Annem !

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
Arkadaşlar benim sıkıntım annem.
babamı kaybettik yaklaşık 1 bucuk yıl kadar oldu. Annem çok hassas ama fazlasıyla,hemen kırılır.
ben de sinirli bi yapıya sahibim,tek çocuğum 6aylık evliyim. Son olan konu,annem yalnız yaşıyor.dün aradım sana geliyorum vs aramız da çok iyiydi.sonra kuaföre uğradım aradım gecikeceğim dedim,saçımı kestirdim kuaförle annemin arası 10dk. gittim kapıyı çalıyorum açan yok.arıyorum açan yok ama içeriden tv sesi geliyor.anneminde dizlerinde eklem sıvısı sıkıntısı var iğne olmuştu kalçadan ağrıları kesilsin diye.abimi de böyle kaybettim,ulaşamadım kapı da açılmadı içeri girdim astım krizi geçirmişti abim.
Sonra eşimi aradım anneme ulaşamadım diye,bulmaya gittim maça gitmişti. sonradan eşime ulaşınca anneme bakmaya eşim benden önce gitti denk gelemedik.bir gittim eve annem meğerse uyuya kalmış. kızdım söyledim bağırdım.iki gündür tribin kralını yapıyor. nasıl davranacağım bilmiyorum. çok kinci bi yapısı var ve balık burcu.özür diledim neden öyle olduğuu anlattım kızıyor bağırdın deyip.anne neden böyle yapıyorsun diyorum yok bişey diyor. geçenlerde de buna benzer bi atışma oldu hatırlamıyorum bile 2 hafta bakmadı yüzüme.
fikirlerinizi alsam iyi olacak gibi....

Annene bağırma.Anlamaya çalış.Sinirlerine hakim ol.

Ben de balığım. Burçlar ne kadar etkili vs bilmiyorum ama ben de aşırı kırılganım. Bana biri bağırsa anında ağlarım, uzun süre o anı unutamam içimde kalır o anki tavır..
Ve annen eşini kaybetmiş, sağlık sorunları var, tek çocuğu varmış o da evlenmiş. Çok kırılgan çok hassas bir dönemde olduğu belli. Aranızda ne olursa olsun, sana göre çok yanlış, çok saçma bile davransa sesini yükseltme, alttan almaya çalış.. Belki zorlanırsın böyle davranmakta ama zaten kendini tutamayıp tepkini gösterdiğinde de sonrasında aranız bozulunca yine zorlanıyorsun. En iyisi sorun olmaması adına alttan almak her ne olursa olsun..

benzer şeyleri yaşıyoruz bizde annemle bende babamı kaybettim çabuk sinirlenen bi tipim ama olsun bağırma günah yazık uyumuş işte napsın benimannemde tam balık kadını bu arada tahmin ediyorum seninkinide.olsun gönlünü al yazık kıyamam ya

Bazen o kadar korkarız ki sevdiklerimizle ilgili.. Korkumuz boşa çıkınca sevinmek yerine öfkeleniriz. Bu nasıl bir psikoloji bilmiyorum ama ben de yaşarım çoğu zaman.
"Ödüm koptu bir şey oldu diye, aradım aradım açmadın, yapılır mı bu?" gibi...

Birazcık empati.. Siz babanızı ve abinizi kaybetmişsiniz o da eşini ve evladını... Üstelik yalnız ilgiye ihtiyacı var..EMinim sonradan siz de üzülüyorsunuzdur sesiniz yükseldiğin de annenize karşı.. Üslup değiştirmekte fayda var..
Örneğin..
Ya anne niye kapıyı duymadın, uyuya kaldın tv nin sesini kapa bari de kapıyı duy yerine, bak herkesi ayağa kaldırdım senin yüzünden yerine....
tv nin sesini bu kadar açma anne, çok korktum ne yapacağımı şaşırdım telaştım. bak eşimi de telaşa soktum o da korktu.. neyse ki iyisin... dikkat et annem gibi...

abim babamın ilk eşindendi ve hayatının son 1 ayında yanımızdaydı,çok bi duygusal bağı yoktu. ben yanında olmaya çalışıyorum özür diliyorum haklı olsam da , sık sık yanına gidiyorum arıyorum,hastanesi vs hep takip ediyorum.
Iyi de niye bagiriyorsun ki ?
Kiz tamam, anne neden boyle yapiyorsun cok endise ettim diye.

Cocuguna bile bagirmamali insan.

diyorum ya abimi de kaybettim aynı şekilde,o an aklıma gelmeyen kalmadı sinirlerime hakim olamadım 5 dkka sesimi yükselttim ve özür de diledim. siz hiç kimseye ses yükseltmiyorsanız bravo size. ama insanlık hali,yaşanmış bir geçmiş var atlatamadığım. izleri böyle bişeyde çıktı. herkes öfkesine yenilebilir kaldı ki ben bunu savunmuyorum. sadece nasıl yaklaşmalıyım ŞU ANDAN itibaren diye sorguluyorum,yine de cevabınız için teşekkürler.

Uyuyakalmissa nolmus ki
Keske bagirmak yerine, merak ettim seni falan diyip baglasaydin. Senin icin babani kaybetmek ne kadar zorsa annen icin bin kat zor. Lutfen asabiyetini bi kenara birak annenleyken Basiniz sagolsun bu arada.

Arkadasim öncelikle basın sağolsun.. Allah geride kalanlara sabır versin.. Seni de anneni de anliyorum.. Ama bagirmaman gerekirdi. Bence ne kadar trip atarsa atsın gönlünü almaya çalış..

haklısınız ...söyledim bu zil sesini duymuyorsun değiştirelim,telefonu yatarken başucuna koy. hayır ben bu sesi seviyorum diyor geçiyor. hani karşı taraftan da bi yardım yok.

Ama canim benim annenin huyunu suyunu biliyorsun sonucta.
Ona gore dusunmen gerekir.
Abin konusunda da haklisin, ve basin sagolsun.
Yapabilecegin cok bir sey yok.
Ozur dile, ve anlat durumu, sonra da ustune gitme, ara sira yokla konusmasa bile.
Duzelecektir.
Anne sonucta, atmaz seni.

Annenizin suçu nedir burda, nesinden yakınıyorsunuz ben anlayamadım ? Kadın eşini kaybetmiş, sizde evlenmişsiniz yalnız kalmış içinde bulunduğu psikolojik durumu bir evlat olarak nasıl anlayamıyorsunuz ? Annenizin durumunda olmayan bir anne dahi evladının bağırmasından, çağırmasından kırılır, gücenir ve doğal olarak tripte atar. Annenizin bu tepkileri çok mu şaşırtıcı yani içinde bulunduğu durumu düşünürsek ? Uyuyakaldı diye kadına neden bağırdınız mesela, ne gereği vardı.. Lütfen sinirinizin frenine basın.. Aksi takdirde anne olduktan sonra, annenizide kaybettikten sonra, bir gün annenizin olduğu konumda kendinizi bulduktan sonra bazı şeyleri anlamaya başlar ve bir ömür vicdanınızda taşırsınız..

Anneni tanıyorsun, huyunu biliyorsun. Sende haklısın biz millet olarak sevdiklerimizi önce paralar sonra canımıza sokarız

Sen annenin sevdiği bir yemeği yap yada sevdiği bir çiçeği al hiçbirşey yokmuş gibi git. Demle çayları ona korkunu anlat sakince. Seni merak ediyorum ve kaybetmekten korktuğum için aşırı tepki verdim de.

İnsanlara olan düşkünlüğümüzü bağırmak, sinirlenmek gibi eylemlerle değilde; sarılmak kucaklaşmak gibi tatlı eylemlerle gerçekleştirsek ne güzel olurdu dünya

Bakın hanımefendi ben anneme sürekli bağıran hırçın bir insan değilim sadece özel ve hassas bir olay yaşadığım için bu duruma fazla tepki gösterdim sonrasında da özür diledim. sarıldım... benim çözmeye çalıştığım başka. sevdiği insanı kaybettikten sonra ne hissedilirse bu hissi sonuna kadar yaşadım ve biliyorum. sinirlerimin frenine basmaya bende çalışıyorum. sadece şu saatten sonra nasıl gönlünü alırım diye fikir almak istedim hepsi bu .

Teşekkür ederim bu olumlu yaklaşımınız beni mutlu etti..

Teşekkür ederim bu olumlu yaklaşımınız beni mutlu etti..

Nazımızın en çok geçtiği insanlar anneler nihayetinde ve bizleride en kolay affedip sarmalayacak olanlarda onlar. GÖnlünü alabileceğine eminim ben sen yeter ki neden bu şekilde davranıyorsun benim suçum yok o telefon ve kapıyı duymayarak tüm suç senin pozlarına girme ...

Unutma kaç yaşında olursan ol sen onun küçük kızısın, o sana istediğini söyler ama sen yapamazsın çünkü o anne

annenize bağırmayın, tek yol bu ! evet anneler de hata yapar ama anneler çocuklarının hatalarını söylemesinden çok rahatsız olurlar.. onlardan gelen eleştiriyi sevmezler.. o yüzden kırılırlar, alınırlar, ağlarlar veya trip yaparlar..

üstelik annenizin sizden başka hiçbir CAN ı yok bu dünyada.. o yüzden sizden gelen pire bile ona deve gelir, bu size verdiği değerdendir.. lütfen onu anlayın, hiç kimse ama hiç kimse annenizin yerinde olmak istemez..

siz onun tek dayanağı tek sığınağı tek aşkısınız.. lütfen daha dikkatli ve daha özenli olun..

hadi yarın dışarı çıkın, ona hoşuna gidebileceği türden bir hediye alın, yanına da çiçek, bir küçük de pasta alın ve dayanın kapısına "sultanların sultanı, annelerin en güzeli ben geldim " diye sarılın boynuna, sıkın sıkabildiğiniz kadar, bir de öpücük ve kocaman gülücük eklediniz mi her şey tamamdır ne trip kalır annenizde ne de grip

sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…