Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

Bana basiyo yemin ederim sen anlattikca.2-3 senen gecicek koalina evliliginizin oturmasi icin.Bana oyle geliyor.Sen cok yipraniyorsun ve yiranacaksin ona uzuluyorum ben.
Bana bu sıra hep basıyor. Yaşım 29, benim yaşımda hemen herkes artık bir şeyleri oturtmuş oluyor ama benim daha kurulu düzenim bile yok. Önümde pek zamanım yok gibi hissediyorum. Çocuk düşünmüyorduk ama kesin karar vermek için fazla zamanımız yok, evimiz tadilata girip perdesinden çatalına kadar eşya alınacak ama ne zaman? Bazen de kötü bir düşünce ama aklıma geliyor, yaşlı insanlar birine bir şey olsa kalan bize gelir diye düşünüyorum.
Genelde olumlu düşünürdüm ama artık hep hayatımın ne kadar karman çorman olduğunu düşünüyorum...

Diyorum ya işte genel hale bakıyorum çok iyiler. İnsamların içinde hep onore ederler. O gün bir güne gittik; kayınvalidem, benim çocuğum çok güzel şeyler yapıyor dedi, içinde var ilk geldiğinde bilmiyorum diyordu ama kendi kendine neler öğrenmiş neler, dedi. Bunlar bile birer artı aslında. Bunca zaman öğlen eve geldiğimde evi hiçsilinmemiş süpürülmemiş görmedim. Ki bir ara ciddi hastaydı ama yine de yatmamış iş yapmış...
geçen gün yalnızdık kayınvalide ile, çok üzülüyorum evimiz düşündüğümüz gibi olmadı diye. Biz bir çıksaydık sen de gönlünce döşeseydin, ywni evlisiniz olmuyor böyle dedi. Herkes biliyor ama elden bir şey gelmiyor sanırım...

gözlerim doldu okurken, şimdi kocanı daha çok dövmek itiyorum. böylesine güzel insanlara kızmamıza sebep oldu.

gözlerim doldu okurken, şimdi kocanı daha çok dövmek itiyorum. böylesine güzel insanlara kızmamıza sebep oldu.
Bana da oluyor o, bazen onlara kızıyorum ama sonra bakıyorum alakası yok... tamamen eşimin tavrıyla ilgili. O gün işe gideceğiz kahvaltı sofrasındayız kayınpederim büyük bir heyecanla babasının hikayesini anlatıyor bana...Sofradan kalktım toparlıyorum kapıya kadar geldi aralarda anlatıyor. Neyse yetişmedi başka zamana dedi öptüler, yolcu ettiler gittik... kayonvalidem her sbaah 6 buçukta biz çıkarken yolcu eder o da yetmez camdan el sallar. Öyle ilginç ve çok ilgili, aynı şekilde de ilgi bekleyen insanlar...
kızdığımda hep bunları düşünüp, böyle insanlar kötü düşünemez diyerek vazgeçiyorum ve eşime daha çok sinirleniyorum.

kaolina sen cok iyi birisin o kadar güzel bir kalbin varki. allahim sana yardimci olsun da biran önce esinin tavirlari düzelsin.

Çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum:)
Amin inşallah...

hep mutlu ol insallah :)
sende ben kendimi görüyorum bende 30 yasindayim. cocugum yok. 8 yildirda evliyim. herkes bana sende peygamber sabrimi var diyorlar. bi akrep kadini olarak balik bi adamla evliyim ve cogu yasadiklarin benimkilerle o kadar uyusuyor ki. asla biseyi konusupta sonuclandiramiyoruz, esim konusmaya yanasmiyor, dogal olarak bende de hersey o kadar birikiyor ki.
öyle iyi anliyorum ki seni oturup aglayacagim......

hep mutlu ol insallah :)
sende ben kendimi görüyorum bende 30 yasindayim. cocugum yok. 8 yildirda evliyim. herkes bana sende peygamber sabrimi var diyorlar. bi akrep kadini olarak balik bi adamla evliyim ve cogu yasadiklarin benimkilerle o kadar uyusuyor ki. asla biseyi konusupta sonuclandiramiyoruz, esim konusmaya yanasmiyor, dogal olarak bende de hersey o kadar birikiyor ki.
öyle iyi anliyorum ki seni oturup aglayacagim......
Ne yapacağız böyle bilmiyorum.
En basit konuyu bile adam gibi konuşabilmek için aylarca bekliyoruz. Bizim nikah olalı 1 sene oldu ama düğün mayıs sonunda oldu. 1 senedir bile aynı evde değiliz ama hep içimde bir sinir, bir öfke, halledemediğim bir şeyler, beklentiler...8 sene aynı şekilde bilemiyorum Allah sabır vermiş size gerçekten, umarım o sabrın karşılığını güzel bir şekilde alırsınız. Ama işte o neşe, istek, heves gidiyormuş onu anladım.

Ne yapacağız böyle bilmiyorum.
En basit konuyu bile adam gibi konuşabilmek için aylarca bekliyoruz. Bizim nikah olalı 1 sene oldu ama düğün mayıs sonunda oldu. 1 senedir bile aynı evde değiliz ama hep içimde bir sinir, bir öfke, halledemediğim bir şeyler, beklentiler...8 sene aynı şekilde bilemiyorum Allah sabır vermiş size gerçekten, umarım o sabrın karşılığını güzel bir şekilde alırsınız. Ama işte o neşe, istek, heves gidiyormuş onu anladım.

amin hepimiz mutlu olalim.
canim ben eski ben degilim zaten
neseliydim onuda öldürdü. ise gidip geliyorum tek yaptigim bu. bi yiginda pasta, börek, cörek yapiyorum :)
terapi gibi oluyor bana iyi geliyor.
bende anlamiyorum niye böyleler ama bu tip erkekler ne istediklerini bilmeyen erkekler, o yüzden de zor yani.
bi sekilde ya kendimiz halledecegiz (yani alisacagiz) ki düsün ben 8 yilda alisamadim yani huyunu biliyorum bazi seyleri öyle kabul ediyorum tabi ama icten ice hep sinirliyim yada ayrilacagiz.
bazi insanlarin karakteri böyle hele balik burcu erkeginin, cevremde birsürü balik burcu erkegi var, esimle bazen karsilastiriyorum söylede hep ayni seyler.

Bana bu sıra hep basıyor. Yaşım 29, benim yaşımda hemen herkes artık bir şeyleri oturtmuş oluyor ama benim daha kurulu düzenim bile yok. Önümde pek zamanım yok gibi hissediyorum. Çocuk düşünmüyorduk ama kesin karar vermek için fazla zamanımız yok, evimiz tadilata girip perdesinden çatalına kadar eşya alınacak ama ne zaman? Bazen de kötü bir düşünce ama aklıma geliyor, yaşlı insanlar birine bir şey olsa kalan bize gelir diye düşünüyorum.
Genelde olumlu düşünürdüm ama artık hep hayatımın ne kadar karman çorman olduğunu düşünüyorum...

Bana da oluyor o, bazen onlara kızıyorum ama sonra bakıyorum alakası yok... tamamen eşimin tavrıyla ilgili. O gün işe gideceğiz kahvaltı sofrasındayız kayınpederim büyük bir heyecanla babasının hikayesini anlatıyor bana...Sofradan kalktım toparlıyorum kapıya kadar geldi aralarda anlatıyor. Neyse yetişmedi başka zamana dedi öptüler, yolcu ettiler gittik... kayonvalidem her sbaah 6 buçukta biz çıkarken yolcu eder o da yetmez camdan el sallar. Öyle ilginç ve çok ilgili, aynı şekilde de ilgi bekleyen insanlar...
kızdığımda hep bunları düşünüp, böyle insanlar kötü düşünemez diyerek vazgeçiyorum ve eşime daha çok sinirleniyorum.

Eşinizin ailesi anlattığınız kadarıyla çok iyi insanlar. Ama ev üstüne ev olduğu için eşiniz de sadece sizinle kendi evi olduğunu, ayrı bir aile olduğunu kavrayamamış. Eşinize kızmak da doğru değil aslında. Ev düzeni bir şekilde işliyor, annesi yardım ediyor, etsin tabiki bu çok güzel birşey. Ancak siz başbaşa kalsanız, kimse yanınızda olmasa, atıyorum sabah kalkıp kahvaltınızı hazırlayıp kahvaltı etseniz, evden çıkmadan siz mutfağı toplarken eşiniz odanızı toplasa falan... Yani sorumluluk sadece ikinize ait olsa, ikiniz herşeyi ortak yapsanız ve ikiniz de eşit şekilde yorulsanız... Bak o zaman beraber dinlenebilmek için ne fırsatlar kollar. Ya da sıkıldığınız da kendiliğinden bir sinema bileti ayarlar. Ya da bir haftadır evde yemek yapıp yoruluyoruz, bugünde düşünmeyelim hadi dışarda yiyelim diye sizi davet eder. Ancak sizin hayatınız farkında olmadan öyle bir ilerliyor ki... Zaten eve yardım eden var, kutlamaları düşünen var, sabah uğurlayan hatta pencereden el sallayan var... Alışverişe destek olan var, haliyle çok kişi olunca dışarı işi de çok olur, erkek ve genç olarak da eşinizin koşturması beklenir. E dışarıda yapılacak işler de var... Bu düzen böyle olduğu sürece eşinizin şikayet edeceğini ya da sizi anlayacağını düşünmüyorum. Çünkü dikkatten kaçan bir nokta var ki, insan kv-kp falan ne kadar iyi olursa olsun eşiyle yalnız olmak ister. Sizin yanınızda kalan kendi anne- babanız da olsa yine aynı hissedeceğinize eminim. Lütfen eşinize kızmayın... Farkında olmadan eşinizden uzaklaşıp ailesiyle yaklaşıyorsunuz. Siz kv-kp le bugün ilgileniyorsanız ya da aynı sofrayı paylaşıyorsanız eşiniz olduğu için ;) Bir süre daha kendi evleri tamir olana kadar böyle yaşayacaksanız, eşinize ayrı aile olduğunuzun farkına vardırmaya çalışın derim.

Az önce kavga ettik.
Bayağı dolmuşum bu kesin artık. Öğlen bir mesele hakkında konuştuk akşama kadar bir şey yazmadı. Normalde yazsa önemsemem kem küm cevap veririm ama şu durumda yapmadıkları, çabalamadıkları batıyor bana. ben de neden yazmadığını falan söyleyip açtım ağzımı yumdum gözümü. En son böyle olmayacak karşılıklı konuşalım yazdığını okudum daha da sinirlendim.
Evet konuşmamız gerekiyordu ama aklı neredeydi acaba?
Son yazdıklarını okumadan sildim, son durum bu...

Az önce kavga ettik.
Bayağı dolmuşum bu kesin artık. Öğlen bir mesele hakkında konuştuk akşama kadar bir şey yazmadı. Normalde yazsa önemsemem kem küm cevap veririm ama şu durumda yapmadıkları, çabalamadıkları batıyor bana. ben de neden yazmadığını falan söyleyip açtım ağzımı yumdum gözümü. En son böyle olmayacak karşılıklı konuşalım yazdığını okudum daha da sinirlendim.
Evet konuşmamız gerekiyordu ama aklı neredeydi acaba?
Son yazdıklarını okumadan sildim, son durum bu...

iyi yapmissin, sen sustukca ve bekledikce, ustune olmuyor gecistiriyor ve birsey yokmus gibi davraniyor
birazcik bari birseyler icin cabalasin ya, bu erkekler neden boyle, senn gibi iyi birini el ustunde tutmasi ustune titremesi gerek

Dün ben yazdıklarına cevap vermeyince kardeşime yazıp durdu...Beni arasın işi bitince demiş, aramadım tabi yatıp uyudum. Bugün öğlene kadar bir şeyler yazdı, aradı ama cevap vermedim. Bi an annemi aradı, uyuduğumu söyle dedim anlamadı ama öyle yaptı. Sonra da kızdı bana beni alet etmeyin diye. Artık ailemi rahatsız etmeye başlayınca mecburen aramayacağımı söyledim ve mantıklı mantıksız ağzıma ne geldiyse saydım. Ben senin ailene çaktırmayayım diye kırk takla atarken sen benim ailemi huzursuz edemezsin, benim gibi bekleyeceksin dedim.
Bir de bana ne zaman geleceğimi sordu ve bir hafta kalacağımı zannettiğini söyledi. Bu kadar önemsiyorsun işte söylediklerimi dedim. Zaten hepi topu konuştuğumuz 5 cümle, onları da hatırlamıyorsun diye kızdım. Ona göre hiç bir şey yapmayan çok masum biriymiş ama ben abartıyormuşum önce başkalarının kocalarına bakacakmışım vs. Ben de içimdekilerin binde birini dahi bilmediğini, yansıttığımdan çok daha fazlası olduğunu söyledim. Bir süre atıştıktan sonra arayacağını konuşacağımızı söyledi, istemedim. Dışarı çık rahat konuşalım diye ısrar etti onca hayır dememe rağmen ben de günlerdir konuşmak için şu uğraştığının onda biri kadar uğraşmadığını, beni yalnız bıraktığını ve önemsemediğini, böyle tavır karşısında dışarı çıkıp üşüyemeyeceğimi haketmediğini söyledim. Sadece haklısın dedi ve daha yazmadı-aramadı.
Artık olay çözülmekten çıktı benim için bi sinir harbi halini aldı. Görsem parçalayacak, kafasını kıracak kadar öfke doluyum.

bak canim ben caba gostermiyor birsey icin diyordum ama yine kac kere aramis ailenide aramis sana ulasamayinca.. iyi tamamda neden bu raddeye gelince bekliyor sende hic sabir birakmayip yipratincaya kadar nerdeymis..

Esini mutlu etmek cok kolay. Sorunlarin ustunu ort ve dunyalari ona vermis gibi ol degil mi? Hala onu bekliyor bence. Seninle ayni evde ayni cati altindayken konusmaya firsat bulamayip simdi konusmaya cabalamasi da ilginc.

Esini mutlu etmek cok kolay. Sorunlarin ustunu ort ve dunyalari ona vermis gibi ol degil mi? Hala onu bekliyor bence. Seninle ayni evde ayni cati altindayken konusmaya firsat bulamayip simdi konusmaya cabalamasi da ilginc.
aynen öyle, konuşacağına günlerce küslük çekmeye razı. Ona göre üzerini örterek olayları büyütmüyoruz, ikimiz de iyi niyetli olduğumuz için kendi kendimize "aman canım beni üzmek için yapmamıştır" diyip geçmemiz gerekiyor.
Onun vakti işine gelince var. Sevmeediğim bir kız arkadaşı var bize gelmek istemiş. Biz küsken onu konuşacak vakti buldu mesela. Ben de bunu söyledim direk, lüzumsuz şeyleri konuşmak için vaktin var ama bizim için yok; ben yokken çağır arkadaşını oturun bari dedim.

aynen öyle, konuşacağına günlerce küslük çekmeye razı. Ona göre üzerini örterek olayları büyütmüyoruz, ikimiz de iyi niyetli olduğumuz için kendi kendimize "aman canım beni üzmek için yapmamıştır" diyip geçmemiz gerekiyor.
Onun vakti işine gelince var. Sevmeediğim bir kız arkadaşı var bize gelmek istemiş. Biz küsken onu konuşacak vakti buldu mesela. Ben de bunu söyledim direk, lüzumsuz şeyleri konuşmak için vaktin var ama bizim için yok; ben yokken çağır arkadaşını oturun bari dedim.

Ne diyor peki?

Onlara cevap vermiyor. Ne diyebilir ki? Evet kavgalıyken bir kere sana naber demedim ama arkadaşımın gelmek istediğini söyledim hatalıyım mı diyecek? Pek mümkündeğil, haklı çıkmal için saçmalayacak.
Nankörmüşüm, yaptıklarını görmüyormuşum, bari öldürseymişim o da kurtulurmuş ben de kurtulurmuşum.

Nankörmüşüm, yaptıklarını görmüyormuşum, bari öldürseymişim o da kurtulurmuş ben de kurtulurmuşum.

Mantikli sorularina cevap vermeyen birinin bunlari soylemesi tamamendikkat dagitmak icin. Bunlari soyleyene kadar mantikli sorularina mantik cercevesinde cevap verebilirdi.

Mantikli sorularina cevap vermeyen birinin bunlari soylemesi tamamendikkat dagitmak icin. Bunlari soyleyene kadar mantikli sorularina mantik cercevesinde cevap verebilirdi.
Ben hiç tatminedici cevaplar alamıyorum ondan. En fazla yaptığı evet böyle yapmışımdır da hiç mi iyi yanım yok bak ev işlerinde yardımcıyım mesela diyor. Doğal olarak 3 saat konuşsak bile saçmaladığı için ben tatmin olmuyorum, çözemiyorum. Bu sefer de konuştuk ama sen hala üzerime geliyorsun diyecek. Gerçekten köşeye sıkıştım sanki...

Back
X