• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme borç para vermek

siz calismiyormussunuz o yüzden vermek zorunda diye bir durum yok bana göre.
ama neden kem küm etti de sonra verdi.mesela daha öncede oldumu para mevzusu annenizle ilgili.bu önemli..
kavga etmeden güzellikle halledebilseydiniz daha iyi olurdu.ihtiyaci varsa sizinde elinizde varsa sorun cikarmak gereksiz ama sartlarinizi bilemiyorum.malum borç isteyen kv olsa oğlundan topa tutulur.biz zar zor geciniyoruz v.s(size şahsi demiyorum)
bence uzatmayin ve güzelce konuşun.ne düşündüğünü sorun ve ne düşündüğünüzü anlatin..
Var ama annem ve küçük kardeşim var 7 yaşında ikisi yaşıyorlar ve zar zor geçiniyorlar elektrik faturası birikmiş baya cezaevine kadar yolu varmış aramışlar cezaevine girebilirsiniz diye oda korkmuş ilk bana dedi borç para verebilir misin diye bende göz yumamam

Ne yönden haklı peki söyler misin
annen yalnız kadın. 2000 tl lik ne borc yapmış olabilir ? veya nasıl bu kadar borc yapabilir ? bu borc bu kadar büyümeden neden birşey demedi ? kadı ki eşin annenin borcunu ödemek zorıunda da degil. kendi ailesine bile bu para vermek zorunda degil. adamın hiç bir zorunlulugu yok .anneniz size guvenip mi bu borcu yapmış ? ne yapmış da yapmış?
tun bunlar birleşince eşin gene ve gene haklı.

Simdi biz burdan bunun tam tersi konular için de yazdık. Az adil olalım bayanlar.. ve konu sahibi de..
Şimdi bu koca kendi annesine para verşeydi, tepkimiz ne olacaktı? ? Acaba konu sahibi bunu anlayışla karşılayacak miydi??

Var ama annem ve küçük kardeşim var 7 yaşında ikisi yaşıyorlar ve zar zor geçiniyorlar elektrik faturası birikmiş baya cezaevine kadar yolu varmış aramışlar cezaevine girebilirsiniz diye oda korkmuş ilk bana dedi borç para verebilir misin diye bende göz yumamam
Allah yardimcimiz olsun.evet gercektem zor bir durum cok iyi anlıyorum.evlat olarak elbette elinizden geldigince destek olmalisinuz.ama demek istedigim bunu yaparken esinizi mecbur gibi davranmayin.
ona durumu anlatin fikrini alın ne yapabiliriz gibi mesela.bakın bakalim nasil bir çözüm sunacak.belki kendi teklif edecek.zitlasmaya zorlamaya girmeden halletme taraftarıyım.Allah kolaylik versin.umarim orta yolu bulur hem annenize yardimci olur hemde eşinizle kirginliginizi halledersiniz..

Duruma bağlı. Yalnız yaşayan kadın 2000 TL'lık ne kadar bir borç yapmış olabilir, çok mühim nereye harcamış olabilir bu parayı? Sizden para alıp keyfine göre harcıyorsa ya da kardeşlere, akrabalara falan yardım ediyorsa eşiniz haklıdır. Kendi paranızı kazanarak annenize yardım edebilirsiniz elbette ama çalışmıyorsanız eşim niye yardım etmiyor diyemezsiniz etmek zorunda değil. Siz çalışıyor olsanız eşiniz gelse "Annemin borcu var 2000 TL" dese siz rahat rahat verir miydiniz?

Haydaaa üye banlanmış. Bu da mı fake yahu? :)

kimse para borcundan dolayı hapse giremez
dolandırılmış olmasın
en fazla elektrik kesilir icraya verilir haciz gelir vs.

anladigim kadariyla ilk defa istemis 20000 degil 2000 tl alti ustu. kadinin evine ceza mi gelsin hayat sartlari zor odeyememistir iyi yapmissiniz devamlilik arz etmedikce cok bir sikinti yok. esinde halden anlasin azicik:sinirli:

eşinizle anneniz arasında bi sorun var mıydı öncesinde
2 bin tl bazıları için az bazıları için çok
maddi durumunuz nasıl
sadece eşiniz çalışıyor
adamın maaşı 2 bin tl ise burun kıvırması gayet normal geliyor bana
ve bu 2 bin tl borç nasıl olmuş elektrik borcu diyosunuz ama cidden kaç aylık
bence avukata düşmüş durum elektrik kapatılmış üzerine avukat parası eklenmiş
bu vakte kadar keşke anneniz az az isteseydi ya da siz az az yardım etseydiniz
birden 2 bin tl istemekten daha iyidir
annenizin bir geliri yok mu

Verecek güc varsa mahkemelik olunduysa tabii ki yardim edilmeli. Iki tarafin ailesi icin de gecerli bu. Ki durumunuz iyi ki sizden istemiş anneniz.

Ben elime gecen yuklu toplu parayı anneme verdim yapacağı yatırımin uzerini tamamlamak icin. Biz genciz çalışır yaparız bir seyler sonuçta.

Annem aradı kızım borç para verebilir misin 2000 dedi yanlız yaşıypr annem borcu varmış bende eşimşe konuştum eşimde burun kıvırdı sonra kavga ettik sonra getirdi parayı yatırdım anneme konuşmuyoz şuan hala kavgalıyız kim haklı sizce
Annen yalniz yasiyomus ne var 2000 vedi diye fakir mi oldunuz eşiniz cok anlayissiz daha arkasini aramasi gerkirdi baska ihtiyaci var mi sorun var mi diye

Neden vermek istemedi?
Bir sorununuz mu var ?

Kadın B O R Ç istemiş H İ B E değil. nereye borcu varsa var ne aldıysa aldı... damadı da karısını üzmeden vermek istemiyorsa uygun tavır ve nezaketen dile getirebilir di. ayrıca konu sahibi eşinle aranda ki konuşmayı bilemem sen de uygun dille söyleyip geri çekilmeliydin. İlla anneme yardım edelim diye tutturmaman gerek. annesi isteseydi bana bile sormazdı diyorsun niye kaynananla yarışıyorsun ki. Bence sizde iletişim eksikliği var!! ayrıca annen senin çalışmadığını bilmiyor mu senden isteyeceğine damadın dan istesin öyle değil mi??? Kadın en yakını olarak sizden istemiş verip vermemek çalışan kocaya kalmış.. isteyenin bi yüzü kara vermeyenin iki yüzü kara demişler...

Annem aradı kızım borç para verebilir misin 2000 dedi yanlız yaşıypr annem borcu varmış bende eşimşe konuştum eşimde burun kıvırdı sonra kavga ettik sonra getirdi parayı yatırdım anneme konuşmuyoz şuan hala kavgalıyız kim haklı sizce

annenızın ıhtıyaclarını o söylemeden karsılamaya calısın anne utanır soylemez . sizi doğurup herhalinize katlanan o değil mi elleri öpülesi uğruna ölünesi kadınlar anneler sizi çok seviyorum. kocanız için annenizle asla kötü olmayın ona eşinizin kötü muamele etmesine izin vermeyin . Hakkını ödeyemeyiz annelerimizin . kocamızla kötü olsak kime sığınırız yalnız annemıze.
sevgiyle kalın

Ben çalışırken kendi aileme her zorlukta yardım ettim, ama şuan çalışmıyorum, borç isteseler maalesef veremem, gerçekten çok zor durumdaysalar bir şekilde çalışırım. Büyük konuşmak da istemiyorum kesinlikle, ama para kolay kazanılmıyor, eşinizin maaşı çok yüksek değilse verdiği tepki çok anormal değil, ki mırın kırın etse de vermiş aslında. Bence küsmemelisiniz.

Back
X