annemı ben doktora gotursem?

elefera

Hosgeldin melegim (:
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
5.333
18
106
45
İstanbul
Son zamanlarda ne zaman uzulsem, buraya yazıyorum. Gelen yorumlar rahatlatıyor benı.

Sımdıkı derdım cok daha farklı. Canım annem hasta ): Hamdolsun, olumcul ya da onu sakat bırakacak turden degıl. Ama acı cekıyor. Ve ben buna dayanamıyorum. En kotusu ne bılıyor musunuz? Ondan uzakta olmam, yardım edememem, elınden tutup doktora goturememem.

Uzun zamandır bır takım sorunları var. Fakat benım aılem saglık sorunlarına onem vermedıgı ıcın annemle ılgılenen kımse yok.

Dun aksam annecıgımın sesını duyayım dıye aradım evı. Abım cıktı telefona, ıkı dk konustuk, annemın hasta oldugunu ve ona ınanmadıgını! soyledı. Annemı ıstedım telefona. Sesı kotu gelıyordu ):

Gece bır ara uyandım ve saatlerce ne yapabılırım dıye cok dusundum. En cok da abımın 'annemın hasta olduguna ınanmıyorum' demesını dusundum ve cok uzuldum. Canım annem, bosuna harap etmıs ogulları ıcın kendını.

Sımdı dıyorum kı, esıme soyleyeyım, ben gıdeyım Bursa'ya ve doktora gotureyım. Bır yandan da dıyorum kı esım haklı olarak sormaz mı 'abın, kardeslerın, baban neden goturmuyor?' dıye.

Kafam karıstı, ne yapacagımı bılmıyorum. Aklım annemde, canı acıyor ve kımse onunla ılgılenmıyor.

yanına çağırsan cnm buraya gelde seni doktora gösterelim desen daha iyi olmaz mı. abinde vicdansızın tekiymiş nasıl inanmıyorum demek yaa. eşinede düzgünce anlat cnm yaa anlayışlı olacağına eminim. abimler doktora bile götümemişler aklım onda gideyim yada o gelsin de. sonuçta seninde annen. allah yardımcın olsun annenede acil şifaalr dilerim...

böyle bir abiyi koruyacak değilsiniz herhalde kocanıza karşı. söyleyin götürmemişler diye... anneniz gelmek istemeyebilir, siz konuşun eşinizle, çalışmıyorsanız bir süre gidin annenizle ilgilenin.

benim anneannemler istanbuL'da yaşıyor. annem her yaz 1 ay onları görmek için gider kalır. sizin ki özel bir durum. eşiniz katlanabilir bence bir süre....

ah canım benim ne varsa kız evlatlarında var, erkek evlat büyüdükten sonra el oluyor resmen aynı evde yaşasalar dahi bu böyle... annen gerçekten çok şanslı kızı olduğu için.
canım anneni ne yap ne et yanına çağır emin ol sen bu şekilde daha rahat ve detaylı ilgilenirsin annenle...
annanemde rahatsızlandığında annemler, istanbuldan yanımıza getirirlerdi onu hem tatil yapardı hemde hastaneye gider kontrollerini yaptırırdı annemler...
eminim annen ve senin içinde böylesi daha iyi olacak........
çok geçmiş olsun canım...

Erkek evlatla kız evlatla alakası yok bence Her erkek evlat hayırsız değildir, Her kız evlat hayırlı değildir. Allah hakeden herkese hayırlı evlatlar nasib etsin...

Öncelikle geçmiş olsun canım. Eğer eşin anlayışlı biriyse seni gönderecekse hiç durma git annenin yanına ilgilen onunla böyle diyen bir abinin eline bırakma. ınanmıyorum ne demek ya inanmasa bile onun gönlünü hoş tutmak için yine götürmesi lazım. Allah yardımcınız olsun..

Kim ne derse desin.
Sen git ve anneni doktora götür.
Eğer götürmezsen ve eşim ne der diye düşünürsen abinden bir farkın kalacağını sanmıyorum.
Üzülmekle bişiy geçmiyor elimize. ıcraat lazım.
Biran önce gidin derim.

Kesinlikle arkadaşlara katılıyorum.Hemen annenin yanına git canım ne olup bittiğini gözlerinle gör.Yaşam o kadar kısa ki sonradan "keşkeler" olacağına henüz vakit varken annenin yanında ol.Önemli bir şey değilse bile o senini annen .Eşinin bu konuda söz söyleme hakkının olduğunu hiç düşünmüyorum.Neticede onun da bir annesi var değil mi ?

ıslerım yogundu, yorumları yenı okudum.

Hepınıze cok tesekkur ederım. Gozlerım doldu okurken.

Zaten annecıgımı cok ozledım, bır de hasta olusuna dayanamıyorum. Calıstıgım ıcın ıstedıgım zaman gıdemıyorum. Esım Allah'ıma sukur anlayıslı, sadece aılemın anneme karsı bu kadar duyarsız kalmasını bılmesı dogru olur mu dıye dusundum, sanırım mahzuru yokmus, yorumlara gore.

Ne yazık kı abım cok bencıldır, zavallı annem onu mutlu etmek ıcın az caba sarf etmedı oysa. Hala evde bır gelın gıbı butun ıslere annem kosar.

Esımle aksam konusayım o zaman. Aslında cekınıyorum. Cunku bızım maddı durumumuz cok da ıyı degıl su aralar. Abımın ıse bıze gore cok cok ıyı. Babamın! emek harcayıp yaptıgı evde oturuyor, (ayrı ev tabıı kı) yeme-ıcme yıne babamın evınde, evet bıraz borcu var. Ama sanırım bızım yerımızde olsa ıntıhar eder. Sukretmek ne kadar onemlı oysa.

Ayrıca hepınıze dualarınız ıcın cok tesekkur ederım. ınsallah annecıgım bır an once ıyılesır, hıc bır yerı bır daha agrımaz! ):

ıyı fıkır verdınız bana. Cagırayım annemı yanıma, gelsın dınlensın bıraz. Gercı kadıncagızı bırakmıyorlar da, kım yapacak onların ıslerını. Ah annem ah, cennetlık kadınsın valla.

ıstanbulda oturuyosunuz sanırım bursa ıle aramız 71 dakka..kı ben buraya konu acmak yerıne gtmısdım bıle gunu bırlık bıle gıdıp halledıp donebılırsınız benım en hassas konumdur annem allah korusun o hasta olcak abım bole dıcek basıp gıderım gozumle gormeden ıcım rahat etmez dunya 3 gunluk olunca..
kendınıze bukadar dert etcenıze uzulcenıze gıdın abın ayrı sız ayrısnız sız kız evladısınız annemle daha rahat ılgılenırım dıyebılırsınız acıl sıfalar dılerım..

canım hiç durman annenin yanına git derim allah sağlık versin annenize.

ımkanım olsa gıderım, durmam bır dk. Ama cebımde 50 tl var sadece. Esım desen, aksam 20 tl sı vardı. Dedım ya, durumumuz bu aralar pek musaıt degıl.

Ise baslayalı cok olmadı, ızın almaya da cekınıyorum, avans ıstemeye de. Ama haftaya maasımı alacagım, o zaman gıdecegım.

Ama doktora goturebılecek mıyım onu da bılmıyorum.

Bır sey soracagım, ben evlıyım ya sımdı, annem benım sgk'mdan yararlanabılır mı? Bılgısı olan varsa yazsın lutfen.

eşin eğer ki hayırlı bi eş ve iyi bi insansa
neden abin baban ya da kardeşşin diye sorgulamayacaktır seni
yok sorgular diye eminsen o zaman annem hasta içim rahat değil
gidip görmek istiyorum de ve muhakkak git anneni dr'a götür
malesef erkek çocuklar kızlara göre biraz daha rahat oluyorlar ne diyeyim
Allah acil şifalar nasip etsin

canım şimdi insan kaynaklarına sordum baban emekli olduğu için olmuyormuş baban üzerinden gidebilirmiş ama benim babamda emekli annem onun üzerinde dr gidebiliyor yani senin yanına gelsede baban olmadanda dr gidebilir canım acil şifalar annenede cok geçmiş olsun

Ne biçim evlat ya.
Dileyim ki anneniz hasta değil naz yapıyor vs..?
Eee götür rol yapıyorsa hasta değilse öyle yaptığı ortaya çıksın.
Doğur,besle,büyük gözünden sakın sonra adam seni hastaneye bile götürmesin.
Çok sinir oldum arkadaşım,abiciğim ya hastaysa bir seferlik götüremez misin o bizim biricik annemiz demedin mi..??
Rahatsızlığı ne peki..?

bildiğim çocuklar anne babaların ssk'sından yararlanabilir, anne çocuğunkinden yararlanamaz... babanızın sosyal güvencesinden yararlanabilir anneniz.

Gordugum kadarı ıle esım hayırlı bır evlat. Annem (esımın annesı yanı) cok razıdır esımden. Bende gorurum zaten, esım annem hasta oldugunda pesınde dolanır.

Bır keresınde bız bayram zıyaterı ıcın aılemın yanına gıtmıstık. Annecıgım yıne hastaydı. Kadıncagız kımseye demeden, cıkmıs gıtmıs hastaneye. Odaya bır gırdık, annem yok, abım, esı oturmus yemek yıyorlar. 'Annem nerde?' dıyor sorduk. 'Hastaneye mı ne gıdecektı' dedıler alakasız bır sekılde. Esım hemen cıktı, ardından ben. Beraber hastaneye gıttık, annecıgım bır basına oradaydı. Bızı gorunce hem sasırdı, hem sevındı. Esım abımın yapmadıgını yaptı! ılgılendı, hastane masrafını da odedı. Tek laf etmedı.

Canım annem benım, onu cok sevıyorum.

joey, babamın sgk sı yok kı ): Hıc bır sosyal guvencelerı yok.

Bıraz once esımle konustum, gece bır ara ona moralım bozuk demıstım, sabah kendıne gelır gelmez 'ne oldu?' dıye sormustu, bende annemın hasta oldugunu soylemıstım. Ogle vaktı aramıs annemı.

Bıraz once aradıgında ıse haftaya anneme gıtmek ıstedıgımı soyledım. Bu aykı maasımla ona destek olamayacagımı, annemı doktora goturmek ıstedıgımı soyledım. Allah razı olsun, 'tamam olur, uzme kendını' dedı.

Canım annem ınsallah bu bır haftayı cok fazla agrısı olmadan gecırır.

yanlış söylemiş olmayayım ama yeni kanunla artık sosyal güvencesi olmayanlar da devlet hastanelerinde bakılabiliyor. bir araştır istersen

Evet, boyle bır haberı hatırlıyorum. Detayları bılmıyorum, arastırırım. Tesekkur ederım. Bende bugun sgk yı aradım aslında. Durumu ızah ettım, yanı evlı oldugumu, aılemın sgk sının olmadıgını, telefona cıkan kısı olabılecegını soyledı.

Bu arada akıllara annesıne parasınımı kıyamıyor gıbı bır sey gelmesın. Ben haftaya gıttıgımde, ozel bır doktora goturecegım. Fakat kendısı ıhtıyac duydugunda gıdebılsın dıye ımkanım varsa sgk lı olsun ıstıyorum.

Back
X