Annemden kalan miras hakkı

Mrb arkadaşlar. İki kardeşiz. Annem vefat edeli 10 yıl oldu. Vefat ettikten kısa bi süre sonra mahkeme kağıdı geldi. Ortak malların yüzde 40i bana yüzde 40i abime yüzde 20si babama kaldı. Fakat babam evimizi satmamiz gerek durumumuz yok dedi bizden imza istedi kabul etmedik fakat tehdit ve baskıyla bize imza attırdı ilk evimizi sattı sonra bize sahip çıkmadı bizi bıraktı. Çok kez evlendi boşandı. Tarlalarımizin hepsini sattı. Tarlalar onun babasından kalanlar. Bizden imza falan istenmedi. Acaba bizden sadece ev için değilde hersey için mi imza aldı yasımız küçüktü hatirlamiyorum ama bize 1 kuruş bile düşmedi hiç imzadan sonra. Şimdi abim evlenecek parasızlıktan evlenemiyor. Mahkeme açsak haklarımızı alma şansımız var mı. Bilgisi olan varsa beni aydınlatırsanız sevinirim.
Kendi babasından kalan tarlaları satmak için sizden imza veya izin almasına gerek yok. Annenizden sadece ev mi kaldı yoksa başka kalan miras var mı?
Eğer annenizden kalan başka bir miras varsa ve onu da sizden izinsiz sattıysa bir avukata danışın kesinlikle

Bende biliyordum da ablam sürekli tapuda niye ismin yok diye darladi bir ara beni de.
Bende ortak dedim iyice emin olmak istedim.
Yanlış bilgi.evin üzerine aile konutu şerhi koydurmazsanız tapu eşinizin üstüne olduğu için eşiniz size haber vermeden satış yapabilir.boşanma durumunda mal paylaşımında edinilen mallar ortak sayılıyor.

Bosanirken ortak ama ölüm olursa 1/4 sizin gerisi çocukların. Ben bu yüzden ortak tapu yaptırıyorum herşeyi. Ben çocuğuma muhtaç kalacağıma o bana muhtaç kalsın. Ben ölürsem zaten herşeyim onun.
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum.tek çocuğum var vefat durumunda 3/4 ü oğlumun 1/4 ü mirasçı eşe kalacaktı. O yüzden bizde ne alırsak ortak tapu yapıyoruz.Düşünsenizi ben de eşim de çalışıyoruz ve nihayet hayallerimizdeki evi aldık oturuyoruz. tek tapu olsa vefat durumunda çocuğumuza muhtaç olacaktık büyük hissedar o olacağı için.

Öyle bir durumum yok zaten de ben ayrılma esnasında ortak ikiye bölünuyor isim olmasada biliyorum.cogu isim yazdiriyormus bende gerek var mı diye merak ettim.
Yanlış bilgi.evin üzerine aile konutu şerhi koydurmazsanız tapu eşinizin üstüne olduğu için eşiniz size haber vermeden satış yapabilir.boşanma durumunda mal paylaşımında edinilen mallar ortak sayılıyor.
[/QUOTE

Bunlar nasıl babalar ya, okuyunca midem kalkıyor. Anne ölünce gerçekten aile falan kalmıyor sanırım. Bana alabilecek gelmediniz. İnşallah alırsınız.

Dedenizden kalan mallarda babanız ölmeden hak idda edemezsiniz
Maalesef insan başı sıkılınca kendime nerden ne pay çıkarsam diye şaşırıyor
Annenizden kalan malları da baskıyla imza ettiğinizi söylerseniz belki size geri verirler

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum.tek çocuğum var vefat durumunda 3/4 ü oğlumun 1/4 ü mirasçı eşe kalacaktı. O yüzden bizde ne alırsak ortak tapu yapıyoruz.Düşünsenizi ben de eşim de çalışıyoruz ve nihayet hayallerimizdeki evi aldık oturuyoruz. tek tapu olsa vefat durumunda çocuğumuza muhtaç olacaktık büyük hissedar o olacağı için.
Aynen öyle, kızımı çok güzel vicdanlı yetistiriyorum ama sonuçta ayrı bir birey bazen hatalar yapıyorlar ve o hata beni çok zor durumda bırakabilir. Kizim istese canımı veririm orası ayrı, zaten bizim malımız yine onun ama satıp savurma hakkı biz hayattayken olmamalı :))

Back
X