Annemi kabullenemedin

Eşime tabıkı dıyorum bak vakalar cok var. Yaslı kadın var evlerinde. Azalsın gıdelım gene dıyorum. Sımdı gıttı oraya. Konustum. Maskeyle duruyorum dıyor. Benımde ıcıme sineler alındı ama mesela ev tutcaz ben evı begendım
Eşim illa annemlerde gelsın baksın dedı. Onlardan onay aldı. Masa alcaz mesela annemlere foto at dıyor. Ben kendı annemle de sunu yaptım sunu pısırdım demem. Bu muabbetler benı sıkıyor. Ama kardeşimle daha cok konusurum.Asıl gıtmek isteme sebebim gidersek eşim dıycek trafik var kalalım orda. Yatılı kalcaz. Ertesı gun aksam falan döneriz artık. Hemde babaannesi 90 yasında vakalar azalsın öyle gıderım gene
Bak tatlım evine yolluk sermeleri başka evini tutarken eşya alırken göstermen başka. Biz de evimize karar verince ailelerimizi getirdik gösterdik bu onay alma değildi sizi sayıyoruz, bizim mutluluğumuzu paylaşmanızı istiyoruz demekti. Eşyalarımıza karar verdik alma aşamasında annelerimizi de götürdük gösterdik. Arkadaşlarıma, kuzenlerime fotoğraf cekip attım bunlar anormal şeyler değil. Senin kimseyle samimi olamaman, annenle bunlari konuşmaman da anormal. Buna havadan sudan konuşmak deniyor eğer bunları konuşmuyorsanız herhalde annenle de buraya yazdığın gibi hep kv sikayet ediyorsun. Yani baska ne konuşulur bilemedim.
Eşim her detayı anlattığı ıcın eve kım geldı kım gıttı söylemek ıstemıyorum. Ayrıca kv dolmus la gunduz gel kal aksama kadar dıyor. Ondan da söylemek ıstemıyorum. Bu sefer kendı annesıne gıdıyor ya da annesı gelıyor, ama bıze gelmıyor denecek. Kv detaylı soruyor kardesın gelıyor mu annen gelıyor mu diye. Bende evet dıyorum ama su gun geldı demıyorum
Orası ikinizin evi, ortak bir hayatınız var ben bu tarz şeylerin bilerek saklanmasını doğru bulmuyorum. Eşim ben evde yokken arkadaşını ağırlayıp bana haber vermese, benden kasıtlı olarak annesiyle görüştüğünü gizlese güven duygum zedelenir. Sen kvye mesafe koyacağım diye bambaşka yanlışlara gidiyorsun bu durum takıntı değil de ne hala kabul etmiyorsun. Konularında bir de benim anneme az gidiyoruz eşitlik olsun istiyorum falan diyorsun samimi ol bence hem kendine hem de burada dert anlattığın insanlara karşı. Insanlar da seni ailenden koparıp kendi ailesine esir eden bir tip olarak hayal ediyor eşini.

Bak tatlım evine yolluk sermeleri başka evini tutarken eşya alırken göstermen başka. Biz de evimize karar verince ailelerimizi getirdik gösterdik bu onay alma değildi sizi sayıyoruz, bizim mutluluğumuzu paylaşmanızı istiyoruz demekti. Eşyalarımıza karar verdik alma aşamasında annelerimizi de götürdük gösterdik. Arkadaşlarıma, kuzenlerime fotoğraf cekip attım bunlar anormal şeyler değil. Senin kimseyle samimi olamaman, annenle bunlari konuşmaman da anormal. Buna havadan sudan konuşmak deniyor eğer bunları konuşmuyorsanız herhalde annenle de buraya yazdığın gibi hep kv sikayet ediyorsun. Yani baska ne konuşulur bilemedim.

Orası ikinizin evi, ortak bir hayatınız var ben bu tarz şeylerin bilerek saklanmasını doğru bulmuyorum. Eşim ben evde yokken arkadaşını ağırlayıp bana haber vermese, benden kasıtlı olarak annesiyle görüştüğünü gizlese güven duygum zedelenir. Sen kvye mesafe koyacağım diye bambaşka yanlışlara gidiyorsun bu durum takıntı değil de ne hala kabul etmiyorsun. Konularında bir de benim anneme az gidiyoruz eşitlik olsun istiyorum falan diyorsun samimi ol bence hem kendine hem de burada dert anlattığın insanlara karşı. Insanlar da seni ailenden koparıp kendi ailesine esir eden bir tip olarak hayal ediyor eşini.
Evıme yolluk sermelerı, buzluguma bırseyler koymaları, bana sormadan sadece eşime söyleyip evıme mısafır getirmek istemeleri hepsı karıstıklarını gösteriyor. Ben eşime söylemedım bırkac kez. Bu kez kendı anneme gıt dıyecek. Ben eşime baskı yapmıyorum agzını acmıyorum.O her fırsatta gıdıyor zaten. Ama birkez hadı annene gıdeyım annenı arayayım demedi. Kardeşim bu hafta ıcın gelın dedı. Ben hayır dedım. Yasaklar bıtsın gelırız dedim. Şimdi eşim tek gittigi ıcın bende aileme tek gıdecegım ve bunu saklamıycam. Ama her iki aileye eşit gıdecegım. Mesela en son gitmemizde eşim dedıkı senın annende daha cok oturduk, yılbasında annemde kalalım dedi. O da hep bı karsılastırma ıcınde. Hep kendı tarafına gıtme pesınde.

Ben sectıgım esyaları tabıkı herkese attım gösterdim ama evı tutmadan önce ailesiyle 2 kez o eve gıttık. Son kararı aılesı verdı. Yanı hep onay beklıyor

Hergun aramazdım. Ama dısardayım mesela canım sıkıldı arardım. Şimdi evdeyim sürekli aramıyorum. Eşimde acn cıger olalım ıstıyor
Siz bence işinize geldiği gibi davranıyorsunuz. İşinize gelmeyenide yapmıyorsunuz. Ama hayat böyle değil. Ya düzenli ararsınız hal hatır için yada bayramdan bayrama. Canım sıkılınca aramak ne kadar ayıp yaşlı başlı insan sizin oyuncağınız değil ki arayıp da oyalanasınız.

Konunun tamamında eşiniz haklı diyemem. Ama genel olarak haklı. Covid dönemi ziyaret kadar saçma sapan bişey yok zaten hele ki yaşlılara hepten saçmalık. Ama sizde istemediğim herşeye hayır diyorum diyorsunuz kabullenemediğiniz buradan belli. Burada milyon tane kadın var ve hepsi eşi için ailesiyle görüşüyor yoksa kimse meraklı değil kayınvalide ile muhattap olmaya. Mesafe koymayın demiyorum ama siz mesafeyi abartıp saçma sapan bi noktaya getirmişsiniz.

Dün eşimle konuşurken bana annemi kabullenemedin dedi. Nerden anlamış. Ben bir örnek vermiştim. Kendi annesini katmamışım da burdan anlamış. Neymiş eskiden hergün arardın diyor. E dedim o evde ben evde ne konuşcam hergün onla.Ben mıç mıç olmam kimseyle dedim.Şimdi korona var yasaklar var diye ben bir yere gitmiyorum. Tek başına gidiyor ve maske ile oturuyor. Hayır yani nasıl kabullenecegim.İçli dışlı olmak istemiyorum. Hayır iyi kadın seviyorum ama hergün de arayamam. Mesela pazara gittim diyorum. Ne aldın diyor. Ben tabi anlatmam onu aldım bunu aldım. Böyle sorulardan sıkılıyorum. Mesafeliyim. Eşime göre ama kabullenmedıgımi annesi gibi görmediğimi söyluyor. Benım bir tane annem var. Saygı da sevgide kusur etmem ama annem kadar yakın olamaz. Hem yapıma ters. Eşime göre herşeye hayır diyorum. Bu hafta sonu yasagında anneannesıne gidelim kalalım dedi.İstemedim. Mantıklı şeylerle gelmıyor bende hep hayır dıyorum. Ona göre huysuzum, herşeye hayır diyorum, Kadir kıymet bilmiyorum. Ama mesafe koymazsam ben mutsuz olacagım
Madem boleydı ne dıye evlendıkı.Otursaydı annesıyle .Sinir oluyorum ya

Siz bence işinize geldiği gibi davranıyorsunuz. İşinize gelmeyenide yapmıyorsunuz. Ama hayat böyle değil. Ya düzenli ararsınız hal hatır için yada bayramdan bayrama. Canım sıkılınca aramak ne kadar ayıp yaşlı başlı insan sizin oyuncağınız değil ki arayıp da oyalanasınız.

Konunun tamamında eşiniz haklı diyemem. Ama genel olarak haklı. Covid dönemi ziyaret kadar saçma sapan bişey yok zaten hele ki yaşlılara hepten saçmalık. Ama sizde istemediğim herşeye hayır diyorum diyorsunuz kabullenemediğiniz buradan belli. Burada milyon tane kadın var ve hepsi eşi için ailesiyle görüşüyor yoksa kimse meraklı değil kayınvalide ile muhattap olmaya. Mesafe koymayın demiyorum ama siz mesafeyi abartıp saçma sapan bi noktaya getirmişsiniz.
Şuan evdeyken de arıyorum kv yi. Ben sadece yasaklar bıtsın normal gıdelım dıyorum. Ama eşimde yasak varsa yatılı kalalım dıyor. Yok anneanneme gıdelım köye 2 3gun orda kalalım, yılbasında annemde kalalım, dun ıcın yasak var annemde kalalım dedi. Ben uzun saatler kalmak istemiyorum. Kendı annemde de 3 saat otururum. Orda da öyle istiyorum. Ama eşim yerınden kalkmıyor. Gec saate kadar oturcak ılla. Bu sefer gidesim gelmıyor

Evıme yolluk sermelerı, buzluguma bırseyler koymaları, bana sormadan sadece eşime söyleyip evıme mısafır getirmek istemeleri hepsı karıstıklarını gösteriyor. Ben eşime söylemedım bırkac kez. Bu kez kendı anneme gıt dıyecek. Ben eşime baskı yapmıyorum agzını acmıyorum.O her fırsatta gıdıyor zaten. Ama birkez hadı annene gıdeyım annenı arayayım demedi. Kardeşim bu hafta ıcın gelın dedı. Ben hayır dedım. Yasaklar bıtsın gelırız dedim. Şimdi eşim tek gittigi ıcın bende aileme tek gıdecegım ve bunu saklamıycam. Ama her iki aileye eşit gıdecegım. Mesela en son gitmemizde eşim dedıkı senın annende daha cok oturduk, yılbasında annemde kalalım dedi. O da hep bı karsılastırma ıcınde. Hep kendı tarafına gıtme pesınde.
Güzel arkadaşım bak senin annen benim annem yok eşitlik o bu yaparsan sonunda işte kimde kaç dakika kalındı diye süre sayarsınız karşılıklı.
Hiçbir evlilik böyle yürümez yürümesi mümkün değil zaten.
Kendi annene de git kaynanana da git ne fark eder?
Bunu gizlemek ilginç. Bunu gizlemeyi mantıklı bulmak daha da ilginç.
Hayatta herkes kötü değil gerçekten bak
Buzluğuna bir şey koyulması kiminin arayıp da bulamadığı nimet
Siz herkes size karşı veya size karışacak diye hep gardını almış bekliyorsunuz
Bu şekilde yaşamak zor
İnsan ilişkilerini mekanikleştirmek de çok zor
Mesela 2 haftada bir diye sınır koymak bana çok tuhaf geliyor bi hafta sık giderim sonra belki 3 hafta uğrayamam
Insanım ben sonuçta
İşe gider gibi niye çizelge tutalım?

Eşiniz de anneci gerçekten o konuda hak veriyorum ama sen de biraz politik olsan hiç derdiniz kalmayacak inan

Şuan evdeyken de arıyorum kv yi. Ben sadece yasaklar bıtsın normal gıdelım dıyorum. Ama eşimde yasak varsa yatılı kalalım dıyor. Yok anneanneme gıdelım köye 2 3gun orda kalalım, yılbasında annemde kalalım, dun ıcın yasak var annemde kalalım dedi. Ben uzun saatler kalmak istemiyorum. Kendı annemde de 3 saat otururum. Orda da öyle istiyorum. Ama eşim yerınden kalkmıyor. Gec saate kadar oturcak ılla. Bu sefer gidesim gelmıyor
Sizin halı konunuzu şimdi hatırladım. Valla balık baştan kokar güzelim. Eşiniz ana kuzusuymuş siz bunu görmüşsünüz bayağı da gözünüze sokmuşlar ona rağmen evlenmişsiniz. Bence eşiniz değişmeyecek siz de değişmeyeceksiniz bu evlilik anne meselesi yüzünden çorba olacak kesin. Allah kolaylık versin.

E konu sahibi de evinde otursaydı o zaman. Madem kvyle görüşmesi sorun olacak, annesiyle kardeşiyle görüştüğünü kvyle görüşmeye kapı açar diye eşinden saklayacak?
Peki eşiniz gıdınce geceye kadar otursa, kahvaltıya gitseniz aksam dönsenız naparsınız

Aslında kadına takmadım. Sadece gıdınce ıstedıgım saatte kalkmak ıstıyorum. Eşim otur dıye baskı yapıyor. İlla gece kalkca zordan. Bu yuzden artık hıc gidesim yok
Nisanlıyken hadı kalkalım deyınce kalkardı esım. Sımdı 100 kez dıyorum surat yapıyor. Orda dibinde kadar kalmak ıstıyor. Bugun sabahtan gıttı aksama kadar kalır orda
Ama işte bu konuda KV niz suçlu değil. Sizin tek ve en önemli sorununuz EŞİNİZ.
Yolluk konusu anane grlip gitme kalma vs hepsinde sorununuz eşinizle.
KV ye endekslenmeyi bırakıp eşinize yoğunlaşın. Başlı başına eşiniz problemli.

Her KV yakın olunca çağırır. Başlarda bizde gidiyorduk gene eşim bir gün aradı yemek yapma diye. Benim yemeğim hazır bir yere gitmiyorum. Bana sormadan annene söz vermeyeceksin dedim. O günden sonra KV ne zaman arasa bilmiyorum morkagıta sor der. Böyle böyle KV m bana soruyor modumdaysa tamam değilsem hayır diyip kapatıyorum. Konu kapandı kimse gerilmiyor. Ama olay tamamen este. Söz vermiştik mesela gene annesi hazırlık yapmıştı benim kardeşimle alakalı bir sorunum oldu hiç havamda değilim sen tek git diye yalvardım mesela. Eşim gitmedi. Sen gelmiyorsun canın sıkkın nasıl gideyim dedi belki gitse KV gelin gelmemiş oğlumda canım tek gelmiş der içten içe cephe alırdı. Oğlum geliyor gelin huzursuzluk ediyor bak gelmiyor diye. Aradı anne başım çok ağırdı klima çarptı gelemiyoruz dedi. Gene gerilmedik.

Kısacası olay tamamen eşiniz ve sizin eşiniz ana kuzusu mu desem ne desem bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun.

(İnşallah yolluk örtü her şeyş atmışsınızdır.)

Sizin halı konunuzu şimdi hatırladım. Valla balık baştan kokar güzelim. Eşiniz ana kuzusuymuş siz bunu görmüşsünüz bayağı da gözünüze sokmuşlar ona rağmen evlenmişsiniz. Bence eşiniz değişmeyecek siz de değişmeyeceksiniz bu evlilik anne meselesi yüzünden çorba olacak kesin. Allah kolaylık versin.
Sagolun. Şuan kavga falan etmiyoruz. Basta cok kavga ettik. Onlar cagırma ya devam ediyor, eşim baskıya trıbe devam bende gitmemeye devam edıyorum

Ama işte bu konuda KV niz suçlu değil. Sizin tek ve en önemli sorununuz EŞİNİZ.
Yolluk konusu anane grlip gitme kalma vs hepsinde sorununuz eşinizle.
KV ye endekslenmeyi bırakıp eşinize yoğunlaşın. Başlı başına eşiniz problemli.

Her KV yakın olunca çağırır. Başlarda bizde gidiyorduk gene eşim bir gün aradı yemek yapma diye. Benim yemeğim hazır bir yere gitmiyorum. Bana sormadan annene söz vermeyeceksin dedim. O günden sonra KV ne zaman arasa bilmiyorum morkagıta sor der. Böyle böyle KV m bana soruyor modumdaysa tamam değilsem hayır diyip kapatıyorum. Konu kapandı kimse gerilmiyor. Ama olay tamamen este. Söz vermiştik mesela gene annesi hazırlık yapmıştı benim kardeşimle alakalı bir sorunum oldu hiç havamda değilim sen tek git diye yalvardım mesela. Eşim gitmedi. Sen gelmiyorsun canın sıkkın nasıl gideyim dedi belki gitse KV gelin gelmemiş oğlumda canım tek gelmiş der içten içe cephe alırdı. Oğlum geliyor gelin huzursuzluk ediyor bak gelmiyor diye. Aradı anne başım çok ağırdı klima çarptı gelemiyoruz dedi. Gene gerilmedik.

Kısacası olay tamamen eşiniz ve sizin eşiniz ana kuzusu mu desem ne desem bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun.

(İnşallah yolluk örtü her şeyş atmışsınızdır.)
Atmadım kaldırdım yollukları. Eşimi annesı arayıp yemek yapıyorum gelın aksam dıyor. Sonra esım benı arıyor hayır dıyorum. Sonra annesını arıyor tekrar. Annesı ama yemek yaptım hazırladım dıyor. Bana kimse sormuyor. Bıdakıne dıycem annen bana sorsun. Hep böyle. Mesela eşim iş yerınde ya gene onu arıyor aksam gelın dıye. Ben evdeyım ve eve gelince haberim olcak. Emrivaki ıstemıyorum. 1 2gun önceden söylesin. Ben emrivaki yapmayın bana dıye söylıycem. Evet sorun eşim. Kopamıyorum ordan.Bugun sabahtan gıttı. Ben ısteyım. İş olmasa gıdelım derdı

Birkac ay önce de beni sürüklemesin ben sıkılıyorum kendi gitsin çok istiyorsa diyordun. Senin sıkılman da bahane adam ayağını komple kessin istiyorsun olmayınca da iyice takıldın kvye.
Hayır komple kesmesin tabıkı. Kend ıstedıgı kadar gıtsın. Bende 2 haftada bır gıderım

Sagolun. Şuan kavga falan etmiyoruz. Basta cok kavga ettik. Onlar cagırma ya devam ediyor, eşim baskıya trıbe devam bende gitmemeye devam edıyorum
Kavga etmiyorsunuz ama problem çözülmüş değil. Kv bıkmaz çağırmaya devam eder fakat bi gün eşiniz yada sizin sabrınız tükenir düşman olursunuz. Kavga etmemeniz ortada sorun olmadığı anlamına gelmiyor. Zaten konuda yazanların çoğu ile aynı fikirdeyim. Kayınvalideden önce evdeki eşiniz suçlu ona evinin sınırlarını söylemeyip içeriye karıştırdığı ve kendi başına karar alamadığı için.

Peki eşiniz gıdınce geceye kadar otursa, kahvaltıya gitseniz aksam dönsenız naparsınız
Zannediyorsun ki herkes kv ile sorunlu, bunları yapmak aman cıs. Çoğu kişi isteyen haftada bir isteyen onbes günde bir isteyen ayda bir bunu yapıyor zaten.
Pandemi öncesi benim anneme de kayinvalideme de bu şekilde gider gelirdik sıkça. Bazen akşam yemeğine hele ki hazır yemeğe gitmek nasıl guzel bir şey, bazen kahvaltiya gidip beraber dışarı çıkmalar yapardık. Ben anneme de kayinvalideme de rahatsız olduğum şeyleri güzellikle söyleyip aman vıcık vıcık olmayayım diye plan kurmadım çok şükür karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde hayatımızı geçiriyoruz.

Back
X