• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneme kırgınım

sorun bu değilki..aynı şekilde ablama ben gidecek olsam çocuğun bugün dersi var gelme dese asla alınmam.tam 3 saat sus pus oturduk.ses çıkarmadan.hafta sonu sonuçta geç uyuruz normalde 11de uyuduk sabah 8de uyandık.tv izlemek değil mesele.çocuğun dersi varken ben olsam gitmem evde çalıştırırım.bi gün önce biz ablamlardaydık gene aynı durum oldu.çocuğun dersi var ama ses çıkarmadan oturulsun isteniyor o zaman neden çağırıyor.tabiki içli dışlı olsunlar.hatta aynı apartmanda olmaları benim içimi rahatlatıyor destek olsunlar birbirlerine ama ben neden dışlanır gibi oluyorum.

sen biraz anlayışlı olmalısın
bir de anneni kıskanmışsın bu başka bir mesajında belli oluyor
madem öyle rahatsız oldunuz çok görüşmezsin bundan sonra...

Ben hak verdim size. Sonuçta annenizin ablanızla aranızdaki problemde taraf tutmaması gerekirdi. Sitemler, misafirliği yarıda kesip küsmeler hoş olmamış. Ben olsam konuşmazdım onlarla birsüre. Benzer şekilde çocuk yetiştiren anneler de bozulmasın ama 7 yaşında bir çocuğun evin ortasında 'konuşmayın, ders yapıcam' 'Tv'yi kapatın, bilgisayar oynıcam' diye terör estirmesi normal değil. Her çocuk yaramazlık yapabilir, evde birşey kırar, etrafı kirletir annesinin gözünden kaçar bunlar kabul edilebilir birşey, ama bir etkinliğe çocukla beraber misafir olarak dahil olup, sonra bütün etkinliğin çocuğun isteklerine göre şekillenmesini beklemek bambaşka birşey.

Ben farklı bir yere takıldım burada..anneniz normalde niye size o kadar sık geliyor ki?15 dk kadar yakınsa evler niye 2-3 gün sizde kalıyor?Eminim bu k.valideniz olsaydı rahatsız olurdunuz.Eşiniz memnun mu ki bu durumdan yoksa sizi kırmamak için bir şey demiyor olabilir mi?Ben bu kadar bağlı daha doğrusu bağımlı yaşamanın evliliğe zarar verdiğini düşünüyorum.Herkesin ayrı bir dünyası olmalı.Siz o kadar alışmışsınız ki bu bağa ablanız gelip de ilgi değişince sudan çıkmış balığa dönmüşsünüz.Eve geldiklerinde yeğeninizin ödev yapması v.s onlarda size hak verdim doğrusu; evde kalmaları daha iyi olurdu.Onun dışında ise böyle hassas bir dönemde(ablanız açısından) ilgi beklememeniz ve onlara daha çok destek olmanız gerektiğini düşünüyorum.Bu geçici bir dönemdir ve ne kadar olgun davranırsanız o kadar sarsıntısız geçer.Anneniz de evladının bu mutsuz dönemini ona daha çok destek olmaya çalışarak geçirecek ve tabii ki onunla daha çok ilgilenecek bu da son derece normal, önce bu durumu kabullenirseniz daha rahat edersiniz iyi sabahlar..
Annem bizde kalmak istemediği zaman zorla eşim annemi bize getiriyor.eşim benden fazla istiyor kalmasını.kalmıyım evime gidiyim dediğinde eşim çok bozuluyor.annemi çok seviyor çünkü.ben ablama anneme çok destek oldum 4 aydır sürekli herşeyi alttan aldım.ablamla Ufacık tartışsak ben haklı olsamda annem alttan al dedi aldım.ama benimde sabrım var dayanamıyorum artık haksızlık gibi gelmeyi başladı bu durum

Ben hak verdim size. Sonuçta annenizin ablanızla aranızdaki problemde taraf tutmaması gerekirdi. Sitemler, misafirliği yarıda kesip küsmeler hoş olmamış. Ben olsam konuşmazdım onlarla birsüre. Benzer şekilde çocuk yetiştiren anneler de bozulmasın ama 7 yaşında bir çocuğun evin ortasında 'konuşmayın, ders yapıcam' 'Tv'yi kapatın, bilgisayar oynıcam' diye terör estirmesi normal değil. Her çocuk yaramazlık yapabilir, evde birşey kırar, etrafı kirletir annesinin gözünden kaçar bunlar kabul edilebilir birşey, ama bir etkinliğe çocukla beraber misafir olarak dahil olup, sonra bütün etkinliğin çocuğun isteklerine göre şekillenmesini beklemek bambaşka birşey.
Yeğenime asla kızmıyorum cok zor bi dönemden geçiyor.ayrılmaları ve okula alışma dönemi üst üste geldi.benim bu konuda kızdığım kişi ablam.madem ödev var gelme yada ödev bitince gel.annemde ara bulmak yerine herzaman taraf tutmayı tercih eder.sanıyorki onun tarafını tuttuğunda ben hatamı anlayıp özür dileyim.çok alttan aldım artık almıcam canım

Gunayin Canim anneniz size yakinken kalmasininn sebebi nedir? Yani özel bir durum mu varyoksa esiniz bu durumdan memnun mu acabba sizi kirmamak adina ses cikarmiyor olabilir mi?
Ablaniz 11 sene gurbetteymis ve Belliki çok zor zamanlari olmuş bosanip yeni bir hayata hem de bir çocukla yeniden baslamayi göze almis.evinize gelmiş devamlı mi geliyor size ayda 1 gelse bir haftasonu Eşiniz ve siz TV izlemeseniz ne olur ki
Annenizde yıllarca evladini görmemiş ve sşuanda gerçekten desteğeiihtiyacı varsa bira da onunla ilgilenmek istiyordur
Gerçekten biraz ilimli yaklaşmaya calisin pozitif olun .
Eşim annemi çok seviyor.kalmak istemese annem eşim zorluyor.gidince bozuluyor.evinde Kalsın annem bugun diyorum olmaz napcak orada yalnız gelsin diyor gidip alıyor.ablam haftada 2-3 kez gelir bana.geldiklerinde yatılı kalırlar bırakmam.yıllarca evladını görmemek gibi bi durum yok annem 3-4 ayda bir gider 2 ay kalırdı ablamda.eski eşi denizciydi evde olmuyordu annem kalıyordu ablamda.

Yeğenime asla kızmıyorum cok zor bi dönemden geçiyor.ayrılmaları ve okula alışma dönemi üst üste geldi.benim bu konuda kızdığım kişi ablam.madem ödev var gelme yada ödev bitince gel.annemde ara bulmak yerine herzaman taraf tutmayı tercih eder.sanıyorki onun tarafını tuttuğunda ben hatamı anlayıp özür dileyim.çok alttan aldım artık almıcam canım

Aranızın iyi olduğu bir zamanda ufaklığı pedagoga götürmeye ikna edebilseniz keşke ablanızı. Çok yetkin değilim çocuk yetiştirme konusunda ama yaşadıklarını dengelemek için yanlış yaptığında bile evdekilerin onu o şekilde savunması, annesinin yanında babası hakkında ağır şeyler söylemesi bana doğru gelmiyor. Pedagog en doğru şekilde yönlendirebilir eminim.

Gelmeseler gelmiyorlar diye kızıyorsun gelseler çocuğun ödevi var da tv izleyemedim diye kızıyorsun ama haftaiçi gelemezler yiğenin erken yatıyordur okul olduğu için o yüzden de haftasonu gelmişler ne yapsın ödevini de getirmiş annenizin dediği gibi bir gün dizi izlemeseniz bir şey olmaz ayrıca aranız 15 dk mesafeyse anneniz neden sizde kalmak zorunda otursun muhabbet edin evine gitsin. Siz annenize gitmiyor musunuz neden hep anneniz gelsin diye bekliyorsunuz. Ablanız o zaman gurbetteydi ama kocası başındaydı şimdi tek başına evinde tabii ki merak eder benim annem şehir dışından geliyor kalmaya erkek kardeşim 26 yaşında 1 hafta sonra gideyim kardeşin yalnız demeye başlıyor ki dayımlar yan apartmanda ama çekingendr her akşam gitmek istemez vs bende anneme hak veriyorum. Siz ablanızın gelmesinden dolayı ilginin dağılmasından şikayetçisiniz bence. Ablanız uzakta olduğundan ilginin siz de olmasına alışmışsın ve bariz ablanı kıslanıyorsun ama ablanın başında kocası yok yalnız tek başına hayata tutunmaya çalışıyor destek olacağınıza ablanızdan annenizi kıskanıyorsunuz gerçekten yazık.

Bana göre haksızsın.Çocukça davranmışsın.Ablan yıllarca gurbette kalmış.Neler yaşamış k sonunda evinden barkından kocasından ayrılıp çocuğuyla yeni bir hayata başlamış.Kolay birşey değil.Kimsenin içini bilemezsin.Çocukla dul bir kadın,yeni hayata adapte ol,çocuğa babasızlığı hissettirme,kendi duygularına gem vur....kafasında türlü türlü şeyler vardır.Çocukların her daim dersi olur.Almış çocuğunu sana gelmiş.Nolurdu ki bir haftasonu da tv izlemeseniz.Eşin yeğeninle ilgilenseydi ona bir baba abi gibi ders çalıştırsaydı.Sen ablanla dertleşseydin.
Annen için kolay mı sanıyorsun.Evladı yuvasını yıkıp gelmiş.Gereksiz şeyleri dert etmişsin kendine.Tabiki annen eskisi gibi gelemeyebilir.Düzen değişti,ablan burda.Biraz anlayış ve empati yapmalısın.
Tabiki hafta sonu gelecekler hafta içi okul var benim kızdığım bu değilki.abla yan odaya yada mutfağa gidin orası daha sıcak sessiz orada çalışsın çocuk diyorum tepki görüyorum.üstelik sadece bu hafta olan bişey değil.her hafta böyle.bize gelmeseler bizi çağırırlar oraya gittiğimizdede cocuk oturma Odasında sehpada ders Çalışır tv kapatılır,konuşulmaz,hapşırılmaz bile..empati yapıyorum zor durumda destekte oldum ablama ama haksız Yönleri cok.çocugun yanında Babasına küfürler ediyor yapma etme deyince tersliyor sana ne diyor.halbuki bana ne eski Kocasından ben cocuk üzülmesin derdindeyim.ablama kızmıyorum zaten konudanda belliki anneme kızıyorum.annem ablamı sürekli Kontrolü Altında tutmaya Çalışıyor.ablamda daralıyor kocaman kadınım yapma diyor sıkılıyor kaç kez dile getirdi.bana yazık derken lütfen benide kendi yerinize koyun.ben cok alttan aldım.ufacık bi örnek vereyim;annem 10 gün önce bana gelmişti.akşam yemeğinde mantı yapmıştım.ablamda evinde.annem mantı yapmış pınar dedi ablama telefonda.telefon kapattıktan sonra ablam bi mesaj Attı;yazıklar olsun sizin gibi aileye,bensiz nasıl mantı yaparsınız! Attığı mesaj aynen bu.ses etmedim ama çok kırıldım.2 gün önce annemi yemeğe götürdü ben bensiz nasıl gidersiniz mi dedim sanki.tabi götür memnun olurum ama ablam neden böyle yaptı bilemedim.ben alttan alan ezilen tarafım

Tabiki hafta sonu gelecekler hafta içi okul var benim kızdığım bu değilki.abla yan odaya yada mutfağa gidin orası daha sıcak sessiz orada çalışsın çocuk diyorum tepki görüyorum.üstelik sadece bu hafta olan bişey değil.her hafta böyle.bize gelmeseler bizi çağırırlar oraya gittiğimizdede cocuk oturma Odasında sehpada ders Çalışır tv kapatılır,konuşulmaz,hapşırılmaz bile..empati yapıyorum zor durumda destekte oldum ablama ama haksız Yönleri cok.çocugun yanında Babasına küfürler ediyor yapma etme deyince tersliyor sana ne diyor.halbuki bana ne eski Kocasından ben cocuk üzülmesin derdindeyim.ablama kızmıyorum zaten konudanda belliki anneme kızıyorum.annem ablamı sürekli Kontrolü Altında tutmaya Çalışıyor.ablamda daralıyor kocaman kadınım yapma diyor sıkılıyor kaç kez dile getirdi.bana yazık derken lütfen benide kendi yerinize koyun.ben cok alttan aldım.ufacık bi örnek vereyim;annem 10 gün önce bana gelmişti.akşam yemeğinde mantı yapmıştım.ablamda evinde.annem mantı yapmış pınar dedi ablama telefonda.telefon kapattıktan sonra ablam bi mesaj Attı;yazıklar olsun sizin gibi aileye,bensiz nasıl mantı yaparsınız! Attığı mesaj aynen bu.ses etmedim ama çok kırıldım.2 gün önce annemi yemeğe götürdü ben bensiz nasıl gidersiniz mi dedim sanki.tabi götür memnun olurum ama ablam neden böyle yaptı bilemedim.ben alttan alan ezilen tarafım
O zaman yapacağın çok basit birşey.Seni davet ettiği zaman,çocuk ders çalışıyor gelmeyelim diyeceksin.Mesafeni koruyacaksın.İlla gidiş geliş olması gerekmiyor.

Ailen zor bir dönemden geçiyor
Annenin durumu ne biliyor musun ; ben yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna
Boşanmak, ülke değiştirmek, düzen bozmak, yeni bir hayat kurmak bunlar ağır şeyler. Hele ki bu imtihandan geçen evlatsa anneler kahroluyor. Evladına ayrı, torununa ayrı üzülüyor.
Kıskandığın aşikar ama bu durumu idare edebilirsin, işler rayına oturana kadar alttan almak seni ezik yapmaz. Zamanla normale dönecektir. Aile olmak bu zamanlar için var, senin varlığın ikisi içinde destek, nazları sana geçiyor. Sende şimdi evin yaramaz çocuğu gibi kıskandım dersen aranıza mesafe sokarsın. Bu mesafeler çocukluktaki gibi olmuyor, sonra çok üzülürsün. Bırak biraz böyle olsun, ilgi senden eksilsin. Ortada artık başka bir çocuk var ve sen teyze olarak ona ve ablana destek olmalısın. Boşanıp ailenin yanına dönmek öyle kolay değil, çocuğa gözün üstünde kaşın var desen, annesinin içi acır, bu geri dönmenin yarattığı bir tür travma. Zamanla oturacak bir şeyler, sabırlı ve itidalli olmaya gayret et.

Ailen zor bir dönemden geçiyor
Annenin durumu ne biliyor musun ; ben yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna
Boşanmak, ülke değiştirmek, düzen bozmak, yeni bir hayat kurmak bunlar ağır şeyler. Hele ki bu imtihandan geçen evlatsa anneler kahroluyor. Evladına ayrı, torununa ayrı üzülüyor.
Kıskandığın aşikar ama bu durumu idare edebilirsin, işler rayına oturana kadar alttan almak seni ezik yapmaz. Zamanla normale dönecektir. Aile olmak bu zamanlar için var, senin varlığın ikisi içinde destek, nazları sana geçiyor. Sende şimdi evin yaramaz çocuğu gibi kıskandım dersen aranıza mesafe sokarsın. Bu mesafeler çocukluktaki gibi olmuyor, sonra çok üzülürsün. Bırak biraz böyle olsun, ilgi senden eksilsin. Ortada artık başka bir çocuk var ve sen teyze olarak ona ve ablana destek olmalısın. Boşanıp ailenin yanına dönmek öyle kolay değil, çocuğa gözün üstünde kaşın var desen, annesinin içi acır, bu geri dönmenin yarattığı bir tür travma. Zamanla oturacak bir şeyler, sabırlı ve itidalli olmaya gayret et.
canım ülke değil,ablam başka sehirde yaşıyordu.zaten annem 3-4 ayda gidiyordu 2 ay kalıyordu ablamın yanında.eski eşinin görevi yüzünden evinde durmuyordu annem yanına gidiyordu.benim yeğenime canım feda.yeğenden öte seviyorum.kankam diyor cocuk bana öyle bi bağ var aramızda.ne yapsa kızmam.ben o gün ablama kızdım.dağ gibi ödev var,ödevi bitince gelsen ya..evde esir gibi olduk 3 saat boyunca.eşimle sessizce muhabbet etsek "susun" dedi ablam.mutfağa gittim kahve yapmaya ablam "odadan cıkmayın cocuğun aklı kalıyor" dedi.odada duruncada hapşırsan kızdı ses oldu diye.ben olsam ablamın evine gidip kısıtlayamam kimseyi.ablam anneme karşı her zaman katıdır.mesela annem müsait değil,ablam aradı annem telefona cevap veremedi,ablam hesap sorar telefona cevap vermedi diye küser,annemde her aradığında aman küsmesin diye iki eli kanda olsa o telefonu açar.ben öyle değilim.ararım açmazsa üstelemem.kimseye hesap sormaya hakkım yok.annem ablam kırılacak diye aklı çıkarken beni neden ikinci plana atıyor anlamıyorum.

merhaba kızlar..anneme çok kırgınım.olaysa şu;ablam evliyken gurbette yaşıyordu,11 yıllık evliliğini bitirdi ve yanımıza geldi.eşinden ayrılalı 4 ay oldu.annemin yaşadığı apartmanda ablamında evi var.ablamın evi tadilat yapılana kadar annemin yanında yaşadı.annem ablam ve yeğenim yanında yaşadığı için eskisi gibi bana gelemez oldu.evlerimizin arası 15 dakikalık yürüme mesafesinde.annem önceden bana gelir 2-3 gün kalırdı.babamda olmadığı için rahatca kalıyordu.annem "ablanlar evlerine yerleşsin eskisi gibi gelirim" diyordu ama öyle olmadı.cumartesi günü annem ablam yeğenim bana geldiler.yeğenim 1inci sınıfa yeni başladı bu sene.ödevleri oluyor.akşam diken üstünde oturduk hepimiz.televizyonu kapattık ablam yeğenime ders çalıştırdı.birbirimizle muhabbet etsek "susun dikkatim dağılıyor" dedi yeğenim.eşimde bende sıkıldık.abla mutfakta çalışın dedim diye surat astılar.annem izlemeyiver çok mu lazım televizyon dedi.eşiminde bi tek hafta sonu var haliyle keyif yapmak istedi.eşim bilgisayarını aldı oturdu oyun oynuyordu yeğenim istedi bilgisayarı ona verdi.televizyonu açmayın diye bağırıyor çocuk açmadık.öylece oturduk kaldık.sevdiğim bi dizi vardı onu izliyorum diye annem bana sende sıkılmıyorsun şu televizyondan dedi.canım feda yeğenime asla kızmam.o kadar ödevi varken ablamın gelmesi tuhafıma gitti.kendi evimizde diken üstü olduk.gece bende kaldılar.sabah ablamla yeğenim gitti.annem bende kalacaktı.annem konuyu açtı.sen resmen istememişsin bizi dedi.zaten her zaman bana gelirler başları üzerinde yerim var ama çocuğun ödevi varken hafta sonu bana gelip bizide kısıtlamalarına kızdım dedim.bana hiç hakvermedi.yarın giderim bende bugün kalıyımda dedi.salı gününe kadar kalacaktın noldu dedim.baskı yapma istediğim kadar kalırım dedi.nolduki diye ısrar ettim salıya kadar kalcam dediği için.aklım ablanlarda kalıyor dedi.ablam 11 yıl gurbette yaşamışta şimdi mi aklın kalıyor dedim.demez olaydım tartışma çıktı.eşinden boşandığından beri morali bozuk kendine bi zarar vermesinden korkuyormuş başında durması lazımmış.böyle bi korkun varsa haklısın ama ablam böyle bişey yapmaz sen abartıyorsun dedim.fesat dedi bana :KK43: bende ne fesatlığımı gördün diye kızdım.eşimde "zaten hergün onlarla birliktesin burada kalırkende aklın orada kalmasın zaten 15 dakika aramız" dedi.eşimede patladı "tabi hergün onlarla olcam aynı apartmanda yaşıyoruz dedi.eşimin dediği şeyden bunu çıkardı..tartıştık küstük ve gitti.giderkende hatanı anlayıp benden özür dileyinceye kadar beni arama dedi.düşünüyorum bende ne hata var bulamıyorum.çok ağladım moralim çok bozuldu.bundan sonra kendimi ağırdan almayı deneyeyim diyorum.1 gün görmesem koşup giderdim anneme.gitmicem.artık kal diye ısrar etmicem.hatalarım var mı sizce?aynı apartmanda benimde evim var 10 ay sonra bizde oraya taşınacağız.o zamanda böyle sorunlar olmaması için nasıl davranmalıyım? okuyan herkese teşekkür ederim

Arkadaşım ablanların yaptığı düşüncesizlik, çocuğun ödevi varsa otur yaptır evde. Annende pek düşünememiş sanırım. Ama madem aranız 15 dk mesafe neden bu kadar alınganlık yapıyorsunuz birbirinize, kalıp gitme konusunda. Bırak annen ablanın yanında olsun, birbirinize oturmaya gidin gelin. Bence ablanın yaşadıkları yüzünden annenizinde sinirleri bozulmuş. Küsmeyin bence, akşam bir pasta alıp gidin hem çocuğunda hoşuna gider, kırılmayalım elbette bizde ablamın yanındayız falan diyin yumuşatın arayı. Aynı apartmanda oluncada her dakka gelip gitceksiniz diye birşey yokki. Ne oluyorsa zaten çok fazla samimi olmak yüzünden oluyor.

Arkadaşım ablanların yaptığı düşüncesizlik, çocuğun ödevi varsa otur yaptır evde. Annende pek düşünememiş sanırım. Ama madem aranız 15 dk mesafe neden bu kadar alınganlık yapıyorsunuz birbirinize, kalıp gitme konusunda. Bırak annen ablanın yanında olsun, birbirinize oturmaya gidin gelin. Bence ablanın yaşadıkları yüzünden annenizinde sinirleri bozulmuş. Küsmeyin bence, akşam bir pasta alıp gidin hem çocuğunda hoşuna gider, kırılmayalım elbette bizde ablamın yanındayız falan diyin yumuşatın arayı. Aynı apartmanda oluncada her dakka gelip gitceksiniz diye birşey yokki. Ne oluyorsa zaten çok fazla samimi olmak yüzünden oluyor.
haklısın canım.ne olursa çok sıkı fıkı olmaktan oluyor.ablamın başımın üstünde yeri var ama her hafta sonu birlikte olmak boğuyor beni.mesela cumartesi günü Allah var içimden gelmelerini istemedim.ama kıramadım bişey diyemedim.cuma günü eşimle plan yapmıştık gezip dışarda yemek yiyecektik falan..ablam aradı biz geliyoruz deyince tamam dedik.1 hafta böyle olsa neyse her zaman bu böyle.her hafta sonu birlikteyiz..anneme bunu dediğimdede hafta içi gelemiyorlar mecbur hafta sonu gelmek istiyor napsın gidecek yerimi var başka diyor ama bizi düşünen yok..canım haklıda olsam her zaman annemden özür dilerim ama bu sefer gerçekten içim acıdı dilemek istemiyorum.hak verilmeyen ve umursanmayan taraf olmaktan cok yoruldum.yeğenime canım feda kendi cocugum gibi seviyorum ona asla kızmam benim kızdığım kişi o konuda ablam,ödevi varsa bitince gel herkesi terslemene gerek yokki..anneme kızdığım noktada hep alttan al demesi,ablama hakvermesi :(

haklısın canım.ne olursa çok sıkı fıkı olmaktan oluyor.ablamın başımın üstünde yeri var ama her hafta sonu birlikte olmak boğuyor beni.mesela cumartesi günü Allah var içimden gelmelerini istemedim.ama kıramadım bişey diyemedim.cuma günü eşimle plan yapmıştık gezip dışarda yemek yiyecektik falan..ablam aradı biz geliyoruz deyince tamam dedik.1 hafta böyle olsa neyse her zaman bu böyle.her hafta sonu birlikteyiz..anneme bunu dediğimdede hafta içi gelemiyorlar mecbur hafta sonu gelmek istiyor napsın gidecek yerimi var başka diyor ama bizi düşünen yok..canım haklıda olsam her zaman annemden özür dilerim ama bu sefer gerçekten içim acıdı dilemek istemiyorum.hak verilmeyen ve umursanmayan taraf olmaktan cok yoruldum.yeğenime canım feda kendi cocugum gibi seviyorum ona asla kızmam benim kızdığım kişi o konuda ablam,ödevi varsa bitince gel herkesi terslemene gerek yokki..anneme kızdığım noktada hep alttan al demesi,ablama hakvermesi :KK43:

Sana hakveriyorum ablanda annen de pek normal tepkiler vermemişler. Bundan böyle bir sınır koy. Anneyle araya sınır koyulurmu, elbette koyulur. Biz en başında eşimle anlaştık, birbirimize sormadan bir yere söz vermeyeceğiz, ortak plan yapacağız diye. Ve bu kuralımızı herkese duyurduk. Müsait değilsek açıkca söylerim. Sende açıkca söyle, eşim çok yorgunmuş haftaya beraber oluruz de mesela. Topu eşine atmış olursun sonuçta damat olunca ses çıkaramazlar. Ablan çalışıyor mu bu arada? Belki evde oturmaktan bulanmıştır, size gelmiştir. Yoksa bizler öğrenciyken annemler ödevlerimizi yapalım diye çoğu zaman hem bir yerlere gitmezlerdi hemde sınav haftası falansa misafir kabul etmezlerdi. Kimseye kırgın olma, araya mesafeni koy... Birde eşin ne güzel birşey söylemiş annen onuda terslemiş :) eşinlede aran açılabilirdi. Bence yuvanızı aileniz de dahil herkesten sakının :) Dilerim bir an önce sıkıntınız gider.

Sana hakveriyorum ablanda annen de pek normal tepkiler vermemişler. Bundan böyle bir sınır koy. Anneyle araya sınır koyulurmu, elbette koyulur. Biz en başında eşimle anlaştık, birbirimize sormadan bir yere söz vermeyeceğiz, ortak plan yapacağız diye. Ve bu kuralımızı herkese duyurduk. Müsait değilsek açıkca söylerim. Sende açıkca söyle, eşim çok yorgunmuş haftaya beraber oluruz de mesela. Topu eşine atmış olursun sonuçta damat olunca ses çıkaramazlar. Ablan çalışıyor mu bu arada? Belki evde oturmaktan bulanmıştır, size gelmiştir. Yoksa bizler öğrenciyken annemler ödevlerimizi yapalım diye çoğu zaman hem bir yerlere gitmezlerdi hemde sınav haftası falansa misafir kabul etmezlerdi. Kimseye kırgın olma, araya mesafeni koy... Birde eşin ne güzel birşey söylemiş annen onuda terslemiş :) eşinlede aran açılabilirdi. Bence yuvanızı aileniz de dahil herkesten sakının :) Dilerim bir an önce sıkıntınız gider.
çok doğru şeyler yazmışsın canım.bunları yapacağım bundan sonra.ablam çalışmıyorum şuan.bende çalışmıyorum bazen bende sıkılıyorum ama yeğenimin uyku düzeni ve ders düzeni olduğu için çok gitmek istemiyorum.onlar çağırınca gidiyorum.bu saat oldu beni aramadı annem.bende aramadım.annem aramadan aramıcamda.küs değilim ama kırgın olduğumu anlasın istiyorum.bundan önce önceliğim evim ve eşim.yeri geliyor annem bile kadir kıymet bilmiyor :(

canım ülke değil,ablam başka sehirde yaşıyordu.zaten annem 3-4 ayda gidiyordu 2 ay kalıyordu ablamın yanında.eski eşinin görevi yüzünden evinde durmuyordu annem yanına gidiyordu.benim yeğenime canım feda.yeğenden öte seviyorum.kankam diyor cocuk bana öyle bi bağ var aramızda.ne yapsa kızmam.ben o gün ablama kızdım.dağ gibi ödev var,ödevi bitince gelsen ya..evde esir gibi olduk 3 saat boyunca.eşimle sessizce muhabbet etsek "susun" dedi ablam.mutfağa gittim kahve yapmaya ablam "odadan cıkmayın cocuğun aklı kalıyor" dedi.odada duruncada hapşırsan kızdı ses oldu diye.ben olsam ablamın evine gidip kısıtlayamam kimseyi.ablam anneme karşı her zaman katıdır.mesela annem müsait değil,ablam aradı annem telefona cevap veremedi,ablam hesap sorar telefona cevap vermedi diye küser,annemde her aradığında aman küsmesin diye iki eli kanda olsa o telefonu açar.ben öyle değilim.ararım açmazsa üstelemem.kimseye hesap sormaya hakkım yok.annem ablam kırılacak diye aklı çıkarken beni neden ikinci plana atıyor anlamıyorum.

Ülke ya da şehir ne fark eder değişen bir düzen var ortada
Benim görüşüm fazla alınganlık gösterdiğin yönünde
Ama tabi senin ailen, sonradan oluşabilecek telafisiz mesafeler seni üzmeyecekse bu minvalde davranabilirsin, umarım tatlılıkla düzelir aranız

çok doğru şeyler yazmışsın canım.bunları yapacağım bundan sonra.ablam çalışmıyorum şuan.bende çalışmıyorum bazen bende sıkılıyorum ama yeğenimin uyku düzeni ve ders düzeni olduğu için çok gitmek istemiyorum.onlar çağırınca gidiyorum.bu saat oldu beni aramadı annem.bende aramadım.annem aramadan aramıcamda.küs değilim ama kırgın olduğumu anlasın istiyorum.bundan önce önceliğim evim ve eşim.yeri geliyor annem bile kadir kıymet bilmiyor :KK43:

Daha yazmayacaktım konuna ama tutamadım kendimi
Ablanın dönüp geldiği yer, senin için ders olmalı
Eşin, yuvan tabi ki çok önemli ama kalbindeki dengeyi kurmalısın
Annem kadir bilmiyor diyorsan bende diyorum ki el oğlu hiç bilmiyor, Allah göstermesin öyle büyük laflar etme, kalbini kirletme, biraz oluruna bırak, doldurma kendini

Back
X