• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi Boşanmaya ikna ettim ama babama nasıl söyleyeceğim?(lütfen yardım)

anonmkz00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
1
arkadaşlar babam annemi 5 senedir aldatıyor ben annemi ikna ettim boşanmaya ama devamı nolucak bilmiyorum, avukat tutup mu dava açmamız lazım babama daha söylemedim onla konuşmak bile istemiyorum tahammülüm kalmadı. Neyse şuan ev bizim aile binası babamın dairesi de var aile binasın da, bunları alabilir miyiz? ya da taşınmak istiyoruz diyelim yapılabilir mi... babamın aldattığı kadını da biliyoruz uzaktan bi akraba kanıdımız yok çünkü sürekli siliyor mesajları ama biliyorum. Kafam çok karışık ilk defa böyle birşeye adım attık annem de çalışamaz babamdan nafaka alabilir miyiz bi kız kardeşim var? bu arada babam 55 annem 54 yaşın da. Lütfen bu işler de yardımcı olun...

arkadaşlar babam annemi 5 senedir aldatıyor ben annemi ikna ettim boşanmaya ama devamı nolucak bilmiyorum, avukat tutup mu dava açmamız lazım babama daha söylemedim onla konuşmak bile istemiyorum tahammülüm kalmadı. Neyse şuan ev bizim aile binası babamın dairesi de var aile binasın da, bunları alabilir miyiz? ya da taşınmak istiyoruz diyelim yapılabilir mi... babamın aldattığı kadını da biliyoruz uzaktan bi akraba kanıdımız yok çünkü sürekli siliyor mesajları ama biliyorum. Kafam çok karışık ilk defa böyle birşeye adım attık annem de çalışamaz babamdan nafaka alabilir miyiz bi kız kardeşim var? bu arada babam 55 annem 54 yaşın da. Lütfen bu işler de yardımcı olun...
Merhaba, özelden yazabilir misin bana yardımcı olayimm

Neyse şuan ev bizim aile binası babamın dairesi de var aile binasın da, bunları alabilir miyiz? --> babanıza tapu ne zaman çıkmıştı ? ve de ne şekilde çıkmıştı. mesela arsa dedenizindi müteahhide mi verildi o zaman il tapu babanıza mı çıktı? tapu dedenize aitti ondan babanıza mı geçti? nasıl bir süreç olduğuna bağlı + kaç senesinde tapusu alınmıştı?

taşınmak istiyoruz diyelim yapılabilir mi -->? soruyu anlamadım. ev tutup gidersiniz bunda yapılmayacak kısım neresi? pra meselesi hariç tabi)

boşanmadan mı taşınmak istiyorsunuz?

bunu yapmasanız ve eve aile konutu şerhi koydursanız daha iyi + mahkemeden konutun size tahsisini isteyebilirsiniz.
tabi aile apartmanında yaşamaya nasıl devam edeceksiniz ki? ben onu da anlamadım. diğer akrabalarla sürekli yüz yüze olacaksınız?

anneni gayet genç neden çalışamıyor? boşanınca babasından maaşı olacak mı?
kardeşle yaşlarınız kaç? 18 üstüyseniz öğrenciyseniz alırsınız. değilse alamazsınız.

Anne ve babanızın ilişkisine karışmamalınız en azından Kendi hayatını kurana kadar. İnsanlar burada size bir sürü şey söyledi ama sizin pek umurunuzda olmamış. Sizin kendinizden önce tek derdiniz babanız olmuş. Böyle yaparsanız annenizin ebeveyni olursunuz haberiniz yok ve en ufak sorunda senin yüzünden boşandım diyecek. 18 yaşındasınız kendi hayatınıza ve geleceğinize odaklanın. Çünkü anneniz öyle girişken bir kadın değil ve tamamen size yük olacak. Özetle karışmayın.

Anne ve babanızın ilişkisine karışmamalınız en azından Kendi hayatını kurana kadar. İnsanlar burada size bir sürü şey söyledi ama sizin pek umurunuzda olmamış. Sizin kendinizden önce tek derdiniz babanız olmuş. Böyle yaparsanız annenizin ebeveyni olursunuz haberiniz yok ve en ufak sorunda senin yüzünden boşandım diyecek. 18 yaşındasınız kendi hayatınıza ve geleceğinize odaklanın. Çünkü anneniz öyle girişken bir kadın değil ve tamamen size yük olacak. Özetle karışmayın.
devam etmeye çalışıyorum en çok ben çabalıyorum emin olun gerçekten ama. Varlığı o kadar irite edici ki katlanamıyorum...
evde olmasın istiyorum eve gelince herkes hurusuz ve kötü oluyor. bunu istemiyorum babamı görmezden gelmeye çalışıyorum ama he yapsa batıyor haklısınız onların ilişkisi ama annem kendini açıklayamıyor ya da doğru kelimeler seçemiyor bu durum da ben araya girmek zorundayım

devam etmeye çalışıyorum en çok ben çabalıyorum emin olun gerçekten ama. Varlığı o kadar irite edici ki katlanamıyorum...
evde olmasın istiyorum eve gelince herkes hurusuz ve kötü oluyor. bunu istemiyorum babamı görmezden gelmeye çalışıyorum ama he yapsa batıyor haklısınız onların ilişkisi ama annem kendini açıklayamıyor ya da doğru kelimeler seçemiyor bu durum da ben araya girmek zorundayım

Baban sana ve annene karışmıyorsa bu senin sorunun değil. Ha şöyle bir şeyde var, anneniz şuan babanız olduğu için sakin biri olabilir ama boşanınca size sararsa o zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz? Çünkü böyle bir çok olay var. Bütün bunları kaldırabilecek yasta değilsiniz onar göre düşünün.

Baban sana ve annene karışmıyorsa bu senin sorunun değil. Ha şöyle bir şeyde var, anneniz şuan babanız olduğu için sakin biri olabilir ama boşanınca size sararsa o zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz? Çünkü böyle bir çok olay var. Bütün bunları kaldırabilecek yasta değilsiniz onar göre düşünün.
acaba bana sosyal medya hesabınızı verme şansınız var mı sizle bu konu hakkın da daha çok konuşmak istiyorum😞

Bir vaukata gidin kesinlikle tek başınıza dava açmaya çalışmayın. Aldatma dışında başka kusurlar da şunun. Aldatmayı ispat normalde de çok zor. Ama yazın ve tanık olarak siz söylersiniz gidip mahkemede. Bosanirlar merak etmeyin. Evlendikten sonra edinilen mallar yarı yarıya olur. Oturduğunuz ev sizin ise aile şerhi dusurtup oturmaya devam edin. Mahkemeden de talep edersiniz.

Ama şu annemi ikna ettim olayına takıldım. Anneniz barismaz umarım. İkna edilmeyle olacak iş değil. Kararlı olmak gerekiyor. Toplumdan etkilenir 54 yaş. Akrabalarımız gelip gidip boşanma diyecektir..millet m.a.l olduğu için

O zaman siz evden gideceksiniz, annenizin boşanacağını sanmiyorum ben açıkçası herkesin gönlü hoş olsun demiş gibi geldi bana.
Annenizi boşatabilmek için kadina bir hayat sunmaniz gerekiyor düzenini bozuyorsunuz çünkü kadinin varmi böyle bir kuvvetiniz?
Annemi boşatayim babamdan ev aliriz inşallah maaşallahla olmuyor bu işler illa boşanacaksa anneniz önce heybenizi doldurmaya bakın para biriktirin.
Sizin eğitim hayatiniz olmayacak mı mesela kardeşinizde varmış kim karşılayacak bu giderleri?
Hem babamdan tiksiniyorum hem görmek istemiyorum hemde bize o baksınla alinmiyor böyle büyük kararlar nafaka veririm başkada bir şey vermem diyebilir babaniz
Karismayin anne babanizin ilişkisine.

Annenin ikna olduğunu hiç sanmıyorum. Seni susturmak için he hı demiş gibi geliyor

Defalarca söyledik,bu annenin kararı olmalı senin değil,kadının maaşı ,işi gücü yok,sen ömür boyu bakacak mısın?evlendiğinde eşin isteyecek mi bakalım anneni?Kadın nikahını vermek istemiyor belki,boşandı o kadına resmi nikah kıyacak, kadın herşeyinize resmi ortak olacak farkında mısın?hatta baban ölürse maaşına bile ortak olacak..annen belki nikahını güvence olarak görüyor..Bak Ferdi Tayfur,Necla hanımla 35 sene yaşadı ama ilk karısını hiç boşamadı,kadın da öyle..Ferdi ölünce ilk karısı geldi hem kendi hakkını hem çocuklarının hakkını aldı..siz nikahı önemsiz birşey mi sanıyorsunuz? Bunlar çok ciddi meseleler...

Back
X