• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi kaybettik

Ayse can

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2017
19
2
1
41
Mrb arkadaşlar.. güzel annemi 1 hafta önce kaybettik. 65 yaşında şeker hastasiydi garibim su icse boğazında kalırdı. Helaliyle yiyip icemezdi hep boğazında kalıyordu. Felçde geçirmişti her acıyı her hastalığı yaşadı. En kotusude 8 çocuğunda bakmadı. Annemin boğazında mandalina kalmış babam bakiodu dişlerini takmayı unutmuşlar ve mandalinanin yarışı boğazında kalmış orda can çekise cekise can vermiş. Sonra sadece kalbini calistirmislar 4 gün Sivas'ta makineye bağlı kaldı sonrada kalbide durdu. Zaten yaşasaydı sadece gözleri bakacakti çünkü beyin okjisensiz kalmış. Ben anneme 12 saat uzakliktaydim. Ve 2 yaşında çocuğum var ve 6 buçuk aylıktan hamileyim ve annecimi 2 yıl göremedim uzak die gidemedim hep çağırıp duruyordu maddi manevi gucsuzlukten dolayı. Cenazesinde yine göremedim hamilesin bakma dediler. Ve diğer çocuklarında uzaktı. Sadece ona yakın iki tane ablam vardi ama kadincigaza bakmamislar bile bir kaşık çorba vermemişler igrenmisler altına yapio yemeği üstüne döküyor die. Her gün ağlıyorum bakamadım diye vicdan azabı çekiyorum. Eşim bana sen nasıl bakacaktin kucağında bir çocuk karnında bir çocuk. Ne olursunuz günaha girdimmi

Allah sabır versin: ( sizin yapabileceğiniz bir şey yokmus,şimdi bol bol dua edin hem siz,hem o rahat eder. Allah yüreğinize ferahlık versin çok zor olmalı..

Her gün esimlede tartisiyorum çocuguma hatta karnımdaki bebeğime bile kızıyorum sizin yüzünüzden göremedim diye. RABBİM günah yazmasın ama içim acıyor çok mutsuzum. Annecime bakamadım. O oralarda açlık çekerken herkes onu asagilarken ben birşey yapamamisim... Herkes hayatına çok güzel devam ediyor ama ben çok kötüyüm...

ne denir ki.. allah rahmet eylesin annenize yattığı yer cennet mekanı olsun inşallah .. daha fazla acı cekmektense rabbim almış canını..
siz ablalarnıza kızıyorsunuz ya bakmamışlar diye en azından yinede yardımcı olmuşlar yanlarında bulunmuşlar
yanlış anlamayın amacım size yüklenmek değil ama maddiyat hamilelik hepsi bahane.. isteyen bir şekilde olurdu annesinin yanında.. eşinizde sizi rahatlatmak acısından demiş bulunmuş..
eğer bahanelere sıgınmamış olsaydınız böyle vicdan azabı cekmezdiniz..
sizinde evladınız var rabbim sizlere uzun ömürler versin

başın sağolsun. lütfen ağlama bebeklerini düşün. imkanın olsa gitmek istiyormuşsun zaten. şimdi acılarından kurtuldu emin ol bu şekilde yaşamayı o da istemezdi...

Bakın eşimin senelik izininde ancak 1 hafta kalabilirdim. Benim çocuğum çok yaramaz özel araba bulduk eşim 1000 TL maaş alıyor oradan buradan para bulup öyle gittik..

başın sağolsun. lütfen ağlama bebeklerini düşün. imkanın olsa gitmek istiyormuşsun zaten. şimdi acılarından kurtuldu emin ol bu şekilde yaşamayı o da istemezdi...
Allah razı olsun. Evet çok çekmedi garibim. Ona buna yalvariodu biri bana baksın die. RABBİM çok yalvartmadi

Dibindeki çocukların canı yoktu zaten? Anneannem aynı anneniz gibi. Biz bakıyoruz annemle. Teyzem altı saat uzakta ve hep bahanesi bu. Yok çocukları yok kocası. Hiç elini atmıyor bir şeye. Annem sokağa bile çıkamıyor. Bir saat uyutup çıkıyor mesela koştura koştura. Alışverişini mi yapsın, faturasını mı ödesin? Gezmeyi dolaşmayı, eğlenmeyi geçtim zaten. Yatırmsaı ayrı, yıkaması, tuvalete tutması ayrı ayrı zor. Kardeşlerinize kızıyorsunuz ama siz de iki sene gitmemişsiniz. İki sene ya iki sene bu durumdaki anne görülmez mi? Çok üzüldüm annenize, başınız sağ olsun ama başkalarını suçlamayın bence.

Amin. Gitsem bile 1 hafta bakabilirdim. Ama dibindeki çocukları bakmamis
Olan olmuş,dusunmemeye çalışın acinizi yaşayın vicdan yapmanız hicbir şeyi değiştirmeyecek keşke imkan olsaydı imkanları zorlasaydiniz gibi cümleler fayda etmeyecek,ilerde maddi durumunuz olursa eğer vicdan azabinizin hafiflemesi ve annenize sürekli dua gelmesi için bir cesme yaptırın okul bahçesine ya da yol kenarına böylece dua kapısı kapanmamış olur.

Her gün esimlede tartisiyorum çocuguma hatta karnımdaki bebeğime bile kızıyorum sizin yüzünüzden göremedim diye. RABBİM günah yazmasın ama içim acıyor çok mutsuzum. Annecime bakamadım. O oralarda açlık çekerken herkes onu asagilarken ben birşey yapamamisim... Herkes hayatına çok güzel devam ediyor ama ben çok kötüyüm...
Çocuklarınızın bir suçu yok, onlar siz istediğiniz için, sizin seçiminiz sonucu varlar.

Allah razı olsun. Evet çok çekmedi garibim. Ona buna yalvariodu biri bana baksın die. RABBİM çok yalvartmadi
Ya allah rızası için böyle diyorsunuz da evinizin bir köşesine alamadınız mı kadıncağızı. Ya da o kadar kardeş bir araya gelip bir bakıcı tutamadınız mi?
Köyden oradan buradan 800-1000tlye bakacak biri elbet bulunurdu.
Burada vicdan rahatlatmaya çalışıyorsunuz.
Benim içim acıdı yeminle nasıl dayandınız?

Dibindeki çocukların canı yoktu zaten? Anneannem aynı anneniz gibi. Biz bakıyoruz annemle. Teyzem altı saat uzakta ve hep bahanesi bu. Yok çocukları yok kocası. Hiç elini atmıyor bir şeye. Annem sokağa bile çıkamıyor. Bir saat uyutup çıkıyor mesela koştura koştura. Alışverişini mi yapsın, faturasını mı ödesin? Gezmeyi dolaşmayı, eğlenmeyi geçtim zaten. Yatırmsaı ayrı, yıkaması, tuvalete tutması ayrı ayrı zor. Kardeşlerinize kızıyorsunuz ama siz de iki sene gitmemişsiniz. İki sene ya iki sene bu durumdaki anne görülmez mi? Çok üzüldüm annenize, başınız sağ olsun ama başkalarını suçlamayın bence.
Allah sizi mükafatlandırsın inşallah

7 çocuğu bskmsdiysa siz bakaydınız. Herkes evleniyor herkesin çocukları var bu anne babaya bakmaya engel değil.aksi halde tüm yaşlılar sokaklarda yatıyor olurdu. Kusura bakmayın haklı bulmayacagim sizi.ne demek eşim dedi çoluk cocuk var sen nasıl bakacaktim böyle bir mantık yok.
Allah annenizi nur içinde yatırsın cennetinde peygamberimize komşu etsin.

Basiniz sag olsun allah rahmet eylesin.
Fakat siz uzakta olup hic bir seye el surmeden diger kardeslerim bakmadi demeniz cok yanlis. Herkesin kendine gore derdi tasasi var , 2 yil gormedim demissiniz 2 yildir hamile degilsiniz her halde ? Cocugunuzu alip gormeye gidebilirdiniz kardesleriniz kadar sizde de suc var.

Yani başınız sağ olsun ama olacakla öleceğe de çare yok derler. Keşke demenin ah vah tüh demenin de bir yararı yok artık. O yüzden bundan sonraki hayatınızda tavsiyem vicdan azabı çekeceğiniz durumları iyi düşünüp tartmanız olur. Çünkü bazı şeylerin geri dönüşü yok.

Öncelikle başınız sağ olsun.:( Maddiyat ve hamileliğiniz yüzünden gidemediğinizi söylemişsiniz, herkesin düşüncesi, tercihi farklıdır ama ben cebimdeki telefonumu bile satar yine giderdim.. Söylediğim ile sizi üzdüysem destek yerine köstek olduysam özür dilerim. Allah annenizin yattığı yeri nur etsin.

Back
X