Anneme Neler Oluyor?

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.046
138
Merhabalar herkese,

Konu, 58 yaşındaki annem. 2018'de anneme bir haller oldu. Çok daha sakin artık, hiçbir şey yapmak istemiyor. Eskiden çok temiz olan bu kadının şimdi umrunda değil temizlik. Bu işlerden artık çok sıkıldığını söylüyor. Bunlara bir de nereden kaynaklandığını bilemediğim bir korku eklenmiş durumda. Zamanın kötü olduğundan falan bahsediyor sıklıkla. Perdeler son sürat çekiliyor karanlık indiğinde. Biraz geciksem telefonlar susmuyor, camda beni bekliyor.

Ama günü falan olunca süslenmenin dibine vuruyor. Göz kapaklarımın henüz nasiplenmediği farları bir sürüşü var ki sormayın.

Neler oluyor sizce anneme? Normal mi bu yaşta bu duruma evrilişi?

Canı sıkılıyor herhalde
Temizlikten, makyaj yapmaya geçişi bağdaştıramadım ama insanlar yaşları ilerledikçe değişiyor.
Benim annem de duvarlara kadar silen bir kadınken artık daha rahat davranıyor. Ya yorgunluktan ya da o kadar kasmanın bir işe yaramadığını gördüğünden salmış olabilir.

Annenizle aynı duyguları paylaşıyorum resmen. Yaşımda yarısından daha az.

Yorumlariniz icin cok tesekkur ediyorum.

Evet, annem ev hanimi ve 33 yildir ayni seyleri yapiyor evde ve artik bu islerden bunaldigini soyluyor ki cok hakli.

Beni korkutan sey, cok cesur olan bu kadinin bir korkaga donusmesi. Yani, bunun bir anda olmasi suphelendiriyor beni. Annemin ailesinde alzheimer hikayesi var ve bu durumun bunun habercisi olup olmayacagi konusunda tedirginim aslinda.

Annemle daha fazla ilgilenmem gerekiyor sanirim.

Tekrar tesekkurler...

Senin annendeki degisim ne ki,? Benimki 50 yas sonrasi oyle bir suslenmeye basladi ki! He bir de o yastan sonra suslu bikini ile denize girmeye basladi :)

Bikmistir hep aynı rutinden, hayat bitecek tadini cikarmak gerek diyordur. Ancak endise hali dusundurucü. Belki de zaten omrun cogu gitti kimbilir ne kadari kaldi ben de daha yeni yeni rahat yasamaya basladim bari dikkat edeyim, tedbirli olayim ki basima bi iş gelmeden kalan hayatimin tadini cikarayim diye duşunuyor olabilir mi?

Bence anneniz iyi yönde evrilmiş. Hayattan kopmamış en önemlisi bu. Yaptığı şeyler, vazgeçişler hep daha önce olması gereken şeyler aslında. Zaman kötü kısmı da çok doğru. Bir terslik yok bence.

Belki bir haber görmüş, biriyle konuşurken bir olaydan etkilenmiş olabilir. Ya da bir gün bulaşıkları yıkarken kafasına dank etmiş lanet olsun bulasiga da çamaşıra da bundan sonra günümü gün edip süslenip puslenecegim demiş de olabilir. Bazen ben de ev işi yaparken bunalıp söyleniyorum bıkmıştır normal. Ama ailenizdeki alzheimer öyküsü ciddiye alınmalı yılda bir kez doktora görünsün yine de.

Depresyonu düşündürdü bana

felaket tellallığı yapmayayım ama annenizi bir nörologa gösterin derim. belki hiçbir şeyi yok ama tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.
Ayni seyi yazacaktim ki sen yazmissin kuzu
Ben sizin yerinizde olsam acilen doktora gotururum , bana normal gelmedi annenizdeki degisimler
Benzerini babamda yasadik , maalesef gec kaldigimiz icin teshisi gec kondu
Bir sekilde annenizi ikna edip doktora gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…