• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin ablamla bana yaptığı kaynana dedikoduları,laf söylemeleriii.....

okiyanus48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
264
0
96
ablam gecen sene haziranda,bende bu sene temmuzda evlendim....annem ablama evlendiğinden beri yaptığı kaynana çekiştirmelerini banada yapmaya başladı...ben kayınvalideme bayıldıgımdan degılde annemın laf soylemesınden sıkayetcıyım...ornegın esıme ıstanbuldan iş teklıfı geldı kayınvalıdemlere 4 saat uzaklıkta ıstanbul...annemin sozlerı ıse ıstanbul yakın kayınvalıdene sızden cıkmaz artık...bu arada esım zaten kabul etmemıstı teklıfı..annem ne olursa olsun hemen kayınvalıdemı katıo bende sınır oluyorum...kızsam bır turlu kızmasam baska turlu ....benımle aynı sorunu yasayanlar varmı dıye merak edıyorum dogrusu ve sızce bunu engellemek ıcın ne yapmalıyım....anneme soyluyorum konusma onlardan ben neyın ne oldugunu bılıyorum dıye ama yıne devam edıyor anlam veremıyorummm....

ablam gecen sene haziranda,bende bu sene temmuzda evlendim....annem ablama evlendiğinden beri yaptığı kaynana çekiştirmelerini banada yapmaya başladı...ben kayınvalideme bayıldıgımdan degılde annemın laf soylemesınden sıkayetcıyım...ornegın esıme ıstanbuldan iş teklıfı geldı kayınvalıdemlere 4 saat uzaklıkta ıstanbul...annemin sozlerı ıse ıstanbul yakın kayınvalıdene sızden cıkmaz artık...bu arada esım zaten kabul etmemıstı teklıfı..annem ne olursa olsun hemen kayınvalıdemı katıo bende sınır oluyorum...kızsam bır turlu kızmasam baska turlu ....benımle aynı sorunu yasayanlar varmı dıye merak edıyorum dogrusu ve sızce bunu engellemek ıcın ne yapmalıyım....anneme soyluyorum konusma onlardan ben neyın ne oldugunu bılıyorum dıye ama yıne devam edıyor anlam veremıyorummm....

anneni kesinlikle evliliğine karıştırma canım:34:erkek kardeşiniz yok mu sizin

bence de annenizi karıştırtmayın bir süre sonra zehirli telkinleri sizi etkiler ve huzursuzluklar çıkar
Anlamıyorum gerçekten senin kızınsa onunda oğlu ne olur yani gelse bile evine

geçenlerde fotoğrafçıları dolaşıyorum nişan düğün albüm fiyatları için adam bana anlatıyor işte bunun fiyatı şu bu şöyle diye. Kampanyadan bahsediyordu işte şu büyük albümü yaptırırsanız 2tane de küçüğünü yapıyoruz kaynanalara diye bende yaa ne güzel çok iyi düşünmüşünüz anneler fotograf için bile kavga edebiliyor çünkü dedim o sıra yanımda yaşlıca bi teyzee amann kızımm zaten kız anaları fare gibidir eve almam desende bi delik bulur girer oğlan anası deve hörgücü giibidir girerken kapıya takılır dedi şaşırdım kaldım tamda kadının söylediği gibi olmuş sizin ki

yaa tamam annem soyledıklerınde haklı ama napayım sonucta eşimin ailesi yanii....bende biliyorum neyin ne olduğunu ama annemin bunu dillendirmesi beni sinir edio...annemi kırmak istemiyorum...ama ne yapcagımıda bılmıyorumm....

cnm düğün zamanı kayınvalidem ne kadar alttan aldıysa annem o kadar çıldırttı beni. ben direk söyledim tavrılarımada asırı yansıttım bir daha birşey yapamadı. tavır yaptığında gamsız oldum napim kayınvalidemin sucu yokki kadın

anneniz sizi paylaşamadığı için böyle davranıyor olabilir. kayınvalideye yakın olursanız ondan uzaklaşırsınız diye düşünüyordur muhtemelen. bunun yanında zaten bu şekilde insanları kötüleme gibi bir huyu da olabilir. eğer her zaman böyle ise başka insanları da hemen aşağiılayıp böyle kötülüyorsa en iyisi hiç cevap vermemek bu konularda ve olabildiğince konuları açmamak. açılsa da susurak kapanmasını sağlamaü bu bir kişilik zafiyetidir, değişmez.

eğer sizi kıskandığı için yapıyorsa da onu böyle birşeytin olmayacağına inandırarak sakinleştirebilirsiniz. mesela kayınvalidenin size her zaman geleceğini düşünüyorsa ''yok anne, niye gelsin ki, hem gelse de benim zaten bir tane annem var'' diyerek özgüvenini besleyebilir, böylece sakinleştirebilirsiniz...

anneniz sizi paylaşamadığı için böyle davranıyor olabilir. kayınvalideye yakın olursanız ondan uzaklaşırsınız diye düşünüyordur muhtemelen. bunun yanında zaten bu şekilde insanları kötüleme gibi bir huyu da olabilir. eğer her zaman böyle ise başka insanları da hemen aşağiılayıp böyle kötülüyorsa en iyisi hiç cevap vermemek bu konularda ve olabildiğince konuları açmamak. açılsa da susurak kapanmasını sağlamaü bu bir kişilik zafiyetidir, değişmez.

eğer sizi kıskandığı için yapıyorsa da onu böyle birşeytin olmayacağına inandırarak sakinleştirebilirsiniz. mesela kayınvalidenin size her zaman geleceğini düşünüyorsa ''yok anne, niye gelsin ki, hem gelse de benim zaten bir tane annem var'' diyerek özgüvenini besleyebilir, böylece sakinleştirebilirsiniz...

ben annemden uzağım canım..ve bu zamana kadar hiç ayrılmamıstık...sanırım kıskandıgı ıcın yapıyor...cunku annem ılk soyledıgın gıbı baska ınsanları kotulemez...hatta oyle ıyı dusuncelıdır kı bazen asırı safsın dıyorum kızıyor bana kotu dusunursen senınde onlardan farkın kalmaz diye sanırımm annem benı paylasamadıgı ıcın boyle davranıyor...yorumun ıcın de bu acıdan bakmamı sagladıgın ıcınde tesekkur ederım canımm....

Son düzenleme:
Bilemedim hangi anne evladının huzurunu kaçırmak ister ki...

Acaba zamanında kayınvalidesinden çok mu çekti ki böyle davranıyor?

Bilemedim hangi anne evladının huzurunu kaçırmak ister ki...

Acaba zamanında kayınvalidesinden çok mu çekti ki böyle davranıyor?

ayy sorma canımm hemde cok cekmıs annem babannemden....ben sızı dusunuyorum dıyor ama bazen cok bunalıyorum...zaten sevmıyorum kayınvalıdemı amaa savunmak gıbı oluyo ondan sınır oluyorumm.....

ayy sorma canımm hemde cok cekmıs annem babannemden....ben sızı dusunuyorum dıyor ama bazen cok bunalıyorum...zaten sevmıyorum kayınvalıdemı amaa savunmak gıbı oluyo ondan sınır oluyorumm.....

Anneniz kendince doğru yaptığını zannediyor, yaptığının kötü niyetle yapmadığı aşikar ama bu davranışı çok yanlış ve ilişki zedeleyici...

Siz kayınvalidenizi savunmakla doğrusunu yapıyorsunuz. Anneniz sanırım ateş olmadan duman çıkarmaya çalışıyor.

Annenizle konuştunuz mu bu konuyu daha önce?

Bu konudaki rahatsızlıklarınızı ve üzüldüğünüzü belirtin.

Bir de mümkün olduğunca kayınvalide ile ilişkilerinizi annenize yansıtmayın.

Evet işte bütün size söyledikleri ve yaşattıkları da bu yüzden, belli ki çok yaralar almış kafasından silinmesi de zor olmuş...

Yinede alttan almaya çalışın, söylesin duymamaya gayret gösterin...

kaynananla ilişkin iyi olmasa bile bunu annene yansıtma evliliğine karıştırma canım:50:annen konuştuğunda kestirip at konuyu değiştir başka lafa gir ama sakın etkisinde kalma.zaten birkaç yıla kadar herşey rayına oturur bu huyundan vazgeçer emin ol:34:

Back
X