Annemden kalan miras hakkı

Bende biliyordum da ablam sürekli tapuda niye ismin yok diye darladi bir ara beni de.
Bende ortak dedim iyice emin olmak istedim.
Ama kötü bir durumda eşin senden habersiz satabilir evi, malı mülkü. Öyle bir endişen varsa şerh koydur üzerlerine.

Bizde de herşey eşimin üstüne çünkü kredileri o kullanıyor 😂

Ama kötü bir durumda eşin senden habersiz satabilir evi, malı mülkü. Öyle bir endişen varsa şerh koydur üzerlerine.

Bizde de herşey eşimin üstüne çünkü kredileri o kullanıyor 😂
Kemalim yapmaz😅
Evlilik birliği içerisinde öyle birşey yapmaz benden habersiz.
Zaten kredi ile aldik borç ödüyoruz da boşanma halinde ileride yarı yariya mi diye emin olayım dedim.
Aslında o durumda hepsi benim olması lazım ama neyse kanunlar karşısında yapacak birşey yok😉

Ne kadar üzüldüm çocuklara.
Benim kendime ait mal varlığım çocuğuma kalamazsa ne kadar üzülürüm.
Adam utanmadan başka kadınlarla yemiş cocuklarin hakkini.
ben evlilikte de yarı yarıya tapu diyorum mümkünse.diyelim tapular koca da ama allah korusun sen vefat ettin.o malın kullanım hakkı sadece koca da olacak çocuklarda değil.yani isterse satar çocuklara bırakmaz.anca baba da ölürse hakları oluyor maalesef.bu da koçişim de koçişimm herşeyim sana feda olsun kocişimm diyen kadınlara bir örnek olsun.dünyanın binbir türlü hali var.yarın başka kadınla evleniverirler o malı da satarlar yerler çocuklar hiç bir şey yapamazlarrr

Babam beni evlatlıktan red etti zaten öncesinde babalık yapmadı hiç bir zaman 7 yıldır görüşmüyorum açmıyım tokmuyum haberi yok.
Torunları oldu tanımıyor hastalık geçirdim aramadı sormadı yıllar sonra zor duruma düşse umrumda bile olmaz vefa falan bilmem cenazesine bile gitmem o kadar yabancı bana.
Çok görmesin bunu ee nede olsa onun kızıyım bu kadar gamsız umursamaz olmam onun eser-i.
benim ki de torununu yolda görse tanımaz ama kaybeden onlar biz değiliz bunu hiç unutmayınnn.iyice yaşlanınca arar sorarsa da sakın kanmayınn.kendilerine baktırmak içindir kesinn. :KK45: :KK45:

Babam beni evlatlıktan red etti zaten öncesinde babalık yapmadı hiç bir zaman 7 yıldır görüşmüyorum açmıyım tokmuyum haberi yok.
Torunları oldu tanımıyor hastalık geçirdim aramadı sormadı yıllar sonra zor duruma düşse umrumda bile olmaz vefa falan bilmem cenazesine bile gitmem o kadar yabancı bana.
Çok görmesin bunu ee nede olsa onun kızıyım bu kadar gamsız umursamaz olmam onun eser-i.
Evet ama insanlar bunu anlamıyor
Ne olursa olsun ailen diyorlar bende buna gıcık oluyorum

Evet ama insanlar bunu anlamıyor
Ne olursa olsun ailen diyorlar bende buna gıcık oluyorum
Aile dediğin her zaman yanımızda olur yaşlanınca bakıma muhtaç kalınca evlat oluruyoruz ama benim kardeşlerimin çoçukluğu gençliği mahvoldu hepimiz bilinçsiz yollara süreklendik.

benim ki de torununu yolda görse tanımaz ama kaybeden onlar biz değiliz bunu hiç unutmayınnn.iyice yaşlanınca arar sorarsa da sakın kanmayınn.kendilerine baktırmak içindir kesinn. :KK45: :KK45:
Neden kanayım ki ben onun kızıyım gerektiğinde aile silebilmeyi ondan öğrendim ne kardeş ne baba silerim arkama bile bakmam.

Aile dediğin her zaman yanımızda olur yaşlanınca bakıma muhtaç kalınca evlat oluruyoruz ama benim kardeşlerimin çoçukluğu gençliği mahvoldu hepimiz bilinçsiz yollara süreklendik.
ben evladım için önce manen sonra maddi her fedakarlığı yapıyorum.kendi hayatımdan çalıyorum bazen.ama böyle annne babalar nasıl oluyor yaşadığım halde hala anlamıyorumm.evladımı 2 gün görmesem deliririm ama yıllarca görmeden nasılsın diye sormadan gayet rahat yaşıyor bu şerefsizler.bir özür bile dilemiyorlar hata yaptım bile demiyorlar.o yüzden bunları yok saymak en iyisi.ölü halleri diri hallerinden çok daha iyi böylelerinin.baba anne denmez bunlara.o sözcüğü bu sözcüğü çok bileee :KK45: :KK53:

ben evladım için önce manen sonra maddi her fedakarlığı yapıyorum.kendi hayatımdan çalıyorum bazen.ama böyle annne babalar nasıl oluyor yaşadığım halde hala anlamıyorumm.evladımı 2 gün görmesem deliririm ama yıllarca görmeden nasılsın diye sormadan gayet rahat yaşıyor bu şerefsizler.bir özür bile dilemiyorlar hata yaptım bile demiyorlar.o yüzden bunları yok saymak en iyisi.ölü halleri diri hallerinden çok daha iyi böylelerinin.baba anne denmez bunlara.o sözcüğü bu sözcüğü çok bileee :KK45: :KK53:
Bende anneyim normal bir aile kurdum şanşlıyım iyi bir eşe babaya sahibim ama bir taraftan ise kimsesizim tuaf.

Babanızın babasından yani dedenizden kalan malları babanız tabi ki dilediği gibi kullanır, satar, onlar için sizden imza almasına gerek yok zaten. Annenizin üzerine olan malların, dörtte biri babanıza, dörtte üçü abiniz ve size kalıyor. Ortak mal derken, tapuda annenizin de ismi var mıydı?
Teşekkür ederim. Anladım o zaman sadece ev ve araba vardı ortak olarak o zaman. Evi bizden imza alarak sattı. Araba duruyor.

evin tapusunun tamamı annenizin üzerinemiydi?öyleyse dediğiniz kadar pay düşer babanıza evet.babanıza kendi ailesinden kalan mallarda baba ölmediği sürece de hakkınız yoktur kanunen.istediği gibi satabilir harcayabilir maalesef.
Demekki annemin uzerineymis babaya sadece yüzde 20 kaldığına göre. Tesekkür ederim

Kaç yaşında idiniz imza alırken. Allah o baba müsvettesini bildiği gibi yapsın
Ben 18 abim 20 bunda da yapılacak bisey yok sanırım. O zamanlar ben evlenecektim düğün edecek param yok gelinlik giyemezsin düğünün olmaz bavulunu alıp gidersin dedi. Bi gelinlik giymek uğruna evi ona verdik🥺

Şey soracağım evlendikten sonra edililen mallar ortak ya o tapuya da isim yazdirmamiz gerekiyor muydu?
Ben zaten ortak diye gerek duymadım da .
Üzerime mal olsun istemedim şuan.
Bosanirken ortak ama ölüm olursa 1/4 sizin gerisi çocukların. Ben bu yüzden ortak tapu yaptırıyorum herşeyi. Ben çocuğuma muhtaç kalacağıma o bana muhtaç kalsın. Ben ölürsem zaten herşeyim onun.

Back
X