Annene bağırma.Anlamaya çalış.Sinirlerine hakim ol.Arkadaşlar benim sıkıntım annem.
babamı kaybettik yaklaşık 1 bucuk yıl kadar oldu. Annem çok hassas ama fazlasıyla,hemen kırılır.
ben de sinirli bi yapıya sahibim,tek çocuğum 6aylık evliyim. Son olan konu,annem yalnız yaşıyor.dün aradım sana geliyorum vs aramız da çok iyiydi.sonra kuaföre uğradım aradım gecikeceğim dedim,saçımı kestirdim kuaförle annemin arası 10dk. gittim kapıyı çalıyorum açan yok.arıyorum açan yok ama içeriden tv sesi geliyor.anneminde dizlerinde eklem sıvısı sıkıntısı var iğne olmuştu kalçadan ağrıları kesilsin diye.abimi de böyle kaybettim,ulaşamadım kapı da açılmadı içeri girdim astım krizi geçirmişti abim.
Sonra eşimi aradım anneme ulaşamadım diye,bulmaya gittim maça gitmişti. sonradan eşime ulaşınca anneme bakmaya eşim benden önce gitti denk gelemedik.bir gittim eve annem meğerse uyuya kalmış. kızdım söyledim bağırdım.iki gündür tribin kralını yapıyor. nasıl davranacağım bilmiyorum. çok kinci bi yapısı var ve balık burcu.özür diledim neden öyle olduğuu anlattım kızıyor bağırdın deyip.anne neden böyle yapıyorsun diyorum yok bişey diyor. geçenlerde de buna benzer bi atışma oldu hatırlamıyorum bile 2 hafta bakmadı yüzüme.
fikirlerinizi alsam iyi olacak gibi....
Ben de balığım. Burçlar ne kadar etkili vs bilmiyorum ama ben de aşırı kırılganım. Bana biri bağırsa anında ağlarım, uzun süre o anı unutamam içimde kalır o anki tavır..Arkadaşlar benim sıkıntım annem.
babamı kaybettik yaklaşık 1 bucuk yıl kadar oldu. Annem çok hassas ama fazlasıyla,hemen kırılır.
ben de sinirli bi yapıya sahibim,tek çocuğum 6aylık evliyim. Son olan konu,annem yalnız yaşıyor.dün aradım sana geliyorum vs aramız da çok iyiydi.sonra kuaföre uğradım aradım gecikeceğim dedim,saçımı kestirdim kuaförle annemin arası 10dk. gittim kapıyı çalıyorum açan yok.arıyorum açan yok ama içeriden tv sesi geliyor.anneminde dizlerinde eklem sıvısı sıkıntısı var iğne olmuştu kalçadan ağrıları kesilsin diye.abimi de böyle kaybettim,ulaşamadım kapı da açılmadı içeri girdim astım krizi geçirmişti abim.
Sonra eşimi aradım anneme ulaşamadım diye,bulmaya gittim maça gitmişti. sonradan eşime ulaşınca anneme bakmaya eşim benden önce gitti denk gelemedik.bir gittim eve annem meğerse uyuya kalmış. kızdım söyledim bağırdım.iki gündür tribin kralını yapıyor. nasıl davranacağım bilmiyorum. çok kinci bi yapısı var ve balık burcu.özür diledim neden öyle olduğuu anlattım kızıyor bağırdın deyip.anne neden böyle yapıyorsun diyorum yok bişey diyor. geçenlerde de buna benzer bi atışma oldu hatırlamıyorum bile 2 hafta bakmadı yüzüme.
benzer şeyleri yaşıyoruz bizde annemle bende babamı kaybettim çabuk sinirlenen bi tipim ama olsun bağırma günah yazık uyumuş işte napsın benimannemde tam balık kadını bu arada tahmin ediyorum seninkinide.olsun gönlünü al yazık kıyamam yaArkadaşlar benim sıkıntım annem.
Hayat arkadaşını kaybetmiş sonra da diz evlenmişsiniz yalnız yaşamaya başlamış. Normal bence annenizin durumu. Birde abinizi kaybetmişsiniz sanırım. Taş olsa dayanamaz. Yaşlandıkça alıngan olurlar idare edin. Söyleyeceklerinizi yutun bazen.
Iyi de niye bagiriyorsun ki ?
Kiz tamam, anne neden boyle yapiyorsun cok endise ettim diye.
Cocuguna bile bagirmamali insan.
Bazen o kadar korkarız ki sevdiklerimizle ilgili.. Korkumuz boşa çıkınca sevinmek yerine öfkeleniriz. Bu nasıl bir psikoloji bilmiyorum ama ben de yaşarım çoğu zaman.
"Ödüm koptu bir şey oldu diye, aradım aradım açmadın, yapılır mı bu?" gibi...
Birazcık empati.. Siz babanızı ve abinizi kaybetmişsiniz o da eşini ve evladını... Üstelik yalnız ilgiye ihtiyacı var..EMinim sonradan siz de üzülüyorsunuzdur sesiniz yükseldiğin de annenize karşı.. Üslup değiştirmekte fayda var..
Örneğin..
Ya anne niye kapıyı duymadın, uyuya kaldın tv nin sesini kapa bari de kapıyı duy yerine, bak herkesi ayağa kaldırdım senin yüzünden yerine....
tv nin sesini bu kadar açma anne, çok korktum ne yapacağımı şaşırdım telaştım. bak eşimi de telaşa soktum o da korktu.. neyse ki iyisin... dikkat et annem gibi...
abim babamın ilk eşindendi ve hayatının son 1 ayında yanımızdaydı,çok bi duygusal bağı yoktu. ben yanında olmaya çalışıyorum özür diliyorum haklı olsam da , sık sık yanına gidiyorum arıyorum,hastanesi vs hep takip ediyorum.
diyorum ya abimi de kaybettim aynı şekilde,o an aklıma gelmeyen kalmadı sinirlerime hakim olamadım 5 dkka sesimi yükselttim ve özür de diledim. siz hiç kimseye ses yükseltmiyorsanız bravo size. ama insanlık hali,yaşanmış bir geçmiş var atlatamadığım. izleri böyle bişeyde çıktı. herkes öfkesine yenilebilir kaldı ki ben bunu savunmuyorum. sadece nasıl yaklaşmalıyım ŞU ANDAN itibaren diye sorguluyorum,yine de cevabınız için teşekkürler.
Annenizin suçu nedir burda, nesinden yakınıyorsunuz ben anlayamadım ? Kadın eşini kaybetmiş, sizde evlenmişsiniz yalnız kalmış içinde bulunduğu psikolojik durumu bir evlat olarak nasıl anlayamıyorsunuz ? Annenizin durumunda olmayan bir anne dahi evladının bağırmasından, çağırmasından kırılır, gücenir ve doğal olarak tripte atar. Annenizin bu tepkileri çok mu şaşırtıcı yani içinde bulunduğu durumu düşünürsek ? Uyuyakaldı diye kadına neden bağırdınız mesela, ne gereği vardı.. Lütfen sinirinizin frenine basın.. Aksi takdirde anne olduktan sonra, annenizide kaybettikten sonra, bir gün annenizin olduğu konumda kendinizi bulduktan sonra bazı şeyleri anlamaya başlar ve bir ömür vicdanınızda taşırsınız..
Anneni tanıyorsun, huyunu biliyorsun. Sende haklısın biz millet olarak sevdiklerimizi önce paralar sonra canımıza sokarız
Sen annenin sevdiği bir yemeği yap yada sevdiği bir çiçeği al hiçbirşey yokmuş gibi git. Demle çayları ona korkunu anlat sakince. Seni merak ediyorum ve kaybetmekten korktuğum için aşırı tepki verdim de.
İnsanlara olan düşkünlüğümüzü bağırmak, sinirlenmek gibi eylemlerle değilde; sarılmak kucaklaşmak gibi tatlı eylemlerle gerçekleştirsek ne güzel olurdu dünya
Bazen o kadar korkarız ki sevdiklerimizle ilgili.. Korkumuz boşa çıkınca sevinmek yerine öfkeleniriz. Bu nasıl bir psikoloji bilmiyorum ama ben de yaşarım çoğu zaman.
"Ödüm koptu bir şey oldu diye, aradım aradım açmadın, yapılır mı bu?" gibi...
Birazcık empati.. Siz babanızı ve abinizi kaybetmişsiniz o da eşini ve evladını... Üstelik yalnız ilgiye ihtiyacı var..EMinim sonradan siz de üzülüyorsunuzdur sesiniz yükseldiğin de annenize karşı.. Üslup değiştirmekte fayda var..
Örneğin..
Ya anne niye kapıyı duymadın, uyuya kaldın tv nin sesini kapa bari de kapıyı duy yerine, bak herkesi ayağa kaldırdım senin yüzünden yerine....
tv nin sesini bu kadar açma anne, çok korktum ne yapacağımı şaşırdım telaştım. bak eşimi de telaşa soktum o da korktu.. neyse ki iyisin... dikkat et annem gibi...
Teşekkür ederim bu olumlu yaklaşımınız beni mutlu etti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?