pek sıcak bakmıyor.isyerim 1 ,5 saat mesafede annemin evine .o da var.icim rahat değil.
Siz olsanız ne yaparsınız?
Eğer devamlı değilse bir ay idare edemez misiniz iki kardeş. Artik yeter eşim seni istemiyo diye oğlum beni eve bıraksa tüm ilişkimi keserim heralde. Bu kadar mı ağır geldim diye düşünürüm. Bir gün onları kaybedicez o zaman pişmanlık yaşamak daha ağır olur. Dün erkek arkadaşımın annesinde kalp rahatsızlığı cikti mesela. Keske korkmasa anneniz ama idare edilemeyecek bı durum da değil. Siz işteyken yemekleri yapardı hazır sofraya otururdunuz hem.

Gelinin ailesi şehir dışında. Yilda üç dört kez gelip bir hafta kalıyorlar. Onlar da kalmasın dese abim kıyamet kopar.
Şehirdışından gelenin misafir olmasını anlarım ama annenizin bunu aşması gerek. Allah gecinden versin babanız vefat edince ne olacak? Gelin yanına mı sığacak damat yanına mı? En azından bir ay kalarak alışabilir. Ya da en basından babanıza gitme ben kalamam diyecekti, kendince ben nasıl olsa çocuklara yerleşirim diye plan yaptıysa çok yanlış

Muhtemelen benim annemde yalnız kalamaz çünkü geniş bir ailede büyümüş ve evlendiğinde yine geniş bir aileye gelin gelmiş, evini ayırdığında 2 çocuğu varmış ve bu yaşına gelene kadar yalnız bir gece bile kaldığını hatırlamıyorum belki anneniz içinde böyle bir durum söz konusudur hiç hayatında yalnız kalmayı deneyimleme şansı olmamıştır.

Bir de şu kısmı anlamadım söz konusu eşinizin ailesi olduğunda gelsin kalsınlar ama annem gelince ya eşim suratını asarsa ne demek! Siz kendinize bu hakkı tanımıyorsunuz eşinize neden böyle davranma hakkını veriyorsunuz

Ya anneniz sizin eşim annem geliyor diye yüzünü ekşiticekse hiç hayatımda olmasın daha iyi onun aileside başımın üstünedir korkuyo olabilir kadın ne olur 1 ay daha ağırlasanız çok mu zor sizi doğurup büyütmüş evlendirmiş bu yaşa kadar getirmiş.

Babam üç aydır yurt dışında. Yazın erkek kardeşim kaldı annemde. Okulu açılınca döndü. Her birimiz birer hafta ağırladık gece korkuyor. En son abimdeydi. Abim de eve bırakmış. Babamın gelmesine bir ay daha var.
Onu eve cagirmadigimiz için kusuyor. Korkuyor gece yalnız yatmaya. Ama elin adamıyla kadınıyla evliyiz. Eşime annemi tekrar getireceğim dersem ve en ufak yüzünü bile eksitirse hiçbir şey eskisi gibi olmaz benim için. Öte yandan kayinvalidem gelip aylarca kalsa ses etmem. Büyükleri evine sigdiramayacak bir yapım yok. Hatta ben diyorum sürekli gelin kalın oğlunuzun evi diye.
annemin yanına gidip kalmak istiyorum esim ona da pek sıcak bakmıyor.isyerim 1 ,5 saat mesafede annemin evine .o da var.icim rahat değil.
Siz olsanız ne yaparsınız?
Alişsın anneniz yapacak bişey yok koca kadın. Ebeveylerinize ebeveynlik yapmayın

Öte yandan kayinvalidem gelip aylarca kalsa ses etmem. B

Ama elin adamıyla kadınıyla evliyiz. Eşime annemi tekrar getireceğim dersem ve en ufak yüzünü bile eksitirse hiçbir şey eskisi gibi olmaz benim için.
Anneniz yalnız kalır kalmaz ona yorum yapamayacağım ama şu cümleleriniz rahatsız etti. Eşinizin annesi gelip kalabilirken kendi anneniz için böyle söylemeniz üzücü.

Back
X