Anneme ve bana yaptıklarına

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.347
198
Buraya yazacaklarim yaşadıklarımin yüzde 1 'i ancak olur . Çünkü kötü olan şeyleri hemen unutuyorum sadece yaşadığım o duygular hayal kırıklıkları aklıma kalıyor genelde...

Yaklaşık 8 ay önce resmi olarak bosandim ( uzun süredir boşanmak istiyordum ancak bu zamanda cesaret edebildim) boşanma aşamasında annem ve ablam bana öyle cektirdiki bosanmanin verdiği yalnızlık ve acıyı yaşayamadan onlarla psikolojik bir savaşın içinde buldum kendimi oysa çok ılımlı ve sabırlı davranıyor dum...misal örnek verecek olursam ablam hiç yüzüme bakmıyor sürekli laf sokarken ben sabredip cevap vermemeye çalışıyordum ama içimde şişip patlamamak adına ablama yaklaştım gözünün içine yalvarır halde baktım abla lütfen yapma böyle neyi sevmiyorsun bende şöyle değiştireyim su evde huzurlu olalım Allah aşkına güzelce şöyle yeterki bak ben sana değer veriyorum sorunlarımızı konuşalım deneme rağmen ablam karşımda ağzını çocuklar gibi eğip bukuyordu ..bir çok kere elimi uzatmama kardeş gibi yaşamaya çalışmama rağmen o elimi hiç tutmadı en son bana olan nefreti şiddete donusunce burnumu kanatacak seviyede ( o bana vurunca bende ona vurdum ama onun gibi tüm gücümle değil hafifçe çünkü kıyamadım yoksa ondan güçlüyüm vursam yere yapışır) sildim onu tamamen defterden....anneme gelince annem sinir hastası birisi ama kabul etmiyor Dr verdiği ilacı zararlı diye kullanmıyor ama arkadaslar bir tek bana sinir hastası ablalarima öyle davranmiyor bir tek bana dırdır yapar bir tek bana el kalfirir bir tek bana hakaret eder...mesela dün kalktım sporumu yaptım odamı temizledim dusuma girdim ve saat daha 09.30 du bütün işlerimi hallettim..ablamın odasında 2 tane sidikli bez ..bunu ben yapsam herkese anlatır ve gün boyu dir dir yapar ama ablalarima tek kelime etmiyor...bir örnek daha vereyim ...sırf bana laf etmesin diye onunla aynı sofraya oturmuyor um 5 gündür ..ama her şekilde dırdır ediyor...çocuklar salonu dağıtmıştı zaten salonu ben toplar temizlerim her zaman cocuklarin dağınıklığını da cunku orda yatiyorum dışardan yeni geldim dinleniyordum. Balkonu açtı başkaları duysun diye ( bizim komşular aşırı dedikoducu dur) nolur sanki toplasan sıraları nolur Allah rızası için diye bağırmaya başladı ..zaten ben topluyorum bu gösterisin amacı ne herkes beni kötü bilsin o süper anne tek amacı bu... Dedim anne 2 ay sonra zaten evlenip gidicem Allah aşkına sabret bana bulaşma dedim hergunum böyle ama günah olmasın diye asi olmayın diye uzun süredir susuyorum ..(3 ay oldu galiba biriyle gorusuyorum) ...bana o...dahi dedi sessizce dedi balkonda bağırarak gerizekalı bu valla gerizekalı diye söylenmeye başladı ( ablamda yanında ama asla beni savunmuyor ona bedduam öyle haksızlık için de kalsın ve eşi göz göre göre onu savunmasin) dedim anne nolur kes artık senin hakaretlerin den bıktım demeye kalmadan kafama oyuncak firlatti vücuduma geldi. Sonra sustum çünkü konuşsam üzerime saldıracak .. görüştüğüm kişinin haberi var bu durumlardan kısmen anlattım ..ben boşanmış ve cocuklu olduğum için. Ailesi beni kabul etmedi, annesi kabul etmişti ama babasının korkusuna vazgeçti ..o da ailesini benim için sildi bana dediki gel yanıma nikah koyalım ev hazır içinde az çok eşya var birlikte çalışırız kimseye ihtiyacımız yok gerekirse ömür boyu kimseyle gorusmeyizz bir arkadaşlarımızla huzurlu mutlu yuvamız da yaşarız dedi...bende ağlıyordum zaten tamam dedim babama anlattım çıkarsan gelme dedi bende bana saygı duyulmayan hakaret yediğim eve gelmem zaten dedim..benim ne suçum var dedi istesin seni usulünce ...işte tanışmaya gelecek bayramdan sonra ama bir tek babamla ,ben artık annemi sildim, bavulumu hazirladim çıkıp gidecektim aslında ...bu arada ben aglayarak bavul hazırlarken ablam ve annem TV izkeyip guluyorlardi ..sadece babam üzüldü ve anneme biraz kizdi .öyle işte kızlar içimi dökmek istedim

Aileniz neden bu kadar çarpıklaştı tam sorunu anlayamadım ? Ailenizin size bu tavrı hep var mıydı evliliğinizde falan?

Yaldır yaldır birisiyle gidip evlenmeyin. Yagmurdan kacarken doluya tutulmayacağınız ne malum üstelik iki de evladınız var. Çalışmıyosunuz sanırım işe girin ayrı eve çıkarsınız çocuklarla.3 aydır tanıdığınız biriyle evlenmek neyin nesi yani

Yangından kaçarken doluya tutulmayın da böyle aileden kaçmak için yapılan evlilikler çokta sağlıklı olmuyor üstelik birde çocuk sahibisiniz boşanalı da. Çok geçmemiş 3ayda ne kadar tanıyabilirsiniz ki önce çocuğunuzun ve kendi bağımsızlığınızı kazansaydınız daha iyi olurdu

Aileniz neden bu kadar çarpıklaştı tam sorunu anlayamadım ? Ailenizin size bu tavrı hep var mıydı evliliğinizde falan?
Hep vardı bir tek büyük ablam ve babam bana iyi davranır ..annem ve 2 ablam yüzünden kucukken evlatlık olduğumu dusundum ergenken intihar etmeyi dusundum...mesela annemin sözünü dinlemez sem gizlenir di dolaba annem 2 ablamda annem senin yüzünden gitti gelmeyecek derdi bende küçük halimle ağlayarak gece yarısı sokakta annemi aradığımı hatırlarım hep yapardı bunu bana her seferinde kanardim..sonra bana bıçak çekip keseyim mi derdi..cakmagi tutup yakayim mi derdi. Ama sadece bana ablmalar a yapmazdi...onlara iyi davranır sabrederdi..ben herşeye rağmen anneme sirnasir öper onu çok sevdiğimi soylerdim..bir keresinde sütü kaynatma dan içmek istedim sınıfta öğretmenimiz pastörize sutun kaynamamasi gerektiğini anlattığı için öyle içtim diye sütü başımdan aşağı dökmüştü...düğün gününde gelinliği mi yırtıp topugumu kirmisti orda damadın da hatası vardı gerçi ama benim suçum yoktu

sizi evden kovacak halleri yok. onlar çirkef ise siz de çirkef olur. ay nolur böyle yapma ablacım annecim diye karşılarında ezilmeyin.
iş güç kendinizi sağlama almadan da evlenmeyin. acele işten hayır gelmez. 1 sene sonra iki çocuklu ikinci kes boşanmış biri olmaynı.

Yok zaten evlenmeyi düşünuyorduk ayrıca ise giricem zaten iş imkanım var ...guveniyorum cunku istihareye yattım ve 3 kere ustuste olumlu gördüm ve onunla tanışmadan önce rüyamda görmüştüm bu yüzden güveniyorum ve karakterlerimiz uyumlu

bence o evden uzaklaşmanız iyi olmuş sizin için gerçekten üzüldüm. Travma yaşamış olmalısınız. Onları geçtim bence bir psikoloğa gözükmeniz lazım evlilik işini de bekletmelisiniz bu kadar sıkıntı yaşayıp üstüne yine yanlış bir karar almayın bu psikolojiyle.

Hayırlısı olsun fakat yerinizde olsam bu sebepler beni evliliğe ikna etmez di kendimi geçtim 3aydır tanıdığım adamla çocuklarımı aynı eve sokamazdım

Evlenir misiniz bilmem de bu anneyi ablayı falan bir daha sakın aramayın.Görüşmeyin de.Kesin olarak silin.Psikopatlar ciddi ciddi.
Ayrıca ne olur ne olmaz bir iş bulun.

Bu soylediklerin gercek olmasin nolur. Bi once ki konun da eminim diyip durdugun bu mu gercekten ?

Bence hemen birine güvenmeyin çocukta var gün gelir bu ortamı ararsınız bence bir işe girip çocuğu da kreşe verin akşamdan aksama sessizce kalın para biriktirmeye çalışın gerekirse kendi evinize çıkarsınız zor görünen bu ama diğer türlü daha çok pişman olursunuz gibi geliyor bana erkekler görüşmem desede bir kaç günde bile değişebilir

Gerçekten üzüldüm birileri tarafından itip kakılmanız bir yana anne ve ablalarınız tarafından olması çok can yakıcı. Bazı ailelerde mevcut bu durum muhtemelen diğer ablalarınızda anneniz gibi hasta birbirleriyle uyum sağladıkları ve sizi hor görebilicekleri size dişleri geçtiği için sizi seçmişler.
Bu çaresizlikle evden ayrılıp evlenmeyi düşünmek huzurlu olacağınızı düşünmekten başka çare kalmamış gibi hissetmeniz de doğal. Ben olsam babamla dışarda veya eve gelip görüşür annem ve o ablalarımla irtibatı koparırdım.Gerekirse bu eşimden de boşanırım (umarım öyle olmaz çok mutlu olursunuz.)ama o eve dönmezdim, gitmezdim de.
Eşinizin ailesi umarım kabullenir evlendikten sonra da olsa aranızı umarım düzeltirsiniz.
Hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun.

Allah tez zamanda o evden kurtarsın da ,3 aylık ilişkiyle değil .adamın ailesi seni istemiyor ,3 ayda ne görmüş de anne babasını siliyor ? Aileyi silen senin gözünün yaşına bakmaz .babana sırtını dönme asla ,onun sözüne kulaklarını tikama. Hisseder onlar ,yapma diyorlarsa yapma .git çalış ayrı eve çık .ayrı eve çıkmak için alel acele tanıdığın biriyle evlenmeyi seçme lütfen

Şimdi modern dünya tatlılıklarını bir kenara bırakmak gerekirse şu dünyada çok acı bir gerçek var.
Eğer biri seni ezecekse o seni ezmeden seni onu ezmek zorundasın.
Yani daha fazla boyun eğmeyin.
Onlar çirkefse siz iki katı çirkef olun.
Ama sırf kaçabilmek için evlenmeyi aklınıza dahi getirmeyin.

Şaka mı bu? İstihare böyle bişey dehil hanımefendi siz umrumda değilsiniz ama iki cocuk var ortada gördüğünüz rüya ile amel olmaz. Aklınızı başınıza toplayın is imkanınız varsa girin çalışın. Birinden bosan rüyaya yat ötekiyle evlen. Böyle mi örnek olacaksınız çocuklarınıza kendinize gelin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…