Annem...

kisama

Ruh halini yaşadıkların değil,kendin belirlersin~
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2014
74
45
18
Ablalarım bu kesinlikle bir ergen meselesi değildir. Ve lütfen beni fazlaca sinir eden bu derdime bakıp geçmeyin.. Benim annem artık öyle bir hale geldi ki onu robot dışında bir kefeye koymakta zorlanıyorum. Yani robot bile daha akıllıdır diyebilirim.. Annem hipnoz olmuş gibi bilgisayar-televizyon-yemek-uyku dörtlüsü ile bağlanmış durumda. Ve sorun şu ki pc bozulduğunda suçu benim üstüme atıyor. Halbuki ben pc ye 1 giriyorsam annem 20 giriyor ayrıca o kadar fazla oyun oynuyor ki bu konularda bilgiliyim en çok virüs geçiren sitelerdir.. yine de kabullenmiyor. Tamam diyor yine aynısını yapıyor sonra da bir daha diyorum yine tamam deyip aynısını yapıyor falan derken bende insanım sonuçta sinirleniyorum ve bu sefer surat asıyor. Sonuç : Atarlı ergen bir çocuğumuz var.. O kadar umursamaz ki asla suçu kendinde aramaz bir şey mi oldu : kızım yaptı. bu sadece pc de değil her konuda olan bir olay.. Bir de umursamazlık demişken.. annemle sürekli tartışma halindeyiz. Annem bana 5 sevgi gösteriyorsa 10 tartışırız moralimizi bozarız. Bu sabah ablam onunla konuşmuş sanırsam. Annem beni okuldan almaya geldiğinde sevgi sözcükleri demeye başladı ve ben alışık olmadığım için yapmacık geldi ve sinirlendim. Çünkü bana kendisi düşündüğü için değil uyarıldığı için böyle davranıyor... Cidden küçüğüm(15) diye annen haklı sen haksızsın falan demeyin çünkü her şey bariz ortada. Ha bende de hata var farkındayım daha yumuşak ve sakin davranmalıyım alttan almalıyım fakat annem zamanında bana bunu aşılayamadığı için ve bana sürekli karşı geldiği için onun yaptığı her şey bana itici geliyor. Eskiden babamı sevmezdim ama konuştuğunda ise asla sıkılmazdım. Çünkü babam benim dediklerimi dinliyor ve bana kulak veriyor. Ama bu annemde yok. Cidden yok. Babamın kötü biri olduğunu da biliyorum(annemle babam ayrı ama merak etmeyin psikolojimi korumayı başardım ve fazla önemsemedim) ama bana saygı duymasını da seviyorum bir birey olduğumu hissettiriyor. Annemde bu yok. Ablamla bile çok iyi anlaşırız oysaki onunla tartışmalarımız hep benim hatalarım yüzünden olmuştur ve ona karşı çıksam bile haksız olduğumu bilirim ama ablam bana o kadar değer verir ki.. Ben asıl anne sevgisini ne yalan söyleyeyim onda hissediyorum. Sırdaşım olur arkadaşım olur ablam olur annem olur fikirlerime kulak verir beni saygıyla dinler ve asla sanal bağımlısı değil. Ablamla gerçekten yaşadığımı hissediyorum ama annemde o yok. Ona baktığımda öyle yoğun negatiflik seziyorum ki kusura bakmayın ama o benim için neredeyse annelikten çıkacak. Annelik sadece beslemek büyütmek değildir ki. Pc başından kalkıp benle ilgilenmesi SEVGİ VE SAYGI aşılaması lazım. Ama artık onları yapsa bile ondan soğurum çünkü bana çok yapmacık gelir. Ve ablalarım daha bir çok böyle şeyler daha... Hatam yok demiyorum ama karşı taraf benden daha haksız lütfen yaşıma değil olaylara bakın lütfen...Benim ona karşı bu kadar asabi davranmam yaşım yüzünden değil onun yüzünden çünkü diğer aile bireylerine asla bunu yapmam sinirlensem bile.. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Senin psikolojin bozulmadi ama belki annenin psikokojisi bozuldu bosaninca. Kaç yaşında kadın sevgiyi saygıyı bilmeyecek değil ya. Ablan ne düşünüyor oda mi senin gibi düşünüyor? Kendin defalarca tekrarlamissin belki yaşınla ilgilidir gerçekten sorun :) ayrıca madem babandan keyif aliyorsun bi süre babanın yanına git onunla kal.

Anneniz oyun mu oynuyor! Zamane annesi benimkide kapat gözün kör olur diyor.

Ama bir annenin çocuğu daha tam olarak büyümemişken pc bağımlısı olması kötü değil mi ? annem gençken teknolojisiz nasıl durmuş merak ediyorum...

Kotu davrandiginda sinirleniyosun ok, kadincagiz sevgi sozleri kullanmis ona da sinirleniyosun samimiyetsiz bilmem ne deyip. Ne istiyosun sen? Derdin ne?

Ama yanlış okumuşsun! dedimki birisi hatırlatınca değil kendisi düşünerek desin bunu! annem benimle o kadar tartışıyor ki bu halleri yapmacık gelmeye başlıyor.. Derdim bu!

Annen için söylediklerin hoş değil robot daha akıllı falan olmamış.

15 yaşında birinin de okuldan alındığını ilkkez duydum.

Çok oynamaktan senin okuldan alma yaşının geçtiğini fatkedememiş sanırım.

bu kadar uzun yazmışsın, uğraşmışsın, bir de şu noktalama işaretlerine ve paragraflara dikkat ederek yazsanız da okuyabilsek...

Ablam benim de annemin de haksız olduğunu düşünüyor. Yani haklı kimse onun yanında durur. Elbette yaşımdan dolayı olan etkenlerde var fakat beni dizginlemesi gereken kişi o düzgünce anlatsa asla karşı çıkmam.. Annemin psikolojisi de bozulmuş olabilir ama tek psikolojisi olan o değil.. Ben kendim bile teklif ettim psikoloğa gidelim diye. derdimizde çözülmüş olur diye.. Ama tamam diyor ve yapmıyor..

Bugün rahatsızlandığım için annemin almasını istedim merak etmeyin kendim yürüyerek gidip gelirim. Annem için söylediklerim hoş değil farkındayım fakat sinirlerim çok bozuk.. Herşeyi de ayrıntılı anlatırsam destan olur..

Ama yanlış okumuşsun! dedimki birisi hatırlatınca değil kendisi düşünerek desin bunu! annem benimle o kadar tartışıyor ki bu halleri yapmacık gelmeye başlıyor.. Derdim bu!
Sen yanlis anlatmissin demek ki ufaklik. Unlemli cumlelerinle beni bile sinirlendirdin. Allah anacigina sabir versin

bu kadar uzun yazmışsın, uğraşmışsın, bir de şu noktalama işaretlerine ve paragraflara dikkat ederek yazsanız da okuyabilsek...
Üzgünüm moralim bozuk olunca o kadar ince detaylara dikkat edemiyorum ^^ Noktalama işaretlerim düzgün ve anlayabilmeniz için paragraf bile açmışım tek sorunum paragraf özür dilerim ^^

ablacığım senden 5 yaş küçük oğlum var benim o yüzden olaylara annenin gözünden bakacağım.. annen kendi sorunlarını sadece bilgisayar oynayarak unutuyor.. belli ki çok yalnız.. sen ilgi ve şefkat beklemekte haklısın ama sen kaç kere ona şefkat göstererek konuşmaya çalıştın? belli ki annenin psikolojisi çok bozulmuş, sen ona arkadaşlık yapsana biraz.. maalesef her zaman güçlü ebeveynler olamayabiliriz o durumlarda bazen çocuklarımızın bize sahip çıkması gerekir.. bak ne güzel klasik ergenlerden olmadığını söylüyorsun, madem öyle olaylara bir de bu açıdan bak

Sen yanlis anlatmissin demek ki ufaklik. Unlemli cumlelerinle beni bile sinirlendirdin. Allah anacigina sabir versin

Yanlış mı düzgün mü anlattım bilemiyorum ama gördüklerimi ve hissettiklerimi yazdım.. Beni azarlamanız yerine düzgünce anlatarak bana öğretseniz fena mı olur? Çünkü bende size karşı kalkan oluşturma isteği duyuyorum.. Ayrıca noktalama işaretlerine dikkat etsem kötü etmesem kötü ne yapıyım siz söyleyin

Annenin psikolojisinin bozuk olduğu aklına geliyor mu? Biz evlatların en büyük özelliğidir bencillik. Benimle ilgilensin, bana baksın, beni sevsin vs vs... Peki o kadıncağız ne hissediyor bu anlarda bunu düşündün mü?

Sana bir süre annenden ayrı yaşamanı tavsiye ediyorum. Bir kaç ay içinde canım anaaam diye ağlayarak geri döneceksin. Kesin bilgi....

Baktım.. Cidden odamda gizlice kendime tokat attığım zamanlar bile olur neden söyledin diye.. Ama ben de insan değil miyim ablacım? Burdaki herkes yaşımla yargılamış beni kimse benim tarafımdan düşümemiş... Ben annemin birçok şeyine saygı duyup susuyorum zaten. Annemde tabii ki bazı konularda saygı duyuyor ona karşı da saygım sonsuz.. Ama benim ne düşündüğümü kimse bilmiyor tek yargı SEN KÜÇÜKSÜN! ama sizde küçüktünüz.. Benden büyüksünüz benden iyi anlamanız lazım..

henüz yaşın küçük o yaşlarda nedense anneye gıcık olma her yaptığının batması durumları çok yaşanıyor tek sen değilsin inan biraz daha büyüdüğünde geçicek bu durumlar belkide senin için yaptıklarının farkına varacaksın ..hiçbir anne sanmıyorum ki yapmacık davransın hatasının yada senin üzüntünün farkına vardığında ki ablan konuşmuş olsada farkına varması senin yanına gelip güzel sözler söylemesi bile seni ne kadar çok sevdiğini kanıtlıyor...kırmamaya çalış annenide olduğu gibi kabul et tıpkı seni olduğun gibi kabul etmesini istediğin gibi...neticede annelerde insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…