annemi uzmelerine dayanamıyorum....

hıc depresyona gırme canım bak senınde ıkı tane evladın varmıs onları dusun en basta..ne edersek kendımıze ederız sen uzulunce bu sana zararr onlar kötuluk ederek karda olduklarını sanıyorlar ..allahın adaletı öyle buyukkı rabbım herkese dersını verır senın lafınla anlamadıgını ıste ozamannn anlayacak ama kendıne yedıremıcek...konus annenı kımsesız sanmasınlar..saygının olmadıgı yerde hıcbır aıle ılıskısı saglıklı yurumuyor maalesef...yarın bırgun senınde gelınlerın olacak dıe belırt ozaman ne dıyecekmerak edıyorumm...kuzucuklarını da allah sana bagıslasın allah herseyın hayırlısını versın ne olacagımız bellı degıl ıste allah ıyı vıcdanlı ınsanlarla karsılastırsınn...

yengenizle kendi üslubuyla değilde,lisanı münasiple konuşsanız...kimsenin ettiği yanına kalmaz,sanırım yengeniz bunun farkında değil...

benim bırakın yengeyi dayım anneannem'e kötü muamelede bulundu ve sonu çok kötü oldu...rahmetli anneannem artık ayakta yürüyemez duruma gelmişti ve oturduğu yerden artık nereye kalkacaksa yere düşmüş ve öylece kalmış yerde dayımda o sırada ordaymış ve annesini kaldırmak yerine üzerinden atlayıp geçmiş (evet sizin gibi benimde içim burkuldu duyduğumda) ve yıllar sonra dayımın o anneannemin üztünden atlayıp geçtiği bacakları kesildi ve senelerce çok perişan yaşadı ve etrafında herkesin elpençe divan durduğu adam zelil bir biçimde öldü...

dilerim yengenizde aklını başına alır ve annenizi daha fazla üzmez...gerekirse abinizle bile konuşun bence...

cok uzuldum gercekten.rabbım ıslah eylesın.once yengemle konusayım bakalım ne olacak.yengeme sorsanız cok ıyı bı gelın.hıc bıseyın farkında degıl.elınden gelını yapıyo.ne olursa olsun buyuk buyuktur.bızde gelın olduk bırgun olsun kaynanama ortalıgı bokladın demedım,dememde.kafayı yemedım.neler neler.ne gucum yetıyo,ne sozum bıtıyo,kucuk yasta evlenmıs.ne bı yuzugu olmus,nede bı gelınlık yatagı.kaynanadan cok cekmıs,babamdan,evlatlarını buyuturken vede sımdı gelınlerden cekıyo garıp anam.ordayken konusuyorum hepsıyle buyuttur yapmayın hatta kızarak ama gene aynı

Bence de ya konus yengenle yada göz dahi ver yada missileme yap...
Ama yap birsey , seni cok iyi anlyiorum.
Benim annemde cok sessizdir, bizim gelin kaynana oldu annem gelin oldu.

Buna ragmen annem agizini acmadigi icin gelin de annemleri kardesime hep kötü anlattigi icin, bizi kötü biliyor kardesim esi hakli.

Ama annemler agizlarini acsa tüm kabus bitecek ama yapmyiorlar.

Bir keresinde ben actim agizimi kardesime bu sefer ailem kapatti konuyu karisinla kötü olmasin, ogullari üzülmesin, ama bende onlari üzgün ve saskin görünce cok üzülyorum ve kafamin tasi atiyor.

Bence yeri gelince konus yeri gelince kizim sana söylüyorum gelinim sen anla yap ona....

Annenizi düşünmemiz çok hoşuma gitti ama şu konu da çok rahatsız oldum.namazında biri demişsiniz ibadetlerini hep yapar ..ne alakası var bunun konuyla??

Sana vahyedilen kitabı oku. Namazı da dosdoğru kıl (ve kıldır). Çünkü namaz edebsizlikden ve akıl ve şerîata uymayan her şeyden alıkoyar. Allahı zikretmek elbette en büyük (ibaret) dir. Ne yaparsanız Allah bilir.
(Ankebut süresi 45. Ayeti kerime)
Kur an mealinde gördüğünüz gibi dosdoğru kılınan namaz edebsizlikten ve başka bi meale göre her türlü kötü isten yani fuhuştan alıkoyar .dikkat edin dosdoğru kılınan namaz diyo Rabb'imiz .bu yengemizin yaptıklarını ibadetleriyle bağdaştırmayın lütfen . Çünkü insanların bilinçaltına işte namaz kılan böyle diye yerleşiyor. Belki bunları düşünmeden yazdınız ama inşallah niyetimin rencide etmek vs olmadığını anlarsınız .

Ayrıca yengeniz Allah'tan korkuyorsa gerçekten ona şu hadisi şerifi söyleyin
Anne ve babanın rızası Allah'ın rızasını ,anne ve babanın gazabı Allah'ın gazabını kazandırır.
Ama ne olursa olsun konuşup annenize bunu yapmasına izin vermeyin hiç gelinimiz yok 3 kızın ama ablamın anneme bağırması bile beni kahrediyor gelini düşünemiyorum. Ve emin olun atasına saygısızlık yapan hem bu dünya da hem ahirette bedelini ödüyor ..

kısaca senin yapacagın yengeni hemen şimdi arayıp konuşacaksın ne demek anneni üzmek o kim oluyor yaaa..

inanın ben sizin yerinizde olsaydım annemin üzgün oldugunu ve yengenin onu üzdüğünü öğrendiğim an arar resmen hesap sorardım böyle insanlara kusura bakmada böyle olmak gerekiyor...

çocuklarından sıkıntı çek birde el kızı gelsin o çektirsin oldu canım ne hakkı varmışşş...

çok sinirlendim inanki.....

Genel olarak iyi biri bile elinde olmadan, kaynana dedigimiz davranişlari sergiliyor, bu yüzden sordum.
Fakat, akli başinda olmayan bir cok kadinda var.
Nasil kötü kaynana varsa, kötu gelinde olmali.
Ama abin gilin tepkisiz olmalarina şaşırdım.
Birtek bu gelininizmi böyle?

Annen kavgadan korkuyorlarsa,
Sorun cikmazsin diyorsa, yaşina göre sen ver agzinin payini. Eltiligini göster.
Çingene gibi davran demiyorum, olmasi gerekdigi gibi acikla.
Belki farkinda degil bu kadar kirici davranirken.

Ama bunu unutma, ne dersen sen kötü olacaksın.
Zadece annene neden bu kadar kırıcı oldugunu sorman yeteli.
Bu kadar korkmayın, yoksa onu daha çok guclendirirsiniz.

diğer kardeşlerimide alır oturup konusurum o kadınlaa gerekirse bağırır bende kalbini kırardım.. o kimki benm anneme bağrıcak kırıcak ya

sızede kendınızce haklısınız ama benım demek ıstedgım yengem herkesle gosuren sosyal bı ınsan.y<ptıklarıyla ornek ınsan.bunun ıcın kırıcı olmasını yakıstıramıyorum.sukur hepımız ıbadet edıyoz ama allahtan korkan ınsan buyugunu saymalı dıyedusunuyorum.buyugunu saymayan kucugunu sevmeyen bızden degıldır dıye bosa denmemıs.kalp kırmakta kul hakkı bılıyosunuzdur.dındar ınsana yakıstıramıyorum.guzellıkle soylese olmazmı.kesınlıkle kımse namaz kılan ınsan boyle dıye anlamaz.hepımız olgun ınsanlarız burda.

Sizinki de bişey mi diyesim geldi
Bırak kırıcı konuşmayı ne entrikalar ne dolaplar
Kimse yokken anneme köle izavra gibi davranıp abim gelince annecim diyen bi tip
Ve aynen bahsettiğiniz gibi dindar geçinen ama her türlü naneyi yiyen bi tipe çattık

Ben olayı anladığımda bu semtten taşınacaksınız dedim
Ben işteyken anneme yaptıklarınızı yeni duydum
Boşa değilmiş 2 yıldır evli olduğunuz halde merhabadan öteye gitmeyişim dedim
Abim hep pasif biriydi, karısı da bu olaylar duyulunca rahatlık bulamadı artık

Ben evlenmeden bu semtten taşınacaksınız
Hergün anneme gelip ekmek elden su gölden yaşadığınız yetmiyo
Bir de kaç yaşında kadına oyun mu oynuyosun sen o küçük beyninle
Seni afişe etmemi istemiyorsam kocanı ikna mı edersin ne yaparsan yap gidin dedim ben evlenmeden
Ben annemi sizle bırakmam

Nitekim uzun uğraşlar neticesinde gittiler
Yemek filan hak getire, annesi yaparsa yiyolarmış ya da abim yumurta kırıyomuş
Annemi değilse de yemeklerini özlemişler o kesin
He bi de annem fazla iyi niyetlidir yakın otururken bu kadının camlarını bile silerdi
Şimdi evi tozdan geçilmiyomuş

Ailem söz konusu olduğunda cüssemden umulmayacak şeyler yaptım, yaparım
Şimdi pişmanlar ama dengesiz biri yine aynı oyunları yapması muhtemel diye ben annemin onları kabul etmesine izin vermiyorum..
Allah'tan babam da benim gibi, annem arada duygusallığa kapılıp çağırmayı düşünse de babam müsade etmiyor
Burda yazılamayacak o kadar çok naneleri var ki hile hurda büyü vs.

ben olsam bende dayanamam, yengeniz keşke kendini bu durumlara sokmasa.
kendi adıma söyleyeyim içimden öfkelenir sizin gibi kafamdan konuşur durudum onunla herhalde, ama onunla konuşurken akıllı davranmaya çalışıp kötü söz söylemeden hadiini bildirirdim.
ne demek annenizi yargılamak, önce onun yaşadıklarını yaşasın, onun yaşına gelsinde ondan sonra konuşsun hadsiz insan...
seviyenizi bozmadan ağzının payını verin derim, bu saatten sonra sizin onunla iyi olma ihtimaliniz yok zaten.
medem siz ona katlanacaksınız, oda size katlansın, ne yaşattıysa oda yaşasın. ama onun durumuna düşmeden, seviyeli şekilde paylayın derim ben kontrolünüzü kaybetmeyecekseniz eşinin yanında konuşun, eğer tutamam diyorsanız tek başınıza ağzının payını verin.
herkes hadiini bilece, o kadar

zaten hiç denk düşmezki ılla ya gelin ya kaynana bırısınden bırı rahat durmaz

annenız bişi dıyemıyorsa sız deyın yenge boşuna kırma annemı koca kadın barışmak istese barışır sanamı danışacak dıyebılırsınız en azından bırınızden çekinsın yoksa ıyıce zıvanadan çıkar bırakın sızı kötü bilsin annenızle uğraşmasından ıyıdır

Abimin eşi dengesiz biri
Annem çok saf iyi niyetli biridir, hazırlar eder ayağına götütürdü resmen yemeği
Camlarını silerdi

Ben bunlara rağmen anneme kötü muamele ettiğini
Ama biri gelince annecim deyip rol yaptığını duyunca
Kovdum kendisini bizim semtten bile gideceksiniz dedim
Gittiler, zaten samimiyetim de yoktu

Şimdi sorana kayınvalidemi, kayınpederimi, diğer görümcelerimi ( ablamlarda annem gibi hiç bişeye karışmaz hatta yakın oturduğumuzdan zahmetli bi yemek yaptılarsa ona da götürürlerdi ) hiç sevmem ama Kader çok iyi demiş

annen niye tavrını koymuyor ki ben senin büyüğünüm sen nasıl benimle böyle konuşuyorsun diyemiyor mu
bence sen karışırsan olay büyüyebilir öncelikle annen kendini ezdirmemeli gerektiği yerde cevap vermeli baktın olmadı o zaman sen yengenle konuş

canım cok zor ınan ortada kalmak.bunun sebebı bence yakın oturmak.ustte annemler altta yengemler oturuyo.halıyle 25 sene boyle oturunca ne sevgı kalıyo nede saygı.lafları hep batıyı.annem kusemez cagırsalar hemen kosuyo,agırlıgını koymuyo.onlar gıbı pesın laflı degıl.aklına gelmıyo.hayırlısı inş...

yengem sınırlı konussada annem hep kızım der.canım anam lafı hıc beceremez yengemde laf ebesı yetısmek cokzor hızına.laf bulanaca yengem dunyayı der annem oyle kalır.eger ben varsam hemensavunmaya gecerım.bıde bızımkıler sakayla gulerrek herseyı soyluyolar gelınler..1saat sonra bısey yok gıbı gerı konusuyolar.ben uzuldugumle kalıyorum.valla bızımkılerı cozemedım ben.

açıkça söylemeniz gerekiyor.Yengen nasıl davranıyorsa sen de ona o şeklde davran.Bu tür insanlar konuşmaktan anlamazlar.

Benim kişiye nasıl davrandığım karşıdakinin durumuna bağlıdır...

Benim terafımda bir yığın var o tür insanlardan.

İnsanın yapısında olmayınca beceremez maalesef.

Ayrı bir yetenek bu durum.

yengen gibi çok insan var canım aslında bende annen gibiyim hiç hazırcevap değilim çok susarım alttan alırım ama bir yerde sabrım taşar işte o zaman karşı tarafa dolaylı değil direkt olarak yani kızdığımı kırıldığımı belli ederek cevap veririm annen fazla mülayim sanırım çok iyi niyetli ama bazı insanlar naiflikten incelikten anlamıyor bazen cazgır olmak gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…