• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme nasıl söyleyeceğim?

Evrem1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
84
5
48
35
Merhaba kızlar, benim kafamı kurcalayan bi durum var. Problem demiyorum, çünkü problem yaratır mı bilemiyorum. Mesele şu: benim aynı bölümde, aynı sınıfta okuduğum biri vardı.Zaman geçtikçe ona karşı bişeyler hissetmeye başladım sonra bunu öğrendi konuştuk ama karşılıklı değildi falan filan.. 1 seneden fazla olan mesele, kısaca geçiyorum sonra ben onu sevmeye devam ettim ama o bana hiç olumlu yaklaşmadı, ümit vermedi. Sonra okul bitti, biz onunla bi ara hiç konuşmuyorduk o istemiyordu daha doğrusu.. Sonra birgün facebook tan mesaj atmıştım ona cevap verdi normal konuşmaya devam ettik. Arada mesajlaşıyoduk, ama hiçbir şekilde ona tekrar açılmadım o süre içinde. Bu arada, okul zamanı vize dönemi derslerden yakınırken bana sınavlar bittikten sonra kahve sözü vermişti aylar sonra konuşurken o sözünü hatırlattı sonra biz buluştuk, havadan sudan konuştuk ama herşey normaldi benim de bi beklentim kalmamıştı.Sonra birgün yine mesajlaşırken herzamankinden daha farklı konuşuyodu benimle ertesi gün kursa gitmiştim kurs çıkışı mesajlaşırken işin yoksa buluşalım mı canım sıkılıyo evde sıkıldım biraz gezer sohbet ederiz falan dedi ben de tamam dedim buluştuk buluştuğumuzda bana sarıldı, ki daha önce görüştüğümüzde hiç sarılmazdı. Neyse bi yere oturduk, çay içip muhabbet ederken bana baktı baktı sonra ben seni seviyorum dedi baya şaşırdım falan inanamadım ilk başta sonra anlattı, aylardır beni sevdiğini ama cesaret edip bir türlü söyleyemediğini bunun için de o zamanlar bazı sebepleri olduğunu söyledi beni bekleyeceğini söyledi ben de çok mutlu oldum ve sonra biz çıkmaya başladık şuan 4 aydır birlikteyiz ama şöyle bi durum varr.. Aradaki yaş farkı.. Birlikte olduğum kişiyle aramızda 11 yaş var. Ben 23 yaşındayım o ise 34 yaşında ben bunu en başından biliyordum ilk tanıdığımdan beri, yani onu öyle sevdim, o da bunun farkında. Çıkarken bi kere sordu ilerde annene söylediğinde ne tepki verir ne der diye, bilemiyorum ki dedim ve gerçekten de öyle! Sorunum bu işte, anneme eninde sonunda söyleyeceğim şuan 4 aydır birlikteyiz onu çok seviyorum ve onun da beni sevdiğini biliyorum benimle zamanı gelince evlenmek istediğini söylüyo hep şuan bi işi var yeni girdi ınş böyle devam edecek herşey güzel gidiyor ama ben bunu ilerde anneme nasıl söyleyeceğim ne diyeceğim? Ne tepki vereceğini gerçekten kestiremiyorum. Öte yandan bi yerde biz zor biraraya geldik. Onu kesinlikle kaybetmek istemiyorum bu yüzden ama ailemi de üzmek istemiyorum. Annem mehmeti biliyor okuldan arkadaşım.olduğunu okul zamanı da adı geçiyordu ama o kadar. Şuan bir sevgilim olduğunu da biliyor ama onun olduğundan haberi yok. Ne yapacağım bilmiyorum..

Bana sorarsan erkeğin olgunu makbuldür. O yüzden kafanı yorma istemeye gelsinler eğer ailende razı olursa evlenirsin razı olmazlarsa bence hiç evlenme çünki demek senin göremediğin ve ailenin gördüğü kötü bi özelliği vardır ve ısrar da etme sonradan pişman olmamak için..

aşkın yaşı yoktur benm de sevdiğim adam ile aramda 12 yaş var tek taraflı br aşk ama annem hayırlısı neyse o olsun diyor :) tanştr bnce ailen ile

Yasda sikinti edecegin bi konu yok ailenin kabul edip tmeyecegini bilemem ama olgundur daha iyidir buyuk yas sen takmiyorsan kimsede takmaz uzulme canim hakkinizda hayirkisi olsun ama annenin agzini ara sen ufaktan bu kadar emin sen iliskine guveniyorsan umarim mutlu son olur:nazar:

canım bu işler kısmet işleri olacağı varsa emin ol olur :) hayırlısıyla insallah .... bence tanıştırmalısın annenle

ya bunun dışında ikinci bi sorun daha var aslında. Biliyorum bunu düşünmek için belki erken ama ilerde işler iyice ciddiye binip ailemle konuştuğumda bir şekilde tanışma faslı olacak bitecek annem mehmeti beğense sevse bile sonuçta 4 seneden önce falan evlenmemiz zor.. Yani zaman ne gösterir, annem bu konuda nasıl bi tutumda olur bilemiyorum tabi ama benim yaşım itibariyle en azından bi 4 seneden önce evlenmemi pek sıcak karşılamaz gibi geliyor. Öte yandan erkek arkadaşımın yaşı 34 ve şuan bunu çok dile getirmese bile işler belli noktaya geldiğinde evlenmek için belli bi zaman isteyecek ya da belli olmaz belki de sabırlı davranır ama yine de emin değilim.. Sonuçta o da 3-4 sene sonra iyice 40 ına yaklaşmış olacak, bi düzen hatta çocuk sahibi olmak isteyecek haklı olarak. Bunu da düşünmeden yapamıyorum..

Çok ince detaylara takılıp hiç kendini sıkma derim. Aileni sonuçta biliyorsun tepkilerini az çok tahmin edebilirsin sadece sorun yaşsa aşılmayacak birşey değil ayrıca 23 yaşındasın evlenmek için 4 sene filan beklemen de şahsi fikrim gereksiz seviyosun seviliyorsun mantığında bu işe sorun çıkartmıyorsa ilişkini yaşa kendini boş yere sıkıntıya sokma

Annemle konuştum, ailesini, çalıştığını, nasıl biri olduğunu.. iyi dedi, olumlu konuştu sonra yaşını söyledim. Tepki göstermedi kızmadı da, sadece biraz fazlaymış dedi şakayla karışık. işinin, gelirinin olmasına sevindi. Ama daha tanışmaları için erken zaten ben de tanışma mevzusunu açmadım. iyi bakalım dedi konuştuktan sonra olumsuz bişey olmadı yani üstümden yük kalktı, iyiki söylemişim :)

Aa söylemişsin bile çok sevindim olumlu şeyler söylemesine. İnşallah hep mutlu olursunuz sorunlarınız olmaz :)

benim hoşlandığım çocukla aramda 2 yaş var diye dert ediyodum saçmalıyomuşum resmen :9: annenin olumlu şeyler söylemesine çok sevindim, stres olmuştum okurken rahatladım sonra :9: hayırlısı olsun mutlu olun inşallah :nazar:

hahahahaha 2 yaş mı, dert ettiğin şeye bak 2 yaş gayet normal bi fark annenle konuşmayı düşünüyorsan konuş bence 2 yaşa hiiçbişey demez zaten arada illaki bi yaş farkı olması lazım :)

benimde eşimle aramda 9 yaş var ve hiiiiç problem değil çünki seviyorum.
hem erkeğin olgun olması iyi düşünsene hayat kadını daha çok yıpratıyor ve olduğundan daha olgun duruyorsun.:34:

hahahahaha 2 yaş mı, dert ettiğin şeye bak 2 yaş gayet normal bi fark annenle konuşmayı düşünüyorsan konuş bence 2 yaşa hiiçbişey demez zaten arada illaki bi yaş farkı olması lazım :)

rahatlamanı sağladıysam ne mutlu bana ama bence hiç endişelenme :)

ilişkim yok aslında, ben onu seviyorum o bilmiyo :1: benim korkum şu: aramızda 2 yaş var bücür bu diye bana bakmazsa diyodum :9: yaşlar da şöyle: ben 19, o 21. ikimiz de ufacığız yani :9:

teşekkür ederim canım :16:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, benim kafamı kurcalayan bi durum var. Problem demiyorum, çünkü problem yaratır mı bilemiyorum. Mesele şu: benim aynı bölümde, aynı sınıfta okuduğum biri vardı.Zaman geçtikçe ona karşı bişeyler hissetmeye başladım sonra bunu öğrendi konuştuk ama karşılıklı değildi falan filan.. 1 seneden fazla olan mesele, kısaca geçiyorum sonra ben onu sevmeye devam ettim ama o bana hiç olumlu yaklaşmadı, ümit vermedi. Sonra okul bitti, biz onunla bi ara hiç konuşmuyorduk o istemiyordu daha doğrusu.. Sonra birgün facebook tan mesaj atmıştım ona cevap verdi normal konuşmaya devam ettik. Arada mesajlaşıyoduk, ama hiçbir şekilde ona tekrar açılmadım o süre içinde. Bu arada, okul zamanı vize dönemi derslerden yakınırken bana sınavlar bittikten sonra kahve sözü vermişti aylar sonra konuşurken o sözünü hatırlattı sonra biz buluştuk, havadan sudan konuştuk ama herşey normaldi benim de bi beklentim kalmamıştı.Sonra birgün yine mesajlaşırken herzamankinden daha farklı konuşuyodu benimle ertesi gün kursa gitmiştim kurs çıkışı mesajlaşırken işin yoksa buluşalım mı canım sıkılıyo evde sıkıldım biraz gezer sohbet ederiz falan dedi ben de tamam dedim buluştuk buluştuğumuzda bana sarıldı, ki daha önce görüştüğümüzde hiç sarılmazdı. Neyse bi yere oturduk, çay içip muhabbet ederken bana baktı baktı sonra ben seni seviyorum dedi baya şaşırdım falan inanamadım ilk başta sonra anlattı, aylardır beni sevdiğini ama cesaret edip bir türlü söyleyemediğini bunun için de o zamanlar bazı sebepleri olduğunu söyledi beni bekleyeceğini söyledi ben de çok mutlu oldum ve sonra biz çıkmaya başladık şuan 4 aydır birlikteyiz ama şöyle bi durum varr.. Aradaki yaş farkı.. Birlikte olduğum kişiyle aramızda 11 yaş var. Ben 23 yaşındayım o ise 34 yaşında ben bunu en başından biliyordum ilk tanıdığımdan beri, yani onu öyle sevdim, o da bunun farkında. Çıkarken bi kere sordu ilerde annene söylediğinde ne tepki verir ne der diye, bilemiyorum ki dedim ve gerçekten de öyle! Sorunum bu işte, anneme eninde sonunda söyleyeceğim şuan 4 aydır birlikteyiz onu çok seviyorum ve onun da beni sevdiğini biliyorum benimle zamanı gelince evlenmek istediğini söylüyo hep şuan bi işi var yeni girdi ınş böyle devam edecek herşey güzel gidiyor ama ben bunu ilerde anneme nasıl söyleyeceğim ne diyeceğim? Ne tepki vereceğini gerçekten kestiremiyorum. Öte yandan bi yerde biz zor biraraya geldik. Onu kesinlikle kaybetmek istemiyorum bu yüzden ama ailemi de üzmek istemiyorum. Annem mehmeti biliyor okuldan arkadaşım.olduğunu okul zamanı da adı geçiyordu ama o kadar. Şuan bir sevgilim olduğunu da biliyor ama onun olduğundan haberi yok. Ne yapacağım bilmiyorum..

arkadaşım benim de eski sevgilimle aramda 8 yaş fark vardı annem ilk öğrendiğinde olmaz dedi . evde kıyametler koptu . yaşıtların ne güne duruyor tarzında konuştu . git yaşıtlarınla gez toz dedi . onun da herhalde bakış açısı zarr verirse diye korkuyordu . birgün sadece tanışmalarını istedim . taksimde bir cafede buluştuk . çünkü sevgilimden emindim . annemin 1 saaat içinde gönlünü kazanacağını biliyordum . beklentim de doğru sonuçlandı . biraz sıkıntı çekiceksin . (ki inşallah çekmezsin) ama eğer annenin içine sinicek bir erkekse yani kızını mutlu ettiğini sahiplendiğini görebilirse mehmette ozaman annen de kabul edicektir . zor bir yol Allah yardımcın olsun

Back
X