İnsanın gözünde öyle bir sahne canlanıyo ama değil. Birlikte gezdik zaten servisi hemşire anlattı kuralları. Hobi tarzı şeyler için öğretmenleri bile var. Haftada bir gün pasta yapıp getiriyolarmış onlara.Filmlerdeki akıl hastanesi gibi bir yer değildir sanıyorum ki düz psikiyatri servisidir. Oraya sıra bulup yatmak mucize gibi.
Son raddeye gelmemiş olsa yatırmazlardı. Tedavisini alsın öyle çıksın vicdanlık bir durum yok
Aslında bizim toplumda büyük bir önyargı var,tansiyonu çıksa,kalp krizi geçirse hastaneye yatmak normal.Ruhu hasta beyni karışık olunca gidip yatmak anormal.....Bunun yüzünden daha kolay ve hafif geçirecekken son damlaya kadar bekleniyor.....Vicdan yapmayın asıl kendi haline bırakırsanız oturun kendinizi suçlayın...İyi akşamlar hanımlar,
8 aylık bir tedavi sürecinden sonra doktorununda önerisiyle EKT (halk arasında beyne elektrik verme) tedavisi olan psikiyatri servisine annemi yatırdım. Doktor artık ayaktan tedaviye cevap vermiyo dedi. Öyle saldırganlığı yok. Durduğu yerde eriyo resmen.
Bana çok kızdı. Ben deli miyim buraya kapatıyosun beni. Burda duramam, burası çok kötü diye.
Servise baktım. Hemşireler ilgili, doktorlarda kibar anlayışlı,2 hasta dışında sorunlu da görmedim. Oda arkadaşı da aynı annem gibi. Geçmeyen korkusu iç darlığı var.
Ama ben şuan çok kötü vicdan yaptım. Annem nasıl orda diye.
Aranızda kendisi yatarak tedavi olmuş yada yakını tedavi olup iyileşen var mı? Güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var.
Özelde yatmıştı ama eve gelince aynı şeyleri kullanmasına rağmen düzelme olmadı. İlaçlarını kullanıyor onda sıkıntı yok ama tedaviye cevap vermiyor.Hangi hastaneye yatırdınız?
Evet çok yakınım biri yatmak zorunda kaldı birkaç defa. Genç bir hasta, kötü bir teşhisi var. Ve ailesi pek ilgili değil. Hastaneden hep iyi geliyor. Sonra başa sarıyor bizimki.
Özel bir hastanede yattı bir defasında onda çok memnun kalmışlardı.
Genç olduğu için devlet hastanelerinde hastalar arası etkileşimler oluyor ve başka tehlikelere açık hale geliyordu. İntihar tecavüz uyuşturucu ne demek akıl hastanesinde öğrendi maalesef. Özelde etkileşim azaldı. Görüştüğü hastalar da hep düzgün aile profilleri olduğu için daha rahat ettiler.
Tabi anneniz için böyle bir tehlike yok. Farkındaymış da sürecin kendi. Zamanla anlayacaktır mecbur kaldığınızı.
Çıkarken öptüm. Görüşürüz anne iyi olarak çıkacaksın dedim. Beni burda unutma dedi. Olur mu öyle şey haftada 3 gün görüş var geleceğiz dedim. Eve gelip düşününce bi tuhaf oluyo insan.Aslında bizim toplumda büyük bir önyargı var,tansiyonu çıksa,kalp krizi geçirse hastaneye yatmak normal.Ruhu hasta beyni karışık olunca gidip yatmak anormal.....Bunun yüzünden daha kolay ve hafif geçirecekken son damlaya kadar bekleniyor.....Vicdan yapmayın asıl kendi haline bırakırsanız oturun kendinizi suçlayın...
İntihar düşüncesi var mı?Özelde yatmıştı ama eve gelince aynı şeyleri kullanmasına rağmen düzelme olmadı. İlaçlarını kullanıyor onda sıkıntı yok ama tedaviye cevap vermiyor.
Annemde anksiyete ve mani depresyon var. Öyle yazıyodu kağıdında. İnatçı bir hastalıkmış.
Olduğu yer fazla büyük değil. Devlet hastanesinin psikiyatri servisi. Dolu olunca 18 hasta oluyomuş. Odalarda kamerayla izleniyor. Hemşirelerde cam bi odanın içindeler. Yani şöyle diyim biri biraz bağırsa güvenlik giriyo hemen ne oluyor diye.
Tedavisine iyi gelecek inşallah. İnsan yine bi tuhaf oluyo. Ne biliyim. Bi destek arıyo.İnanın iyi bir şey yapıyorsunuz
Orası cezaevi değil, inanın fayda görecek
Bilime ve hekimlere güvenin
Sabırlar dilerim, sizin için de zor
Ama vicdan yapmayın, yapılabilecek en iyi tedaviyi alsın diye yatırdınız
Aslında yok. Ama son iki akşam uyuyamadı gece 3-4lerde bi ses bana camdan atla diyo demiş teyzeme. Camdan düşücem diye korkuyorum demiş. Neden öyle söyledin diyorum. İçim darlandı söyledim dedi.İntihar düşüncesi var mı?
Özelde yatmıştı ama eve gelince aynı şeyleri kullanmasına rağmen düzelme olmadı. İlaçlarını kullanıyor onda sıkıntı yok ama tedaviye cevap vermiyor.
Annemde anksiyete ve mani depresyon var. Öyle yazıyodu kağıdında. İnatçı bir hastalıkmış.
Olduğu yer fazla büyük değil. Devlet hastanesinin psikiyatri servisi. Dolu olunca 18 hasta oluyomuş. Odalarda kamerayla izleniyor. Hemşirelerde cam bi odanın içindeler. Yani şöyle diyim biri biraz bağırsa güvenlik giriyo hemen ne oluyor diye.
Güvenli olduğunu okudum. Hızlı da sonuç alımıyormuş. Ama burda ki doktor nasıl tedavi uygular henüz bilgi vermedi. Sorular sordu 2 sayfa A4 doldurdu. Sonra annemle görüştü.Benim yakınım paranoid şizofrendi ne yazık ki. Ergendi henüz. Bilmediği şeyleri de akıl hastanesinde öğrenip eve döndükten bir süre sonra daha da saçmalamaya başladı.
Yoksa hastaneler aslında gayet güzeldi.
Sizin annenizin böyle bir problemi olmadığı için tabi sorun yaşamazsınız.
Manik depresyon da yine yakın iki aile üyemde var. O yüzden o konuyu da biliyorum. Umarım cevap alırsınız tedavidendedem gençliğinde bu tarz bir tedavi gördüğünü anlatmıştı. Sanırım çok eski ve güvenli bir yöntem.
Tam zamanında müdahale etmişsiniz rahat olun,daha kötü bir duruma düşebilirdiniz .Aslında yok. Ama son iki akşam uyuyamadı gece 3-4lerde bi ses bana camdan atla diyo demiş teyzeme. Camdan düşücem diye korkuyorum demiş. Neden öyle söyledin diyorum. İçim darlandı söyledim dedi.
Ne sans psikiyatri servisinde yatak bulabilmek, devlet hastanesi mi uni hastanesi mi merak ettim, ozel degil anladigim kadariyla?İyi akşamlar hanımlar,
8 aylık bir tedavi sürecinden sonra doktorununda önerisiyle EKT (halk arasında beyne elektrik verme) tedavisi olan psikiyatri servisine annemi yatırdım. Doktor artık ayaktan tedaviye cevap vermiyo dedi. Öyle saldırganlığı yok. Durduğu yerde eriyo resmen.
Bana çok kızdı. Ben deli miyim buraya kapatıyosun beni. Burda duramam, burası çok kötü diye.
Servise baktım. Hemşireler ilgili, doktorlarda kibar anlayışlı,2 hasta dışında sorunlu da görmedim. Oda arkadaşı da aynı annem gibi. Geçmeyen korkusu iç darlığı var.
Ama ben şuan çok kötü vicdan yaptım. Annem nasıl orda diye.
Aranızda kendisi yatarak tedavi olmuş yada yakını tedavi olup iyileşen var mı? Güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var.
Geçmiş olsunAslında yok. Ama son iki akşam uyuyamadı gece 3-4lerde bi ses bana camdan atla diyo demiş teyzeme. Camdan düşücem diye korkuyorum demiş. Neden öyle söyledin diyorum. İçim darlandı söyledim dedi.
Çok teşekkür ederimNe sans psikiyatri servisinde yatak bulabilmek, devlet hastanesi mi uni hastanesi mi merak ettim, ozel degil anladigim kadariyla?
Vicdan yapar insan elbette cunku bize oralar hep "timarhane" olarak ogretildi, insanlarin halleri hep cok kotu yansitildi, daha gecen ay su psikiyatrist kadinin eserlerinden birinin dizisinde o psikiyatri servisi sahnesi ne denli korkunctu, yani uzman birinin boyle bir goruntunun ekrana verilmesine onay vermesi ne kadar etik hic bilemiyorum, her neyse, iste böyle sebeplerle algimizda hep kotu yerler psikiyatri servisleri halbuki ne alakasi var ha fiziksel rahatsizlik ha beyinsel, hepsi hastalik en nihayetinde ve cozum tipta.
Anneciginize cok gecmis olsun, dilerim neşe icinde gonul ferahligini kazanmış olarak cikar hastaneden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?