Annem yok gibi artik

Kimine göre elinde olmayan sebeplerden dolayı hiçbir anlam ifade etmeyen, kiminin de yaşama sebebidir anne. Allah yardımcınız olsun.
Bazı hastalıkları yaşın ilerlemesi tetikleyebilir. Başka doktorlara da götürmenizde fayda var. İllaki vardır bir sebebi.

Cok sag olun. Elimizden geleni yapacagiz.

Sen bir de benim icimdeki buruklugu gor. :(
Yok benim annemin daha farklı hastalıkları var.
Oyüzden anne diyince içim sızlıyo çok üzülüyorum
Şu mesajlarınıza kadar konuya yazamadım, şu mesajlarınız hüngür hüngür ağlattı.

70 yaşındaki annem 5 senede çöktü. 1 by-pass, 2 hidrosefali ameliyatı, akciğer embolisi ve ağır diabet.

Bunlar koymuyor adama da o demans var ya o demans... O kadar özledim ki annemle dedikodu yapmayı. Ona telefon açıp yalandan yemek tarifi istemeyi. Ördüğüm kazak için öneriler almayı..

Her gün konuşuyoruz telefonda. Her seferinde ilk cümle "kaç gündür neden aramıyorsun hasta mısın? Evde sorun mu var? Kız iyi mi??"

10 seneki olayı en ince detayına kadar anlatır ama dün yok...

Anneleriyle hala iletişim kurabilenler lütfen değerini bilsinler 😪😪😪

70 yaşındaki annem 5 senede çöktü. 1 by-pass, 2 hidrosefali ameliyatı, akciğer embolisi ve ağır diabet.

Bunlar koymuyor adama da o demans var ya o demans... O kadar özledim ki annemle dedikodu yapmayı. Ona telefon açıp yalandan yemek tarifi istemeyi. Ördüğüm kazak için öneriler almayı..

Her gün konuşuyoruz telefonda. Her seferinde ilk cümle "kaç gündür neden aramıyorsun hasta mısın? Evde sorun mu var? Kız iyi mi??"

Cok uzgunum. :(:(:(

Ben annemi kaybettim 1 sene oldu, aniden kaybettim. Nerede anne kız görsem, alışveriş yaparken, kahve içerken, gezerken hep içim yanıyor, çok özlüyorum zaten ama o zamanlar daha çok özlüyorum. Daha 1 buçuk sene önce biz de onları yapardık çünkü.
Annenizin nörolojik ya da psikiyatrik bir rahatsızlığı yok anladığım kadarıyla umarım geçici bir süreçtir, umarım eski günlerine kavuşur ve uzun yıllar beraber geçirirsiniz, mutlu ve huzurlu yıllar.

Ben annemi kaybettim 1 sene oldu, aniden kaybettim. Nerede anne kız görsem, alışveriş yaparken, kahve içerken, gezerken hep içim yanıyor, çok özlüyorum zaten ama o zamanlar daha çok özlüyorum. Daha 1 buçuk sene önce biz de onları yapardık çünkü.
Annenizin nörolojik ya da psikiyatrik bir rahatsızlığı yok anladığım kadarıyla umarım geçici bir süreçtir, umarım eski günlerine kavuşur ve uzun yıllar beraber geçirirsiniz, mutlu ve huzurlu yıllar.

Allah rahmet eylesin, size de buyuk sabir versin. Annem hayatta olmasina ragmen o buruklugu yasiyorum ben. Cok zor...

Temennileriniz icin cok tesekkur ederim.

Sende beni ağlattın oldumu şimdi.
Anneler ölümsüz olmalı anneler hasta olmamalı.
Rabbim analarımızın hastalıklarına şifa dertlerine deva dersin bize bi yol göstersin.
Anneni oyala boş kalmasın bileylerle uğraşsın çok üzgünüm çok hepimiz için

Sende beni ağlattın oldumu şimdi.
Anneler ölümsüz olmalı anneler hasta olmamalı.
Rabbim analarımızın hastalıklarına şifa dertlerine deva dersin bize bi yol göstersin.
Anneni oyala boş kalmasın bileylerle uğraşsın çok üzgünüm çok hepimiz için
Amin.. Amin..

Maalesef annem yürüyemiyor artık. Takılan şantlar da işe yaramadı. Örgü öremiyor, bulmaca çözemiyor...

Çok zor, çok.. Anneler gerçekten ölümsüz olsalar keşke..

Amin.. Amin..

Maalesef annem yürüyemiyor artık. Takılan şantlar da işe yaramadı. Örgü öremiyor, bulmaca çözemiyor...

Çok zor, çok.. Anneler gerçekten ölümsüz olsalar keşke..
Rabbim bugününü aratmasın inş daha iyi olur umudunu hiç kaybetme. Bol bol balık yedir omaga alsın yani vitamin takviyeleri ver teyzeye demans üzerinde etkili diye duymuştum araştır istersen

Rabbim bugününü aratmasın inş daha iyi olur umudunu hiç kaybetme. Bol bol balık yedir omaga alsın yani vitamin takviyeleri ver teyzeye demans üzerinde etkili diye duymuştum araştır istersen
Normalinde balık ağzına koymaz ama bu hastalık sonrası yurtdışından özel omega hapları getirttik. Çıt çıkartmadan içti vallahi.

Bizimkinin sorunu hidrosefali. Şant sonrası yürümenin düzelip demansın gerilemesi bekleniyordu ancak şeker hastalığı izin vermiyor ki iyileşsin..

4 sene oldu taşındık İstanbul'dan. Tek pişmanlığımdır annemin yanında olamamak her an. Gecenin bir yarısı kaç defa uçağa atlayıp gittim bi bilseniz.

Neyse, konu sahibinin konusunu iyice dağıtmayayım.

Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

Normalinde balık ağzına koymaz ama bu hastalık sonrası yurtdışından özel omega hapları getirttik. Çıt çıkartmadan içti vallahi.

Bizimkinin sorunu hidrosefali. Şant sonrası yürümenin düzelip demansın gerilemesi bekleniyordu ancak şeker hastalığı izin vermiyor ki iyileşsin..

4 sene oldu taşındık İstanbul'dan. Tek pişmanlığımdır annemin yanında olamamak her an. Gecenin bir yarısı kaç defa uçağa atlayıp gittim bi bilseniz.

Neyse, konu sahibinin konusunu iyice dağıtmayayım.

Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

Olur mu hic? Istediginizi yazabilirsiniz.

Cok gecmis olsun annenize. Umarim her sey cok daha iyi olur.

Demansin gerileme gibi bir durumu olabiliyor mu?

Olur mu hic? Istediginizi yazabilirsiniz.

Cok gecmis olsun annenize. Umarim her sey cok daha iyi olur.

Demansin gerileme gibi bir durumu olabiliyor mu?

Çok teşekkürler...

Eğer sebebi hidrosefali ise (beyin omurilik sıvısı toplanması) evet gerileyebiliyor. Takılan şant o sıvının beyine basınç yapmasını engelliyor. Ancak annemde işe yaramadı şant.

Belki de o tanı geç konuldu, bilemiyoruz. Bu kadar hastane ile iç içe iken (by-pass, emboli vsvsvs) bir şekilde gözden kaçtı demek ki.

Buradan arkadaşlara tavsiyem şudur : bir yakınınız zamanlı zamansız düşüyorsa (pelte gibi) lütfen ilk olarak beyin cerrahisinde başvurun.

Farklı ortamlarda bulunsanız.
Belki de çok tanımadığı birine anlatmak isteyecek.
Psikolog veya sizin çabalarınızı baskı olarak algılayıp anlatmak istemeyebilir.
Farklı kişilerle konuşturmaya çalışsanız?
İşe yarar mı bilmiyorum.
Birlikte disardayken tepkileri normal diyorsunuz.
Evdeyken sıkıntılı olduğunu fark etmişsiniz birisi kimse yokken kapıyı zorlayıp zarar vermeye çalışmış olabilir mi?
Çok ama çok geçmiş olsun anneler çok kıymetli gözünden yaş aksa ciğerim sızlıyorken..
O kadar iyi anlıyorum ki sizi..
İnşallah düzelir inşallah..

Kızcağız daha ilk sayfada yazmış doktorlara gittiklerini. Ara sayfaları okumasanız bile böyle bir konuda bu kadar kırıcı bir yorum yazmadan önce keşke en azından ilk sayfaya göz atsaydınız.
Gerçekten annesini takan işyerindekilerin anneleriyle olan sosyal hayatıyla, kendisininkini kıyaslamaz. İlk konuya annem böyle böyle nasıl yardım edebilirim diye girer kusura bakma ama bahsettiğim durumda buram buram bencillik var.

Sizim tavrinizi empatiden ve insanliktan cok uzak buldum. Bilin istedim. Okudugunuzu anlamiyorsaniz yorum yapma mecburiyetiniz yok. Insanlarin derdi var az empati!
Ben direkt empatimi o haldeki zavallı kadıncağızla yaptım, sizin gibi yüzeysel davranmadım. Annesini bu kadar düşünen insan konuyuİa vay efendim annemle kafelere güveniyorum arkadaşlarım gidiyor gibi kıyaslamalarla başlamaz. Annemin derdi bu, nasıl yardımcı olabilirim derdi. Ben burada kimbilir ne yaşadıysa o anneye üzüldüm.

Allah yardımcınız olsun hiç kolay değil. Acaba anneniz birilerinden tehdit veya şantaj görüyor olabilir mi? Belki kulağa komik gelecek bu dediğim, ama yazınızı okurken aklıma bu geldi. Sizin bilmediğiniz bir konuda rahatsız ediliyor oabilir. Üstüne gitmekte fayda var...

Ben direkt empatimi o haldeki zavallı kadıncağızla yaptım, sizin gibi yüzeysel davranmadım. Annesini bu kadar düşünen insan konuyuİa vay efendim annemle kafelere güveniyorum arkadaşlarım gidiyor gibi kıyaslamalarla başlamaz. Annemin derdi bu, nasıl yardımcı olabilirim derdi. Ben burada kimbilir ne yaşadıysa o anneye üzüldüm.

Hanımefendi eskiden annesinin derdini çözmekle ilgili de konular açtı, çoğu kişi tanıyor, biliyor. Ben hatırlıyorum mesela eski konularını. Hadi siz bilmeyerek öyle söylediniz uyarılara rağmen aynı tavrınızı sürdürmeniz hoş mu sizce? Hasta psikolojisi kadar hasta yakını psikolojisi diye de birşey vardır, insanların aklına olmadık çok şey gelebilir, çok saçma şeylere dertlenebilirler.

Gerçekten annesini takan işyerindekilerin anneleriyle olan sosyal hayatıyla, kendisininkini kıyaslamaz. İlk konuya annem böyle böyle nasıl yardım edebilirim diye girer kusura bakma ama bahsettiğim durumda buram buram bencillik var.

Şimdi bu kız acısını tarif etmek için 'hüznü hücrelerimde hissediyorum' yazmış daha ne desin sizi ikna edebilmek için derdine.
Siz hiç böyle bir hüzün hissettiniz mi ?
Cevap vermeyin öylesine sordum.

Back
X