- Konu Sahibi yalnizkus_
-
ayy en sevmediğim sey paramin hesabini başkasının yapmasi. Benim annem de buna benzer birsey söylemişti yillar onc,gulmekten cay bogazima takilmisti. Benim paramin hesabini benden iyi kimse yapamaz.
Bence senin cozumun basit.
Annene de ki
Anne x bankasından vadeli altin hesabı acacagim. Tum birikmisimi ayin en düşük kurundan altin olarak sayacaklar. Ustune her ay belli bir miktar yatirma sozu verecegim altinima altin eklenecekmis. ARkadasim da yapti cok karli cikmis.
Bu kadar basit :) hem parani da "banka direkt aliyor" dersin,sacma sapan seyler icin tirtiklamasina olanak olmaz.
Annenize hiç söylemeden bundan sonra kendi hesabınızda biriktirin. Ona da artık birikim yapmayacağım yıllardır yememden kıyafetimden kıstım da ne oldu başım göğe mi erdi sanki dersiniz. Birikim yapmak içşn mesai saatinde bankaya gitmeye gerek yok bankamatikten de yatırabilirsinizMerhaba arkadaşlar yaklaşık üç - dört yıldır çalışıyorum masraflar vs. derken 10 bin TL kadar birikim yapabildim onu da annemin "sen çalışıyorsun mesain izin günlerin bankaninkiyle aynı benim hesabıma geçirelim bana verirsin ben yatiririm" önerisiyle annemin hesabına geçirdik. Ama şimdiye kadar 20 bin olması gereken birikimim annemin gereksiz masraflariyla şuan 10 bin bile değil. Sürekli ev için halı, mobilya vs. alıyor benim kazancımla. Ben ise doğru düzgün kıyafet masrafı bile yapmıyorum dışarda yemek yemiyorum kötü alışkanlığım da yok çok kisitladim kendimi ama buna rağmen çalıştığıma değmemesi moral bozuyor artık. Kendi hesabıma geçirsem gerekli ödemelerde yine yardımcı olurum ama en azından bana sorulmadan gereksiz masraf yapılmamış olur. Anneme kibarca kendi hesabıma geçirmek istediğimi nasıl söyleyebilirim var mı bir önerisi olan? Derdim 10 bin bile etmeyen bir para değil tabiki ama ileride işsiz kalırsam zor durumda kalmak istemiyorum.
Süt hakkı diye bişey komik geliyor. Eski usul sistemler . Bir anne mama yedirince hakkı olmuyor mu. Tabiki de oluyor.Bankaya elden para yatıran türkiyedeki 7 kisiden biri olabilirsiniz, mobil bankacılık diye bir şey var neyse. Çalıstıgınız yerin bankayla anlaştıgını ve vadelide yüksek faiz verdigini söyleyin bence. Vicdanınız da rahat olsun, ihtiyaclarını karşılıyorsanız şayet bu kadar keyfi paranızı harcaması çok çirkin. Anneler normalde destek olayım diye dört döner. Borç alsa fazlasıyla verir. Yok süt hakkı yok seni okuttuk bilmem ne ban yeme pahasına söylüyorum çok ucuz ve varoş şeyler. Evladın ailesine maddi bir borcu olamaz. Ebeveynin görevidir bu. Evladın manevi görevleri oldugu gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?