anneme anlatamiyorum..

işi gücü olmayan birini ailenin karşısına çıkarma bence, sen yanlış yapıyorsan, senin tabirinle anne olsan sen de cadılık yaparsın bence, herkes yapar..

Annenle aran hiç iyi olmayabilir anlaşamıyor olabilirsiniz fakat daha 23 yaşındasın işi gücü olmayan ailesine sırtını dayamış bir insanla sözlensen ne olacak ?
Hayatını bir düzene koymasını söyle böyle daha kolay adımlar atacağını belirt gerisi gelir zaten.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kusura bakmada ama bende seni hatali buluyorum.

Issiz biriyle berabersin olabilir de neden hemen ciddi adim atmak istiyorsun ?
Dur bekle...
Is askerlik vs... Acelen ne ? Yasin ufak kacan birsey yok, eger bunun icin bitecekse bitsin zaaten.
Sen saniyormusun o aile , ogullari ayaklarin üzerinde duran biri olsa seni hemen istemeye gelmek istesinler ?
Normal onun ailesi demesi lazim, biz ne yüzle cikariz onlarin karsisina.
Onun icin sen bi adim geri at, anneni dinle.

Sen hayati cok güzel kolay saniyorsun, anne den para istemeye benzemez kv kp den para istemek beklemek.

Ayrica de ki ben evlenince türkiyede yasamak istiyorum ...

Bak bakalim seni ayni heves ile istegeceklermi daha ?

Cok aceleci davraniyorsun...
Ask evet kolay degil...
Ama ask da hersey degil

aklını başına topla. 4 senesi daha varsa zaten 4 sene nişanlı mı duracaksın. severse bekler. o 4 sene içinde işini , eğitmini yola koysun. arkandayız öndeyiz laflarına bakma sen.

Canım 23 yaşında aklı başında zeki bir kadına yazdığımı farzediyorum şu an. İşi eğitimi olmayan vasıfsız diyebileceğimiz bir arkadaş sana evlenelim diye baskı yapıyor. Evlenip 3 yıl da yurt dışında kalınca askerlikten de yırtacak aklınca. Ve senin aklına nasıl bu işte bir iş var diye gelmiyor ki? Belki cidden öyle değildir ama öyle olma ihtimali çok büyük. İstersen denemek için "ben buralardan sıkıldım seninle türkiyede yaşamak istiyorum gerekirse 4 yıl da beklerim aşkımız için" de. De de gör aslında seni mi istiyor seninle birlikte gelecek olan imkanları mı. Ev hayatın biraz buhranlı ise kaçmak istiyor olabilirsin ama biraz genişletelim ufkumuzu. Biraz çıkalım kabuğumuzdan. Biraz tanıyalım insanları. Bu kadar saf, iyi niyetli olmayalım.

is arama cabasi oluyorda.. bi annemle konusmam lazim.. olmazsa mesafe giricek uzaklik giricek araya.. askerligini yapicak egitim firsatlarini degerlenircek derken 4 sene gecicek aradan.. sizce bekleyimmi?

Canım bu işin doğal sırası erkek eğitim alır,askerlik yapar,iş bulur ,evlenir sende biliyorsun.

Sevmediğin bir anne ve üvey babadan kaçmak için evlenmeyi düşünmüyorsundur inşallah.

Sadece sevmek evlenmek için yeterli değil ki.

canım olay çok açık
seninle yurt dışına gitmek para kazanmak
askerlikten yırtmak için evleniyor
normal bir erkek çok utanır bir kız ailesininin karşısına işsiz çıkmaya
sen türkiyede yaşamak istiyorum ailem de hiç maddi destek olmayacak de bakalım
hala seninle evlenmeye çok istekli mi gör.
onurlu bir erkek aile desteği ile yaşamaz
hakkında hayırlısı olsun inşallah öpüyorum.

Çalışmayan birine ailesi yeni bi hayat kurmanız için ne kadar yardımcı olur ki nereye kadar.. Siz daha öz annenizle anlaşamıyoken sevgilinizin ailesiyle nasıl anlaşıcaksınız anlamadım. Siz evlenince görürsünüz o cadı dediğiniz anneyi bile arayacaksınız

Sadece senin için değil genel olarak gözlemlediğim bir şeyi sormak istiyorum; henüz yirmilerinin ilk yarısındaki bir insan neden evlilik için acele eder? 4 sene geçer diyorsun, geçsin, yaşın 27 olacak, bir şeye geç kalmıyorsunuz ki.

Her zaman söylediğim bir şey de şudur; parayla saadet olmaz ama parasız saadet hiç olmaz. Öyle samanlık seyran olur lafları sadece laftır, iki gönül bir olup fatura ödeyemiyor maalesef. İşsiz güçsüz evlenilmez, hayatın gerçeği... Madem niyeti ciddi, önce işini bulsun, hayatını kazansın. Seven insana birkaç sene beklemek zor gelmez, hele hele yaşınız müsaitse. Annen belki bazen sana haksızlık yapıyordur ama iş konusunda hak veriyorum.

sen yurt dışındasın
adam tr.de
adamın işi yok
ailesi de biz arkasındayız diyor
bunların ailece tek dertleri oğullarını senin yanına yollamak
ayık ol

Uuuu .
Durumlar fena .
Bunlar seni kullanmak istiyor olabilirler mi ?
Evet .

annene söylesen işi olmayan bir adama verirlermi peki?
benimkiler olsa dünyanın en zengini olsun adamın kendi işi yoksa kıyameti koparır babam
önemli olan aile desteği değil elindeki mesleğidir
bence bir iş bulsun sonra söyleyin
bu şekilde hiçbir ailenin olumlu yaklaşacağını sanmıyorum

Fikirlerinize cok ihtiyacim vardi yanimda oldugunuz icin ve desteginizle cok ama cok tesekur ediyorum hepinizden tek tek!. O klavyede yazan parmaklarinizi opuyorum :)

annene anlattinmi diye bekledi.. anlatmadim.ama anlattim dedim.. dedikleriniz gibi isi yok olsa tamam hemen anlatirim anneme.. yok iste ben napabilirim.. annem dediki gururu yokmu issiz halde snnle evlenmeyi dusuyor dedim.. ailen nereye kadar destek cikicak ddm.. oda ozmn bana turkiye yolu gozukuyor ddi.. bsy yazmadim geri..

Bu sekilde gercek sevgisinide anlarim yavas yavas.. evliligi aceleye getiriyor.. dusunuyorum. Ki mesela. gelinlik almaya gidiyoruz.. istedigimden alamiyorum... paralari az diye..
Stressli gecer hersey..

hem gelen giden sorucak eniste ne is yapio?? Cvp : Issiz...

akrabalarin anneni ikna etsin ddi.. niye ikna etsinler.. issiz kimseyi getirme kapima ddi annem.. ben evlenmek icin goze aliyorm seninle.. sen hic zahmet etme bsy yapma.. gidiyorum turkiyeye ddi.

Suan moralim bozuk... elimde ne gelebilirki.. napim sizce.. birakip gitsinmi?

bıraksın gitsin. resmen kullanmaya çalışıyor seni. bak türkiyeye dönsün arayıp soruyor mu. resmen kasmış yok soğukluk girecek yok şu yok bu. afedersin ama malın önde gideni demek geliyor içimden. senin için ne yapıyor da ikna edecekmişsin. işi yok, üstüne sayende avrupada kalacak, sözde ailesi destek olacak ama çalışan sensin, orada askerlikten de yırtacak. komik yani. senin elinde ne var? sevgi mi... pek sanmıyorum. kullandırtma kendini. sakın oyuna gelme. hiç samimi bulmadım sevgilinin davranışlarını.
gitsin boşver.

cok sansizim.. henuz dogru kisiylen rastlamadim.. hep boyle ters insanlarla karsilasirim bilirmisiniz.
Bana dese ki.. : annen hakli, ben gidim isimi gucumu yerine koyayim. Gitmeden once annenle tanismak isterim. Demiyor?! Turkiyeye gidicem, askerligimi yapicam, egitim firsatlari degerlendircem. Falan. Turkiyede gzl planlarin var. Burda ise cabuk olalim hadi madi konusmalar. Ben kaciyorum sanki.

anlamiyorum kimseyi.. kendimide anlamiyorum.. yol vermek en iyisi bence..

Cocuk sizin orta ilticami ediyor yoksa ?

Akıllı ol kızım. zaten niyetini açık etmiş. Bana türkiye yolu gözüktü demekle. Onun derdi senin sayeden de orada kalmak. bu davranış bana bir tanıdığımı hatırlattı. Kendi yurtdışında oturma izni olmayan yıllarca öğrenci vizesi ile yurtdışında kalan biri ile evlendi. Ama bir türlü oturma izni meselesini halledemediler. O zaman dedimki madem orada olmuyor burada bir hayat kurun, aldığım cevap umarım biraz düşünmene sebep olur. Madem türkiyede yaşayacaktım neden evlendim ben onunla

Aile oğullarının arkasında olduğunu söyler ama bu seferde sen ve onun arasındaki ilişkiye karışma hakkını da bulur kendilerinde. Başbaşa kalamazsınız. Biz bakıyoruz size tavrında olurlar hep. Bence de iş bulsun öyle ciddiyete dökün işi. Annen de karşı çıkamaz böylece.
En son gelişmelerden habersizim bu arada yurtdışıyla ilgili bi şeyler var sanırım. Sana olan sevgisiyle ilgili pürüzler varsa dikkat et.

Son düzenleme:
Arkadaşların dediği gibi önce askere gider işini bulur kendi ayakları üstünde durabildiğini ispatlar seninde anneninde gözü arkada kalmaz.allah hakkınızda hayırlısını versin inş. zaten tahsili yoksa dünyanın neresine giderse gitsin çok uzun mesailer sonucunda 3 kuruş alacak. Yok öyle kolay hayat. Yine en kolay hayat bizim ülkemizde. Çünkü yetmediğinde aile desteği var.bence sen ona deki türkiyede üniversite olayını askerliğini çöz. O zaman evlenelim de. Çünkü buralarda meslek olmadan iş bulmak zor. Bulsakda 3 kuruş yetmez de. Sorunlarını hallet gel beraber hayat kuralım de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…