• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem :@ :(

heee baya olgunmuşsun
anneyi eşe değişecek kadar ve kurtulmak için şafak tablosu sayacak kadar...!!!
ne olursa olsun ANNE..!!!
başka bir yoruma gerek yok...!!!

Ya bence çok büyük bir tepki bu. Tamam annede ne olursa olsun her yaptığı dogrudur diyemeyiz dimi.
Birde tepkili tepkili ünlemler koymuşsunuz. İnsanların ne yaşadığını bilemeyiz bunu bu durumla bağdaştırıp, baya olgunmuşsun demenin ne alemi var ki dalga geçer gibi. Bu şekilde yazacağınıza alternatifler sunun bence !!!

Canım sana gelince, herkesin gençlik döneminde annesiyle çatıştığı zamanlar oluyor. Malesef kimseyi değiştiremiyoruz. bende annemle sorunlar yaşıyorum hatta seninkilerin benzeri hatta beni evden bile kovuyor düşün. ama yinede ona hiç kıyamıyorum. O öyle biri karakteri bu asla değiştiremeyiz ki. Bence annenin her yaptığını söylediğini duyma cevap verme. Şimdi eğer sen ona büyük tepkiler veriosan o biraz daha üstüne gider. olay olmamış gibi davran. Bırak nişanlınada ne diyorsa desin. zaten evlendiğiniz zaman sende oda birbirinizi özleyeceksiniz. ne saçma şeylerden kavga edip üzülmüşüz diceksiniz.
bunlar geçecek, sen onun gözünde hala cocuk olduğun için o senin alınıp alınmayacağını düşünmüyor. Hala seni kontrolunde tutmaya çalışıyo bence. üzülme olurmu. dediğim gibi sen 20 değil 50 yaşınada gelsen annen senin kocaman bi kız olduğunu kabul etmeyecek :)

Yasin daha 20 biraz daha aile iliskini gelistirip evlensen olmaz mi?

Sırf "anne" diye yani sırf doğurdu diye annelik görevini yerine getirmeyen elinden harçlığını alacak kadar çocuğuna değer veren (!) biri için kurtulmak istemen gayet normal.

Kendi hayatına bak derim uzaklaşınca aranız daha iyi olur sanırım.

heee baya olgunmuşsun
anneyi eşe değişecek kadar ve kurtulmak için şafak tablosu sayacak kadar...!!!
ne olursa olsun ANNE..!!!
başka bir yoruma gerek yok...!!!

Attığı bıçak o kızcagıza gelse yaralasa hatta belki hayatını sonlandırsa ANNE derdiniz yine zaten pardon yoksa beddualar mı savururdunuz burda? Ama malum hedefi tutturamadığı için hala ANNE! Konu sahibi anneyi değişmiyor siz anlamamışsınız. Sevgiyi seçiyor ;) hiç düşünmeden yorum yapmayın insanlara.

Ohooooo kimlerle nelerle kıyaslamaya girilmiş.Nerdeyse anneni potansiyel katil ilan edecek kadar kıyaslamalar yapılmış.
Güzelim,yaşın 20 olduğu için ve sadece o yaşın verdiği duygularla kendi pencerenden anlattığın için çokta haklı bulamayacağım seni.Ben de 20 yaşımda,yaşıma göre kendimi çok olgun sanırdım.Her o yaşta olanın öyle sandığı gibi.Gerçi benim sırtımda çok büyük yükler vardı evet biraz yaşımdan olgun olmak zorundaydım.O zamnalr en büyük derdim canım,biricik,şimdi rahmetli olan sevgili annemdi.Boşanmış bir ailenin çocuğuydum ve annem bütün stresini sıkıntısını bende çıkarırdı anlaşamazdık.Ama zaman geçtikçe,yaş aldıkça benim de haksız olduğum cahilce davrandığım taraflarımı gördüm.Annem öyle görmüş öyle devam etmiş,yaşadıkları da az buz değildi.Keşke onun çıkışlarını daha sakin karşılayabilseydim.

Bugün burda yorum yapıp anneni eleştirenlere teşekkürler ediyorsun ya hani,nişanlında seni anlayışla karşılıyor ya hani,yarın ayağına kıymık batsa,annenin yüreği yanar.Önce annen koşar.Sen çocuğunu öldüren,ölüme terkeden psikolojik manyaklarla,sadece kuşak çatışması yaşadığın anneni kıyaslama bile.Ne diyim sana şimdi.Haklısın canım.20 yaşında kendini keşfedememiş yaştayken,evleneceğin insanı keşfetmiş kabul edelim git bu yaşta evlen anneni çekme mi diyeyim.Yaşınla birlikte,isteklerin düşüncelerin evlilikten beklentilerin bile değişecek.Bugün seni 9 ay karnında taşımış sütünü vermiş annenin lafını kabul edemezken,yarın elin oğlu en ufak birşey dediğinde yıkılacaksın.İlk desteği ailenden bekleyeceksin.Anene karşı sen biraz alttan al ve sabırlı davran.Dua et,aranızdaki muhabbetin artması için.Tek derdin anne kız çatışması olsun.
Onlarla kıyaslaması çok normal atlamışsınız sanırım ama konu sahibinin annesi ona bıçak fırlatmış bu durumda sanmıyorum ki ayağına kıymık batınca ilk koşacak o olsun. Dediğiniz anneler kendi canından parçaya zarar vermeyi göze alamaz. Bu arada Allah Rahmet eylesin nur içinde yatsın anneniz.

Malesef her kadın annelik içgüdüsüne sahip değil. Seni bu konuda eleştirenlerin muhakkak çevrelerinde anne gibi anneler olduğu içindir. Benim annemde her zaman bana duygu sömürüsü yapardı. Çocukken önüme yemek koymazdı varsa yoksa arkadaşları değerliydi onun için. Babamı aldatmadığı mı kalmadı neyse işte böyle anneler de var. Akademik kariyer yapıyorum. Evlenirken çok tartıştık ve o günden beri görüşmüyorum 3 sene geçmiş ama o ıslah olmadan görüşmeyeceğim çünkü mutlu bir yuva kurdum kimsenin bunu bozmasını istemem.

bence yaptıklarını hep yanlış anlamışsın, anne asla çocuğunun önüne kendisini koymaz.

uzaklara gitmeden önce onu yüreğinde affetmeye çalış önce, sonra da gerçek bir ana kız gibi ayrılın. çünkü etrafından herkes çekilir ama seni asla bırakmayacak olan annendir.

allah gecinden versin, bir şey olursa çok çok üzülürsün ayrıca.

sev anneni çünkü dünyada her şeyden çok seni seviyor o :16:

Herkesin annesi mukemmel, ozverili, fedakar, sevgi dolu olamiyor malesef. Oyle olsaydi bu gun kimsesizler yurdu agzina kadar dolu olmazdi, tv.de izlemezdik sokaga hatta cope atilan zavalli yavrulari... bu yuzden tek tarafli bakmayin bu arkadasin yazdiklarina, sizin anneniz sizi kosulsuz seven, her turlu fedakarligi yapan anne gibi annedir eminim ondan boyle yaziyorsunuz....ne guzel, ne kadar sanslisiniz ama herkes sizin kadar sansli degil
her kadin dogurabiliyor ama malesef anne olamiyor.

Merrayy yasin daha cok kucuk ama annenle daha fazla sorun yasamaman icin, senin buyukluk yapip, sabretmen lazim yoksa sorunlar dahada buyur. Duymamazliktan gel, alttan al, idare etmeye calis. Buda senin imtihanin iste, benim annemde bicak falan firlatmadi ama hemen hemen seninkiyle ayni gibi.. anliyorum hissettiklerini ama onlar degismiyorlar iste. Huzurlu olmak istiyorsan sen idare etmek zorundasin. Umarim evlenecegin kisi senin icin hayirli biridir. Allah yolunu acik etsin

hic mi annenin iyi davranışı yok sana karsı?? evet psikolojik rahatsızlıgı var illaki cok belli
saglıklı davranıslar degil bunlar. ama madem evleniyorsun kararını vermissin 6 ay daha idare edemez misin?
bence edersin. en azından onu hasta olarak kabul et ve biraz daha ılımlı olmaya calıs.
ve bana kalırsa evlilik bir kurtulus, aileden kaçış vs olarak görülmemeli.
yaşın evlilik icin bana biraz kücük geldi. gene de mutluluklar.

anlamayan anlamiyoe canim annede cekmwten bilemez yine soylucem.he kadin dogurdu diye melek olmuyor daha gecen tvde iki aylil bebegi olume terkeden anneyi gorduk. ben kendi annemden cok cektim halada cekiyorum kac aylik hametdim aglatti ac birakti is yaptirdi yanina giince hep hakaret hem kavga sifir guler yuz surekli begenmeme tiksinerek bakma halleri va ve ben onu hic sevmiyorum sevmicemde bir tatli soz duymadim en ufak seydem olay yaratir.tartisir agzi durmaz elestieye gelmez zinsan eder parayi cok sever allahtan uzaktayim gormuyorum gormekte istemiyorum.babama etmedigi yok bela gibu. bni babannem buyuttu asil annediye onu seviyorum zatn o olnasa napardjm bilmiyorum

kızlar valla çok ama çok üzüldüm annelerinizle ilgili sorunlarınıza. gerçekten aklım almıyor nasıl böyle olur.

allah kolaylık versin, annesi arkasında olmayan kız ayakta kalıyorsa çok güçlü bir kızdır benim gözümde.

anne eksikliğini dolduracak birileri olur umarım hep hayatınızda.

belki annenin psikolojik problemleri olabilir sana göre yanlış davranışlarda bulunabilir ama sonuçta tabiki de annedir soğuma nefret gibi durumların önüne geçmelisin.. .Bir diğer taraftan ise belki onun yaptığı davranışlar senin gözüne çok batıyor.. Sen belki bunları kafanda çok kurgulayıp iyice kendini dolduruyorsundur... Bu hepimizde var ya babaya çok yakınızdır ya da anneye fakat her ikiside canımız ciğerimiz..

Her insanin kendine gore derdi vardir. Evet su an merrayy annesi hakkinda cani skntili. Burda paylasmis. Kiz kendini olgun goruyor. Bencede oyle. İlla maddi sknti mi olmali. İlla annesi rahmetli mi olmali. (Bu arada sizin annenizi Allah rahmet eylesin) Bende 20 yasindayim bende 4 senedir annesizim.. Bende annemle kavga ederdim kizardim ederdim. Ayni sekilde annem ama benim annem hic bi zaman bicak firlatmadi bana. Elini kaldirmadi. Benim ustume borc yapmadi. Haa paramiz olmadigi zamanlar olurdu bi istegim olurdu onu alamazdik o ayri. Yani benden kesmezdi ama anlatirdi. Ustume borc yapmazdi. Yasadiklarindan dolayi annemin piskolojisi cok mu iyidi. Hayir degildi ama bence konu sahibi arkadasimizin annesi bayagi rahatsiz ki babasi ve babaanneside bunlari soyluyormus.
Yinede arani iyi tut derim annenle cunku cidden degerini sonradan anliyor insan. Bazen alttan almak zor anliyorum. Ama soyle dusun; annenin agzina laf verme. Yani firsat verme. O kendi kendine soylensin. Onu her anne yapar zaten.

Benim yazdıklarımı anlaman için zamanı yaşaman lazım canım.Zamanı yaşaman için de yaşının olgunlaşması.Kendi pencerenden baktığın zaman,ya da konu sahibi kendi penceresinden anlattığı zaman evet öyle.Haklı yanları da vardır eminim.Ama hayat öyle bir hayat ki,geri dönüp baktığında keşke tek derdim anne kız çatışması olsa diyorsun.İlla maddi sıkıntı mı olması lazım demişsin de,ben maddi nerde yorum yapmışım anlayamadım.Ne diyeyim 20 yaşında ki genç kıza,sen haklısın,annen haksız nasıl sana öyle davranır.Sen de kız,evi terket dışarda daha güzel bir hayat mı var demeliyim.Bak canım yaşına göre kendini ne kadar olgun hissedersen hisset (o senin hissiyatın)insan yaşanmışlıklarla ve aldığı tecrübelerle olgunlaşır.Hanım hanımcık olmak,taşkın davranmamak olgunluk değil,davranış biçimidir.

Benim yazdıklarımı anlaman için zamanı yaşaman lazım canım.Zamanı yaşaman için de yaşının olgunlaşması.Kendi pencerenden baktığın zaman,ya da konu sahibi kendi penceresinden anlattığı zaman evet öyle.Haklı yanları da vardır eminim.Ama hayat öyle bir hayat ki,geri dönüp baktığında keşke tek derdim anne kız çatışması olsa diyorsun.İlla maddi sıkıntı mı olması lazım demişsin de,ben maddi nerde yorum yapmışım anlayamadım.Ne diyeyim 20 yaşında ki genç kıza,sen haklısın,annen haksız nasıl sana öyle davranır.Sen de kız,evi terket dışarda daha güzel bir hayat mı var demeliyim.Bak canım yaşına göre kendini ne kadar olgun hissedersen hisset (o senin hissiyatın)insan yaşanmışlıklarla ve aldığı tecrübelerle olgunlaşır.Hanım hanımcık olmak,taşkın davranmamak olgunluk değil,davranış biçimidir.

ben kendimi olgun görmüyorum ama yaşadığım hiçbi şeyi bilmiyosunuz evi terketsem ne geçer ki elime hiçbir şey, çünkü bu evde tek annem yok babamda var ona kıyamamm... ben kendimi olgun görmüyorum öyle diyorlar, taşkınlık yapmamak demişsiniz ya taşkınlığım çok sivri dilliyimdir fevriyimdir ama bunlara sebep olan annem çünkü onların yansımasıyız biz unutmayın....

Back
X