- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
- Konu Sahibi forestnight
-
atladığın bir yer var ama ellerine para geçen bir dönem var insanların, e düğünden yeni çıkılmış. Gençler de bunu bile bile kabul etmişler. Zaten bu durumdan dolayı ona 5 yaptı bana da 5 yapıcak demesi ayıp. Baştan durumu bile bile 1 yıl daha beklemeyelim diyen kendileri.Bak bu dediginz daha farkli yani ayni aile ayni sene icinde iki ogluna dugin yapiyor ve ikinciye diyor ki digerine harcadik para bitti size az yapacagz..yapmayin arkadaslar bende altin meraklisi degilimdr ama bu insanlar altinlari ev pesinati yapiyor genelde gelecegine yatirim olarak yapiyor neden birine 6 digerine 2 olsun da ikisie de 4 olmasin yani gercekten adaletli ve idare edebilecek bir aile olsa boyle yapardi...benm kp kesinlikle boyle yapar yani mesele cok altin degil esit altin
Aynen oyle ben de simdiki evlenenlere cok uzuluyorum hersey cok pahali Allah yardimcilari olsunya gencler en az 1 sene daha bekleyecektı sırf ıkı bılezık fazla takılsın dıye
ya da borca gıreceklerdı
ıkısıde mantıklı degıl demek kı en mantıklısı suankı durum
belkıde nısanlısı bız evlenmek ıstıyoruz benım nısanlımın beklentısı yok demıstır aıle oyuzden dıger cocugun dugun hazırlıgına baslayabılmıstır
gercekten masraflı ısler neysekı ben tam zamanında evlenmısım(5 sene oldu ) bu senekı fıyat artıslarına bakınca
Bunu basta sordum ben ama sonradan mi karar verildi sizin nisana diye hayir daha onceden bu sekildr planlandi dediatladığın bir yer var ama ellerine para geçen bir dönem var insanların, e düğünden yeni çıkılmış. Gençler de bunu bile bile kabul etmişler. Zaten bu durumdan dolayı ona 5 yaptı bana da 5 yapıcak demesi ayıp. Baştan durumu bile bile 1 yıl daha beklemeyelim diyen kendileri.
Ay anlatıcam diye deli oldum ya nolur şu ayrıntıyı yakalayın bir.
düğün ev kurma işleri planlı gitmez. Kız tarafı üstüne düşenleri yapmamış diyor konu sahibi. Benim de bir erkek kardeşim var. Biz yaşanacak sorunları gördük ve nişanı boz dedik. Ama dinlemedi bizi kızın ailesi ne istiyorsa yapıldı el mecbur. Kendi çeyizimde uyguna bakarken ben ki bi kısmını kendim ödedim, gelinimiz tabak çanağa kadar aileme aldırdı hem de en uçuk fiyatlılarından. Kardeşim bu düğün olcak diye diretince napsın annem babam, biz kendi kızımıza yapmadık sen kim oluyosun diyemezler.Bunu basta sordum ben ama sonradan mi karar verildi sizin nisana diye hayir daha onceden bu sekildr planlandi dedi
bırebır aynı seylerı yasamısızdüğün ev kurma işleri planlı gitmez. Kız tarafı üstüne düşenleri yapmamış diyor konu sahibi. Benim de bir erkek kardeşim var. Biz yaşanacak sorunları gördük ve nişanı boz dedik. Ama dinlemedi bizi kızın ailesi ne istiyorsa yapıldı el mecbur. Kendi çeyizimde uyguna bakarken ben ki bi kısmını kendim ödedim, gelinimiz tabak çanağa kadar aileme aldırdı hem de en uçuk fiyatlılarından. Kardeşim bu düğün olcak diye diretince napsın annem babam, biz kendi kızımıza yapmadık sen kim oluyosun diyemezler.
Yani öyle düşündüğünüz gibi olmuyor.
ne kadar iyi anlıyorum sizi... Bi şey diyim mi eşlerimiz de benziyormuş bu konuda. Sağolsun benim de eşim günlük kullanırım idare ederim diye aldığım her şeyi sıfırdan en güzelini aldı. Bir de benimle birlikte geldi birlikte seçip beğendik. Zevklidir de keratabırebır aynı seylerı yasamısız
abım arkadasımla evlenmıstı kız tarafı hıc bırsey yapmadı tuvalet kagıdına kadar kız erkek ıkı tarafa dusenı de babam yaptı altınlar dugunler balayılar ıstedıler herseyı babamlarda yaptı
3 yıl evlı kaldılar bosandılar
ben evlenırken babam hala abımın dugun zamanı yaptıgı kredı borcunu oduyordu dedımkı alma baba gerek yok baba cekındım yanı olabıldıgınce herseyın en en en ucuzunu aldım hatta teshırden aldım bırcok seyı ucuza gelsın dıye babamın haberı yok
babamda boyle zamanlar masraf olur bırkacbın fazla olması benı bıtırmez dedı sagolsun ama bunu dıyebılmesının sebebı yıne benım en ucuzunu aldıgım ıcın o parayı babamın cebınde bıraktıgım ıcın
nıtekım ... evlendıkten 3 sene sonra esım tum ceyızımı yenıledı evlılık yıl donumu olarak cunku sırf uygun olsun dıye aldıgımı bılıyordu gıttı herseyın en ıyısını aldı
aılem baskasının ceyızını de bız yaptık bızım kızımızınkını de sız yapın demedı kayınvalıdemlere ...aksıne bana ısteme bırsey sakın dedıler cunku bızzat yasadık bılıyorum ıstendıgınde cekılen sıkıntıyı
oyuzden yorumumuzda ıkımızın benzer olmus benzer yasanmıslıklar var
Sen şimdi annendeki kiziyosun bu durumda nişanlın ne alemde siz kuyumcudayken kv niye götürüyor ailelerin koşturması sacma bikere zaten ayrica annen hakli madem durumları yok hemen istemeye gekmiceklerdi madem kv gidiyosun annenide götüreydin kadin kotu bisey dememişMerhaba .. 28 yaşındayım ve nişan hazırlığı yapıyorum. Annem normalde benden daha çok hevesli bu işlere. Ama erkek arkadaşımın abisi 1 ay önce evlendiği için maalesef maddi durumları şu an kötü. Nişan olayını da ağırdan aldırlar o yüzden tabii bu duruma annem büyük tepki gösterdi neyse ki aştık o günleri. Aslında anlayışlı bir kadın , para gözde değil. Asla kendine para harcamaz hep bizim için biriktirir. Neyse yavaş yavaş hazırlığa başladık. Kayınvalidem bugün beni kuyumcuya götürdü. Nişan yüzüğü ve bilezik için. tanıdık yermiş adam baya da indirim yaptı sağolsun. 11 gr bilezik ve yüzük aldık . Toplamda 3800 tl ye yakın para verdi. Düğünün üzerinden 1 ay geçmiş anlıyorum onu da daha birikim bile yapmadı. Annem onu çağırmadığı için sitem etti beni götürmediğine göre seni kandırmaya çalışacaklar falan dedi bende sinirlendim. Çok umrumda sanki bilezik.. demin eve gelince anlattım. 11 gr diyince alaycı bi gülümsemeyle tavır gösterdi. Bende salak gibi anlatıyorum küpe de beğen dedi ama ben sonra bakarız dedim diyorum. Annem diyoki bulmuş senin gibi safı ucuz ucuz alır tabi . O kadar üzüldüm o kadar sinirlendim ki anlatamam. Napıyım gücü ona yettiyse hem beni götürdü ben kendim beğendim. Düğünde alınır biraz daha ağırı böyle tavrı hakettim mi ben..
Ben de bu işlerden hiç anlamam, önceki yorumunuzu da okudum onu da alıntı yapacaktım da sorun çıktı eklemeyi beceremedim. Kayınvalidemin bana ilk hediyesi bir kolyeydi. uzak şehirlerde oturuyoruz ve telefonda görüntülü konuşma dışında henüz daha yüzyüze tanışmamıştık. Tanışmak için gittiğimizde bana bu kolyeyi taktı. Kaç gramdır kaç paradır bilmiyorum ama benim için manevi değeri büyük, boynumdan hiç çıkarmam, sonradan da kolye aldı evlenirken ama bu kolyenin benim için değeri farklı, daha ilk kez yüzyüze tanışıyoruz bana "sen benim oğlumun değer verdiği kadınsın seni kabul ediyorum" mealini taşıyordu. Nikah zamanı kuyumcuya gittik Bana bilezik kolye küpe takımı aldı. Hangisini beğeniyorsun ne beğeniyorsan söyle dedi, istemeye utanırım açıkçası, karı koca birer emekli maaşıyla geçinen insanlar, "Anne siz bana bu kolyeye (boynumdaki hiç çıkarmadığım) takım olacak bir küpe alın yeter dedim kv bana kızdı "Hayır" dedi ve bu sefer hem küpe aldı hem takım (takımı eşim seçti). Bir de eşim gelmiş orada "aa bu da güzel şu da güzel" deyip duruyor baktım kadın onları da almaya kalkacak ben engelledim. Kasada tartıyorlar kv çantasından bir tomar para çıkartıyor sayıyorlar o an utandığımı hissettim. Ben de bir değişikim herhalde. kp ve görümce de bir şeyler almış ama onlar ayrı gitmişler. Kuyumcu da görümceme arkamdan konuşmuş "Biz hayatımızda böyle gelin görmedik, hiçbir şey istemiyor siz ne uygun görürseniz o diyor, burada gelinler ne cazgırlıklar yapıyor şaştık kaldık" demiş. Nasıl cazgırlıklar bunlar ya gelin orada "şunu alacaksınız bunu alacaksınız" falan nasıl yapılır bu cazgırlıklar gözümün önüne getiremiyorum manzarayı. Kuyumcudan çıktık Atm'deyiz iççamaşırcının önünden geçiyoruz kv'dem "bak böyle şeyler de alınır geline evlenrken girip bakalım mı?" dedi ben hayır dedim. affedersiniz oğlu ile yatakta giyeceğim iççamaşırını kadına aldırtmak nasıl oluyor utanırım yani. Şunu anladım anlamadığım bir şeyler varmış benim de bu hayattaıyıde parayı veren kayınpeder kayınvalıde
kımle gıtcektı
nısanlısı musaıt olamamıstır gencler anlamaz dıye dusunmustur
bende de tam aksıne annem ozellıkle gelmedı fıkır sorarlar su olsun demek zorunda kalırım ayıp olur dedı
rahmetlı dedem de kuyumcuydu bu arada
belkıde altına tok ınsanlar yanıma sunu alayım bunu alayım endısesı tasımıyordur bılemıyorum
kayınvalıdemle ben gıttım sadece kuyumcuya ne ıstersın dedı
valla abartılı bırsey takamam oyle sıkır sıkır tarzım degıl sızın hedıyenız olacak zevkınıze bırakıyorum dedım,
cok ıcap ederse dugunden sonra ıstedıgımı gıder alır veya degıstırırım zaten kuyumcu kacmıyor sonucta
yanı konu sahıbıne bence annenı de cagırmalıydı dıye doldurmayalım hatta en dogrusu buyukler cok karısmasın
bu alısverıs durumlarında da kayınvalıdeyle cıkmak ölümcül rısk gıbı dusunuyorlar da aksıne alısverısde daha ıyı tanıyorsunuz bırbırınızı kotu bırsey degıl gelın kaynana bas basa ceyız alısverısıne cıkması annesını de ezmıs olmuyor
sende hala aynı fesatlıktasın bildigim konuyu yazarım milet bilezik altın konusu yaparak ınsagramda binlerce lıke alıp reklam alıyo ögren bence sende bigün lazım olurkim yazmış ki bunu derken bir de baktım limoncuhala mı bu kafalardasın kız, karadeliklerin gizemini çözüyo millet sen hala altın derdindesin
iste benden bundan bahsettim zamanında aman canım iki hırka bi lokma diye evlenirsin sen en güzel yıllarını kredi taksitleri ödeyerek gecinirsin ama diger gelin istiyorum der kaynanan para ceker kredisinide siz bile ödetir yada faturamı ödeyin der daha cok cinnet gecirirsin tamam herkez 200 gram bileizk taksın demiyoruz ama tasın altınada elini koyucak arkadas zaten bu bileizkleri herkez takmıyo ev pesinatı olur araba olur yada kadının garantisidir calısmıyorsaSana bu yazdığımı lütfen 10yıl sonra hatırla.
Bende senin gibi bir dönemden geçtim nişanlıyken.para pul bilezik ne önemi var önemli olan sevgi aşk bilmemne.HAYIR.
Keşke öyle olsa.
Ama malesef hayaller ve gerçekler gibi bir durum var hayatta.
Hani baştan nasıl başlarsa öyle gider denir ya.
Bikere kocan olacak bile olsa , anne ve babanı saydırmaktan asla vazgeçme.mesela anneni nezaketen çağırabilirdi.az alabilcek bile olsa , dünür gönlümden daha çok almak geçiyor ama inşallah ilerde yapcam kızıma gibi bir cümle kursa eminim annende birşey söylemezdi.
Kendi değerini kendin belirleyeceksin.
Yok onu istemem bunu istemem dersen , emin ol ömrün boyunca paraları olsada seni görmicekler.
Acıma acıncak hale düşersin.
Elleme yapmaya çalışsınlar kendilerini zorlasınlar ki değerin artsın.
Yani emin ol hiçkimse , kıza bak küpe alalım dedim sonra bakarız dedi ne mütevazı ne alçakgönüllü kız demeyecek.
Aman bu nasılolsa istemez bişey demez diyecekler.
Anneni dinle.dinlemezsende beni hatırla ilerde.
ben mi fesatımsende hala aynı fesatlıktasın bildigim konuyu yazarım milet bilezik altın konusu yaparak ınsagramda binlerce lıke alıp reklam alıyo ögren bence sende bigün lazım olur
sanada 40 gram 4 bilezik takan bir aile bide utanmadan yazmıssın gec bunları benim gibi dürüst olup hersey yaz öksüz gibi evlenmis yaa sen yaptırmadın ama bak erkek kardesin ne güzel yaptırmıs ailene ögren biraz gelininden hahahahben mi fesatımbeni bilen biliyo bilmeyen de senin gibi kendisinden sanıyo laf sokucam diye abuk abuk yazmışın, o söylediğin işler tam sana göre kocasından altın para saklayan limoncu :)))
puhahahhaha neden utanıcakmışım?? Senin gibi yüzsüz yüzsüz utanmadan istemediğim için mi??? Sen kocandan saklarken eşim bana kendi eliyle yaptı çok daha iyilerini. Ayrıca kazandığını da elime verir. Sen kendine dertlen. Bence halinden utanıcak olan sensin.sanada 40 gram 4 bilezik takan bir aile bide utanmadan yazmıssın gec bunları benim gibi dürüst olup hersey yaz öksüz gibi evlenmis yaa sen yaptırmadın ama bak erkek kardesin ne güzel yaptırmıs ailene ögren biraz gelininden hahahah
dürüst olmadığımı nerenden uydurdun acaba ahahhaha nasıl saldıracağını şaşırmışsınsanada 40 gram 4 bilezik takan bir aile bide utanmadan yazmıssın gec bunları benim gibi dürüst olup hersey yaz öksüz gibi evlenmis yaa sen yaptırmadın ama bak erkek kardesin ne güzel yaptırmıs ailene ögren biraz gelininden hahahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?