Çok teşekkür ederimGeçmiş olsunvicdan yapmayın kendine zarar verme ihtimali olan annenizi kendisinden bile korumak için en iyi çözüm olan hastaneye yatırmışsınız, ki zaten doktor da yatarak tedavi olması gerektiğini söylemiş.
Direkt benim yakınım yok ama eşimin sülalesinde şizofreni teşhisli hasta vardı, defalarca Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yatarak tedavi görmüş, eminim onun ailesine de evlatlarını hastaneye yatırmak zor gelmiştir ama bedenimiz hasta olduğunda nasıl ki şifası hastanelerdeyse ruhumuz hasta olduğunda da şifası hastanede.
Anneniz daha önce de yatarak tedavi görmüştü galiba, o zaman da iyi gelmiştir şimdi de iyi gelecektir inşallah.
Aslında çoğuda o tedavi için yatırdık onu. Doktor o seçenekle gelirse onay vereceğiz.Bir yakınım yattı psikiyatride. Ona da beyne elektirik vermeyi teklif ettiler, o kabul etmedi. Sadece ilaçlı tedavi gördü. Yattığı sürede iyileşti ama taburcu olunca yine başa sardı. Ailesi keşke tedaviyi kabul etseydik dediler. Siz de vicdan yapmayın. Aksine tedavi ettirmezseniz vicdanınız rahat olmaz
Görümcem bu tedaviyi olmuştu. Hastaneye bıraktığında o da çok kötü oldu. Bırakmak çok çok zor. 1 -2 hafta kaldı. Tedavisi güzel sonuçlandı. İnşallah sizinde iyi olurİyi akşamlar hanımlar,
8 aylık bir tedavi sürecinden sonra doktorununda önerisiyle EKT (halk arasında beyne elektrik verme) tedavisi olan psikiyatri servisine annemi yatırdım. Doktor artık ayaktan tedaviye cevap vermiyo dedi. Öyle saldırganlığı yok. Durduğu yerde eriyo resmen.
Bana çok kızdı. Ben deli miyim buraya kapatıyosun beni. Burda duramam, burası çok kötü diye.
Servise baktım. Hemşireler ilgili, doktorlarda kibar anlayışlı,2 hasta dışında sorunlu da görmedim. Oda arkadaşı da aynı annem gibi. Geçmeyen korkusu iç darlığı var.
Ama ben şuan çok kötü vicdan yaptım. Annem nasıl orda diye.
Aranızda kendisi yatarak tedavi olmuş yada yakını tedavi olup iyileşen var mı? Güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var.
ne diyosunİntihar tecavüz uyuşturucu ne demek akıl hastanesinde öğrendi maalesef.
Çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.Bu tedavi anestezi altında beyne elektrik şoku verilerek aslında beyni resetlemek olarak bakabilirsiniz. Hastalığını kabul etmiyorsa, durduramsdığı düşünceleri varsa bunları olabildiğince azaltıp hatta mümkünse yok etmek için etkili bi yöntem. Şu an kayınvalidem paranoid şizofreni hastası olarak bi üniversite hastanesinde yatıyor. Dokunma ve duyma olarak etkileniyormuş. Kişilere zarar vermiyor ama duyduklarına bağırarak küfür ederek bazen mesela koltuk başına duvara vurarak tepki veriyormuş sussunlar diye. Muş diyorum çünkü bu kadar ciddi duruma ben şahit olmadım sadece konuşmalarına şahit oldum. Ayrıca epilepsi hastası. İlaçlarını kullanmadığı için ciddi olarak sorun yaşıyor. Nörologlar 65 yaşında olduğu için epilepsi için yapılacak en iyi tedavinin ilaçlarını düzenli kullanmak olduğu söylüyor ama 40 sene önce bi kere olmuş bişey olarak görüyor bu durumu. Şu an 2 hafta kadar oldu hastaneye yaralı. Yattığı yerde kadınlar ayrı erkekler ayrı kalıyor. Fiziksel olarak kendine bakamadığı için kayınvalidemin yanında refakatçisi var. Televizyon bir odada. Sigara içilebilen bi bölüm, koridorda oturup sosyalleşebilecekleri alanlar var. Kayınvalidemin seviyelerinde hastalar varmış yanında. Görümcem bi kaç kere yanında kaldı şu an bakıcısı var. İstediğin zaman girip çıkamadığın biraz kilitli kaldığın bi ortam ama psikiyatri servisi olduğu için güvenlik açısından böyle olmak zorunda. Koridorun ortasında doktor odası hemşire bankosu var ve bi tarafı kadın bi tarafı erkek bölümü. Doktorlar izin verirse personelle bahçeye çıkılmasına müsade edilen zaman dilimleri var. Bu tedavi sonrası anneniz yattığı zamanın büyük bi kısmını hatırlamayabilir. Kayınvalidemin bu 3. Yatışı diğer ikisi için 5-10 gün kaldığını sanıyor 1er ay kalmış. Bi de kayınvalidem hastalığını kabul etmediği için bu konuya daha agrasif yaklaştı. İlk bir hasta görüşmek yasak bu hastaneye göre hepsi mi aynı bilmiyorum. Sonra görüş serbest 3 gün dediğiniz gibi. İzin verilirse bahçeye çıkarabiliyorsunuz. Günün belirli saatleri sıcak su veriliyor çay kahve gibi içecekler için. Şimdiden kayınvalidemin konuşmaları baya sakinleşmiş. Ama istenilen düzeyde değil. En önemlisi ilaca uyum sağlanıyor ve bu ciddi bi sorun. Epilepsiye sebep olan lezyon felç kalmasına sebep olacak kadar ciddi ama yaşı ve diğer hastalıkları, lezyonun konumu sebebiyle ameliyat olamıyor. İlaçlarını kullanmazsa hayatını etkileyecek sonuçları var. Ve şimdiden yürümede büyük zorluk çekiyor. Kısaca, ne hissettiğinizi kayınvalidem sebebiyle biraz olsun anlıyorum. Tabi annem gibi olmuyor ama kendisini severim bu yüzden bende çocukları gibi hissediyorum bi nebze bi de başından beri şahit olduğum hatta çocukları tahammül sınırını aştığı için biraz ikna konusunda ben araya girdim bacağı sebebiyle gittiğimzii falan söylüyordum şimdi bacağından yattığını söylüyormuş herkese. Anneniz için önemli bi durum ki doktor yatış vermiş. Kötü düşünmeyin. Moral olun, yapabileceğiniz sıklıkla ziyarete gidin ki o da rahatlar sizde iyileşmeyi görmeye başladıkça iyi bi karar verdiğinizi anlayacaksınız. Geçmiş olsun.
Size de çok geçmiş olsun. Kısa sürede toparlamış görümceniz.Görümcem bu tedaviyi olmuştu. Hastaneye bıraktığında o da çok kötü oldu. Bırakmak çok çok zor. 1 -2 hafta kaldı. Tedavisi güzel sonuçlandı. İnşallah sizinde iyi olur
Bazı hastaneler de amatem hastalarıda psikiyatri hastalarıyla kalıyor. Ama tecavüzü ilk kez duydum.ne diyosun
E yani yatırmazsanız asın vicdan yapmanız gerek. Yok yok tedavisini olsunAslında yok. Ama son iki akşam uyuyamadı gece 3-4lerde bi ses bana camdan atla diyo demiş teyzeme. Camdan düşücem diye korkuyorum demiş. Neden öyle söyledin diyorum. İçim darlandı söyledim dedi.
Yani şöyle mesela orada bir kızla yakın arkadaş oluyor. Bizimki daha saf bir çocuk. Dışarıyla teması yok okula gitmedi. Hiçbir şey bilmiyor yaşı da 19-20. Kız buna yok babam bana tecavüz etti. Ben de intihar ettim o yüzden buradayım diyor. Başka gün geliyor ben uyuşturucu kullandım böyle böyle bir şey. Çıkınca gelip anlatmıştı bunları hep. Paranoid olduğu için bu tarz şeyler öğrenince de bunlarla hikayeler uydurdu bayağı malzeme topladı yani. Sonra özele yatırdılar gerektiğinde bayağı tuzlu oluyordu ama aile içinde para toplayıp çözdük. Çünkü oralar genç kız için tehlikeli oluyor işte. Şimdi okuyan birini de korkutmayayım belki bizimkine denk gelmiştir ama işte. Konu sahibinin annesi için zaten risk değil bu konu. Zaten daha sakin bir üniversite hastanesiymiş. Ama gençler için zor.. bizimki bildiğin sinir hastalıkları hastanesiydi İstanbul’daki işte. Oldukça kalabalık bir yer. Doktorların çok iyi olduğunu fiziki şartların iyi olduğunu annesi babası söylüyordu amane diyosun
çok üzücüYani şöyle mesela orada bir kızla yakın arkadaş oluyor. Bizimki daha saf bir çocuk. Dışarıyla teması yok okula gitmedi. Hiçbir şey bilmiyor yaşı da 19-20. Kız buna yok babam bana tecavüz etti. Ben de intihar ettim o yüzden buradayım diyor. Başka gün geliyor ben uyuşturucu kullandım böyle böyle bir şey. Çıkınca gelip anlatmıştı bunları hep. Paranoid olduğu için bu tarz şeyler öğrenince de bunlarla hikayeler uydurdu bayağı malzeme topladı yani. Sonra özele yatırdılar gerektiğinde bayağı tuzlu oluyordu ama aile içinde para toplayıp çözdük. Çünkü oralar genç kız için tehlikeli oluyor işte. Şimdi okuyan birini de korkutmayayım belki bizimkine denk gelmiştir ama işte. Konu sahibinin annesi için zaten risk değil bu konu. Zaten daha sakin bir üniversite hastanesiymiş. Ama gençler için zor.. bizimki bildiğin sinir hastalıkları hastanesiydi İstanbul’daki işte. Oldukça kalabalık bir yer. Doktorların çok iyi olduğunu fiziki şartların iyi olduğunu annesi babası söylüyordu ama
Size de çok geçmiş olsun.Bizim kuzenimiz de özel bir bakımevinde yatıyor. Şizofren. Ve maalesef hayatı boyunca kurumdan çıkamayacak.
Resim saatleri var, isteyen hastalar istediği hobiyle ilgileniyor. Doktor kontrolleri yapılıyor. Haftada bir dışarıya yemeğe çıkarıyorlar, markete gidiyor.
Eve alma durumumuz yok. Ne yazık ki hep bakımevinde kalacak. Annenizin en azından eve gelme durumu var ileride.
Evet çok üzücü ama annenize iyilik yapıyorsunuz aslında. Bir an önce faydasını görürsünüz umarım.
Üzülmeyin lütfen, eminim iyidir çok güzel bakılıyordur ziyaret ettiğinizde içiniz rahatlayacaktır.Çok teşekkür ederimbu yattığı hastaneden hep korkuyodu. En son korktuğum başıma geldi dedi. Şimdi aklım onda iyi mi nasıl geçiyo akşamı diye.
Daha önce özelde tedavi gördü ama orası otel gibiydi. İstediğin gibi girip çıkıyodun.
Siz doktor muydunuz?Öyle hatırlıyorum sanki.Filmlerdeki akıl hastanesi gibi bir yer değildir sanıyorum ki düz psikiyatri servisidir. Oraya sıra bulup yatmak mucize gibi.
Son raddeye gelmemiş olsa yatırmazlardı. Tedavisini alsın öyle çıksın vicdanlık bir durum yok
EvetSiz doktor muydunuz?Öyle hatırlıyorum sanki.
Yarın ziyarete gideceğiz kardeşimle. Doktoruyla da ozaman bi görüşeceğim.Üzülmeyin lütfen, eminim iyidir çok güzel bakılıyordur ziyaret ettiğinizde içiniz rahatlayacaktır.
Servisi arayıp anneniz hakkında bilgi alma ihtimali yok mu? Haber de almak iyi gelecektir size.
Size de çok geçmiş olsun. Nasıl bi tedavi uygulayacaklar henüz bilgim yok. Yarın görüşücem doktoruyla.Çok zor çeken bilir bu sıkıntıları. Kardeşim 2ay yattı ekt yapıldı ona da. Bipolar teşhisi koydular öyle üzülüyorum ki. Allah annene şifa versin. Eminim ona da iyi gelir ekt.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?