Annem yok gibi artik

Ben direkt empatimi o haldeki zavallı kadıncağızla yaptım, sizin gibi yüzeysel davranmadım. Annesini bu kadar düşünen insan konuyuİa vay efendim annemle kafelere güveniyorum arkadaşlarım gidiyor gibi kıyaslamalarla başlamaz. Annemin derdi bu, nasıl yardımcı olabilirim derdi. Ben burada kimbilir ne yaşadıysa o anneye üzüldüm.

Sen hic hasta yakini oldun mu? Ne yasadiklarini bilir misin? Bilmedigin ortada o yuzden laf kalabaligina gerek yok. Once okudugunu bir anla sonra konusalim ;)

Ben direkt empatimi o haldeki zavallı kadıncağızla yaptım, sizin gibi yüzeysel davranmadım. Annesini bu kadar düşünen insan konuyuİa vay efendim annemle kafelere güveniyorum arkadaşlarım gidiyor gibi kıyaslamalarla başlamaz. Annemin derdi bu, nasıl yardımcı olabilirim derdi. Ben burada kimbilir ne yaşadıysa o anneye üzüldüm.
Mükemmel(!) bir empati anlayışınız varmış.
Ama empati kasmaya uğraşacağınıza biraz da vicdanınıza çalışabilseymissiniz keşke..
Annesiyle zaman gecirebilmeyi ne kadar özlediğinden bahsetmiş neyin empatisinden bahsediyorsunuz??

Gerçekten annesini takan işyerindekilerin anneleriyle olan sosyal hayatıyla, kendisininkini kıyaslamaz. İlk konuya annem böyle böyle nasıl yardım edebilirim diye girer kusura bakma ama bahsettiğim durumda buram buram bencillik var.

Ayrıca evet bencillikse bencilim ben de, annem öldü, onu kaybettim ama ben hala 5 yaşında çocuk gibi annemi istiyorum diye saatlerce ağlayabiliyorum. Haklısınız o kadın o kadar sıkıntı çekti öldü benim annemle vakit geçirmeyi özlüyorum demeye hakkım olamaz belki size göre. Ama ben bencilim evet, kendimi düşünüyorum, anneme ihtiyacım var ve onu geri istiyorum ama gelmiyor? Ben onun çocuğuyum, bencilliği ona yapmak en büyük hakkım, bu hayatta başka kime bütün nazı geçer insanın?

Ayrıca evet bencillikse bencilim ben de, annem öldü, onu kaybettim ama ben hala 5 yaşında çocuk gibi annemi istiyorum diye saatlerce ağlayabiliyorum. Haklısınız o kadın o kadar sıkıntı çekti öldü benim annemle vakit geçirmeyi özlüyorum demeye hakkım olamaz belki size göre. Ama ben bencilim evet, kendimi düşünüyorum, anneme ihtiyacım var ve onu geri istiyorum ama gelmiyor? Ben onun çocuğuyum, bencilliği ona yapmak en büyük hakkım, bu hayatta başka kime bütün nazı geçer insanın?
Ben de çok bencilim.

Çok hem de...

Ben de çok bencilim.

Çok hem de...

Bunu yaşamayan kimse anlayamaz inşallah da anlamasın kimse
Bebeğim 40 günlüktü onu kaybettim, ben anne olmayı ondan öğrenecekken bir anda yapayalnız kaldım hayatım tepe taklak oldu. Evet ona da üzüldüm, yaşayamadıklarina, torununu göremeyecek olmasına, 49 yaşında gencecik bir kadınken daha hiç gün görmemişken ölmesine tabii üzüldüm

Ama kendime de çok üzüldüm, annesiz kaldım, arkamda duran tek varlığımı kaybettim, her nazımı çeken her derdimi dinleyen, her şeyimi konuştuğum gülüp eğlendiğim güzel kadını en yakın arkadaşımı kaybettim.

Hala rüyalarımda hep kızıyorum ona beni neden bıraktın neden gittin diye, elimde değil bencillik buysa bencilim evet.

Siz evlili misiniz ? Belki evlilik yaşınız geldiğini falan düşünüyordur sizler evlenmediyseniz bu duruma işlenmiş olabilir Kayinvalidemin kızları bekar Yıllarca örmüş biriktirmis çıkarıp bizim bebegimiz için gösterirken kızlarına üzüldüğünü farkettim Bende kendi annemi kaybetmiş olmama icerledim Eşim her andan habersizdi Farkedemedi bile Benzer bir olay olmuş olabilir mi

Durumunuza üzüldüm ama gerçekten ne alaka? Sizin özel durumunuzla ne alaka, anlayamadım. Konu sahibinin annesine hala yardım etme şansı var. Saçma konulara takılmak yerine annene yardım et demek mi vicdansızlık? Konu sahibine doğruyu söylemek mi hata? Taşın altına elini koy demek mi hata?

Bunu yaşamayan kimse anlayamaz inşallah da anlamasın kimse
Bebeğim 40 günlüktü onu kaybettim, ben anne olmayı ondan öğrenecekken bir anda yapayalnız kaldım hayatım tepe taklak oldu. Evet ona da üzüldüm, yaşayamadıklarina, torununu göremeyecek olmasına, 49 yaşında gencecik bir kadınken daha hiç gün görmemişken ölmesine tabii üzüldüm

Ama kendime de çok üzüldüm, annesiz kaldım, arkamda duran tek varlığımı kaybettim, her nazımı çeken her derdimi dinleyen, her şeyimi konuştuğum gülüp eğlendiğim güzel kadını en yakın arkadaşımı kaybettim.

Hala rüyalarımda hep kızıyorum ona beni neden bıraktın neden gittin diye, elimde değil bencillik buysa bencilim evet.
Canım benim gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın. İnan bana üzüldüm. Gerçekten içim sızladı. Allah düşmanıma bile vermesin yaşadıklarını. Ve bundan sonra çektiğin acılara karşılık sadece bolca mutluluklar diliyorum sana. Ama konu sahibinin annesine yardım etme şansı var. Ben de babamı geçtiğimiz yaz kaybettim hala rüyalarımda görürüm. Benzer lafları ederdim. Yaşlı ve hasta olmasına öfke duyardım. Arkadaşlarım babasıyla tatile gidiyor ben hastanelere derdim. Ama şimdi keşke hayatta olsa da yaşlı ve hasta olmasına rağmen elini tutup hayıflanmak yerine mutlu anılar biriktirebilseydim diyorum. Konu sahibine demek istediğim de bu annen yanında hayıflanmak yerine sıkıca sarıl, sahip çık, çöz derdini yanında ol, güç ver. Vicdansızlık mı bu gerçekten?

Canım benim gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın. İnan bana üzüldüm. Gerçekten içim sızladı. Allah düşmanıma bile vermesin yaşadıklarını. Ve bundan sonra çektiğin acılara karşılık sadece bolca mutluluklar diliyorum sana. Ama konu sahibinin annesine yardım etme şansı var. Ben de babamı geçtiğimiz yaz kaybettim hala rüyalarımda görürüm. Benzer lafları ederdim. Yaşlı ve hasta olmasına öfke duyardım. Arkadaşlarım babasıyla tatile gidiyor ben hastanelere derdim. Ama şimdi keşke hayatta olsa da yaşlı ve hasta olmasına rağmen elini tutup hayıflanmak yerine mutlu anılar biriktirebilseydim diyorum. Konu sahibine demek istediğim de bu annen yanında hayıflanmak yerine sıkıca sarıl, sahip çık, çöz derdini yanında ol, güç ver. Vicdansızlık mı bu gerçekten?
Daha ne yapabilirdi annesi için??
Lütfen konu sahibinin konusunu yeniden ve yorumlarının tamamını okuyun hatta önceki konularını da..
Babanız için başınız sağolsun ama keşke diyorsunuz bakın pişmanlıklarınız var yani demekki gerektiği yerde gerektiği gibi davranamiyormuşuz bazen.
Kaldı ki konu sahibinin bunu ciddi bir şekilde dert ettiğini ve çözüm üretmeye çalıştığını, fedakarlıklar yaptığını düşünüyorum.
Böyle bir acısı varken, konuya tamamen vakıf degilken gelip bencilsin kendini düşünüyorsun derseniz evet vicdansız oluyorsunuz.

Aylardir burada ayni seyleri tekrarlayip tekrarlayip agliyorken ve cozum yolu bulmak icin kivraniyorken yapriginiz bu kustahca yorum sinirlerimi iyice gerdi. Konuyu ilistirdigi yere bak.

Defolun konumdan. Terbiyesiz...
Annen hayatta ve yanında.
Sağlıklı düşünmüyorsun. Ben de senin gibiydim babam hasta diye hayata ve şansıma öfke duyardım. Arkadaşlarım babalarıyla tatile gittiğinde neden ben şanssızım derdim. Halbuki artık eski güçlü kahramanım olmasa da hasta ve psikolojisi bozuk bir adam olsa da bana eskisinden de çok ihtiyacı vardı. Yanındaydım , kendimce yardımcı da olmaya çalışıyordum ama hayıflanmadan daha sıkıca sarılabilirdim ona. Kendi pişmanlığım geldi aklıma kusura bakma ama şu hayıflanmaların sahibi yeterince yardımcı olamaz. Belki biraz sertçe ifade ettim ama düzgünce söyleyeyim. Sızlanma, kendine üzülme annene daha yakın ol daha daha yakın. Şanslısın daha her şey için şansın ve vaktin var. Sonra pişmanlığı acı oluyor.

kötü sözlerini de olumsuz ruh haline veriyorum.

Daha ne yapabilirdi annesi için??
Lütfen konu sahibinin konusunu yeniden ve yorumlarının tamamını okuyun hatta önceki konularını da..
Babanız için başınız sağolsun ama keşke diyorsunuz bakın pişmanlıklarınız var yani demekki gerektiği yerde gerektiği gibi
davranamiyormuşuz bazen.
Kaldı ki konu sahibinin bunu ciddi bir şekilde dert ettiğini ve çözüm üretmeye çalıştığını, fedakarlıklar yaptığını düşünüyorum.
Böyle bir acısı varken, konuya tamamen vakıf degilken gelip bencilsin kendini düşünüyorsun derseniz evet vicdansız oluyorsunuz.
Pişmanlıklarımı hala şansı olan birisinin yaşamasını istemiyorum. O zamanlar kendime daha çok üzülmekten elimdeki mutlu anları değerlendiremedim. Ben de yanındaydım babamın ama önce kendime üZülüyordum. Evet geçmişte önce kendime üzülmemi de bencilce buluyorum. Kendime de vicdansızım yani. Beni anlayacağını ummuştum da neyse önemli değil. Yaşadıklarına o kadar üzüldüm ki istesen de kıramam seni.
Ne mi yapabilir? Hayıflanmaz, kendine üzülmek yerine annesine odaklanıp derdine bulana kadar derman arar. Şanslı çünkü hala vakti ve fırsatı var.

Pişmanlıklarımı hala şansı olan birisinin yaşamasını istemiyorum. O zamanlar kendime daha çok üzülmekten elimdeki mutlu anları değerlendiremedim. Ben de yanındaydım babamın ama önce kendime üZülüyordum. Evet geçmişte önce kendime üzülmemi de bencilce buluyorum. Kendime de vicdansızım yani. Beni anlayacağını ummuştum da neyse önemli değil. Yaşadıklarına o kadar üzüldüm ki istesen de kıramam seni.
Vicdan kısmıyla alakalı konuya dahil oldum.
Harici yazdıklarınızla alakalı muhatabınız I inessa armand .
Karıştırdınız.

Aylardir burada ayni seyleri tekrarlayip tekrarlayip agliyorken ve cozum yolu bulmak icin kivraniyorken yapriginiz bu kustahca yorum sinirlerimi iyice gerdi. Konuyu ilistirdigi yere bak.

Defolun konumdan. Terbiyesiz...

Yine de seni üzdüğümü görünce üzüldüm. Özür de dilerim. En beter pişmanlıklarımdan birisini gördüm yazdıklarında o sebeple üslubum sert oldu. Dediğim gibi hakaretini de üzgüntüne veriyorum. Son olarak zaten yeterince ilgileniyorum demissin ama bazen elden gelenin de fazlası vardır. Ben de hep yeterince ilgilendiğimi düşündüm hep ama ilgilenirken kendime üzülmeyi aradan çıkarsaydım daha fazlası olabilirdi.

Vicdan kısmıyla alakalı konuya dahil oldum.
Harici yazdıklarınızla alakalı muhatabınız I inessa armand .
Karıştırdınız.
Doğrudur siz alıntılayınca karıştırdım sanırım. Yine de vicdan kısmıyla ilgili cevabımı vermiş oldum. Bu vicdansızlıksa kendime daha ağırlarını söyledim ben.

Yine de seni üzdüğümü görünce üzüldüm. Özür de dilerim. En beter pişmanlıklarımdan birisini gördüm yazdıklarında o sebeple üslubum sert oldu. Dediğim gibi hakaretini de üzgüntüne veriyorum. Son olarak zaten yeterince ilgileniyorum demissin ama bazen elden gelenin de fazlası vardır. Ben de hep yeterince ilgilendiğimi düşündüm hep ama ilgilenirken kendime üzülmeyi aradan çıkarsaydım daha fazlası olabilirdi.

Dediğiniz gibi insanın en çok ve gereksiz tepki gösterdikleri genelde kendi içinde ukte kalan şeyler oluyor. Sizin de başınız sağolsun, arkadaşımıza bunu söylemenin binlerce farklı yolu var. Benim de kızdığım ters yorum yaptığım çok konu oldu, kendimle özdeşleştirdiğim için haddinden fazla tepki verebiliyorum bazen, ama işte anne benim için de hassas bir konu. Annesini kaybeden ya da annesi hasta olan insanlara kimse kötü birşey demesin istiyorum sanki. Hepimiz burada kendi psikolojimizi, hayatımızı yansıtıyoruz bilerek veya bilmeyerek. Konu sahibi çok zor günler geçiriyor eski konularına baktığımda da bunu farkediyorum. Annesine karşı ilgisiz, umursamaz birisi olsa bu konuyu bile açmazdı zaten.
İşin kötüsü o da elinden birşey gelmediği için şikayetçi, derdi bu esasen. Biz şimdi ona sen kendini düşünüyorsun, bencilsin dersek onu nasıl bir çıkmaza sürükleriz allah bilir...

Sigindigim tek liman burasi. O nedenle ne zaman kotulessem solugu burada aliyorum.

Uzgunum. Huznu hucrelerimde hissediyorum. O kadar derin...

Isyerinde annesiyle tatli tatli konusan veya disarida annesiyle kahve icen kadinlari gordukce kahroluyorum. Cunku ben artik bunlarin hicbirini yapamayacagim annemle.

Annem yok gibi artik. Hep evde, hep kendi halinde, dunyadan kendisini soyutlamis, korkulari oldugu asikar ama bunlari bizimle hic paylasmayan, korkulariyla mucadele eden ve inleyen bir kadin artik...

Neler oldugunu sordugumda sessiz kalmayi tercih ediyor. Devamli gozu disarida, birilerinden korkuyor gibi. Ici sikiliyor ama konusturdugumuzda cok normal.

Annesi hayatta ve saglikli olanlar oyle sansli ki... Size nasil imrendigimi bir bilseniz...

Hayata cok kirginim. Dayanamiyorum ve hayat cok agir geliyor artik. :KK43:
Seni öyle iyi anlıyorum ki! Geçen sene inanılmaz bir şok yaşadım bu sebeple. Ama ben annemi kendim tedavi ettim.
Annenin durumunu detaylı bilemiyorum ancak ben aynen şu şekilde yaptım:

• B vitamini kompleksi
  • Probiyotik takviye
  • Multivitamin
  • D vitamini
  • Karbonhidratları biraz kestirdim rica ile
  • Yoğurt
  • Kefir
  • Turşu
  • Balık yağı

Bir de sevdiği şeyler var kıyafet almayı vs sever alıp alıp götürdüm, ona değer verdiğimi gösterdim. İlgisini çekecek şeyleri sundum. Ve düzeldi. Tabi durumun başında ağlamaktan kendimi parçalamaktan ben de fena haldeydim. Çok şükür ki şimdi iyiyiz. Annenizi stresten koruyun babanız hayatta ise ona bir melek gibi davranması konusunda uyarın. Kardeşleriniz evde yaşıyorlarsa aşırı saygı göstermeliler ve strese maruz bırakmamalılar tabi laf anlatabilirseniz.

Mineral ve vitamin eksiklikleri insanların beyinlerini mahvediyor bu nedenle zaten annenizinde yaşı ilerlediği için bu takviyeler her halde ona faydalı olacaktır.

Umarım en kısa zamanda en güzel haberlerinizi alırım. Annelerimiz bizim bir tanemiz. Onlarsız hayat çok zor. Allah hepsine sağlıklı, mutlu, uzun ömürler nasip etsin.

Sürekli üzülmeyi bir kenara bırak yazmışsınız da bizler insanız robot değiliz. Üzülülebilir bu insanın elinde olan bir şey değil. Sizde aynı şeyleri yaşamışsınız konu sahibini daha iyi anlamanızı daha iyi empati yapabilmenizi beklerdim. O zamanlar biri çıkıp size sen bencilsin şöylesin böylesin dese nasıl hissederdiniz size bir yardımı olur muydu ? Bizler tepki vermesek yumuşamayacaktınız dolayısıyla tavrınızı kimseye bir faydası dokunmayacaktı. Biraz daha kendinizi törpüleyin bu konuda bence.

Normalinde balık ağzına koymaz ama bu hastalık sonrası yurtdışından özel omega hapları getirttik. Çıt çıkartmadan içti vallahi.

Bizimkinin sorunu hidrosefali. Şant sonrası yürümenin düzelip demansın gerilemesi bekleniyordu ancak şeker hastalığı izin vermiyor ki iyileşsin..

4 sene oldu taşındık İstanbul'dan. Tek pişmanlığımdır annemin yanında olamamak her an. Gecenin bir yarısı kaç defa uçağa atlayıp gittim bi bilseniz.

Neyse, konu sahibinin konusunu iyice dağıtmayayım.

Rabbim herkesin yardımcısı olsun.
Her harfine inanırım yazdıklarının anne diyince.
Şeker içinde yine bi meyve vardı iyi gelen pazarlarda var.
Birde karayemiş derler bizde üzüme benzer oda iyidir şeker hastalığına.
Şimdi araştırabilsem atardım size isimlerini

• Muhteşem
Reactions: csi
Sürekli üzülmeyi bir kenara bırak yazmışsınız da bizler insanız robot değiliz. Üzülülebilir bu insanın elinde olan bir şey değil. Sizde aynı şeyleri yaşamışsınız konu sahibini daha iyi anlamanızı daha iyi empati yapabilmenizi beklerdim. O zamanlar biri çıkıp size sen bencilsin şöylesin böylesin dese nasıl hissederdiniz size bir yardımı olur muydu ? Bizler tepki vermesek yumuşamayacaktınız dolayısıyla tavrınızı kimseye bir faydası dokunmayacaktı. Biraz daha kendinizi törpüleyin bu konuda bence.
sizin üslubunuz da benim önceki üslubumdan farksız konu sahibi bana terbiyesiz demesine rağmen üzüntüsüne verdim üzdüğümü görüp özür bile diledim ama siz hala benim üstüme geliyorsunuz biraz ayıp olmuyor mu? Sizin yaptığınız kendisini kötü hissedenin daha da tepesine çıkmak değil mi? Lütfen eleştirmeden önce kendinize bakın ben gereken hassasiyeti geç de olsa gösterdiğimi düşünüyorum.

ayrıca tosia gibi naif üsluplu arkadaşlar ve konu sahibinin gerçekten üzülmüş olduğunu görmek hatalı olduğumu düşündürdü. Siz tarzı üsluplar değil. O sebeple kendinize pay biçmezseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Back
X