• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi affedemiyorum..

Konuyu başka yerlere çekmeyin. Dini yorum yazmak yasak. İnançlı olup olmamam sizi ilgilendirmiyor zaten. 1 yaşında çocuğunu bırakıp kara domuz diye hitap eden bir anneyi dinlemem. Siz dinleyebilirsiniz orası sizin sorununuz.
sizin neyi dinleyip dinlemediğiniz, neye inanıp inanmadığınız da umurumda değil, yorumun ne amaçla olduğunu kavra yeter. dini yorum nedir. sana ayetlermi yazıldı da şikayet ediyorsun..

hayırdır ? kral mısınız kraliçe mi ? ifadelerimden neden rahatsız oldun. istemiyorsan okumazsın olur biter. zorlayan mı var sizi!!! annesini dile düşürenlere hakaret edenlere siz niye susuyorsunuz onu söyleyin... çok siyasi davranıyorsunuz... aynı israil tüm dünya nı sustuğu gibi... lafa gelince biz zulme uğrayanın yanındayız !!! belkide anne haklı dinlediniz mi annesini? YOK !!! aynı amerikanın zalimi desteklemesi gibi "onun kendini savunma hakkı var" deyip çıkarsınız işin içinden !!! siz devam edin... ama haddiniz olmayan şeylere cürret etmeyin. zoruna gidiyorsa okumazsın olur biter. sonuçta ben kimseye hakarettte etmiyorum küfürde aşalamada !!! kapişşş
Hayırdır nerenin hangi partinin başkansınız

doğrudur. konuyu dağıtmış belkide saçmalamış olabilirim. yazdığım zaman ve ifadelerim kendimle alakalı örneklerden olduğu içindir ki beni bilmeyen tanımayan insanlar için saçma salak bulunabilir. ama dediğiniz doğrudur anneliği kutsarım. Ki benden önce inandığım dinin peygamberi kutsamıştır 1400 sene evvel. beni yaradan Yüce mevlam kutsal olduğunu kitabında belirtmiştir. benim onu aşalamak hakir görmek kınamak ne haddime!!! KIRMIZI ÇİZGİMDİR... bir kişinin kocasıyla, kardeşiyle, görümcesiyle, kaynanasıyla, komşusuyla, patronuyla vs.vs.vs herkesle olaylarını okur yorum yaparım. hepsine de anlatanın ifadesiyle yorum yaparım ama iş bir çocuğun annesiyle olan sorununa gelince bi dur derim... neyse çok şey söylenirde olay nerden nereye döndü... valla yoruldum sıkıldım... walla o kadar yorum yapıldı da, fake hesap çıkarsa bu olay çok gülerim...

Konu fake olsa ne farkeder ki, sorun sizin bakış açınız. Takılmışsınız bir anne kutsaldır diye, bir De dini karıştırıyorsunuz. Acaba her anne kutsal mı Allah katında? Çocuğunu boğazlayan, tacizine ses çıkarmayanı bile kutsal öyleyse.. Ne güzel hiç ibadete gerek yok o zaman, doğursun bir çocuk herkes.🤦‍♀️

Bu hastalıklı bakış açınızla baş başa bırakıyorum sizi, ne elle tutulur yanı var, ne akla mantığa uyan bir tarafı..

sizin neyi dinleyip dinlemediğiniz, neye inanıp inanmadığınız da umurumda değil, yorumun ne amaçla olduğunu kavra yeter. dini yorum nedir. sana ayetlermi yazıldı da şikayet ediyorsun..
Size şikayet ettim demedim. Her türlü dini yorum yazmak yasak. Ayet olması şart değil. Yorumunuzun kavranacak bir durumu yok zira bir değeri yok. Umrunuzda değilse bir zahmet dini fikir ve bilgilerinizi kendinize saklayın.

güzel kardeşim annesiyle problemi olan ben değilim. annem benim baştacım. ben problemim var diye milletin ağzına sakız etmiyorum. ona kimsenin bir söz söyleme hakkıda haddi yok. annemin varlığı çocuğumun ki kadar önemli benim için. siz kendiniz için endişelenin. demekki sizinde annenizle probleminiz var. siz bu yorumlarınızı annesini aşalayanlara yazın.

Yok cok sükür annem, anneligini Dört dörtlük yapti. Ama sizin ruh sagliginiz gercekden cok farkli. Hic sevilmemis bi cocuk var karsimizda, ac birakilmamayi nimet Gören bi cocuk. Allah yardimcin olsun

Konu fake olsa ne farkeder ki, sorun sizin bakış açınız. Takılmışsınız bir anne kutsaldır diye, bir De dini karıştırıyorsunuz. Acaba her anne kutsal mı Allah katında? Çocuğunu boğazlayan, tacizine ses çıkarmayanı bile kutsal öyleyse.. Ne güzel hiç ibadete gerek yok o zaman, doğursun bir çocuk herkes.🤦‍♀️

Bu hastalıklı bakış açınızla baş başa bırakıyorum sizi, ne elle tutulur yanı var, ne akla mantığa uyan bir tarafı..
ne saçmalıyorsunuz !!! bir çocuğun ahlaksızlığına karşı için, örneklerinde ki gibi bir adi şerefsize mi sahip çıkıyorum zannediyorsunuz... sözlerimi elle tutamazsın zaten, mantığın çapına uymayabilir 3 maymuna devam...

ne saçmalıyorsunuz !!! bir çocuğun ahlaksızlığına karşı için, örneklerinde ki gibi bir adi şerefsize mi sahip çıkıyorum zannediyorsunuz... sözlerimi elle tutamazsın zaten, mantığın çapına uymayabilir 3 maymuna devam...
Öfff🤦‍♀️

Üşenmedim, bir daha okudum yazdıklarınızı. Saçmalamalara doymamışsınız, hala da devam ediyorsunuz.

Güya laf sokmuşsunuz, ne yazdığınız belli değil.

Önce üslup, önce kendini ifade edebilme.

Haydi selametle

Size şikayet ettim demedim. Her türlü dini yorum yazmak yasak. Ayet olması şart değil. Yorumunuzun kavranacak bir durumu yok zira bir değeri yok. Umrunuzda değilse bir zahmet dini fikir ve bilgilerinizi kendinize saklayın.
bende saklı zaten, sizde değer kavramı yokki... anne nedir değeri nedir? daha bunu bilmiyorsun ki benim sözüme değer biçesin.. ben diyorumki çocuk değil, anne haklı olabilir, annesini buralarda yerin dibine vuran birinin lafıyla yargılamayın. siz hala laf peşindesiniz... diyorlar ya, yaw he he sensin güzel kardeşim. *******Allah******* kelimesinden günah işlemiyorsanız korkmayın güzel kardeşlerim. (yanlış anlaşılmasın konuşanları ayıplamıyorum, neticede kadınlara özel diye biliyorum) şu forumdaki muhabbetlere bir bak bir kadının ne alt kalmış ne üstü mahrem diye bir şey yok, ben kocamla şunu yaptım bunu yaptım ben altta o üstte gıg diyemezsin... bir gün dedin mi " aaa çok terbiyesizsin" diye... şevle okudun belkide, bu çok normal.... ben seni yaradanın adını söylerim dinci mi olurum suç mu işlerim !!!

Yaptırdı ama hiçbi ise yaramıyor. Bana affetmemnin hafifletecegni söyledi vs vs ama ben affetmek te istemiyorum. Unutmak ta istemiyorum.. Bana yaptıklarının bedeli hiç olmayacak mı..
Barış muslu ile neuroformat deneyin bence ınstagramda kanalı var her gece çıkıyor demolar yaptırıyor anne baba affetme de var.
Yapanlar çok memnun yeniden doğmuş gibiyiz diyorlar.
Bu saatten sonra anne baba suçlamak çare değil onların yanlisina odaklanmak değil tamamen yüklerinden kurtulma yardımcı oluyor affediyorsun içindeki direnci kiriyorsun teslim oluyorsun ve beraberinde hem ruhi hem bedeni bir cok rahatsızlıgin iyileşiyor.

olmuş zaten suçlayacak yer arıyor en iyi kurbanda anne !!! o zaman tezimiz şöyle, bütün bakıcı tutan anneler kötü, çünkü mesai bitmeden evde olamıyorlar, gelincede yemekti çamaşır bulaşık koca derdi var biirazda kendine vakit ayırdımı !!! çocuk ortada. hani nerde bunun annaeliği diyecez !!! nerdeyse... normalde bu kardeşimin annesiyle başka derdi varda onu söylemiyor!!! yoksa sen 1 yaşındasın neyi bileceksin neyi hatırlayacaksın. yoksa hemen anneye yafta vurmak kolay!!! yahu ben bir tek ilkokul öğretmenimi hatırlıyorum, onuda benimle alay etti diye kafasına yumurta atmıştım ondan... sonra okulun bahçesinde geç saate kadar kalmıştım. okul bekçisi beni bulup evime götürmüştü. evdende korkmuştum dayak yiyecem diye, gece karanlıktanda korkmuştum. okulun merdiveninden kımıldayamamıştım. o gün olmasada yumurta yüzünden dayak yemiştim. :KK70: :KK70: ama yumurtayı da anlına yapıştırmıştım. :KK70: :KK70: sanki düşmana kurşun atar gibi yüreğim soğumuştu..
Hanımefendi pardon ama ne anlatıyorsunuz ya?

Hanımefendi pardon ama ne anlatıyorsunuz ya?
Bide ünlem koymuyor mu. Bağırıp duruyor.
Ya senin beni anlayabilme yardım edebilme ihtimalin bike yok yazma dedim ısrarla bağıra bağıra yazıyor.
Yok gaz kuyruğu yok bilmem ne saçma sapan bi sürü laf..
Daha aşağılamak kelimesi nasıl yazılır onu bilmiyor heryere de yazmış aşaladin aşaladin
Seni de aşaliyorum hadi bi zahmet git defol yazma konuma yahu
Ne leş bir şey ya.. öfff ..

Üniversiteden bir arkadaşım aynı sizin yyaşadığınız durumu yaşamıştı. Tek fark o daha uzun süre anneanne ve dayılarının yanında kalmıştı. Annesi kötü davranmasa da anne evine döndüğünde yabancı birinin evine evlqtlık olarak gitmiş gibi hissetmişti.
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama annenizin cahilliğine verin çok kafa yormayın kendi önünüze, geleceğinize bakın. Kendinize güzel bir yol çizin.

yaa güzel kardeşim sizin şu söyledikleriniz bundan 30-35 sene önce yoktu... insan babasının yanında çocuğunu kucağına alamıyordu. insanlar kayınvalide-kayınbaba aynı evde yaşıyordu.. öyle ailesiyle ayrı yaşayanlar şanslıydı. haa memurmuş memurluğun kıymeti sene 2000 lerden sonra bilindi. benim annemde memurdu. babamda sanayide işçiydi. 2 maaşla bile geçim olmuyordu. ki ben annanem ve teyzemin elinde büyüdüm. ki hepsinden de Allah razı olsun. kız çocuğusun ama yaramazsın. onlar bile peşimizde pervane oluyorlardı. eve geldiklerinde yaramazlık ettimse üstüne birde dayak yerdik. ben 16 yaşımda annemi evde gördüm. 2006 da emekli oldu. çalıştığı sürede hafta sonları evde durmaz annaneme teyzeme yardıma giderdi. çocuğuma bakıyorlar diye. bu dediğim sene 80 ler. dedemlerin evinde dedem hariç kimse bizi yanına alıp sevemezdi. siz neden bahsediyorsunuz. ben anacığıma her ne şartta olursa olsun kurban olurum. o benim anam yaaa !!! yanlışsa da o sizin düşünceniz. 40 yaşındayım 3 çocuk annesiyim hala şu gün yanında sesim yükselemez. azarlarda kızarda, her şeyinede eyvallah... 18 yaşında kızım var üniv. sınavına girecek nasipse bu sene. annemin bana kıdığı gibi olmasada, kızdığım çok olmuştur. bir günde karşımda sesi çıkmadı. ve hep sonunda haklı olduğumu kendi ağzından dinlemişimdir. yazıktır yazık insanın annesi öldüğünde bir parçasınında öldüğünü o an anlar, annesi kötü de olsa o zamandan sonra hayatı hep eksik yaşar.
Tabi boyle bir soyda buyuduyseniz size disarda bulutlar denizler gokyuzu var desek de goremezsiniz. Yalnizca dedenin sevebildigi, minicik evladini annenin kucagina alamadigi ortamda buyumusseniz tabiki buyugunuze tanri gibi tapip kurban olucaksiniz! Hastalikli dusunce bakiniz hayvanlar cekinmeden yavrularina herkesin yaninda bakar, sizin toplum kolelik sistemi hiyerarsi almis basini gitmis aradaki baglar sevgi guven degil korku!! Tabiki sizin yetistirdiginiz 18 yasindaki kizinizda size karsilik veremicek sizde 40 yasindasiniz su soyle hayir olmaz diyemezsiniz. Toplumunuz zaten sizi oyle yetistirdi. Bu sisteme haykiran konu sahibine cemkirmeniz bu yuzden. Son olarak disarda bulutlar gokyuzu deniz var siz bilmezsiniz!

bende saklı zaten, sizde değer kavramı yokki... anne nedir değeri nedir? daha bunu bilmiyorsun ki benim sözüme değer biçesin.. ben diyorumki çocuk değil, anne haklı olabilir, annesini buralarda yerin dibine vuran birinin lafıyla yargılamayın. siz hala laf peşindesiniz... diyorlar ya, yaw he he sensin güzel kardeşim. *******Allah******* kelimesinden günah işlemiyorsanız korkmayın güzel kardeşlerim. (yanlış anlaşılmasın konuşanları ayıplamıyorum, neticede kadınlara özel diye biliyorum) şu forumdaki muhabbetlere bir bak bir kadının ne alt kalmış ne üstü mahrem diye bir şey yok, ben kocamla şunu yaptım bunu yaptım ben altta o üstte gıg diyemezsin... bir gün dedin mi " aaa çok terbiyesizsin" diye... şevle okudun belkide, bu çok normal.... ben seni yaradanın adını söylerim dinci mi olurum suç mu işlerim !!!
Bu kadar sacmaladiginiz için sizin adınıza ben utandım. Neyse banlanarak hak ettiğinizi bulmussunuz.

Evet öyleside doğru olabilir fakat bu psikolog desteğinin benden daha çok annemin ihtiyacı vardı ama teklif edilsede onuda reddetti
Sevmemesi değil mesele hayatını zindan edecek kadar uğraşması sorun
Sevmesede dahada az sevse saygi gösterilebilir
Kötü zamanimdada yanımda olmayabilir
Ama fitnecilik düşman görmesi başka bişey
Anneniz psikiyatriste hiç gitmedimi peki baya hasta bence?

kurban psikolojisinden çıkın. siz kendiniz olayları doğru değerlendirdiğinize eminseniz kimseye kanıtlamak zorunda değilsiniz mağdur olduğunuzu. affedin, maddi haklarınızı isteyin, önünüze bakın. çocuğunuzda varmış. yalnız olsanız, ailenizle yaşıyor olsanız kurtulmak zor olur da evli çocuklusunuz. siz de evladınıza yarın öbür gün ben şöyle acı çektim böyle acı çektim diyen anneler gibi olmayın sakın aman. kurban kimliğine saklanmak kolay olandır. ama çocuğunuza iyi örnek olmazsınız. aile dizilimi yaptırmanız şart, bilimsel de bir yöntem hacı hoca işi değil bir araştırın. bu öfkeyle hasta olursunuz olan yine size olur.
Aile dizilimi ne demek acaba?

Biliyor. 35 yaşına geldin daha bunu mu konuşuyorsun dedi . Ne var yabancıya mi vermişim anneannen dedi
Benim annem de ben 2 yaşındayken anneanneme göndermişti kardeşim doğunca zorlanırım diye. Yanında abim kalmıştı. Neden abimi değil de beni gönderdi abim yük değildi de ben mi yüktüm? Bazen düşünüyorum.

Sanırım güvenli bağlanma olayı bu yüzden çok önemli. Hala anlaşamayız zıtlaşırız.
Her gün beni arıyor ama seni asla aramam Torunlar için arıyorum diyor. Küstüğümüzde torunlarını da siliyor halbuki.

Bu bayram abimin çocuklarına harçlık verdi. Benim çocuklarıma vermedi. Bayram harçlığı vermesinin sebebi de onu kötü babaanne bilmesinler diyeymiş. Benimkiler seni kötü anneanne bilirse diyorum. Bir şey olmaz diyor.

Annelik böyle bir şey değil.

size çok güzel bir cevabın varda... benim ifadelerim, senin fikir ve düşüncelerinin dışında bir şey. sen insanlara cinsiyet ayrımcılığıyla bak. bir annenin nefesini duymak için ömrünü feda edecek insanlar varken, annesini böyle sizlerin ağzında sakız edecek evlatlar varya daha ne denebilir. ölüncede annemin gözü açık gitti. öldüğünde kendilerini parçalarlar yerden yere atarlar. sonra hakkını helal ettimi. benim iki yakam bir araya gelmiyor. ailemle problemlerim hiç düzelmiyor. daha saymakla bitmeyen pişmanlıklar. konu nerden nereye geldi. şu ifadelerinle sen zaten anne olamazsın KADIN sın halaa... cinsiyetle sınırlamışsın, anneliği kendine bile yakıştıramamışsın... yazık... cevap yazıp daha fazla ifrit olma olurmu...
Ayy ne güldüm ya🤣 Gerçekten sen ciddi anne problemleri olan birisin bence ve burada bunu telefi etmeye çalışıyorsun.
Benim yazdıklarımla cinsiyet ayrımcılığı ne alaka?
Kadın olup anne olamamam ne alaka?
Hatta sen ne alaka?

Verecek cevabım var da veremedim demişsin, az çok nasıl bir cevap olduğunu tahmin edebiliyorum.
Senin gibi kısıtlı düşünceliler de ancak o cevapları verebilir zaten.
Bunları okuyacağını ama cevap yazamayacağını biliyorum.
Hadi sen ifrit ol at gözlüklerinin arkasında🤣🤣

Benim annem de ben 2 yaşındayken anneanneme göndermişti kardeşim doğunca zorlanırım diye. Yanında abim kalmıştı. Neden abimi değil de beni gönderdi abim yük değildi de ben mi yüktüm? Bazen düşünüyorum.

Sanırım güvenli bağlanma olayı bu yüzden çok önemli. Hala anlaşamayız zıtlaşırız.
Her gün beni arıyor ama seni asla aramam Torunlar için arıyorum diyor. Küstüğümüzde torunlarını da siliyor halbuki.

Bu bayram abimin çocuklarına harçlık verdi. Benim çocuklarıma vermedi. Bayram harçlığı vermesinin sebebi de onu kötü babaanne bilmesinler diyeymiş. Benimkiler seni kötü anneanne bilirse diyorum. Bir şey olmaz diyor.

Annelik böyle bir şey değil.

Neden annenle görüsüyorsun?

Aile dizilimi ne demek acaba?
Alman psikoterapist Bert Hellinger tarafından yaratılmış olan bu yöntem; bir ailenin üyelerinin nesiller boyu birbirlerine çok derin bir bağ ile bağlı olduğu fikri üzerine kurulu. Dolayısıyla bu terapi yönteminde, kişi ailesinden bağımsız bir birey olarak değil, ailesindeki tüm üyelerin de içinde bulunduğu büyük bir bütünün veya sistemin parçası olarak ele alınıyor. ve aile geçmişindeki kürtaj, erken ölüm, suç, intihar, şiddet, cinayet, düşük, zulüm etmek, zulme uğramak, tecavüz, taciz, terk etme, aldatma, istenmeyen-gönülsüz çocuk uğruna beraberlik, boşanma, ayrılma, evlatlık edinme-verme, ilk aşklar veya evlilikler, o ilişkilerden olan çocuklar, evlilik dışı doğumlar, neshebi bilinmeyen hamilelikler, ölü doğum, savaş-göç hikayesi, doğuştan gelen sakatlıklar vb gibi bir sebeple sistemde bir bozulma veya aile sıralamasında bir kopma olursa, bundan aile fertlerinin hepsi, hatta - etkisinin derinliği oranında gelecek kuşaklar da etkilenmektedir.

diyelim büyük babanın işlediği bir cinayetten hiç haberi olmayan torun, kurbana karşı duyulması gereken suçluluğu taşıyor ve kendi hayatını kısıtlıyor, kronik depresyon yaşıyor, hatta intihar ederek kendi dahi olmadan yaşanmış bir haksızlığı yaşamıyla “ödüyor”.

örneğin, anneannesi şiddete maruz kalmış bir kişi, ‘anneannem nasıl dayak yediği halde dedemi sevip, onunla evli kalmaya devam edebilmiş?’ dediyse, çocukken şiddete maruz kalmamasına rağmen, eşinden dayak yemeye başlayabilir. bunun bir sebebi de, kabullenemediği olayı, evrenin aynısını kişiye yaşatarak karşısına çıkartmasıdır. üstlenmenin altında yatan, kişinin anneannesine duyduğu sevgidir ama anneannesinin hayat deneyimini kabullenip onaylamak yerine, saygısızlık göstermesidir.

diğer bir örnekte, maddi durumu iyi bir aileden gelen, eğitimli bir kişinin maddi sıkıntı içinde olmasına karşılık yapılan bir aile dizimi çalışmasının çıkarımını anlatmak istiyorum size. görünürde bolluk içinde yaşaması gereken bu kişinin, yaklaşık yüz yıl önce savaş yüzünden topraklarını, mal varlıklarını bırakarak, hayatta kalabilmek için göçmüş bir ailenin 5. kuşak bireyi olarak, aile büyüklerine olan kuvvetli sevgi bağı ile, ‘atalarım için önemli olan köşkleri, altınları değil, hayatta kalabilmekti, yaşayabilmek için parasızlığı göze aldılar, ben de onlar gibi sıkıntı çekerek onlara olan bağımı kanıtlamalıyım, param çok olursa onlara ihanet etmiş olurum’ düşünce ve hissine bağlanmış olduğu ortaya çıktı, o çalışmaya kadar kendisi de böyle bir düşünceye bağlı yaşadığını bilmiyordu.

bir başka örnek: kadın ya da erkeğin kurduğu sıkı bir aşk ilişkisi hiçbir zaman tam olarak kopmuyor ve birbirini unutamıyor. daha sonraki evliliklerinde doğan çocuklar, geçmişteki sevgili ya da nişanlıyı temsil ediyorlar. bunun çok acı sonuçları yaşanabiliyor. eğer kadının bir tek kız çocuğu olmuşsa, önceden sevilen nişanlıyı sevgiliyi veya ilk eşi yani bir erkeği aile içinde bu kız çocuğu temsil ediyor ve bu çocuk hiçbir zaman tam bir kadın olamıyor. veya tersi; oğlan çocuk babanın ilişkisini temsil ediyor ve tam bir erkek olamıyor; örneğin erken yaşta prostat sorunu çıkıyor böylece kadınlardan uzak duruyor veya çoğunluk eşcinsellikte karar kılıyor.

tek çocuklu bir ailede anne de baba da çocuk henüz küçükken başka sevgililer buluyor ayrılıyorlar. bunun sonucunda çocuk çoğunlukla bedensel hasta oluyor, “siz durun, sizin yerinize ben gideyim” deyip, örneğin lösemi oluyor ve ölüyor.

sevgisini dile getirmeyen, yüzünde en ufak bir tebessüm göremediğiniz, babanız... sizi sürekli eleştiri bombardımanına tutan, hep gözönünde olmanızı isteyen, anneniz... çocuk sahibi olmayı bir türlü kabul ettiremediğiniz, eşiniz... kızdığınız, kırıldığınız ya da red ettiğiniz, aile bireyleriniz... onları yargılamadan önce bu davranışlarının, bilinçsizce üstlenilen model, rol ya da kilitlenmelerden kaynaklanabileceğini düşündünüz mü hiç? aslında belki de hiç tanımadıkları büyükaane ya da büyükbabalarının, hatta kuzenlerinin kaderlerini devraldıklarını... ve kızgınlık, red gibi olumsuz duygulara dayalı ilişkilerinize devam ettiğinizde aynı portreyi sizin de çizmeye başlayacağınızı... veya, siz... özel ilişkilerinizde neden hep başarısız olduğunuzu düşündünüz mü? peki ya cinsel soğukluğunuzun altında yatan neden? kimbilir, belki siz de halanızın kaderini devralmış olabilirsiniz pekala! işte bu noktadan yola çıkan dünyaca ünlü psikoterapist bert hellinger, "aile dizimi" adlı bir psikoterapi yöntemi geliştirdi.

psikoterapist bert hellinger'e göre, ilişkilerde yaşanan sorunlar ve psikolojik rahatsızlıkların kökeninde "soyağacımız" yatıyor. bu sorun, bazen babanız, anneniz, bazen de halanız, ya da atalarınızla ilgili olabiliyor. yani siz, belki de hiç tanımadığınız, evlatlık verilen bir kuzeninizin kaderini devralabiliyorsunuz. dolayısıyla tüm yaşantınız boyunca kendinizi "evlatlık verilen" bir çocukmuş gibi hissedebiliyor, sevgisizlikten yakınabiliyorsunuz. ancak kalbinizde ait olmanız gererken yere ulaştığınızda "kilitlenme" ortadan kalkıyor, kuzeninizle aynı kaderi yaşamaktan kurtuluyorsunuz. işte bu noktadan yola çıkılarak gerçekleştirilen bu terapi yöntemi de 'güncel' ya da 'köken' ailenizinin temsili olarak dizilmesi esasında dayanıyor. aile dizimi, soy ağacınızdaki ağır yaşanmışlıkların farkına varmanızı, kendinizi o insanların yerine koyarak davranışlarının altında yatan nedeni ve neler hissettiklerini daha iyi görmenizi sağlıyor.

aile diziminin amacı; yaşamın herhangi bir alanında, "kriz" ya da "kilitlenme" yaşayan kişilere, sorunlarının çözümünde kökten yardımcı olmak.
  • Kalıtımsal bir hastalık taşıyorsanız,
  • Sülalenizde bekarlık yaygınsa ya da boşanmalar hakimse,
  • Kendinizin, annenizin, anneannenizin ya da babaannenizin kürtaj ya da düşükleri varsa,
  • Sülalede doğum esnasında ölüm (bebek ya da anne ya da her ikisi de), bebek ya da çocukken ölüm varsa (kardeşler, dayı, teyze, amca ya da hala),
  • Size, aile ve atalardan birinin ismi konduysa,
  • Aile ve atalardan enerjisel ve düşünsel baskılarından bir türlü kurtulamıyorsanız,
  • Aile ve atalarla ciddi ilişki bozuklukları varsa,
  • Kardeşler arası geçimsizlik varsa,
  • İletişim(sizlik) sorununuz varsa,
  • Hayatta hep size biçilen rolleri oynamak zorunda kaldıysanız,
  • Hiç istemediğiniz bir hayat yaşıyorsanız,
  • Kendinizi bu Dünya’ya ait hissetmiyorsanız,
  • Anlamını bilemediğiniz sıkıntılarınız varsa,
  • Ruhsal sorunlarınız varsa,
  • Göçmen bir aile/sülaleden geliyorsanız,
  • Maddi sıkıntılarınız varsa,
  • Bir türlü borçtan kurtulamıyorsanız,
  • Geçmişte, ailenizde bir miras haksızlığı olduysa,
  • Cinsel ya da cinsiyetinizle ya da karşı cinsle sorunlarınız varsa,
  • Öfke patlamaları yaşıyorsanız,
  • İfade sorununuz varsa, kendinizi tam anlamıyla (mesleksel / bireysel) gösteremiyorsanız,
  • Sevilmediğinizi ve/veya saygı duyulmadığınızı hissediyor/ düşünüyorsanız,
  • Mesleki açıdan ilerleyemiyorsanız,
  • İlişkilerde, hep aynı sorunları yaşatacak partnerler buluyorsanız,
  • Sorunlu bir çocuğunuz varsa,
  • Hiperaktif, engelli ya da Otistik bir çocuğunuz varsa, v.d...
yukarıda bir iki yerden copy paste yaptım umarım açıklayıcı olmuştur. alman psikolog bu yöntemi bulurken şamanlarda görüp geliştirmiş ve bilimsel literatüre geçmiş. dünyada gittikçe yaygınlaşarak uygulanmaya başlanan bir terapi yöntemi. yöntemi şamanlardan görmüş bir seyahati sırasında. biliyorsunuz biline ilk şifacılar şamanlar. eskiden tıp bilimi yokken otlarla biyoenerjiyle tıp vardı. aile dizimini yakında her yerde görmeye başlarsınız 3-5 yıl sonra. uzman birini bulun gidin yoksa işe yaramaz.

Son düzenleme:
Back
X