Annem

pinky_princess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
343
0
46
Ankara
Kızlar nasıl anlatacağımı bilemiyorum, uzun zamandır aklımda aslında bu sorunu paylaşmak ama nedense bir türlü yazamadım. Sorunum annem... Anne kız arasında konuşulmuş herhangi bir konudan tutun alelade söylediğim gereksiz bir söze kadar herşeyi herkese anlatıyor. Kesinlikle sır saklama gibi bir meziyeti yok, hayatta en nefret ettiğim insan türü bu ve annemde bunlardan biri. En son yaptığı ise bardağı taşırdı ağzıma gelen herşeyi söyledim ona. Nasıl bu kadar boş boğazlı davranabiliyorsun anne seninle hiçbirşey konuşamayacak mıyım yeter artık dedim. Olaya gelince, nişanlım izmirde ben ankaradayım. Annem ve babam dünürlerinin ziyaret için izmire gitti 1 gece kalıp döndüler ben burda yapmam gereken işler gereği ve kardeşimi yanlız bırakmamak için gidemedim. Nişanlımla herşeyimi paylaşırım ama bazı şeyleri çok detaylı anlatmam. Annem benim anlatmadığım bu şeylerden bazılarını nişanlıma anlatmış! üstelik annemede bahsederim bundan anne herşeyi detaylı anlatmıyorum ben nişanlıma bilmesi gerektiği kadarını bilse yeter derim. çok önemli konular değil ama bunu nişanlımdan duyunca canım sıkıldı . Geçenlerde annenle yemeğe gitmişsiniz alışveriş yapmışsınız birşeyler almışsın sonrada iade etmişsin diye sıraladı karşımda ben şok oldum! alışverişe gittiğimizi söylemiştim ama trençkot alıp sonra dolaşırken vazgeçip iade ettiğime kadar bilmesi beni utandırdı. Annem parasına kıyamıyo bizim kız falan demiş. Şimdi bana söyleyin bir insan annesine de güvenemeyecekse kime güvenecek. İyice soğuttu beni kendinden annem. Yüzünü görmeye tahamül edemiyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum....

Son düzenleme:
Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü benim annem de böyle.

Söylüyorum yok, kızıyorum yok, degişmiyor, ne yapsan da degişmeyecek.

Kişi annenizde olsa huyu suyu böyle demekki. Böyle rahatsızlık duydugunuz kişilikte bir insanın anneniz olmasıda ayrı bir dert. Anne bu arkadaş değilki görüşmeyesin. Konuşmayıda denemişsin sonuç aynı. Anneni böyle kabul etmekten başka bir seçeneğin yok. Bu yaşına kadar değişmemiş bu saatten sonrada değişmez diye düşünüyorum. Sende buna göre bazı konularda mesafeni koru ve herşeyi anlatmamaya özen göster. Başka bir seçeneğin malesef yok gibi gözüküyor.

üzüldüm ama yapabilecek bir şey yok. annenle hiç bir şeyini paylaşmayacaksın.. günlük tutmayı dene.. emin ol, günlük tutunca da rahatlıyor insan..

benim anne modelinden bir kişi daha...benim annem de kısmen anlattığın gibi..ben insanların ilgisini çekmek yada ne bilim dikkatin onda toplanmasını sağlamak amacına yapılan bişey gibi algılıyorum bunu.. nişanlım annesiyle bize hem tanışma hem isteme amaçlı geldiklerinde annemi arayıp özellikle anne bu konuyu lütfen açmayın babama da söyle oda dikkat etsin dediğim şeyi annem durup dururken pat diye konuyu söyleyivermişti.kaynanamın özellikle karşı çıkacağı bir konuydu zaten gergin olan ortam daha da gerilmişti.nişanlımın da benimde başımdan kaynar sular döküldü sanki..beraber aramıştık annemi hatta.. bende artık hiç birşeyi söylemiyorum bu seferde sen nie bana bişey anlatmıyosun oluyor.. ama en iyisi bu anladım artık.

Arkadaşlar bende 47 yaşındayım bu yaşıma kadar annemden en ufacık bir sevgi sözcüğü duymadığım gibi anneme hiç bir derdimi de açamadım açayım dedim azarlandım ama kendisi en ufacık bir mevzuda içindekini sana söylüyor rahatlıyor sonra senin fikir beyan etmene izin vermiyor hemen konuyu değiştiriyor.sen artık niye böyle diye kendinle savaş ediyorsun değişmiyorlar

kötü bir durum kendimden biliyorum benim de annem bazen böyle yapıyor,bir kere de karışma diyorum,anlamıyor bazen. ben de sözlümden duymuştum bir kaç bir şey annem söylemiş ona şok olmuştum,çok şaşırmıştım.belki benim daha bilmediğim annemin anlattığı neler biliyor kötü bir şey yapmıyorsun sonuçta bir şey de saklamıyorsun ama söylemeseler daha iyi ama anneler anlamıyor

anneniz cok iyi niyetli biri oldugu için karnındaki laf ağzında bence. ona kızmayın, değiştiremezsiniz ayrıca nişanlınıza kötü bir şey dememiş ki utanmanıza gerek yok ama madem rahatsız oluyorsunuz annenizede nişanlınıza yaptıgınızı yapabilirsiniz. yani bilmesi gerektiği kadar.

Benim annemde tam tersi walla biri kavgamızı,özelimizi falan bilmesin diye elinden geleni yapar. Bi kavga çıksa benim dediklerimi dinlemezde sessiz konuş komşular duycak der. İnan bu daha çok sıkardı canını.

en iyisi fazla bi derdini anlatmamak...biliyorum kötü bi durum ama bu yaştan sonra deişmezzz:95:

üzüldüm ama yapabilecek bir şey yok. annenle hiç bir şeyini paylaşmayacaksın.. günlük tutmayı dene.. emin ol, günlük tutunca da rahatlıyor insan..

belli bi yaşı geçmiş insanların değişmesi çok zor. en iyisi herşeyi söylememen.

en iyisi fazla bi derdini anlatmamak...biliyorum kötü bi durum ama bu yaştan sonra deişmezzz:95:

Zaman ayırıp okuduğunuz ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ortak fikir bu huyun değişmeyecek olması ne yazık ki... Yapacak hiçbirey yok annemle herşeyi konuşmamaya özen göstermeliyim Aynı evde yaşayıpta üstelik annemden birşeyler saklamak benim için çok zor ben annemle arkadaş gibi olmayı çok istiyorum ama bu mümkün olamıyor bir türlü... Günlük tutma konusuna gelince bunu deneyeceğim teşekkürler hepinize..

Anlıyorum sizi çok zor annenle birşeyler paylaşmak istiyorsun ama seni dinlemiyor çok kötü gerçekten...
Bizim ki dinler ama sakız gibi herkesin ağzına hayatımız... Teyzeme falan bakıyorum kızlarının sırlarını hiç vermiyor kimseye...

Evet annem gerçekten kötü niyetle anlatmıyor ama ona özellikle söyleme dediğim birşeyi gidip söylediği zaman acaba diyorum. Nişanlıma kötü birşey demedi haklısınız fakat daha öncesinde çok özel şeylerimi akrabalarımdan komşulardan duyduğum çok oldu.

allah sabır versin bende az çekmiyor değilim annemin boşboğazlığı yüzünden ne potlar kırıyo üstelik ne kadar uyarsanda anlamıyo sinir olduğumuzla kalıyoruz işte

canım seni çok iyi anlıyorum.. benım annemde malesef böyleydi.. ben ne yaparsam hep aşşagılayarak ve kötuleyerek insanlara anlatırdı.. hele nişanlı iken annem yuzunden eşimle aram kaç defa açıldı.. bozuldu. ayrılma derecesıne geldık.. olan konuyu saptırıp, degiştirerek anlatıyordu bırde.. bır gun eşim ben bızım evde oturuyoruz, dugun vs. konuşulacak.. annem bu iş olmazsa kızımı isteyen var.. memlekette ona verecegız dedi. dondum kaldım.. eşim bana dönup tanıyormusun sen diye sordu... hayır dedım. annem atladı tanıyorsun ya karşı komşunun torunu dedi.. bende anne en son 8 yaşında gördugum çocugu nerden tanıyayım.. aradan yıllar geçmiş. sokakta görsem tanımam dedim.. ve buna benzer epey olay yaşadık.. şimdi eşim çok fazla görüşmuyor ailemle.. çunku annemı ögrendı, tanıdı...

ama annem kendı ailesi ile ilgili yanı , dayı, teyze, vs sırlarını, sorunlarını asla kımseyle konuşmaz, paylaşmaz... yıllarca saklar... hatta dayım tam 8 sene nışanlısını aldattı.. annem bunu gızledi... ve annem bizi aileden saymaz.. sız yabancısınız der.. ve kendı kardeşleri geldiginde bızı evden gönderırdı rahat konuşabilmek için...

ama ben sonunda patladım. buyuk bır patlama oldu.. dedem vefat etmişti. cenazesıne gidince annem her zaman kı gıbı bır konuda benı aşşagılayıp hakaret etmeye başladı tum ailenın içinde.. yaklaşık 25 kişi var ortamda.. işte sen ..... saydı ve bende bır başladım konuşmaya, ayılıp bayılmalarını dinlemedım, takmadım... sen kardeşinin şu, şu pislıklerını örtmek için benı aşagılamana gerek yok diyerek yıllardır içimde bırıkmış her şeyı kustum.. annemdir deyıp konuşmadıgım herşeyi anlattım. en ince ayrıntısına kadar.. bana kardeşleriinden dolayı yaptıklarını, ezdıgını, nasıl kullandıgını.. kardeşini korumak için babama yaptıklarını hepsını tum sulalenin içinde bagıra bagıra anlattım.. hepsi merak edıyordu zaten dinlediler.. yetmedı gıttım tek tek evlerine anlattım. bana yaptıgını vs.. her şeyi kustum içimdeki.. o kadar rahatladım ki.. çunku hepsi benı laf dinlemz, iş yapamaz vs diyrek tanıyordu.. şimdi hepsi bana hak veriyor..

annemle arada göruşuyoruz... bana hiç bir şey yokmuş gıbı davranıyor.. bende öyle yapıyorum.. onun bana senlerce yaptıklarını taksıt taksıt, ben bır çırpıda yaptım.. hatta benı o zaman tehdıt ettı.cenazeye gelırsen senı rezıl ederım diye.. bende tamam gelıyorum et rezıl. bakalım kım rezil olacak görecegız dedim.. o benı eskısı gıbı sandı. bana ne yaparlasa yapsınlar sessızce durur, sesimi çıkarmazdım.. gıne öyle yapacagım zannettı.. ama olmadı..
bazen eşimle o aram açılan zamanları düşünüyorum ve üzülüyorum.. annem yuzunden benım dugunum iki kez ertelendı.. ayrılma noktasını bıle geçtık.. ama sevgımız galıp geldi.. yenılmedım anneme..

şimdi eşimle mutluyum.. ama annemın ailesınden kımseyı evime almıyorum.. benı görmek isteyenle ortak bır akrabanın evınde buluşuyorum...

benim annem de bu kadar olmasa da pek ağzında laf tutamaz.kendi hayatıyla ilgili herşeyi herkese anlatır.bu da iyi niyetinden herkesi kendi gibi sanıyor bende tam tersiyim hiç sevmem evimin özelini herkes bilsin
neyse ki şimdilerde daha iyi gibi.anne bunu kimseye söyleme dediğimde söylemiyor sanırımbende herşeyimi anlatmıyorum.ben evliyim aynı evde değilim.senin için daha zor ama evlenene kadar ve evlendikten sonra da herşeyini anlatma bunun başka yolu yok

benım annemde tam tersı agzı cok sıkı hatta annem aılede olanları bıle bırımızden bırıne soylemez ya da bı akraba da bı sey olsa soylemez tamam guzel bı sey sır saklaması ama annem bıldıgı halde baskasından ogrenınce sınır olurum:26: ama senın annen nıye bu kadar her seyı soyluyo anlamadım canım sen onun kızısın senı yermemesı gerekır ama sunu bıl yasını almıs ınsanların huyundan vazgecmesı cok zor oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…