Annemi nasıl durdurabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

i p e k

Allahın istediğinin dışındaki istekler nefsidir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2021
6.814
34.241
498
Göçebe
Annemi çok seviyorum. O da beni seviyor eminim ama hiç anlaşamıyoruz.
Aşırı konuşuyor ve ne zaman görüşsek her şeyime karışıyor benim yaptığım şeyi beğenmeyip tekrar yapıyor. Hareketkolik bir kadın. Hic oturmuyor. Annecim lütfen biraz dinlen dediğimde ne dinlenmesi ben deli miyim her yer her yerde sen de boş hoş durma hadi sende şu işin ucundan tut bakalım diyor.
Ama ben oturup onunla sohbet etmek kahve içmek gülmek sarılmak istiyorum.
Hem bedenini hem çenesini çok yoruyor. Durduramıyorum. Benim yanıma gelince bile kendine muhakkak yapacak iş buluyor. Aksam yatana kadar is yoksa da yol boyuna çıkıyor devamlı yürüyor.
Hiperaktif biri. Ama aksam olunca her yeri ağrıyor.
Tamam kendi Öyle ama bize de nefes aldırmıyor.
Ne olur akıl verin. Ben de 3 çocuk annesiyim ama annemi anlayamıyorum. Çocuklarıma devamlı karışıyor. Zayıf diye cocuklarima söylenip duruyor. Ağzında ki lokmayı yutmadan 2. Yi basıyor. Çocuklar bile neye uğradığını şaşıyor.
Sabah oluyor yorgani üstümüzden uyanmadan topluyor sabah oldu hadi kalkın diye.
Ona göre biz tembel mizmiz biriyiz.
Bağıran biriyiz.
Bazen o kadar çok konuşuyor ki anne yeter ne olur başım ağrıyor kalbim duracak diyorum.
Bu sefer kalp ağrısı çektiği bir anısını anlatıyor.

Annemle aramı nasıl düzeltebilirim. Çok ağlıyorum ona her bağırıp tartıştığımda.
Kendimi saygısız evlat gibi hissediyorum.
Annesi böyle olup arasi iyi olan var mı

Ya atom karınca gibi bence çok tatlı. Bu yaşa kadar böyle olmuş daha da düzelmez. Acaba bir yeri toplarken arkasından sımsıkı sarılıp anneciğim seni çok seviyorum seninle beş dakika oturup sohbet etmek istiyorum diyerek zorla oturtsaniz belki şaşırır kalır ve oturur.

Ya atom karınca gibi bence çok tatlı. Bu yaşa kadar böyle olmuş daha da düzelmez. Acaba bir yeri toplarken arkasından sımsıkı sarılıp anneciğim seni çok seviyorum seninle beş dakika oturup sohbet etmek istiyorum diyerek zorla oturtsaniz belki şaşırır kalır ve oturur.
Onu da yaptım daha neler yaptım sevdikçe daha çok kaçan biri. Yapma annecim dedikçe daha da yapıyor

Çünkü anneliği görev olarak yapıyor; anneliği "Görevimi tamamlarım hah o zaman kendimi iyi hissederim, bunu da yaptım bu görev de tamam" olarak kodlamış kafasına, karşısındaki evladı ne hissediyor, bu görev algısı evlada nasıl yansıyor yok. Bu salt sizin annenize özgü değil tabii, maalesef çoğu anne böyle, böyle görmüş yetiştirilmişler, vazifelendirilmişler kendi annelerince, çevrelerince, toplumca...

Bağıracak hale geliyor, bağırıyor ve hatta kendinizi şöyle suçluyor olabilirsiniz "Annem bizim için çabalıyor, neler yapıyor kadın ama ben onun bu karşılıksız hizmetine karşı bir de azarlıyorum" diye.

Bunu Tülay Kök işlemişti; sizin konunuz için ne kadar uyumludur bilemem ancak, böyle bir hava sezdiğim için paylaşmak istedim:

Anneniz eşittir ben desem :) çok konuştuğumu düşünmesem de ben de hiperaktif biriyim ve çevremde bu durumdan rahatsız olanlar oluyor aşılması zor bir durum özellikle de erken uyanma, uyandırma durumlarıyla karşımdakini yorduğum zamanlar oluyor ama benimle konuştuklarında törpülemeyi başarıyorum. Siz de annenizle güzel bir dille konuşun ortak bir yere varın. Biraz siz biraz da o kendinden ödün versin.

Oturup konussaniz çocuklar ve biz bunlardan çok şikayetciyiz kavga etmeden derdinizi anlatsaniz sen böyle yapınca çocuklar çok etkileniyor lütfen kendini kontrol et biraz deseniz duzelmezmi acaba..

Benim annem de oyledir,ama ben yolunu buldum,sofrayi hazirlar gider alir gelirim,otur karsima yiyelim sohbet edelim derim. O zaman karismaz ise guce. Benim evimde yapilacak isi bulamaz cunku ben o dusunmeden once yapmisimdir zaten. Ondan daha caliskanim neticede ve daha gencim. Herkesin annesi farkli oluyor illa ki,sizde ise yaramayabilir.

Önce tiroid bezlerine bi baktırın eğer bir sıkıntı yoksa psikolog kaygı bozukluğu tanısı koyacaktır. Anlattığınız aynı benim annem. Hiç durmaz ama oldum olası böyleydi ben kendimi bildim bileli. 6 çocuk doğurmuş kaynana kayınbaba bakmış o tempoya yetişmeye çalışmış şimdi rahat ama kendine hep iş çıkarır evde birşey yoksa bahçeyi ekip biçer. Yani böyleleri durmuyor

anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama yaşlandıkça cocuklasiyorlar benim annemde aynı inan bazi zamanlar o kadar yoruyor ve yoruluyorki anlatamam ama kalbini kırmadan üzmeden anlatmaya çalışın sabırlı olun yaşlılık çok kötü bir şey taniyamiyorsun huyu suyu değişiyor çok zor Rabbım sabır versin hoş görü ile yaklaşın

Anne sen benim annemsin o çocukların annesi de benim bırak ben eğiteyim bana alisiklar
Sen üzme takı canını hadi bize yemek yap bende yorganları toplayim

Diyeceksin başka yolu yok

Aşırı konuşuyor ve ne zaman görüşsek her şeyime karışıyor benim yaptığım şeyi beğenmeyip tekrar yapıyor. Hareketkolik bir kadın. Hic oturmuyor. Annecim lütfen biraz dinlen dediğimde ne dinlenmesi ben deli miyim her yer her yerde sen de boş hoş durma hadi sende şu işin ucundan tut bakalım diyor.
Hem bedenini hem çenesini çok yoruyor. Durduramıyorum. Benim yanıma gelince bile kendine muhakkak yapacak iş buluyor. Aksam yatana kadar is yoksa da yol boyuna çıkıyor devamlı yürüyor.
Ne olur akıl verin. Ben de 3 çocuk annesiyim ama annemi anlayamıyorum. Çocuklarıma devamlı karışıyor. Zayıf diye cocuklarima söylenip duruyor. Ağzında ki lokmayı yutmadan 2. Yi basıyor. Çocuklar bile neye uğradığını şaşıyor.
Bağıran biriyiz.
Bazen o kadar çok konuşuyor ki anne yeter ne olur başım ağrıyor kalbim duracak diyorum.

Annemle aramı nasıl düzeltebilirim. Çok ağlıyorum ona her bağırıp tartıştığımda.
İşkolik ve kontrolcü bir anneniz var , anneniz bu durumu kabullenmediği sürece ona yardım edemezsiniz..

bir arkadaşım vardı, anneniz gibiydi. morali bozuk olduğu zamanlarda özellikle öyle davranırdı, kendimi salarsam toparlanamam, böyle olması daha iyi derdi o. belki bu durum aynı zamanda bir savunma mekanizmasıdır ve ek olarak anneniz hayatına bu şekilde anlam katıyor olabilir. onunla enerjinizi depoladığınız zamanlarda buluşup, birlikte iş yapıp, o sırada başka işler hakkında sohbet ederek ona yaklaşmayı deneyebilirsiniz. profosyonel olduğu alanda konuşmaktan zevk alacaktır ve size yakınlaşmasını da sağlar bu bence :)

Bağıracak hale geliyor, bağırıyor ve hatta kendinizi şöyle suçluyor olabilirsiniz "Annem bizim için çabalıyor, neler yapıyor kadın ama ben onun bu karşılıksız hizmetine karşı bir de azarlıyorum" diye.
Hayatımı ozetlediniz

Oturup konussaniz çocuklar ve biz bunlardan çok şikayetciyiz kavga etmeden derdinizi anlatsaniz sen böyle yapınca çocuklar çok etkileniyor lütfen kendini kontrol et biraz deseniz duzelmezmi acaba..
Kendimi dinletemiyorum ben ne zaman konuşmaya başlasam cümlemin yarısında o başka bir şey anlatıyor. Bir de lafı değiştirme huyu çok var.
Önce tiroid bezlerine bi baktırın eğer bir sıkıntı yoksa psikolog kaygı bozukluğu tanısı koyacaktır. Anlattığınız aynı benim annem. Hiç durmaz ama oldum olası böyleydi ben kendimi bildim bileli. 6 çocuk doğurmuş kaynana kayınbaba bakmış o tempoya yetişmeye çalışmış şimdi rahat ama kendine hep iş çıkarır evde birşey yoksa bahçeyi ekip biçer. Yani böyleleri durmuyor
Troid bezleri sorunlu. Tedavi gördü ama iyilesmedi.
Çocukluğundan beri böyle ve çocukluk yılları travmalarla dolu. Belki hayat hikayesini 20 den fazla dinledim herkese anlatır.

Anneniz sanki oylee birşeyki ancak ilaçla normale gelir..siz yazarken ben yoruldum okuduklarim karşısında.cok enerjik ve aşırı yorucu Allah yardımcın olsun.

Bağıran biriyiz.

Tezcanlı derler öyle biri gibi geldi bana ama mutlaka böyle yapmasının altında bir sebep vardır canım
Ben teyzem öldükten sonra böyle bir hareketlilik yaşadım hiç yerimde duramıyordum baklava bile açtım bir işe verdim kendimi bir enerji vardı ki anlatamam sürekli iş iş iş üzülmeme fırsat vermemek için kendimi işe vermiştim bence annenin de geçmişinde yatan bir sebep var gibi

Annenizi psikiyatriye goturun,bunu yaparkende farkli bir bahane uydurun,ileriki yas icin demans kontrolu falan diyin bu durum normal degil

susmayan insanların varlığına inanmazdım ama bir kadın tanıdıktan sonra fikrim değişti. daha sonra tanıdıklarım da birebir aynı karakterdeydiler. psikolojik sıkıntıları oluyor genelde. doktor ilaç versin biraz gevşesin.

Tam benim annem sanki içinde makine var fişe takılınca başlıyor aralıksız hareket etmeye ama bnmkinn farkı bireysel davranır kendi yapar yapa cağını bana veya başkasına çıt çıkarmaz otur deriz bizle çayını içerken bile planlardan bahseder uygulama günü saati bellidir ,şaşmaz ha oldu bi aksilik şekeri çıkar ..en iyisi onu sizin oyalamanız ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X