Anneme Birikimimi Kendi Hessbıma Geçirmek İstediğimi Nasıl Söyleyebilirim?

Vicdanınız da rahat olsun, ihtiyaclarını karşılıyorsanız şayet bu kadar keyfi paranızı harcaması çok çirkin.

Bakın ben de ne demisim :)))

yatırım yapmaya karar verdim deyin uydurun birşeyler alın parayı başka hesaba geçirin.bundan sonrada gerekli bir durum olmadığı sürece para vermeyin.

çalıştığım yer maaşımı hesabıma göndermek istiyor. sendeki paralar benim hesabımda olsun ki hepsi bir yerde birikmiş olur diyebilirsin.

Bakın ben de ne demisim :)))
Sadece zor duruma düştüğünde değil. Normal zamanda da güzel şeyler yapılmalı. Hediyeler gibi.
para konuları tartışmalı konular. Herkesin bu konuyla ilgili düşünceleri farklı oluyor. Kullanılmak ve bencil olmak arasında sıkışıp kalıyoruz hepimiz. Savurgan olmakla pinti olmak arasında sıkıştığımız gibi. Yani herkesin kendince haklı sebepleri var. Bir de para zor kazanılıyor. Özellikle bizlerin devrinde.
mesela bir tanıdığım 5 kardeşler. Annesine daha iyi bir ev , mobilya , daha iyi bir hayat kurmak için uğraşan sadece 1 kızı var. O kızı çalışıyor aşırı yoğun düşük maaş . Kazının kendi oğlu kocası da var. Annesi muhtaç değil ama daha iyi standartlar için uğraşıyor. Doğru olanı yapıyor. Şikayet etmiyor ama ben anlıyorum. Diğerlerinin ilgilenmediğini. Bir kızı daha çok ilgilenmek istiyor ama 4 çocuğu var. Ev hanımı. Mümkün değil yani.
En küçük olan ( yaşı küçük değil ) felsefe okuyormuş. Annesi aramasa aramazmış bile. Kendi kendine felsefi bir akıma kapıldı heralde. ailenin değerli olmadığını düşünüyor gibi bir hali var.
İnsanlar çok hızlı bencilleşebiliyorlar. Özellikle para konularında.

Hanfendi ben zaten annesine para harcayan enayidir demedim siz benle polemiğe girmeye çalısıyosunuz. Konu sahibininki gibi cocugundan para koparmaya çalısanları, eşek gibi verecek mecbur kafasında olanları kınadım. Yani bu düsüncemi tartısacaksanız konusalım da dediğiniz şeyle benim dediğim alakasız

Senın alın terini annen sormadan iç etmıs. Kırılır mı uzulur mu, ustune basına bıle almıyor kızım, kıyamam dememıs.

Nasıl söylersen söyle zaten kotu olacaksın, kasma bu yuzden. Dumduz soyle.

Altın hesabı açacağınızı,yaptığınız birikiminizi de altına aktaracağınızı söyleyin ve öyle de yapın bence. Altın hesabı deyince belki annenizin aklına bir nebze yatar hem de istediğiniz zaman bozdurmazsınız, yani bozdurursunuz elbette ama zararınıza olacağı için bozdurmazsınız.
İlle de vermem derse evlenirsem diye para biriktiriyorum deyin.

Araba alın arabanız varsa model yükseltin... yatırım için alın yani... kalp kırmamış olursunuz....

Mobil bankacılık filan diyoruz da maaşını elden aldığı bir yerde çalışıyorsa elbette mobil bankayı kullanması için o parayı giderek yatırması gerekiyor. Ben mi yanlış biliyorum ? Yanlış mı anladım çözemedim bu yorumları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…