Annem Yalnız mı Kalacak?

henüz Türkiye ve birçok insan şuan yazacağım görüşe öcü gibi bakıyor ama..

ben olsam 5yıldızlı kapsamlı iyi bir huzur evine yerleşirdim. yada annemi yerleştirirdim.çünkü orada yaşıtları olacak temizliği yemeği yapılacak doktoru olacak ama diyorum ya henüz türkiye ve birçok insanın görüşü buna müsait değil.

yanına öğrenc alabilir. ama öğrencilerinde problemi bitmez eve geç geldi gitti erkek arkaddasında akldı ailesi karıştı evi çok pis kullandı falan filan çok dertleri de çıkar.

benimde babam vefat etti hemde çook uzun yıllar oldu ve ben bu yaz evleniyorum nneme yakın olucam.evi buralardan tutmayı istiyouz kardeşim askere gidicek sonra gelinceonunda blki yeni bir haytı olup gidicek annem kısmen yalnız kalıcak kısmen diyorum çünkü evde iki köpek besliyoruz biri onunla kalacak zaten onsuz pek duramaz oda iyi bir canyoldası...ama yurtdışına gitmiş olsaydım kardeşimde gitseydi ve burda bu kadar akraba kardeş köpeğimiz falan olmasaydı evlenmesini çok isterdim.

Vallaha istiyorlarsa kendini paralasinlar hicte umrumda olmaz...

Esine birkac kelime söylemek geliyor icimden ama hadi neyse

Imkanin varsa firsatin varsa git gör annecigni kim ne derse desin, esin insanlik vicdan merhametten cok yoksun biri herhalde...

konumuz eşin değil ama ben eşine çok kızdım kusura bakma
eğer gerekirse annem için eşimi gözden çıkarırım
annenin yanında kocanın lafımı olur
benim için olmazdı kesinlikle

evet haklısın..bana onca yıl emek vermiş insana tabi tercih etmem..ama yanında olmama engel olduğu için aslında kilit nokta eşime çıkıyo..

arkadaşım hayat çok kısa öyle 3 günlük felanda değil yani çok çok kısa
bir sonraki dk'ianın garantisi yok hiç kimse için
o şunu bu bunu dedi diye kafanı bunları takarsan bitek üzülen sen olursun
bak annen hastaymış sana özellikle gel biraz kal yanımda demiş
allah gecinden versin ama anneciğine bişey olduğunda kendini affedebilecekmisin gitmesen eğer?
ozaman eşim, kayinvaldem eşimin teyzesi diye düşünebilecekmisin
bence önce kendini ve kendi aileni düşün gerisinden sana fayda gelmiyor gördüğün gibi
onlarda vicdan olsa kendiliğinden derlerdi anneciğin hasta sen niye gidip görmüyorsun diye

evet çok haklısın..hep onu düşünüyorum bişey olursa ömür boyu vicdan azabı çekerim bu ara vize problemim çıktı ertelemek zorunda kaldım ama halledince gideceğim en kısa zamanda

annene allah şifa versin canım.mutlaka annenin yanına git ihmal etme onu canım
gelelim soruna bencede annenle gelin beraber oturmasın mutlaka sorunlar çıkar.iki tarafda huzursuz olur.en iyisi abinin annene yakın oturması ve sık sık anneni yoklaması.böylelikle hem annen yalnız kalmaz hemde beraber oturmamış olurlar

bence eşini bi şekilde ikna etmen lazım
onun esiri olmadığını anlamalı
annene bi kadın tutmanız en mantıklısı
senin kocan annenin aramasından bile rahatsız ve sen bişey yapamıyorsun
elin kızından annenle oturmasını beklemen bence yanlış

eşinle sorununu çözmen lazım

canım sen eşinle aranı bozmamak için huzursuzluk çıkmasın diye
annene bile gitmiyorsun
ama gelinden annenle oturmasını bekliyorsun.
o senin annen tabiki seversin.uyumlu olduğunu düşünürsün .ama gelin kaynana ilişkisi böyle olmaz.sen kayınvalidenle oturmak istermisin.
bence eşine tavrını koy . o senin annen yalnız bırakma ara sor sık sık ziyaret et bence.
gelinden beklemek çok yanlış

arkadaşların dediği gibi bir yardımcı almaı iyi olur. ama imkanının varsa. bende babamı küçük yaşta kaybettim. evliyim anneme yakın oturuyorum. haftada 2-3 gün giderim. ama ne kadar olsa çoğu zaman yalnız kalıyor. bu duruma alışır merak etme. yalnız yaşayan insanlar var annem gibi. kendine bir uğraş bulursa vakit geçirebilir. gelinle uğraşmaktansa yalnız olması daha iyi.
birşey soracağım. annenizi bırakıp yutdışında yaşayan biri ile neden evlendin?
yalnış anlama benim eşim İstanbul'da doğup büyümüş. ben annemi bırakamam o da bizimle İstanbul'a gelmez dedim. eşimi İzmir'e getirdim. iyiki burdayız.

canım ben yurtdışındayım işin kötü tarafı ve eşim öyle acayip ki telefon etmesini bile sorun ediyo annemin klava:

eşin aramanı sorun ediyor diye aramıyorsan elin kızından da destek beklemek yanlış olur..
senin yuvan önemli de onların ki önemli değil mi
başından düşünecektin ben annemi bırakıp şahsen yurt dışına gidemezdim madem baba yok yalnız ..
ama olan oldu eşin aramayı sorun ediyorsa yakınına almayı da hiç istemez sanırımbenneyaptımki
abinle annen yakın otursunlar hiç olmazsa göz kulak olur..eve yardımcı alınabilir

Abiniz annenize yakın bir ev tutacak, oraya evlenecek..
Siz yurtdışında olduğunuza göre iş abinize düşüyor.
Anneniz de hasta bir kadın olduğuna göre abiniz annenizi sürekli gözetim altında tutacak..

Abiniz; evleneceği kadının, annenizle arasının da iyi olması açısından ortayı hep iadere edecek, eşine ve annesine karşı orta yolu bulacak ki, gelin_kaynana sorunları yaşanmasın..

Yani anlayacağınız olay abinizde bitiyor..Başka yolu yok..Yenge adayınız annenizle aynı evi paylaşmak istemeyebilir, yakın evler en mantıklısı bu durumda..

Bu arada eşini de bir ara uyar, anladın sen onu?

Annenizin gelinle oturmasini istememeniz dogru bencede.. Zaten hastaymis.
Abin ile uzunca konus bu konuyu, annen icin cok üzüldügünü, endiselendigini bilsin, simdiden düsünsün yakinlarda bir ev tutmayi..

Ben senin yerinde olsam, ne o kaynanayi evime sokardim.. nede benim evimi arayabilirdi, kocamda yilda bir hafta falan gørebilirdi annesini, evliyiz biz sonucta, esitlik isterdim yani...

aksi halde, ya esimde degisecek, yada ayrilirdim!

Biseyler yapmazsan bunlar iyi günlerin olacak, bence annenden önce kendini düsün kendi derdine care bul, ki annene de bir faydan olsun.

ben yurtdışında yaşamak için gelmedim en fazla 1-2 yıl kalırız dedim eğitimiimzi tamamlayıp döneriz dedim ama evdeki hesap çarşıya uymadı kalmak zorunda kaldık..dönmek istiyoruz benim mezuniyetim var ama eşimin okulu yarım..o beni çalıştırmak istemiyo kendi mesleği de yok türkiyede ne yaparım diyo..burda kalıyo kendi girdabına beni de sürüklüyo yani bizim durum çok karışık içinden çıkmak zor

Esin ne hakla anneni arayip sormana karisiyor ve sen buna nasil goz yumuyorsun anlayamadim..
Annene gelince sen yurt disinda olduguna gore abin annene yakin yerden ev tutacak surekli eli ustunde olacak bu kadar basit...

ilk aklıma gelen, ben olsam yurt dışına gelin gitmezdim.
eşiniz de madem dönme planıyla orda yaşamaya sizi ikna etmiş, sözünü tutmasını sağlayın.
annenizin önemli bir sağlık sorunu yoksa bırakın yalnız yaşasın. yakın otururlar, abiniz devamlı yoklar annenizi.
şimdiden gelinden anlayış beklemeyin.
gelinin iyi ya da kötü olmasından çok abinizde iş biter. abiniz annenizle ilgilenmek zorunda. gelin de çok kötü biri olmadıkça annenize mümkün oldukça yardımcı olur. anneniz de bunu unutmayarak ona göre davransın geline. aynı zamanda siz de iyi davranın.

ayrıca eşinizi de uyarın. kendi ailesine nasıl davranılmasını istiyorsa o şekilde davransın sizinkilere.
siz eşinize lafınızı geçiremezseniz, sizin yapamadığınızı gelinden beklerseniz bu konularda başınız ağırır.
en iyisi sizin ülkenize dönmeniz.

benim annemde bir melektir bana gore ama Allah ona bir erkek evlat vermemis cok huysuz bir kaynana olurdu vay o gelinin haline diyebilirdim o yuzden el kizina davranisi farkli olabilir hele ki gencliginde cok cekmis kadinlar dahada zor olabiliyor

Aklınız sürekli burdadır.Çok zor br durum,bilirim.Eşinizin,sizin iş sorununuz yoksa,toplayın her şeyi dönün,derim.Annem ,benim gözümde her şeyden kıymetlidir,babam da ona keza.Ağabeyinizin evleneceği kıza da yüklenmemek gerekir.Ben annemi gelinimiz ne kadar da iyi olsa ona bıramak istemem.Aynı evde yaşasınlar istemem.Eşimi de karıştırmam.Ondan da aynı inceliği beklerim.İnsan eti ağırdırçEn güzeli herkesin kendi canına bakması.Annenize yakın bir ev tutup,çocuklarından sağlanacak maddi imkanlarla iyi,güvenilir yatılı bir kadın tutulmalı.Tabi ki ağabeyiniz de sürekli sabah-akşam annenizi kontrol etmeli.Umarım her şey içinize sindiği gibi olur.a.s.

Anneyle ilgilenmek evladin gorevi yani sizin ve abinizin gelinden birsey beklemezseniz bir sorun cikmaz.

Vallahi kişisine göre değişir bu işler. anneniz iyi gelin iyise aynı evde de oturulur. Ama hastaysa kim olsa yalnız bırakmaz en azından yakın bir ev tutar diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…