Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

Ben seni fazla sert buluyorum koalina daha dogrusu teoride sert ama uygulamada yumusak davraniyorsun. Biraz daha esnek olarak sorunlarini daha kolay cozebilrsin diye dusunuyorum. Sorunlariniz cok agir degil ama birikirde sizin kavgalariniz artar esinin ailesine yansirsa o zmn celiskilid bir goruntu cizebilirsin ve senin icin kotu olur seni sevdiklerini ve iyi niyetli olduklarini biliyorsun aslinda amaclari kendilerine gore mutlu etmek ilgilenmek seni yanliz birakmamak. Esinin bu surece adapte olmasi zor o zmn en azindan sen bir sure takilma biseylere.. cok mu yoruldun o gun brz erken cekil ilac aldim de seninde yorulabilecegini gorsunler tatil gununde vakit gectimi aksamustude olsa cikin mutsuz etme kendini kpederin isi mi var onu halledin ama kendiniz icinde bsy oner yeni bi teklifle git surat asmadan mutsuz olmadan gerilmeden biliyorum zor ama bi sure sonra esini daha kolay ikna edebilr sorunlarini anlatabilirsin.. bu sekilde her h sonu tartismayla mi gecicek o daha da yipratici olur.
Evet sertimdir, özellikle beklediğimi bulamadığımda.
Biz 6 senedir beraberiz. 6 senedir hep piskolojisi bozuk ve hayatı kötü ve ben hep onun hayatında bir şeylerin düzelmesini bekliyorum. Bir dönem para bekledi, bir dönem iş, bir dönem askerlik derken bugünlere geldik. Ben de artık tam bir hayat oluşturamamaktan sıkıldım, hep bekledim, hiç beklettiğimi hatırlamıyorum.
Hep ortayolu bulmaya çalıştım ve bakıyorum da iyi niyetimden çoğu isteğine tamam demişim. Şimdi düşünüyorum o kadar mı salakmışım diye.
Hangi süreç ki onun adapte olması gereken? Hiç bir şey değişmedi onun için. Hayatı alt üst olan ve yalnız kalan benim, ilgiye ve alttan almaya ihtiyacı olan da benim ama zerresini görmüyorum. O yüzden aza kanaat getiremeyeceğim. Hiç olmasın daha iyi.

canim, esin de calisiyor sen de calisiyorsun.
Yemek ve temizlik islerini ortak yapmiyormusunuz ?
sadece sen mi yapiyorsun yoksa ?
Yemeği pek ortak yapmıyoruz çünkü geç geliyor ama diğer işlerde yardımcıdır. Bugün de ben bırakıp banyoya girdim bulaşık makinesini boşaltmış, kirlileri koymuş, tezgahı falan toparlamış, sabah yatağı örtüyor ne bileyim yapar yani...

konusmaktansa dönüp gitmek daha kolay...
fakat keske o ilk adımı attıgı zaman 5-10gun meselesi degil, konusmamız gereken ciddi seyler var deseydin.
anladıgı cumle su muhtemelen "sen ozur dilemedikce yanasmana izin vermeyecegim"
o da karsılıklı olarak bir inatlasma oldugunu dusunup neden sadece ben ozur dileyeyim ki elbet yumusar diye dusunuyor.
cunku durumun ciddiyetinin farkında degil, esler arasındaki ufak bir tartısmayı gereksiz buyuttgunu sanıyor.
Ama insan merak ediyor, dün gece ayrı yattığımız halde sesi çıkmamışken ve 5-6 gündür ayağımız-elimiz değmesin diye kasarken ne oldu da sarılmak istedi? Değişen ne?
Onun olayları çözme yöntemi bu, konuşalım desem de alacağım evap "konuşacak ne var" olur zaten. Susup oturmak, olayların üstünü kapatmak istiyor hep.

H huzurluyumben Kadının dertsiz başına dert çıkarma yav.
:)
dert cikarmak icin deyil cidden.
Umarim Koalina evdeki tum isi de yuklenmiyordur.
Yoksa iyice fitil olucam ben bu esine valla.
Neyse belki haklisin pek yazmiyim.
Kiskirtmis oluyor olabilirim, bunu yapmak istemem.
Sonucta su an baya sinirli.

koalina muhtemelen pazar gunu cıkmanız icin o kendisi ısrar etmese de ailesi ısrarcı olacak.
bence simdiden düşün.
o gune kadar da sessizlik ve ufak bir adımla, samimi bir yanasmayla cozulecegine inanıyor ve acık acık rahatsız oldugun seyleri konusmayı sonraya saklıyorsan sessizligini tamam koru.
ama durum tam tersi ise bence yarın aksam da benzer cumleler kurdugunda dök icini, aileyi karıstırmadan. gerekirse yazıyla ilet.

Yemeği pek ortak yapmıyoruz çünkü geç geliyor ama diğer işlerde yardımcıdır. Bugün de ben bırakıp banyoya girdim bulaşık makinesini boşaltmış, kirlileri koymuş, tezgahı falan toparlamış, sabah yatağı örtüyor ne bileyim yapar yani...

Ama insan merak ediyor, dün gece ayrı yattığımız halde sesi çıkmamışken ve 5-6 gündür ayağımız-elimiz değmesin diye kasarken ne oldu da sarılmak istedi? Değişen ne?
Onun olayları çözme yöntemi bu, konuşalım desem de alacağım evap "konuşacak ne var" olur zaten. Susup oturmak, olayların üstünü kapatmak istiyor hep.

erkekler sorunlar hakkinda konusmaktan hoslanmiyorlar pek.
Sorunu anlaiyorlar kafalarina gore, ve kendilerine gore duzeltiyorlar.
Ama karsisindaki kadinin haberi olmuyor genelde.
kadin hala mutsuz, cunku iplenmedigini dusunuyor, yada zaten esi olayi anlamamis tam.
Yani cozulen bir sey yok.
Ve kadin iyice sinirleniyor, ya kavga ediyor, ya kendini iyice cekiyor.
Erkek te diyor ki, yaww daha ne yapicam.
O da yapmiyor, zaten cok ta duygusal deyil, kadin kadar etkilenmiyor.

bu kisir dongu devam ediyor, taki biri yorulana ve pes edene dek, ya da is cigrindan cikana dek.

Bu genel gozlemlerim.
Umarim iletisimin yolunu bulursunuz canim.

bana bu tavır ne kadar tanıdık geliyor anlatamam.
hatta cogu iliskide olan birsey aslında.
sadece birlikte yasamaya basladıktan ve aileler devreye girdikten sonra ona partner olmanın ne demek oldugunu, her seyde birbirinizi kollamanız gerektigini vs cocuk gibi anlatman, bazen sekerle kandırır gibi oyunlarla hani dersi daha iyi kavramasını saglayan cocuklar gibi ona hitap etmen, bazen de gerekirse kafasına vur vura anlatman gerekiyor...

bana bu tavır ne kadar tanıdık geliyor anlatamam.
hatta cogu iliskide olan birsey aslında.
sadece birlikte yasamaya basladıktan ve aileler devreye girdikten sonra ona partner olmanın ne demek oldugunu, her seyde birbirinizi kollamanız gerektigini vs cocuk gibi anlatman, bazen sekerle kandırır gibi oyunlarla hani dersi daha iyi kavramasını saglayan cocuklar gibi ona hitap etmen, bazen de gerekirse kafasına vur vura anlatman gerekiyor...

sorma, ben de kendi esimi gordum burda.
Ama artik iyice tanidigim icin sinir olmuyorum.
Artik iletisime gecebiliyoruz, nihayet.

Biz 6 senedir beraberiz. 6 senedir hep piskolojisi bozuk ve hayatı kötü ve ben hep onun hayatında bir şeylerin düzelmesini bekliyorum. Bir dönem para bekledi, bir dönem iş, bir dönem askerlik derken bugünlere geldik. Ben de artık tam bir hayat oluşturamamaktan sıkıldım, hep bekledim, hiç beklettiğimi hatırlamıyorum.
Hep ortayolu bulmaya çalıştım ve bakıyorum da iyi niyetimden çoğu isteğine tamam demişim. Şimdi düşünüyorum o kadar mı salakmışım diye.
Hangi süreç ki onun adapte olması gereken? Hiç bir şey değişmedi onun için. Hayatı alt üst olan ve yalnız kalan benim, ilgiye ve alttan almaya ihtiyacı olan da benim ama zerresini görmüyorum. O yüzden aza kanaat getiremeyeceğim. Hiç olmasın daha iyi.

bizler tabiki tum yasadiklarini bilemeyiz. Ancak burdaki bi kac olaya gore yorum yapariz.ama
Ama madem bu iliski buralara gelmis demekki bos degilsiniz demekki umut varmis o zmn kestirip atmak yerine cozum aramalisin buda icinden.kendini yiyerek olmaz ya esine karsi suyu iyice bulandiracak ailesine karsida kibarca tepkini koyacaksin yada bir sure gercekten.hic bsye takilmayip zamana birakacaksin cunku ben esini cok sevdigni ve gercekten bosanma dile geldiginde bu kdr kolay hic olma daha iyi diip arkani donup gidebilecegini dusunmuyorum.
senin tepkinle kaybetmekten korkup duzelebilirde isi iyice civitabilir yuzsuzlesebilirde ama.ortada olan bsy varki esinin evlendignin farkinda olmamasi. Surece adapte olmasi derken bunu kastettim adam biz kavramini olusturmamiski ona gore davransin.. yoksa gorunuste tum bunlarin icinde bogulan sensin.

bizler tabiki tum yasadiklarini bilemeyiz. Ancak burdaki bi kac olaya gore yorum yapariz.ama
Ama madem bu iliski buralara gelmis demekki bos degilsiniz demekki umut varmis o zmn kestirip atmak yerine cozum aramalisin buda icinden.kendini yiyerek olmaz ya esine karsi suyu iyice bulandiracak ailesine karsida kibarca tepkini koyacaksin yada bir sure gercekten.hic bsye takilmayip zamana birakacaksin cunku ben esini cok sevdigni ve gercekten bosanma dile geldiginde bu kdr kolay hic olma daha iyi diip arkani donup gidebilecegini dusunmuyorum.
senin tepkinle kaybetmekten korkup duzelebilirde isi iyice civitabilir yuzsuzlesebilirde ama.ortada olan bsy varki esinin evlendignin farkinda olmamasi. Surece adapte olmasi derken bunu kastettim adam biz kavramini olusturmamiski ona gore davransin.. yoksa gorunuste tum bunlarin icinde bogulan sensin.

Ailesine tepki veremem çünkü evlenirken kış aylarında beraber otururuz demişim, insanlar bana güvenmiş. Çok düşündüm bir kaç gündür bunu ama herhalde kan kussam gitmelerini ne bileyim daha az gelmelerini falan ima edemem, 6 ay önce kabul ettiğim şeyleri "şu an bu hoşuma gitmiyor hadi siz küçük odaya" diyemem.
Ana sorun eşim, ben de zaten konuşmayan bir yapıda olduğumdan daha da uzuyor. Belki başkası olsa konuşmak için fırsat kollar ama ben nedense gelsin kendi konuşsun istiyorum. Gerekirse olay kopsun ama yaptığı saçmalığın farkına varıp en azından bir adım atsın istiyorum. İstediğim adım da konuşmak, çiçek-böcek alsın değil, sürpriz yapsın değil yani.

erkekler sorunlar hakkinda konusmaktan hoslanmiyorlar pek.
Sorunu anlaiyorlar kafalarina gore, ve kendilerine gore duzeltiyorlar.
Ama karsisindaki kadinin haberi olmuyor genelde.
kadin hala mutsuz, cunku iplenmedigini dusunuyor, yada zaten esi olayi anlamamis tam.
Yani cozulen bir sey yok.
Ve kadin iyice sinirleniyor, ya kavga ediyor, ya kendini iyice cekiyor.
Erkek te diyor ki, yaww daha ne yapicam.
O da yapmiyor, zaten cok ta duygusal deyil, kadin kadar etkilenmiyor.

bu kisir dongu devam ediyor, taki biri yorulana ve pes edene dek, ya da is cigrindan cikana dek.

Bu genel gozlemlerim.
Umarim iletisimin yolunu bulursunuz canim.
İyi de benim eşim neyi düzeltmiş olabilir ki kendince?
En son olayı konuşmaya çalıştığımızda telefon konuşmasıyla bölünmüş ve konuşması bitince de çay alıp odaya gitmişti. Sırf bu bile herhangi bir zamanda sinir bozacak bir olay; bir şey konuşuyorken çekip gitmek.

koalina muhtemelen pazar gunu cıkmanız icin o kendisi ısrar etmese de ailesi ısrarcı olacak.
bence simdiden düşün.
o gune kadar da sessizlik ve ufak bir adımla, samimi bir yanasmayla cozulecegine inanıyor ve acık acık rahatsız oldugun seyleri konusmayı sonraya saklıyorsan sessizligini tamam koru.
ama durum tam tersi ise bence yarın aksam da benzer cumleler kurdugunda dök icini, aileyi karıstırmadan. gerekirse yazıyla ilet.
Bu yüzden ailesinin bir kaç günlüğüne gitmesini istiyorum. Yarından sonra yalnız olmayacağız, geleceklermiş artık.
O gün de çıkmamız için falan ısrar olursa ne derim ne yaparım bilemiyorum. :KK43:

En son olayı konuşmaya çalıştığımızda telefon konuşmasıyla bölünmüş ve konuşması bitince de çay alıp odaya gitmişti. Sırf bu bile herhangi bir zamanda sinir bozacak bir olay; bir şey konuşuyorken çekip gitmek.

:KK43:

Benim esim de sadece susardi, oyle sinirolurdum ki.
Konusurdum konusurdum cevap alamazdim.
Ben cok asabiymisim bir de oyle diyordu.

Iste sana sarilmis ya, oyle duzeltmis :), aklinca ilk adimi atip bak bende sorun yok diyor sana.
Yani sorunlu tip sensin hala sorun var diyerek.

Bence simdilik biraz sakinles.
hemen bir iki gunde cozulmez arkadasim bu tip seyler.
Biraz zamanla olucak.
Ve sen athenenoctua onerilerini dinle bence.
Cok mantikli seyler soylemis.

Bu arada disari cikalim derse cik, ondan gelen her adimi deyerlendir.
Bu seni kucultmez emin ol.
Senin yapman gereken tutarli olmak su an.
Derdini devamli anlatmak.
Cikinca cok neseli olmak zorunda deyilsin, normal davran, ve bazi seylerin seni ne kadar kirip incittigini, soylemelisin.
Liste yapmani tavsiye ederim.
Ben liste yontemini denemistim.
Cunku devamli uste cikiyordu esim, ben de bak, bunlar bunlar dedim.

Sonra ikimiz de birbirimize alistik, anladik.
Artik esim eskisi gibi bencil deyil.

PS: Bu arada cok verici olmamani tavsiye ederim.
Ustune duseni yap, ama fazlasini deyil.
Cunku karsindaki insanlar bir zaman sonra senin gorevinmis saniyorlar bunu.
Ama ara sira yaparsan fedakarlik, ayyy ne iyi derler.

Bu yüzden ailesinin bir kaç günlüğüne gitmesini istiyorum. Yarından sonra yalnız olmayacağız, geleceklermiş artık.
O gün de çıkmamız için falan ısrar olursa ne derim ne yaparım bilemiyorum. :KK43:

Bakma sana yapici olmak diye konustuguma ben baya bildigin kavgaci biriyim aslinda.
O cayla odaya gittiginde arkasindan gidip hirsimi alamayi saydirirdim.
Keza bugun sirnasip sonra tam konusmak demisken totsunu donup gitmesine de dellenir sayip sayistirirdim.
Esini en iyi sen taniyorsun, nasil iletisim kurup ona ulasacagini da daha iyi bilirsin.
Ama konusmadikca inan o cozulur saniyor, en azindan bu dusunceyi ya kelimelerle ya da davranislarinla yikacaksin ama susup beklemenle yalnizligi hissedecegi bi ortam yok gibi.
Umarim pazar gnu esin adim atar yoksa sende cok daha derin bi kirginliga yol acacak belli ki :/

benim gözüm eşinizi hiç tutmadı zaten yakın kız arkadaş mevzusundan beri pek hoşlanmadım eşinizden
keşke kabul etmeseydiniz kış ayları birlikte oturmayı geride dönemezsiniz
bu kadar fedakarlığa EŞİNİZ İNŞALLAH layıktır
güzel huylarıda var anlattığınıza göre ama bunlar bir lutüf değil olması gereken şeyler
size tavsiyem içinizden birşey yapmak gelmiyorsa yapmayın yapıyorsanız Allah rızası için karşılık beklemeden yapın daha mutlu olursunuz
çokta kendinizi hırpalamayın insanları mutlu etmek zor

aslında erkeklerin hemen hemen hepsi aynı.
biz de eskiden görümceler eltiler sık sık bir araya gelirdik.
iki görümcem, iki eltim var ve toplamda 15 kişiyi buluyor herkes bir araya gelince.
Allahım nasıl güç yetirmişim şimdi hayret ediyorum.
bir de halen öyleler biraraya gelince illa bir tartışma bir kavga olur. sesler yükselir.
oturma adapları hiç hoşuma gitmiyor.
bir defasında üst değişmek için odama girmiştim eşimde ordaydı dedimki ben çok yoruluyorum baş edemiyorum. biliyorumda canım napıyım dedi.:KK57:
yani mantıkları bu. aslında herşeyin farkındalar ama onlar yorulmuyor tabi ailelerine de bişey diyemiyorlar.

Ne istediğini, ne hissettiğini bilen kadın.. Kendini herkes sorgulamaz, geçmişe dönüp bakmaz, şimdiki zamana göre hareket eder çoğunlukla. Çok beğendim kendinden emin duruşunu ya :KK36:

Şu yazdıklarını ona söylesen belki anlar ? Çok güzel ifade ediyorsun kendini yazarken, konuşurken de böyle misin merak ettim.

canim esin gercekten cok anlayissiz, yalniz oldugunuzda nsl peki? Kendiliginden gelip beraber olmak istermi yani o konuda bi sIkInti yok degil mi?
bence bazi arkadaslarinda dedigi gibi ise önce evine bikac yeni esya almakla basla, sende o evi kendine ait oldugunu hissetmeye anca ozaman baslayabilirsin. bide esinin burcunu merak ettim ben balik mi?

kusura bakma canim 20. sayfayi daha okumamistim orda bi arkadas sormus ve cevaplamissin sorun yokmus.

Benim esim de sadece susardi, oyle sinirolurdum ki.
Konusurdum konusurdum cevap alamazdim.
Ben cok asabiymisim bir de oyle diyordu.

Iste sana sarilmis ya, oyle duzeltmis :), aklinca ilk adimi atip bak bende sorun yok diyor sana.
Yani sorunlu tip sensin hala sorun var diyerek.

Bence simdilik biraz sakinles.
hemen bir iki gunde cozulmez arkadasim bu tip seyler.
Biraz zamanla olucak.
Ve sen athenenoctua onerilerini dinle bence.
Cok mantikli seyler soylemis.

Bu arada disari cikalim derse cik, ondan gelen her adimi deyerlendir.
Bu seni kucultmez emin ol.
Senin yapman gereken tutarli olmak su an.
Derdini devamli anlatmak.
Cikinca cok neseli olmak zorunda deyilsin, normal davran, ve bazi seylerin seni ne kadar kirip incittigini, soylemelisin.
Liste yapmani tavsiye ederim.
Ben liste yontemini denemistim.
Cunku devamli uste cikiyordu esim, ben de bak, bunlar bunlar dedim.

Sonra ikimiz de birbirimize alistik, anladik.
Artik esim eskisi gibi bencil deyil.

PS: Bu arada cok verici olmamani tavsiye ederim.
Ustune duseni yap, ama fazlasini deyil.
Cunku karsindaki insanlar bir zaman sonra senin gorevinmis saniyorlar bunu.
Ama ara sira yaparsan fedakarlik, ayyy ne iyi derler.

Bakma sana yapici olmak diye konustuguma ben baya bildigin kavgaci biriyim aslinda.
O cayla odaya gittiginde arkasindan gidip hirsimi alamayi saydirirdim.
Keza bugun sirnasip sonra tam konusmak demisken totsunu donup gitmesine de dellenir sayip sayistirirdim.
Esini en iyi sen taniyorsun, nasil iletisim kurup ona ulasacagini da daha iyi bilirsin.
Ama konusmadikca inan o cozulur saniyor, en azindan bu dusunceyi ya kelimelerle ya da davranislarinla yikacaksin ama susup beklemenle yalnizligi hissedecegi bi ortam yok gibi.
Umarim pazar gnu esin adim atar yoksa sende cok daha derin bi kirginliga yol acacak belli ki :/
Aslında adım atınca benden bir şey eksilmeyeceğini biliyorum hatta şu inatla kaybedilen günler de olmazdı ama ben hem haksızlığa uğrayıp hem adım atan olmayı yediremiyorum. Bari diyorum bunu düşünsün, gönül alsın...

benim gözüm eşinizi hiç tutmadı zaten yakın kız arkadaş mevzusundan beri pek hoşlanmadım eşinizden
keşke kabul etmeseydiniz kış ayları birlikte oturmayı geride dönemezsiniz
bu kadar fedakarlığa EŞİNİZ İNŞALLAH layıktır
güzel huylarıda var anlattığınıza göre ama bunlar bir lutüf değil olması gereken şeyler
size tavsiyem içinizden birşey yapmak gelmiyorsa yapmayın yapıyorsanız Allah rızası için karşılık beklemeden yapın daha mutlu olursunuz
çokta kendinizi hırpalamayın insanları mutlu etmek zor
İnsan kendini sevmeyen birini sevebilir mi?
Kendi önemsenmeyince önemser mi?
Ben de bu durumdayım, geleni ağırlamak değil aslında sıkıntım. Bazen sinirle yanlış yansıtıyorum ama kendisi daha düzgün davransa böyle şeyler hiç sorun olmayacak.

aslında erkeklerin hemen hemen hepsi aynı.
biz de eskiden görümceler eltiler sık sık bir araya gelirdik.
iki görümcem, iki eltim var ve toplamda 15 kişiyi buluyor herkes bir araya gelince.
Allahım nasıl güç yetirmişim şimdi hayret ediyorum.
bir de halen öyleler biraraya gelince illa bir tartışma bir kavga olur. sesler yükselir.
oturma adapları hiç hoşuma gitmiyor.
bir defasında üst değişmek için odama girmiştim eşimde ordaydı dedimki ben çok yoruluyorum baş edemiyorum. biliyorumda canım napıyım dedi.:KK57:
yani mantıkları bu. aslında herşeyin farkındalar ama onlar yorulmuyor tabi ailelerine de bişey diyemiyorlar.
İşte benim derdim az gelsinler, gelmesinler değil aslında. Bu tarz zamanları neden benim de zevk alabileceğim şekilde geçirmiyoruz? Kendisi ya koltukta oturup telefonuyla oynuyor ya bilgisayar başına gidiyor. E ben de haliyle "daha kendisi katlanamıyor ben neden çakılıp kalıyorum" diyorum.

Ne istediğini, ne hissettiğini bilen kadın.. Kendini herkes sorgulamaz, geçmişe dönüp bakmaz, şimdiki zamana göre hareket eder çoğunlukla. Çok beğendim kendinden emin duruşunu ya :KK36:

Şu yazdıklarını ona söylesen belki anlar ? Çok güzel ifade ediyorsun kendini yazarken, konuşurken de böyle misin merak ettim.
Teşekkür ediyorum. Bunların hepsini söylüyorum ama o olayları başka yöne çekmeyi seviyor ve iş mantıklı konuşmaktan çıkıp kavgaya dönüyor.

canim esin gercekten cok anlayissiz, yalniz oldugunuzda nsl peki? Kendiliginden gelip beraber olmak istermi yani o konuda bi sIkInti yok degil mi?
bence bazi arkadaslarinda dedigi gibi ise önce evine bikac yeni esya almakla basla, sende o evi kendine ait oldugunu hissetmeye anca ozaman baslayabilirsin. bide esinin burcunu merak ettim ben balik mi?
Evet balık...
Eşya konusu da dediğim gibi baştan olsa daha iyi olacaktı ama aradan aylar geçince pek hoş olmaz. Benim sinirim zaten eşime, olayın yön değiştirmesini istemem. Kendisi adam olsun eşyaya gerek kalmaz...

Back
X