ANNEM...!!!

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Öncelikle bunu buraya yazmamın ne kadar zor oldugunu bilmenizi isterim.
Ve lütfen yorumlarınızda konunun ANNEM yani atsan atılmaz satsan satılmaz oldugunu bilmenizi ve lütfen yorumlarda kırıcı olmamanızı rica ediyorum...
Bunun travmasını hala atlatamadım.

Babam çok umursamaz annemi hiç takmaz biri ve defalarca kez dayagına şahit oldum. Annem babama aşırı derecede aşıktı , babam ise sadece ihtiyaçlarini karsılayip hor gördügü bütün ailenin yaninda annemi defalarca rezil eden ve bu huydan hiç vazgeçmeyen biri oldu...
Annemin en zor zamanlarında babam hiç yaninda olmadi. Ki bunlari annemi haklı çıkarmak için asla söylemiyorum...

Annem uzun bir süre biriyle görüşmüş.. ben bundan şüphelensemmde o zamanlar hiçbisey yapamıyordum.. ( 16 - 17 ) yaşlarindaydim.
Ergenliginde vermiş oldugu umursamazlıkla defalarca kez yakalamış olmamla birlikte kavgalarımızda artmıştı. Evde bardaklar çanaklar evde uçuşyor yanyana gelmemek icin gösterdigimiz çabalar aramızdaki anne kız iliskisini cöküntüye ugratmıştı.
Annem hep babandan boşanıcam halimi gormuyormusun ama sizi birakamam size bunu yapamam deyip defalarca kez boşanma davasını geri çekti...
Bu süre zarfinda hala onla mesajlarini yakaliyor olmam beni ailemden daha da çok uzaklaştırdı...
Birgun babam yakalaadi. Ve butun aile bu durumu ogrendi. Annem evden gitti. Ve babam birkaç gun sonra aglayarak annemi eve getirdi. Seni seviyorum birdaha asla seni üzmicem ailemiz dagılmasın dedi.. ( tabi babam sadece mesajlasıyolar diye biliyordu. Yuzyuze görüştuklerini ben o zamanlar sevgilim olan şahıstan ogrendim )
Annem eve geldi ama biz 6 ay kadar yan yana bile gelmedik. Hep ben kaçtim o agladi. Bana hediyeler aldiginda ben hep çöpe attim yaptigi yemekleri yemedim. Uzun sure bu boyle devam etti.
Eşimle tanistigimizda bunu eşime anlatamayacagim için annemle iyi gecinmeye başladik. 3 senedir de bende sogukluk olsa da aramiz iyi denilecek kadar...
Yanliz babam uzun zamandir annemi yine ihmal ediyor ve ben bile ben olsam boşanirdim diyorum... annemin kimsesi yok. Ve calismiyor boşansa ona kimse bakmaz...

Bir kaç ay once annem sana birsey soylicemm o adam bana mesaj atmiş dedi. Ne yazmiş dedim o da selam naber dedi bende bidaha mesaj atma dedim dedi...

Bu aralar annemde yine eve kapanmalar tek takilmalar telefon sarjdayken gidip kontrol etmeler bize geldigindede hemen geri gitmeler falan başladi...
Acaba diyorum yine mi ?
Birdaha olursa bunu kaldiramam.
Bu defa gerçekten olmaz...
Babam kendine gelmektense günden güne daha berbat oluyor kahveler , disari çikmalar.
Ben ne yapacagimi bilmiyorum birseyler arastirsamda altindan birseylerin çikmasi beni bu defa öldurur cesaretim yok ne yapmaliyim bilmiyorum...

Çok üzülüyorum şu genç yaşta ebeveynlerinin hatalarına şahit olan çocuklara. Siz kendinizi frenleyip bunu takip etmemeye çalışın, açıklarını yakalamaya çalışmayın. Yoksa hem sonucu değiştiremez hem kendinizi yıpratırsınız. Yeterince zarar görmüşsünüzdür, bu yaşınızdan sonra kendinizi bunlarla hırpalamayın, anneniz bencilse, sizde böyle olmaya çalışın..

Cok uzuldum ama bence her ne kadar zor olsa da kendi hallerine birakin artik. Yillar once her sey tepe taklak olmus zar zor biraz toparlamislar ama eski gunlere donmeyi goze almislarsa artik sizin yapabileceginiz bir sey kalmamis. Dusunmemeye calisin.

Selam love angel arkadaşım ayyynılarını yaşadm ama ben 14 yaşındaydım konunun başını okurken şoka girdim ablam mı yazdı yoksa die düşündüm hikaye sonradan değişti.benim annem çok bilinçli yapıyodu babamın arkadaşıyla.zaten boşanalı 10 sene oldu.bunda utancak sıkılcak bişey yok!yazmak zor falan demişin rahat ol bana bak bak neleri var okadr özümsemişimki normal karşılıyorum durumu vay benm halime.annen boşluktan ilgisizlikten yapıyo benimki başka şeyden anladın sen onu.annenin maddi güvencesi yoksa haketmiş ortada kalsın dicem öyle olmuyo malesef yine annen size kalcak.bide çıksa boşansa sen rezil olcaksın eşine.ben eşime anlattım evlenmeden önce. Bu yolları geçtm

Allah annenize hayırlı bir hayat nasib etsin hediyeler alıyormuş belli ki sizi seviyor beniki hediye de almaz bana diyebilirim.... çalışmaya başlasa belli bir yaştan sonraki bayanları alan dekorasyon mağazaları falan var kadıncağızın hayatındaki boşluk bayağı bir kapanır

canım her insan hata yapabilir annende bir hata yapmış olabilir. sende ergenliğin verdiği psikolojiyle annenden uzaklaşmışın davranışların normal. babanı al tatlı dille sakince konuş bence. yani en azından kavgaları biter. ama annen tekrar görüşmeye başlamış gibi geldi bana

kime üzüleceğimi şaşırdım...anneninde sevilmeye ilgiye ihtiyacı var..baban nekadar kötü olsada kimse aldatılmayı haketmez..çocuklar bu olayda en masum olanlar...annen madem biriyle görüşmeye başladı yine babanında değişmeye niyeti yok boşansın ozaman..sanırım en doğru yapılacak hareket bu...

Bencee şuan annenizin görüşmesi devam etmekte
Telefon kontrol etmeler evde yanlız takılmalar ergen aşık çocuklar gibi belli ediyor zaten

ANNENİZ öncelikle bu kişiden kurtulması bu ergen ayaklarını bırakması gerekiyor
BUNU bir ANNE evliyken nasıl yapar anlam veremiyorum,erkeği geçtim ....
Yakışmıyor bir kadına !!!

Babanız ilgisiz olabilir ama anneniz bunu fırsat bilip çok özür dileyerek söylüyorum aldatamaz
Çare bu değil kocasını evirip çevirsin ev kuşu yapsın ne bileyim ama bu adam olduğu sürece babanızdan daha çok uzaklaşacak ve tüm suç sanki babanızda gibi görünecek.
Halbuki bunu şuan fitilleyen anneniz uğraşı yok babanız la bu tercih daha çok hoşuna gidiyor üzgünüm.

Belkide şuan ANNENİZ bir ailenin yıkılmasına neden oluyor o adamla görüşerek

ne olursa olsun aldatmanın haklı sebebi yoktur bana göre.annen için üzüldüm elbette ama haklı olan yönünü göremedim.babana ise diyecek bir şey yok.önce karısının değerini bilememiş sonra kendisini aldatan kadın ile evliliğine devam etmiş ve şimdi yine başa sarmış her şey.

belki annen yine o adamla görüşmeye,konuşmaya başlamıştır bilemiyorum ancak her boşluğa düşen eşini aldatsaydı emin ol hepimiz bir kaç kez ya aldatılırdık ya aldatırdık.

Sanane ya annenin hayatından doğru veya yanlış annene böyle davranmak sana mı düştü.. babana da yap bakıyım aynısını yapabiliyor musun annene eziyet etme bırak istediği gibi yaşasın hayatını doğru yaşamasını istiyorsan boşanması için destek ver belki görüştüğü insanla ya da başka biriyle çok mutlu olacak buna engel olmaya hakkın yok.. yargıladığın her şey gün gelir seni de bulur bunu unutma

Şu annenin hayatına karışma diyenler şaka mı?
Kız sizin annenizden bahsetmiyor hanımlar, kendi annesinden bahsediyor. Aile kurumundan bahsediyor. Evli bir kadından bahsediyor. Babası olsa da aynı tepkiyi verirdi belki, nereden biliyorsunuz?

Canım çok büyük bir travma bu ama annene herzaman 2. bir şansı olmayabileceğini ima etmelisin. Babana da telkinde bulun, elinden geleni yap. Olmuyorsa da annen babandan boşanıp istediğiyle evlendin istediğini yapsın.

Çok üzülüyorum ya bu anne babaların yaşattıklarına.
Bence sen anneni uyar açıkça şüpheleniyorum senden de.
Eğer tekrar aynı şey olursa seni asla affetmem de.
Eğer mutsuzsan boşan işe gir çalış nafaka alabiliyorsan al. ama evliyken babam ne kadar kötü olursa olsun bunu bahane edip o yanlışı yapmaya hakkın yok de.

bakın yaşadıklarını birebir yaşamış biri olarak yazıyorum bunu..

babam aynı babanız gibiydi annemi hep ihmal etti annem sevgiyi internette bulduğu insanlarla aradı mesajlaştı yüzyüze görüştüğü de oldu.. neyse ben ve kardeşim bunları öğrendiğimizde ben 19 o ise henüz 12 yaşındaydı annemden ölesiye nefret ettik..

babam öğrendi ve seni ihmal etmicem tekrar deneyelim dedi evimizi eşyalarımızı değiştirdik yeni bi hayata başladık kendimizi kandırdık aslında..

sonra babam yine eskisi gibi oldu ve annem yine birileriyle görüşmeye başladı ve sonra annem artık onunla aynı yatağa girmek istemiyorum dedi babam yine yalvardı yakardı ama bu sefer annem istemiyorum net boşancam dedi ve boşandılar..
babam tekrar evlendi ve karısına tapıyor.
annem yıllardır hapis hayatı yaşayan bi kadın gibi şimdi özgür kendi ayakları üstünde yaşayıp gidiyor...

ben evlendim eskisi gbi yüz göz olmuyorum ikisiylede ama annemde illaki konuşuyor birileriyle biliyorum babam zaten evlendi..

çok zor seni anlıyorum kardeşim ikisinde hala öfkeli. bende öyle. ama elimizden bişey gelmedi yardım edemedik müdahale edemedik.. çünkü koskoca insanlar ve nitekim ne istiyorsalar onu yapıyolar.. hatır için evlilik yürümüyor onu gördüm.. ve sevgi yoksa çook zor.. şimdi ikiside mutlu.

ben onlar adına değilim ama herkesin kendi hayatı ne diyebilirim..

anneniz boşansa belki daha mutlu olur.. belki sevgiye ilgiye gerçekten aç ama cahillik edip yanlış hem de çok yanlış yolu seçiyor.

bence annenizi daha fazla gözünüzde küçültmeden boşanmaya ikna edin. sonra da kol kanat gerip yanlıştan sakının. sizinde olurunuz olan yani ona aynı şeyleri yaşatmayacak biriyle evlendirin..

yani anne kız ilişkisi gibi değil de siz onun annesiymişsiniz gibi hareket edin.. zira anne ergen gibi hareket ediyor.. ve bu yaşlarda çok sıkıntılı bir durum..

Babam çok umursamaz annemi hiç takmaz biri ve defalarca kez dayagına şahit oldum. Annem babama aşırı derecede aşıktı , babam ise sadece ihtiyaçlarini karsılayip hor gördügü bütün ailenin yaninda annemi defalarca rezil eden ve bu huydan hiç vazgeçmeyen biri oldu...
Annemin en zor zamanlarında babam hiç yaninda olmadi. Ki bunlari annemi haklı çıkarmak için asla söylemiyorum...

Ben anneni haklı buldum. Boşanma imkanı maddiyatı yoksa perişan olmamak için evli kalmak zorunda.
Dayak yediği adamı sevmek zorunda da değil. Baban kendini zorla bitirmiş.
Annen de genç bir insanmış, sevmeye sevilmeye ilgiye ihtiyacı varken sevgi aramış bundan daha doğal bir şey olamaz. Babanın önce dayak atıp sonra da allah allah neden başkasına gitti deme hakkı yok zaten.

Hayata bir kere geliniyor. Annen de bir kadın mutlu olmaya hakkı var. Dayakçı kocaya mutsuzluğa razı olmasını, hayatını çürütmesini isteyemezsin. Bırak nasıl istiyorsa öyle yaşasın.

Babam kötü bir kocaysa, ya da mutsuz evlilikleri varsa anne flört de et aşkı da bul hayatını yaşa derim. Çocukları büyüyünce kadının da kendi hayatını yaşama sırası gelmiştir.....annemi mutsuz görmek istemem, mutsuzluğa sevmediği adama ya da kötü kocaya mahkum olmasını istemem. Kır dizini otur evinde mutsuz ol gerekirse diyemem. Hayata bir kere geliyoruz, kimsenin kimseden mutsuz yaşamasını talep etmeye hakkı yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…