- Konu Sahibi Bissunicole
Kırk yıl düşünsem bir misafirimin bardak boyutuma dikkat edeceği aklıma gelmez
Sizin açınızdan yapacak bir şey yok ben olsam barışmaya bakarım, sonra siz de huzursuz olacaksınız çünkü ve zaten ayrı yaşıyormuşsunuz.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annem gibiyse ediyor işte. Çok ilginç bence de. Barıştım sabah vakti.Kırk yıl düşünsem bir misafirimin bardak boyutuma dikkat edeceği aklıma gelmezSizin açınızdan yapacak bir şey yok ben olsam barışmaya bakarım, sonra siz de huzursuz olacaksınız çünkü ve zaten ayrı yaşıyormuşsunuz.
Belki takmamayı öğrenmiştirAnnem gibiyse ediyor işte. Çok ilginç bence de. Barıştım sabah vakti.Bir daha da babamı korumak için falan araya girmem. Baksın başının çaresine.
![]()
Susup kaçıyor genelde.Belki takmamayı öğrenmiştir![]()
Çevremde yok benim pek öyle insanlar ama annem olunca işte. O da sürekli anlatıyor anlatıyor anlatıyor. En ufak olayı dağ ediyor. Haklısınız değişmez. Ben taktik değiştireceğim el mecbur.Benimde annem sizin anneniz gibi hergun aynı şeyleri anlatıyor onemlide bir konu yok dinliyormuş gibi yapıyorum, onunla aynı fikirdeymiş gibi yapıyorumçünkü sadece anneme değil insanlara karşı tahammülsüzlestim yoruyorlar beni , kim ne anlatırsa hı hı evet aynen öyle haklısın deyip geçiyorum hiç tartışmaya giremem kimse düşündüğünün yanlış olduğunu kabullenmek istemiyor hekes kendini haklı görüyor bırakın konuşsun , belli bir yaştan sonra kimse değişmez.
Anneniz kaç yaşında?Merhaba millet. Madem ben herkesin konusuna akıl veriyorum siz de bana biraz akıl verin şimdi lütfen.
Belirtmek istiyorum ki normalde ailem ile yaşamıyorum , onları ziyaret etmek , gönüllerini almak için geldim yanlarına.
Cumartesi günü bir sebepten dolayı amcamgili ziyaret etmeye gittiler annem ile babam. Ben de yardımcı olacağım bir durum olduğu için yanlarında gittim. Her neyse gittik geldik. Pazar günü oldu. Öğlen yemek hazırlıyoruz. Annem yaklaşık 20 dk boyunca orada içtiği çayın lafını yapmaya başladı. Yok orada küçük bardak ile ikram etmişler ama bize geldiklerinde büyük bardak ile içiyorlarmış falan filan...
Görgüsüzlükmüş bu. Ben de masayı kurdum oturdum , anne diyorum tamam onları öyle kabul et vırt zırt. Masanın bir yanında da babam oturuyor. Allah var o da karşılık vermez , ses çıkarmaz. En sonunda anne tamam uzatma artık yeter dedim. Zira annemin tarafta pek normal değildir ama babam kırk defa söylese sinirlenir. Allah'ım kıyameti koparttı , bağırmalar , ağlamalar... Şimdi dünden beri bana ve babama trip atıyor.Daha öncede benzer şeyleri yapardı ve ben uyarmıştım. Pireyi deve yapma , çabuk agresifleşiyorsun diye. Neymiş efendim önceden de ben ona agresif demişim.
Ne yapayım şimdi ben ? Kim haklı kim haksızdır bir durum değerlendirmesi yapın bana.
Aynen öyle babamdan destek istedi. :) Yoksa bardak değil asıl olay amcamlara olan sinir.Anneniz belli ki babadan onay sizden destek istedi ama söylemeden gecemiycem, görgü hesabı yapacaksa çay servisinde küçük bardak büyük bardağı döverBen evime gelene çay boyu sormam, makbulu ince bellidir, şimdiye kadar daha "ay bu bardak çok küçüüük, bana mugda getir" diyen de olmadı zaten hiç, ama ben gittiğimde sorana da "büyük olsun bari" derim çünkü soruyorsa ikinci küçük bardağı doldurmak zahmet olacak demektir benim için....
64Anneniz kaç yaşında?
Haklısınız o an babamı koruma refleksi ile araya girdim ama olanlar oldu.Babaniz olayi çözmüş karismiyorsizde he he he sensin premses begumsuu anacim diyin.akraba derdi bitmez he başkan sensin diyin oda üzülmesin sizde .bu insanlar değişmiyor ne derseniz diyin ben 40 yillik tecrübemle mucadelemle diyorum hele annelerse
Siz haklısınız ama bunu annenize anlatamazsınız. O yüzden boşa üzülmeyin, yaşadıklarınız hiç yaşanmamış gibi davranın. Başka türlü çözme şansınız yok. Bu model hatasını asla kabul etmez.Merhaba millet. Madem ben herkesin konusuna akıl veriyorum siz de bana biraz akıl verin şimdi lütfen.
Belirtmek istiyorum ki normalde ailem ile yaşamıyorum , onları ziyaret etmek , gönüllerini almak için geldim yanlarına.
Cumartesi günü bir sebepten dolayı amcamgili ziyaret etmeye gittiler annem ile babam. Ben de yardımcı olacağım bir durum olduğu için yanlarında gittim. Her neyse gittik geldik. Pazar günü oldu. Öğlen yemek hazırlıyoruz. Annem yaklaşık 20 dk boyunca orada içtiği çayın lafını yapmaya başladı. Yok orada küçük bardak ile ikram etmişler ama bize geldiklerinde büyük bardak ile içiyorlarmış falan filan...
Görgüsüzlükmüş bu. Ben de masayı kurdum oturdum , anne diyorum tamam onları öyle kabul et vırt zırt. Masanın bir yanında da babam oturuyor. Allah var o da karşılık vermez , ses çıkarmaz. En sonunda anne tamam uzatma artık yeter dedim. Zira annemin tarafta pek normal değildir ama babam kırk defa söylese sinirlenir. Allah'ım kıyameti koparttı , bağırmalar , ağlamalar... Şimdi dünden beri bana ve babama trip atıyor.Daha öncede benzer şeyleri yapardı ve ben uyarmıştım. Pireyi deve yapma , çabuk agresifleşiyorsun diye. Neymiş efendim önceden de ben ona agresif demişim.
Ne yapayım şimdi ben ? Kim haklı kim haksızdır bir durum değerlendirmesi yapın bana.
Benim babamda asla yorum yapmaz dinliyorrHaklısınız o an babamı koruma refleksi ile araya girdim ama olanlar oldu.![]()
Evet , haklısınız. Normalde ben de pek araya girmem ama o gün girmiş bulundum.Siz haklısınız ama bunu annenize anlatamazsınız. O yüzden boşa üzülmeyin, yaşadıklarınız hiç yaşanmamış gibi davranın. Başka türlü çözme şansınız yok. Bu model hatasını asla kabul etmez.
Evetttt , babasıda böyle imiş şikayet ediyor ama çoğu şeyi şimdi kendi bize yapıyor maalesef. Hani şöyle diyeyim babam genel olarak yorum yapmaz. Kendi tarafı olduğu için değil. Bazen annem kendi tarafını böyle anlatır anlatır , babam haklısın ama artık geç bunları bak yıllar olmuş der konuyu kapatır.Benim babamda asla yorum yapmaz dinliyorrhatta bunlarda bi gen var diyor degismiyor nesilden nesile böyle dedigim dedik diyor ben haklıyım geni varmis
Ya şu annelerin kayın/elti sorunsalı biz kızların ömrünü çürüttü yemin ederim. Benimki 30 yaşıma kadar yedi beni yedi yedi, amcan şöyle yengen böyle.... çocukluğum ve gençliğim onlardan nefret etmekle , üzülmekle geçti... 15 yıl önce babaannem vefat ettikten sonra eşlerinin bütün itirazlarına rağmen denize sıfır ikiz villa yaptırdı babamla amcam yazlık niyetine, ilk yıl soğuk yaptılar biraz birbirlerine, ama son 14 yıldır iki elti kankiler, iki komşu yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor şu andaAynen öyle babamdan destek istedi. :) Yoksa bardak değil asıl olay amcamlara olan sinir.![]()
Benim annemin kendi tarafı travmatik aslında. Babamgilin tarafı ile öyle çok bir olay yok. Eli maşalı çalışan bir kadındı zaten. Diş geçiremezlerdi baba tarafı.Ya şu annelerin kayın/elti sorunsalı biz kızların ömrünü çürüttü yemin ederim. Benimki 30 yaşıma kadar yedi beni yedi yedi, amcan şöyle yengen böyle.... çocukluğum ve gençliğim onlardan nefret etmekle , üzülmekle geçti... 15 yıl önce babaannem vefat ettikten sonra eşlerinin bütün itirazlarına rağmen denize sıfır ikiz villa yaptırdı babamla amcam yazlık niyetine, ilk yıl soğuk yaptılar biraz birbirlerine, ama son 14 yıldır iki elti kankiler, iki komşu yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor şu andasorun babaanneymis yani onu anladık ama olan benim ve kuzenlerimin gencligine oldu....