annem :(

tammam

maziden biri..
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
350
16
68
arkadaşlar selam öncelikle
şuan o kadar doluyum ki 24 yaşındaym ve hala annem beni çocuk gibi azarlıyor gönüllü olarak bir dernekte görev yapıyorum ve oradaki insanlar bile bana kendi annemden daha fazla değer veriyolar en azından belli ediyolar annem beni mutlaka seviyodur taş değilim ki ama biraz belli etseya
:43: ben gerçekten son noktalara gelmiş bulunuyorum annemin sevgisini hissedemedim hiç:43: bazen tartışıyoruz ben hep annemdr diye kendimi tutmaya çalışıyorum kötü bişey söylemiyorum ama o iğneledikçe iğneliyor ben sustukça haklı olduğunu zannedip devam ediyor başkasının yanında yapışı beni daha da hırpalıyor
kendimi evde olduğum zamanlarda hiç değerli hissetmiyorum kendime küsüyorum ona karşı sevgim azalıyor elbetteki bişey olsun istemem yokluğunu düşünemem bile ama nolcaz biz böyle..

canım benim genelde eleştirilerek büyütülmüş insanlar çocuklarını eleştirirler hatta sevmesem niye söyleyim niye karışayım bile derler sevgisini o şekilde gösterdiğini sanıyo belkide kırıldığın konuları konuşmayı dene annecim sen benim için çok değerlisin sözlerin çok değerli ama keşke şunu yapmasan bu beni üzüyor bana şöyle demesen çok zoruma gidiyor gibi anlayacaktır seni :68:

canım benim genelde eleştirilerek büyütülmüş insanlar çocuklarını eleştirirler hatta sevmesem niye söyleyim niye karışayım bile derler sevgisini o şekilde gösterdiğini sanıyo belkide kırıldığın konuları konuşmayı dene annecim sen benim için çok değerlisin sözlerin çok değerli ama keşke şunu yapmasan bu beni üzüyor bana şöyle demesen çok zoruma gidiyor gibi anlayacaktır seni :68:
az önceki tartışmamız için özür diledi şimdi ama bu beni kahretti zorla özür diletmiş gibi oldum dedim sen beni hep iğneliyosun susuyorum diye haklı oldğunu zannedyosun devam ediyosun kırmaya dedim özür dilerim boş bulundum dedi ilk defa böyle bişey dedi ama ben özür istemyorum ki biraz değer ver yeter :14:

az önceki tartışmamız için özür diledi şimdi ama bu beni kahretti zorla özür diletmiş gibi oldum dedim sen beni hep iğneliyosun susuyorum diye haklı oldğunu zannedyosun devam ediyosun kırmaya dedim özür dilerim boş bulundum dedi ilk defa böyle bişey dedi ama ben özür istemyorum ki biraz değer ver yeter :14:

bak seni üzdüğünü anlayınca oda kahrolmuştur şu an biraz sinirlisin belli içine oturmuş aile içinde oluyo bazen böyle şeyler benimde babam sert bi adamdı yok yere sinirlenir eleştirir başkalrının yanındada bazen muhalefet olurdu bize içimden içimden kırılırdım benim suratım düşünce oda yersiz yere sinirlendiğini farkederdi ama aslada fikirlerinden dönmezdi öyle görmüş oda öyle yetişmişti çok iyi biliyordum farkettin mi hep geçmiş zaman eki kullandım çünkü 5 aydır yok artık babam keşke olsaydı azarlamış kızmış umrumda bile olmazdı kaybetmeyince anlıyamıyosun aniden sapasağlamken kalp krizinden vefat etti canım babam nur içinde yatsın onlarında kendilerine göre düşünceleri oluyo evlatlarına söylemek istiyolar işte çokta görmemek lazım sen yine güzel bi dille rahatsız olduğun konuları söylersen o zamanla senin istediğin gibi davranacaktır diye düşünüyorum ama kırmayın birbirinizi değmez çünkü

bak seni üzdüğünü anlayınca oda kahrolmuştur şu an biraz sinirlisin belli içine oturmuş aile içinde oluyo bazen böyle şeyler benimde babam sert bi adamdı yok yere sinirlenir eleştirir başkalrının yanındada bazen muhalefet olurdu bize içimden içimden kırılırdım benim suratım düşünce oda yersiz yere sinirlendiğini farkederdi ama aslada fikirlerinden dönmezdi öyle görmüş oda öyle yetişmişti çok iyi biliyordum farkettin mi hep geçmiş zaman eki kullandım çünkü 5 aydır yok artık babam keşke olsaydı azarlamış kızmış umrumda bile olmazdı kaybetmeyince anlıyamıyosun aniden sapasağlamken kalp krizinden vefat etti canım babam nur içinde yatsın onlarında kendilerine göre düşünceleri oluyo evlatlarına söylemek istiyolar işte çokta görmemek lazım sen yine güzel bi dille rahatsız olduğun konuları söylersen o zamanla senin istediğin gibi davranacaktır diye düşünüyorum ama kırmayın birbirinizi değmez çünkü
canım başın saolsun haklısın aslında yıllar sonra birbirimizi kaybedince oluşacak asıl yaralar ama işte çok doluydum rahatlamak istedim inşallah bi daha olmaz..

Al anneni karşına açık açık konuş hissettiklerini. Yok ben annemin karşına geçip konuşamam diyosan, mektup yaz tüm duygularını dile getirdiğin. Belki annenin yapısı böyledir, belki annenin annesi de ona o şekilde davrandığı için sana bu şekilde davranıyordur. Ama emin ol annen senin üzülmeni istemez. Yapman gereken sorunların olduğunda annene bunları dile getirmen. Umarım herşey senin için düzelir. :)

bende sürekli asabi bir anne tarafından azar eleştiri ile büyüdüm her kadının anne oldu diye melek olmadığını öğrendim sayesinde. yerinde sağ salim dursun ama bana artık üzüntü vermesin onun tek düşündüğü kendi çıkarı parası çok bencil çok. hamile halimle bile yapmadığını bırakmıyor. sevip sevmediğim bile bilmiyorum artık üzüntü hakaret geliyor anne denilince aklıma

Canım bazı insanlar sevgilerini belli edemezler. Mesela benim babam kucağına alıp sevmez beni hiç öpmez. Ama bilirim sevdiğini sözlerinden yaptıklarından anlarım değer verdiğini. Senin annende bunun gibi işte. Karakter olarak biraz agresif olabilir ve bunu çok yansıtıyor sanırım sana. Şükret ve Allah'a sığın annesi olmayan insanları düşün..

anneye babaya adanan kutsallıkdan hiç hoşlanmıyorum,el öpmeler (ben asla öpmem) , haklı olduğunda bile anne baba diye susmalar, tartışmalarda haklı olunduğunda bile alttan almalar midemi bulandırıyor :120: . haklı taraf vardır o senin büyüğün yok bilmemnen sus lar olmamalı artık bunu milletçe bi kafamıza sokamadık.büyük bir ihtimal size saygı duymuyor, onunla açıkca konuşarak ona size karşı takındığı tavırın kötü olduğunu izah edin bence.

anneye babaya adanan kutsallıkdan hiç hoşlanmıyorum,el öpmeler (ben asla öpmem) , haklı olduğunda bile anne baba diye susmalar, tartışmalarda haklı olunduğunda bile alttan almalar midemi bulandırıyor :120: . haklı taraf vardır o senin büyüğün yok bilmemnen sus lar olmamalı artık bunu milletçe bi kafamıza sokamadık.büyük bir ihtimal size saygı duymuyor, onunla açıkca konuşarak ona size karşı takındığı tavırın kötü olduğunu izah edin bence.[/QUOTE
teşekkürler ama sana katılmıyorum yetiştirilme tarzımız anne babaya saygı doğrultusundaydı elbette haksız olduğu zamanlar oluyor kendimi de savunuyorum ama asla saygımdan taviz vermem büyüğümdür annemdir..

teşekkürler ama sana katılmıyorum yetiştirilme tarzımız anne babaya saygı doğrultusundaydı elbette haksız olduğu zamanlar oluyor kendimi de savunuyorum ama asla saygımdan taviz vermem büyüğümdür annemdir..[/QUOTE]

Saygınızdan taviz verin dememiş zaten, siz annem-babamdır deyip haklıyken bile susarken anneniz size gereken saygıyı göstermiyor demiş, ki haklı. Bir insanın anne-baba olması çocuğunu rencide edecek davranışlar sergilemesi için yeter şart değil.
Ben de hiç anlamam "büyüğümdür, ne yapsa çekerim" tavrını, yani çekin tabii herkesin kendi hayatı da, şikayet etmenin çok fazla lüzumu kalmaz o vakit. Bence de alın karşınıza konuşun ya da oturup uzun bir yazı yazın hislerinize dair, sizi seviyor ve saygı duyuyorsa hatasını anlar zaten, yoksa yapacak şey yok. Ya "büyüğümdür çekerim" diyeceksiniz ya da ilişkinizi daha resmiyete dökeceksiniz, başka yolu yok yani bu işin.

Son düzenleme:
İnadına, ısrarla tatlı sözler söylemenizi öneririm.
Samimiyetle kıymetli olduğunu belirtin
Bir de sık sık fikrini almaya gayret gösterin, Siz çözmüş olsanız bile derdinizi anlatın danışın annenize böylece kendini iyi hisseder....
Eğer gerçekten onu hayat yıprattı ise, öfkesi aslında geçmişine veya başkasına ise işe yarıyor bence.

Anne o.
Kızgınlığı bile kıymetli...:16:

Son düzenleme:
bende şuan fazla konuşmamaya çalışıyorum mesafeliyim biraz ama şöyle annesiyle arkadaş gibi olanlar var ya özeniyorum ne yalan söyliyim kişilik olarak kinci biri değilim ama kırgınlığıma çare bulamadım hala gönlüm kırık:25:

Back
X