Evet ben (o pc başındayken) umursamıyor.. Ve ben izin vermiyor diye bir cümle kullanmadım ki ?Önce ilgilenmiyor, umursamıyor dedin şimdi karşı çıkıyor diyorsun. Annenin seninle ilgilenmemesine mi kızıyorsun yoksa bişeylere izin vermemesine mi? Ya da toptan annene mi kızıyorsun acaba? Ergenlik değil diyorsun ama ben ağır ergen psikolojisi görüyorum burda. Bunu seni küçümsemek için söylemiyorum. Biz de o yollardan geçtiğimiz için şu an aklından geçenleri ve bunlar 3-5 yıl sonra aklına geldiğinde gülüp geçeceğini biliyoruz.
Yanlız şu anda herkes cidden ön yargıyla yaklaşıyor üstünüze alınmayın.. Herkes anne de anne diyor ama kimse çocuk ve anne demiyor? Ben mal değilim bişey değilim anneme neden durup dururken böyle davranayım ya diyeyim cani miyim ? Ergen olduğumu kabul ettim bana kabul etmemişim gibi davranıyorlar demediğim bir iki şeyi söylüyorlar ? Kimisi de noktalama işaretlerime takmış -.- Tabiki olgunlaşıcam çünkü küçüğüm ama sizde madem büyüksünüz bana güzellikle anlatın. Kendini kapatmışsın diyorsunuz da siz bana çok mu güzel anlatmışsınız ablalarım bir okuyun yazdıklarınızı ? Daha yumuşak yazsanızda bende kapanmasam ?Afferin valla canim çemkirmedin :) verilen akıllari saygi ile karsilion anne olmakta annenin cocugu olmakta zor...anliyorum seni bu skintili donem gecer ins. ..
tesellin icinde tesekkur ederim:) ins bu Mantikla olgunlasirsin öpüyorum seni
Tamam o zaman uygun ortamı yaratatırsın sen de. Bir akşam ablanla beraber, bir güzel çay veya kahve yapın, yanına da kurabiyeler falan koyun. Anneni de çağırın, gel sana sürpriz hazırladık diyin. Anneciğim hem tatlı yiyelim hem güzel güzel konuşalım deyin. Ama asla kavga etmeden güzel güzel anlaşın? Olmaz mı?
Sinirlendiğinde şöyle bir nefes alırsın, içinden ona kadar sayarsın, geçiverir sinirin.
Demedim diyemedim çünkü benim inatçılığım ve boşuna yaptığım gurur buna izin vermediannene hiç söyledin mi bunu? seninle vakit geçirmek istiyorum. benimle ilgilenmeni istiyorum. gibi gibi?
İnternette takılmasın demiyorum ki.. Bana da vakit ayırsın..Ya seni sevmeye basladim kisamaa :) bak annen bir bosanma atlatmis cocuklariyla yalniz kalmis bu hic kolay degil onun icin. Sen de kolay bir cocuk sayilmazsin ergenlik donemindesin huzursuzsun. Biraz sen onu anla biraz o seni anlasin. internette takiliyosa nolmus bu forumdaki kadinlar yani biz de oyleyiz. Birak dagitsin kafasini.
Rica ederim canım. Ama bağırıp çağırıp ortamı mahvetmek yok, annen sert çıkabilir belki ilk başta ama siz sakin olursanız o da anlar böyle davranmasının yersiz olduğunu o da ayak uydurmaya çalışır. Anlattığın kadarıyla tamamen kapalı ve dediğim dedik birisi değil, yönlendirmeyle davranışlarını düzeltebilecek birisi. Sadece biraz özen ve çaba gerekiyor. Öyle armut piş ağzıma düş demek olmaz, hadi bakalım ilk görevin annenle ilişkini düzeltmek. Kolay gelsin.Olur :) çok ta güzel olurBana böyle güzel şekilde akıl verdiğin için teşekkür ederim abla :) Keşke herkes senin kadar anlayışlı anlatsa...
teşekkür ederim :)Rica ederim canım. Ama bağırıp çağırıp ortamı mahvetmek yok, annen sert çıkabilir belki ilk başta ama söz sakin olursanız o da anlar böyle davranmasının yersiz olduğunu o da ayak uydurmaya çalışır. Anlattığın kadarıyla tamamen kapalı ve dediğim dedik birisi değil, yönlendirmeyle davranışlarını düzeltebilecek birisi. Sadece biraz özen ve çaba gerekiyor. Öyle armut piş ağzıma düş demek olmaz, hadi bakalım ilk görevin annenle ilişkini düzeltmek. Kolay gelsin.
Ablacım çok haklısınbir kez daha söylüyorum. Benim yaşımın getirdiği agresifliklerde var ve bende hatalıyım... Benim için ne kadar uğraştığının farkındayım. Deli gibi çalışıyor. Ama beni duygusal yönden yetersiz kılıyor. Anneme robot demem de onu sevmiyorum demek değil ki.. Beni suçluyorsunuz haklısınız suçluyum ama onun da bana daha iyi davranarak öğretmesi lazım değil mi ? benim tek isteğim bu...
Hatalarımı anladım teşekkürlerseni suçlamıyorum neden suçlu olasın ki bu senin yaşında çoğu gencin yaşadığı bir durum maalesef duygu karmaşasımı gücün anneye yetmesimi ne diyim bilemiyorum aynı dönemlerden geçtim annem hep suçluydu gözümde ne yapsa yaranamazdı bana sarılır öper istemem, ilgilenmez kızarım, gezmeye gider kızını düşünmüyo bıraktı gitti diye suçlarım oda hep çocuğunda görürsün derdi (beddua etmeyeydi iyiydi : ))
hala kızdığım bana ters gelen yönleri var ama neticede annem enazından artık tartışmıyoruz herhali beni sinir etmiyor...
şimdide bi kızım var 10 yaşında eteğime yapışan bebek değil artık bazen bende nasıl davranacağımı şaşırıyorum gözümde çok küçük pamuklara sarıp kollayasım geliyor oda bebek olmadığını savunuyor başlıyoruz bir hengameye : ))
olur her ailede böyle şeyler bugün kızarsın yarın üzüldü diye üzülürsün....
sende kendimi gördüm sanki. benim ergenliğimde zor geçmişti :) ama tek fark var. sen ergenim, ergenlik dönemindeyim, ergenliğin getirdikleri diye söylenirken ben o zamanlar bunları diyemiyordum tabiDemedim diyemedim çünkü benim inatçılığım ve boşuna yaptığım gurur buna izin vermediAma sizin sayelerinizde her ne kadar sert de çıksanız bazı hatalarımı daha iyi kavradım saolun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?