• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi affedemiyorum..

yaşanmışlar unutulmaz bu vakitten sonra da vefalı evlat rolü oynamak zorunda değilsiniz. rahatsız oluyorsanız iletişime devam etmeyin. bana kalırsa bunun gibi birikmişleri o kişiye anlatıp ruhundaki ağırlıktan kurtulmak en güzeli. bunca yaşattıkları için belki küçük bir özür alıp kininizi hafifletebilirsiniz

Ben rahatlamanin tek yolunu size söyleyeyim. Ona karşı geliştirdiğimiz bütün nefret, öfke, hayal kırıklığı... vs. gibi duyguları serbest bırakıp onu affedeceksiniz. Yıllar önceydi ve o zamanlara müdahale etme şansınız yok. Olsaydı en güzel şekilde degistirirdiniz herseyi ama bu mümkün değil. Annenizi de değiştiremezsiniz. O öyle. Onu olduğu gibi kabul edin, yaşadıklarınızı kabullenin, önüm da bu hale gelmesine sebep bazı yaşanmışlıkları olabileceğini kabul edin ve geçmişle yaşamayı bırakın. İsterseniz bir gün oturup bütün kırgınlıklarınizi ona anlatın. İçinizdeki herseyi serbest bırakın. Kalan hayatınızı güzelleştirmeye odaklanın. Yoksa bu öfke sizi annenizden çok da farklı olmayan bir kadına donusturebilir

Yani öyle doğru bir noktaya değinmişsiniz ki.
Bana beni neden aramıyorsun diyor. e sen de beni 1 aydır aramıyorsun, hep benim aramamla devam ediyor 1 kere de sen ara diyorum.
Çocuk arar anne aramaz ben anneyim yaşlıyım diyor.saka gibi . Ama tüm gün telefon elinde f... da paylaşım yağdırıyor. Çocuğunu aramayagelince ama kutsal o anne. Dokunulmaz laf edilemez.
Ya bana 1 defa dese ki , böyle olacağını bilseydik yapmazdım. Bu kadar üzüleceğini tahmin edemedim dese bana bu bile yetecek aslında. Hata yapmak herkese mahsus bisey çünkü anne de bir insan. Ama kendisini bu kadar yukarda görmesi, ne olmuş yabancıya mi verdim.seni sanki demesi .... iyice soğudum .
Aileniz konusunda size hak veriyorum, ne yaparlarsa yapsınlar onlar anne babadır lafını da asla kabul etmiyorum, anne babalık çok başka bir şey, çocuğa manevi doygunluk yaşatamıyorsanız ebeveynim demeyeceksiniz.

Ben büyüğüm sen arayacaksın lafına da gülerim hep😁 Ebeveyniz diye aramaları çocuktan bekleyemeyiz çünkü dünyada hiçbir ilişki tek taraflı yürütülemez.

Kırgınlığınızın da öfkenizin de bu denli büyümesinin sürekli geçmişle hesaplaşma halinde olmanızın sebebi bu aslında, yani ailenizin kendiyle yüzleşmemesi, yavrum biz o zamanlar düşünemedik, daha iyi bakılırsın diye anneannenle göndermenin doğru olduğunu sandık, seni yaralayacağını bilemedik deseydiler şu an siz 35 yıl öncesinde takılı kalmayacaktınız, cahildik tecrübesizdik demek bile yetecekti belki.

Kimse ailesinden mükemmeliyet istemiyor, her an sevgisini göstermeleri de beklenmiyor, bazen saç okşamak, bazen laf arasında bir güzel söz, bazen kızdığı için kötü hissettiğini belli eden mahçup bir bakış yetiyor çocuğa.

beni de baba tarafına özellikle halama benzeterek büyüttü annem. fiziksel olarak bile. halbuki erkek kardeşimle ikimiz de bariz baba tarafına benziyoruz. erkek kardeşimi de yüce anne tarafına benzetip yüceltti. tabi baba tarafı sürekli aşağılanıyordu evde. ben dayak yedim o yemedi. söylüyorum sen aksiydin diyor, alakası yok ergenlikte artık hazmedemediğim için hırçınlaşmıştım o ayrı. annem beni ev kızı olarak yetiştirmeye çalıştı babam kız-erkek eşit gördüğü için ordan yırttım da okumaya yönlendirdi beni. bende hep okumak meslek sahibi olmak hatta evlenmemek istedim. çünkü ilk çeyizlerimi 5 yaşında almaya başlamıştı annem. sürekli zengin koca bul biz kardeşine altın takıcaz sana koca tarafı takıcak sürünürsün ona göre diye tehditle büyütüldüm. kardeşimin önüne 20 küsür yaşına kadar su getirdi hizmetçi gibi. bana da seslendi su getir diye. hiçbir zaman ekmek almaya gitmedi kardeşim. ev alırken önce ona ev alındı bana da alınacak tabi ama o erkek olduğu için önce imiş. çok değişik bi kafa çok değişik bir kültür yani. hiç hazmedemedim sindiremedim okudum 19 yaşında kaçtım evden kurtardım bu cahil kafalardan kendimi daha da yetiştirdim. bu arada hala evlenmedim. çeyizleride son 10 yıldır hem o hem ben kullanıyoruz artık eskidi çoğu. ben 5 yıl boyunca baskı yaptım evlat ayırdınız diye en sonunda suçluluk hissettirdim biraz kanıtlamaya çalışıyorlar şimdi eşit davrandıklarını sevdiklerini. düzgün bir uslupla eğer bir kalp rahatsızlıkları filan yoksa sürekli kafalarına kakın. gençken yedikleri hurmalar şimdi biraz tırmalarsa adil olabilir :) sizde rahatlarsınız
Altına imzamı atarım.... aynisi ben cesaret edemedim sileriz seni vs hala aynı ayrim ama asla hatalarını kabul edemiyorlar etmezler neden korku sindirme yapmışlar tartışamıyoruz ya evden kovar küser sürat sallar vs beni dokak büyütmüş sen asilestirdin sokağa ittin vs vs aman hala aynı 9 yaşındaki kızımda baskı kurmaya çalışıyorlar ama kendi 21 yaşındaki el üstünde bize akıl verdiriyor ooğlsu zaten kutsal varlik🤦‍♀️

beni de baba tarafına özellikle halama benzeterek büyüttü annem. fiziksel olarak bile. halbuki erkek kardeşimle ikimiz de bariz baba tarafına benziyoruz. erkek kardeşimi de yüce anne tarafına benzetip yüceltti. tabi baba tarafı sürekli aşağılanıyordu evde. ben dayak yedim o yemedi. söylüyorum sen aksiydin diyor, alakası yok ergenlikte artık hazmedemediğim için hırçınlaşmıştım o ayrı. annem beni ev kızı olarak yetiştirmeye çalıştı babam kız-erkek eşit gördüğü için ordan yırttım da okumaya yönlendirdi beni. bende hep okumak meslek sahibi olmak hatta evlenmemek istedim. çünkü ilk çeyizlerimi 5 yaşında almaya başlamıştı annem. sürekli zengin koca bul biz kardeşine altın takıcaz sana koca tarafı takıcak sürünürsün ona göre diye tehditle büyütüldüm. kardeşimin önüne 20 küsür yaşına kadar su getirdi hizmetçi gibi. bana da seslendi su getir diye. hiçbir zaman ekmek almaya gitmedi kardeşim. ev alırken önce ona ev alındı bana da alınacak tabi ama o erkek olduğu için önce imiş. çok değişik bi kafa çok değişik bir kültür yani. hiç hazmedemedim sindiremedim okudum 19 yaşında kaçtım evden kurtardım bu cahil kafalardan kendimi daha da yetiştirdim. bu arada hala evlenmedim. çeyizleride son 10 yıldır hem o hem ben kullanıyoruz artık eskidi çoğu. ben 5 yıl boyunca baskı yaptım evlat ayırdınız diye en sonunda suçluluk hissettirdim biraz kanıtlamaya çalışıyorlar şimdi eşit davrandıklarını sevdiklerini. düzgün bir uslupla eğer bir kalp rahatsızlıkları filan yoksa sürekli kafalarına kakın. gençken yedikleri hurmalar şimdi biraz tırmalarsa adil olabilir :) sizde rahatlarsınız
Aynı kardeş ama benimki sinsi yapıyor. Seninki söyleyince anladım ben de. Güya modern, eşit davranıyor gibi. Ama alakası yok.

Altına imzamı atarım.... aynisi ben cesaret edemedim sileriz seni vs hala aynı ayrim ama asla hatalarını kabul edemiyorlar etmezler neden korku sindirme yapmışlar tartışamıyoruz ya evden kovar küser sürat sallar vs beni dokak büyütmüş sen asilestirdin sokağa ittin vs vs aman hala aynı 9 yaşındaki kızımda baskı kurmaya çalışıyorlar ama kendi 21 yaşındaki el üstünde bize akıl verdiriyor ooğlsu zaten kutsal varlik🤦‍♀️
Kizinizda baskı kurmalarina asla izin vermeyin lütfen. :(

Bu anneyle sorunların başında evlat ayırma var sanırım. Kızı köle görüp, erkek çocuğu kayırıyorlar ya, merak ediyorum bu kayrılan erkek çocuğun karakteri nasıl gelişiyor? Sonu hayır olan var mı?

36 yaşıma geldim ama Hâlâ içinden çıkamadığım bir derdim var.. annemle hayatım boyunca sorun yaşadım. Hep eksiklerimi yanlışlarımı babama anlatıp üstüme saldı durdu.. kardeşimi hep kayırdi.. Bana tek kelimesi.kara domuz.. anlatsam roman olur o yüzden hiç girmeyecegim gördüğüm muameleyi. Psikolog küçükken hiç annenden ayrılmış olabilir.misin diye sordu.bunu araştırdım. Ve evet.. ben 1 yaşındayken annem , kardeşimi doğurmaya yakın. Bakamam diye beni anneanneme veriyor yaklaşık 800 km öteye gönderiyor. Ben orada baya kalıyorum. Neyse boyle.baya bakmis bana anneannem ve geldiğinde annemi tanımamışım. Bu yaşıma geldim.yani anneme hep ofkeliyim . Anne olarak anneannemi kabullenmisim ve bu değişmiyor. Anneannem beni gerçekten çok fazla seven birisi bu arada.
Annemle durumum bir türlü düzelmiyor.. o da bana karşı çok iyi değil açıkçası.. çıkamıyorum.isin içinden.....
Beni de annem kardeşim doğunca anneanneme verdi.
Aramızda 11 ay var kardeşimle.anneannem beni 8 yaşına kadar büyüttü.sonra annem beni de aldı başka şehre taşındık.anneannem benim canımdan öte çok seviyoruz birbirimizi.beni o büyüttü annem yerine.

Annem kardeşime daha düşkün.ona yapmadığı kalmadı.sonra biz evlendik çocuklarımız oldu şimdi torunları için ölür.

Bu sene annem çok degisti.kardesime nasılsa bana da öyle.gercekten ben anneme hep soguktum,onu asla affetmem derdim.ona çok kızardım,çok kavgalarımiz oldu.ama değişti

Eğer annem değişmezse ben degismezdim.aramiz hep kötü olurdu.umarim sizin durumunuz da böyle olur.insallah anne kız baginiz düzelir kuvvetlenir.

Annelik kutsal bir şey değil doğal bir şey. Sırf anne diye affetmek zorunda değilsiniz. İlişkinizi devam ettirirsiniz sınırlarınızla birlikte, beklentiye girmediğiniz zaman kendi psikolojiniz daha sağlıklı olur. Anneler genelde ilk cocuklarini kayirir, ilk goz agrim vs diye. Tamamen bilgisizlikten bir de kendi annelerinden ne gordulerse onu yapiyolar o yüzden iletişimiminizi azaltınca rahat edersiniz. Kafaya takmaya değmez.

yaa güzel kardeşim sizin şu söyledikleriniz bundan 30-35 sene önce yoktu... insan babasının yanında çocuğunu kucağına alamıyordu. insanlar kayınvalide-kayınbaba aynı evde yaşıyordu.. öyle ailesiyle ayrı yaşayanlar şanslıydı. haa memurmuş memurluğun kıymeti sene 2000 lerden sonra bilindi. benim annemde memurdu. babamda sanayide işçiydi. 2 maaşla bile geçim olmuyordu. ki ben annanem ve teyzemin elinde büyüdüm. ki hepsinden de Allah razı olsun. kız çocuğusun ama yaramazsın. onlar bile peşimizde pervane oluyorlardı. eve geldiklerinde yaramazlık ettimse üstüne birde dayak yerdik. ben 16 yaşımda annemi evde gördüm. 2006 da emekli oldu. çalıştığı sürede hafta sonları evde durmaz annaneme teyzeme yardıma giderdi. çocuğuma bakıyorlar diye. bu dediğim sene 80 ler. dedemlerin evinde dedem hariç kimse bizi yanına alıp sevemezdi. siz neden bahsediyorsunuz. ben anacığıma her ne şartta olursa olsun kurban olurum. o benim anam yaaa !!! yanlışsa da o sizin düşünceniz. 40 yaşındayım 3 çocuk annesiyim hala şu gün yanında sesim yükselemez. azarlarda kızarda, her şeyinede eyvallah... 18 yaşında kızım var üniv. sınavına girecek nasipse bu sene. annemin bana kıdığı gibi olmasada, kızdığım çok olmuştur. bir günde karşımda sesi çıkmadı. ve hep sonunda haklı olduğumu kendi ağzından dinlemişimdir. yazıktır yazık insanın annesi öldüğünde bir parçasınında öldüğünü o an anlar, annesi kötü de olsa o zamandan sonra hayatı hep eksik yaşar.

Cok yazik size. O kadar cok sevgisiz büyütülmüssünüz ki , yetimhaneye verilmemeye sükredecek haldesiniz. Cok yazik, kimse bu kadar sevgisizligi hak etmiyor. Ama su yazdiklarinizdan sizinde nasil bir Anne oldugunuzu düsündükce üzüldüm cocuklarinizin Adina.

Cok yazik size. O kadar cok sevgisiz büyütülmüssünüz ki , yetimhaneye verilmemeye sükredecek haldesiniz. Cok yazik, kimse bu kadar sevgisizligi hak etmiyor. Ama su yazdiklarinizdan sizinde nasil bir Anne oldugunuzu düsündükce üzüldüm cocuklarinizin Adina.
güzel kardeşim annesiyle problemi olan ben değilim. annem benim baştacım. ben problemim var diye milletin ağzına sakız etmiyorum. ona kimsenin bir söz söyleme hakkıda haddi yok. annemin varlığı çocuğumun ki kadar önemli benim için. siz kendiniz için endişelenin. demekki sizinde annenizle probleminiz var. siz bu yorumlarınızı annesini aşalayanlara yazın.

Valla yazmayayım yazmayayım dedim ama dün akşamdan beri beni ifrit ettiniz, konu sahibini düşünemiyorum bile!
Sizin gibi ANNE olmayı sürekli aşırı kutsallaştıran bireyler yüzünden birçok anne kendini yetersiz hissedip acı çekiyor.

Yeter ya! Reklamlar, sosyal medya anneleri bir yandan sizin gibiler bir yandan bıktık artık. Evet annelik kutsaldır ama bu şekilde değil. Anne sadece doğurma bağıyla da olmaz.

Anneliği hisseden annedir!

Bazı kadınlar anne olur ama olamaz anlatabiliyor muyum? Her kadın anne doğar diye saçma bir baskı var. Bir düşün artık yakamızdan. Kadın şudur, kadın budur tanımlarınızdan çıkın. Kadın ne olmak isterse odur!
size çok güzel bir cevabın varda... benim ifadelerim, senin fikir ve düşüncelerinin dışında bir şey. sen insanlara cinsiyet ayrımcılığıyla bak. bir annenin nefesini duymak için ömrünü feda edecek insanlar varken, annesini böyle sizlerin ağzında sakız edecek evlatlar varya daha ne denebilir. ölüncede annemin gözü açık gitti. öldüğünde kendilerini parçalarlar yerden yere atarlar. sonra hakkını helal ettimi. benim iki yakam bir araya gelmiyor. ailemle problemlerim hiç düzelmiyor. daha saymakla bitmeyen pişmanlıklar. konu nerden nereye geldi. şu ifadelerinle sen zaten anne olamazsın KADIN sın halaa... cinsiyetle sınırlamışsın, anneliği kendine bile yakıştıramamışsın... yazık... cevap yazıp daha fazla ifrit olma olurmu...

Bence siz fikrinizi zikrijizi kendinize saklayın. Lütfen bukadar sacma konusan 1 mitinglerde gördüm 2 sizde gördüm. Lütfen susun
hayırdır ? kral mısınız kraliçe mi ? ifadelerimden neden rahatsız oldun. istemiyorsan okumazsın olur biter. zorlayan mı var sizi!!! annesini dile düşürenlere hakaret edenlere siz niye susuyorsunuz onu söyleyin... çok siyasi davranıyorsunuz... aynı israil tüm dünya nı sustuğu gibi... lafa gelince biz zulme uğrayanın yanındayız !!! belkide anne haklı dinlediniz mi annesini? YOK !!! aynı amerikanın zalimi desteklemesi gibi "onun kendini savunma hakkı var" deyip çıkarsınız işin içinden !!! siz devam edin... ama haddiniz olmayan şeylere cürret etmeyin. zoruna gidiyorsa okumazsın olur biter. sonuçta ben kimseye hakarettte etmiyorum küfürde aşalamada !!! kapişşş

Sormama gerek yok anne ve babama bakarak söylüyorum evet geçinilebiliyordu. Gaz yağ kuyruğu ne alaka yahu ? Madem geçinemeyecek kadar kötü haldesin o zaman neden çocuk yapıyorsun ? Çocuk çekmek zorunda mı bunlari ? Hadi biri kazaydi ikincisi...
Ki gayette geçiniliyormuş ortada ayrım var. Erkek kız ayrımı. Sapla samanı karıştırıp saçmalamışsınız.
inanmayan için, bir ceninin ana rahmine düşmesinin kaza ifadesini kullanması kadar normal bir şey yok. kaza ney yahu. bir insanın oluşumunu, kazaya, insanın iradesine bağlayacak kadar inançsız birisiniz. Yaradan istemesinde sen trilyonlar harca acaba olurmu!!! çocuğu dinledin, Annesini dinledin mi? mahkemede bile hakim iki tarafı ve şahitleri dinlemeden hüküm vermez. şimdi siz neye göre bir anneye hüküm verip suçluyorsunuz !!! vicdanınıza bir sorun çünkü o insanın hakkına tecavüz ediyorsunuz? bu da KUL HAKKI oluyor. doğuma kaza diyene, kul hakkı nasıl tarif edilir bilemedim...

inanmayan için, bir ceninin ana rahmine düşmesinin kaza ifadesini kullanması kadar normal bir şey yok. kaza ney yahu. bir insanın oluşumunu, kazaya, insanın iradesine bağlayacak kadar inançsız birisiniz. Yaradan istemesinde sen trilyonlar harca acaba olurmu!!! çocuğu dinledin, Annesini dinledin mi? mahkemede bile hakim iki tarafı ve şahitleri dinlemeden hüküm vermez. şimdi siz neye göre bir anneye hüküm verip suçluyorsunuz !!! vicdanınıza bir sorun çünkü o insanın hakkına tecavüz ediyorsunuz? bu da KUL HAKKI oluyor. doğuma kaza diyene, kul hakkı nasıl tarif edilir bilemedim...

Pardon ama burası mahkeme mi? Her konu açana acaba karşı taraf nasıl diye mi yorum yapalım? Tabii ki konu sahibi nasıl anlatıyorsa o şekilde yorumlanıyor.

Arada sizin gibi ne olursa oldun karşı tarafı savunanlar çıkıyor mutlaka. Anne diye kimseyi kutsamak zorunda değiliz. Siz de değilsiniz. Zorluyorsunuz, zorladıkça saçmalıyorsunuz. Yılların okuruyum, her türkçe denememde full yaparım. Ne yazdığınızı nereye varmaya çalıştığınızı anlamak mümkün değil.

Annesini sevmeyen evladını sevemez mi.
Ne alaka ya.
Annemi sevmiyorum evet ama evladıma ölürüm. Bunu biliyorum kimseye kanıtlamak zorunda değilim. Siz istediğinize inanın. Umrumda bile değil cahil zirvasi tüm yazdiklariniz
bir anneden doğmasan bir evladın olamaz dı ki !!! seni doğurana sevgi duymaz isen senden doğanda yarın senin annene yaptıklarını yapacaktır. genler, soyaçekim nedir? çocukların sadece şekillerimi benzer anne babaya... çocuk bir şey yapınca aynı babası veya annesi derler !!! nedir bilirmisin? annenin yaşadığı duyguları yaşamadan ölmezmiş bir insan. insanları cahillikle suçlamadan önce, ufkunu biraz genişlet. bu anlattıklarımı da cahil olduğum için anlayamazsın !!! ;) sakın umruna girmesin. cevapta yazma olurmu...

Konuyu başka yerlere çekmeyin. Dini yorum yazmak yasak. İnançlı olup olmamam sizi ilgilendirmiyor zaten. 1 yaşında çocuğunu bırakıp kara domuz diye hitap eden bir anneyi dinlemem. Siz dinleyebilirsiniz orası sizin sorununuz.

Pardon ama burası mahkeme mi? Her konu açana acaba karşı taraf nasıl diye mi yorum yapalım? Tabii ki konu sahibi nasıl anlatıyorsa o şekilde yorumlanıyor.

Arada sizin gibi ne olursa oldun karşı tarafı savunanlar çıkıyor mutlaka. Anne diye kimseyi kutsamak zorunda değiliz. Siz de değilsiniz. Zorluyorsunuz, zorladıkça saçmalıyorsunuz. Yılların okuruyum, her türkçe denememde full yaparım. Ne yazdığınızı nereye varmaya çalıştığınızı anlamak mümkün değil.
doğrudur. konuyu dağıtmış belkide saçmalamış olabilirim. yazdığım zaman ve ifadelerim kendimle alakalı örneklerden olduğu içindir ki beni bilmeyen tanımayan insanlar için saçma salak bulunabilir. ama dediğiniz doğrudur anneliği kutsarım. Ki benden önce inandığım dinin peygamberi kutsamıştır 1400 sene evvel. beni yaradan Yüce mevlam kutsal olduğunu kitabında belirtmiştir. benim onu aşalamak hakir görmek kınamak ne haddime!!! KIRMIZI ÇİZGİMDİR... bir kişinin kocasıyla, kardeşiyle, görümcesiyle, kaynanasıyla, komşusuyla, patronuyla vs.vs.vs herkesle olaylarını okur yorum yaparım. hepsine de anlatanın ifadesiyle yorum yaparım ama iş bir çocuğun annesiyle olan sorununa gelince bi dur derim... neyse çok şey söylenirde olay nerden nereye döndü... valla yoruldum sıkıldım... walla o kadar yorum yapıldı da, fake hesap çıkarsa bu olay çok gülerim...

Back
X